Ako sa zbavit stresu / nervozity ?
Ako sa zbavit stresu / nervozity ?
Ahojte,
pred par mesiacmi som nastupil do novej, mojej prvej prace. Zo zaciatku to bola pohodicka, dobre som sa tam citil, skvele prostredie, v pohode kolegovia, nemal som ziadnu zodpovednost, nic, len som pozoroval co a ako robia kolegovia, no proste zaucali ma. Chodil som do prace rad a pochvaloval som si ju.
Robim s tym s cim som chcel, co ma zaujima. Na tomto sa nic nezmenilo.
Ale zmenilo sa nieco ine. Kedze som uz viacmenej zauceny, ubehla skusobna doba, zacinam dostavat dolezite projekty, ulohy, riesit problemy a podobne.
Problem je v tom, ze som taky ten typ, ktory stale stresuje. Takze vzdy ked dostanem za ulohu vyriesit nejaky problem sam, tak hrozne z toho stresujem a vzdy sa obavam ci to zvladnem a ci nieco nepokazim. Riesime problemy, kvoli ktorym ma zakaznik nejaky vypadok alebo je nejak inak obmedzena jeho cinnost. Takze ak je to nieco vazne, kazdy tlaci nech je to cim skor atd. A ja stresujem uz aj bez tychto tlakov z ich strany.
Takze som sa dostal do takeho stadia, ktory je opakom toho co bolo an zaciatku - do roboty chodim nerad. Pocitam cas, kolko mi este ostava kym mi konci pracovna doba, na obede sa zdrziavam cim dhlsie, cakam len na piatok aby som mal pokoj. Nejak zacinam z toho aj chudnut a celkovo sa necitim nejak dobre kvoli tej neustalej nervozite.
Takze otazka je jasna. Ako sa zbavit toho stresu ? Take ze nahovarat si, ze to zvladnem, ze som dobry a podobne nepomaha. Zmenit pracu ? Alebo myslite, ze existuje sposob ako sa zbavit stresu ? Samozrejme bez liekov a doktorov.
Dik
pred par mesiacmi som nastupil do novej, mojej prvej prace. Zo zaciatku to bola pohodicka, dobre som sa tam citil, skvele prostredie, v pohode kolegovia, nemal som ziadnu zodpovednost, nic, len som pozoroval co a ako robia kolegovia, no proste zaucali ma. Chodil som do prace rad a pochvaloval som si ju.
Robim s tym s cim som chcel, co ma zaujima. Na tomto sa nic nezmenilo.
Ale zmenilo sa nieco ine. Kedze som uz viacmenej zauceny, ubehla skusobna doba, zacinam dostavat dolezite projekty, ulohy, riesit problemy a podobne.
Problem je v tom, ze som taky ten typ, ktory stale stresuje. Takze vzdy ked dostanem za ulohu vyriesit nejaky problem sam, tak hrozne z toho stresujem a vzdy sa obavam ci to zvladnem a ci nieco nepokazim. Riesime problemy, kvoli ktorym ma zakaznik nejaky vypadok alebo je nejak inak obmedzena jeho cinnost. Takze ak je to nieco vazne, kazdy tlaci nech je to cim skor atd. A ja stresujem uz aj bez tychto tlakov z ich strany.
Takze som sa dostal do takeho stadia, ktory je opakom toho co bolo an zaciatku - do roboty chodim nerad. Pocitam cas, kolko mi este ostava kym mi konci pracovna doba, na obede sa zdrziavam cim dhlsie, cakam len na piatok aby som mal pokoj. Nejak zacinam z toho aj chudnut a celkovo sa necitim nejak dobre kvoli tej neustalej nervozite.
Takze otazka je jasna. Ako sa zbavit toho stresu ? Take ze nahovarat si, ze to zvladnem, ze som dobry a podobne nepomaha. Zmenit pracu ? Alebo myslite, ze existuje sposob ako sa zbavit stresu ? Samozrejme bez liekov a doktorov.
Dik
Re: Ako sa zbavit stresu / nervozity ?
Uvedom sa
Terapeut by ti mohol ponuknut kratkodobe riesenia na zvladanie stresu ("psychologicka prva pomoc") ako rozne cvicenia, ktore ti maju pomoct v tych najneprijemnejsich situaciach a priciny neriesia...noo v terapii by ste mohli pracovat aj prave na tych dlhodobejsich rieseniach. Odporucam ti najst si terapeuta / terapeutku s KBT vycvikom. Tento psychologicky smer ma pomerne dobre vysledky pri praci s uzkostnymi klientmi, fobiami, zvladanie stresu a podobne a nie je az tak casovo a financne nakladny ako ine psych. skoly, takze KBT (kognitivne behavioralna terapia) maju radi aj poistovne...kutya napísal:Zmenit pracu ? Alebo myslite, ze existuje sposob ako sa zbavit stresu ? Samozrejme bez liekov a doktorov.
A ako druha vec ma napadlo, co by asi napadlo aj kazdeho ineho psychologa, je "odstranit faktor, ktory sposobuje stres". Zial pri tej praci je to take osemetne... Neviem aka je tvoja sucasna financna sitiuacia. Hladanie si prace je tiez dost stresujuce, rovnako aj prichod do noveho zamestnania. Okrem toho, v ktorej praci nie je urcita miera stresu? Ale samozrejme poznam ludi, ktorym zmena prace pomohla...aj ked tam sa jednalo skor o to, ze ten stres bol sposobeny v praci niecim inym nez tou samotnou pracou napr. zlym sefom alebo sikanou zo strany kolegov a podobne, u teba je to take, ze ako si povedal, ked sa nieco pokazi, tak to musite klientovi co najskor vyriesit - citit tam tu casovu tiesen a stres z toho, az to prerastlo do bodu, ze uz ked mas ist do prace tak mas obavy z toho, co sa tam zase bude diat. Skor by som sa obratil na psychologa / psychologicku. Ale samozrejme, su aj zamestnania, kde to nie je "take navalove" a pracovne povinnosti su rozlozene viac roznomerne na celu prac. dobu.
Hmm, mne pomohli jednoducho len skúsenosti
Tiež som býval pomerne dosť nervózny, keď som nastúpil do práce a mal som riešiť nejaký komplexný problém so zákazníkom, príp. ísť na konferenčný hovor a tam niečo preberať s pár ľuďmi od zákazníka. Postupne ale čím viac som to robil, tým sebavedomejší som bol a teraz to beriem úplne v pohode.
Tiež som zhodou okolností riešil 1.1. jeden problém, keď kompletne spadla anglická stránka jednej veľkej siete supermarketov, ktorý si dal robiť stránku u jedného z našich partnerov. Keď som to zistil, spomenul som si, že s tým partnerom som niekedy rok dozadu riešil nejaké veci a vyhrabal som ešte staré prístupové údaje, pripojil sa tam a poriešil som to. Nestresoval som a stránku sa mi podarilo nahodiť naspäť do 20 minút. Zákazník mi poďakoval za rýchle riešenie a ja som bol rád za tú satisfakciu. Ešte brutálne šťastie bolo, že som mal akurát vtedy službu, lebo bez tých prístupových údajov, ktoré som mal len ja, resp. som vedel, kde ich nájsť, by na riešenie čakali asi do pondelka, čo by asi len tak ľahko neprežili, že sajta jedného z najväčších anglických supermarketových reťazcov nefunguje 4 dni
Keby sa mi to stalo pred 3 rokmi, asi by som panikáril a nevedel by som, čo robiť, ale teraz som to zobral s chladnou hlavou a podarilo sa mi to vyriešiť len vďaka skúsenostiam, väčšiemu sebavedomiu a viere vo svoje schopnosti
Tiež som býval pomerne dosť nervózny, keď som nastúpil do práce a mal som riešiť nejaký komplexný problém so zákazníkom, príp. ísť na konferenčný hovor a tam niečo preberať s pár ľuďmi od zákazníka. Postupne ale čím viac som to robil, tým sebavedomejší som bol a teraz to beriem úplne v pohode.
Tiež som zhodou okolností riešil 1.1. jeden problém, keď kompletne spadla anglická stránka jednej veľkej siete supermarketov, ktorý si dal robiť stránku u jedného z našich partnerov. Keď som to zistil, spomenul som si, že s tým partnerom som niekedy rok dozadu riešil nejaké veci a vyhrabal som ešte staré prístupové údaje, pripojil sa tam a poriešil som to. Nestresoval som a stránku sa mi podarilo nahodiť naspäť do 20 minút. Zákazník mi poďakoval za rýchle riešenie a ja som bol rád za tú satisfakciu. Ešte brutálne šťastie bolo, že som mal akurát vtedy službu, lebo bez tých prístupových údajov, ktoré som mal len ja, resp. som vedel, kde ich nájsť, by na riešenie čakali asi do pondelka, čo by asi len tak ľahko neprežili, že sajta jedného z najväčších anglických supermarketových reťazcov nefunguje 4 dni
Keby sa mi to stalo pred 3 rokmi, asi by som panikáril a nevedel by som, čo robiť, ale teraz som to zobral s chladnou hlavou a podarilo sa mi to vyriešiť len vďaka skúsenostiam, väčšiemu sebavedomiu a viere vo svoje schopnosti
No ja by som odporúčal asi zmeniť robotu. Robiť niečo ľahšie. Povedať súčasnému zamestnávateľovi, že sa na takúto zodpovednú robotu zatiaľ necítiš a robiť zo začiatku takého pomocného "podaj, podrž". Pretože to môže dôjsť do štádia, že aj v budúcnosti sa budeš báť robiť túto robotu, ktorú máš rád a baví ťa a svoje schopnosti, ktoré by si mal ďalej rozvíjať, v sebe udusíš. Podľa mňa také nútenie sa do roboty a nahováranie si, že všetko bude časom fajn, ti nepomôže a znechutenie sa bude stupňovať, až nakoniec tú robotu budeš nenávidieť a už v živote to nebudeš chcieť robiť. Aj napriek tomu, že ťa to baví, každú ďalšiu pracovnú ponuku odmietneš, lebo si budeš myslieť, že to bude rovnaké a skončíš kdesi na páse.
technical support na velmi velkom projekte a na vysokom levely (ked uz nie je komu problem posunut dalej) a ked sa komunikuje priamo so zakaznikom nie je robota pre kazdeho podla mna. Clovek to musi brat s rezervou.
preco mas pocit ze kazdy problem musis vyriesit sam ? nikto ti nie je ochotny pomoct alebo tiez nevedia ?
O aku firmu sa jedna ak to nie je tajne ? Mozno som v nej kedysi pracoval tiez
Ono to nie je vzdy uplne sranda ked pride 5 e-mailov so subjectom !!! URGENT !!! pozries do toho a nemas sajnu o co sa jedna kedze projekt je tak velky ze sa v nom nevyzna absolutne nikto a sanca ze dostanes nieco s cim si sa uz stretol je minimalna, dokumentacia ziadna, ziadne steps to reproduce nemas, nemas pristup skoro nikde, lebo server spravuje ina firma atd... ale treba vsetko vyriesit hned
preco mas pocit ze kazdy problem musis vyriesit sam ? nikto ti nie je ochotny pomoct alebo tiez nevedia ?
O aku firmu sa jedna ak to nie je tajne ? Mozno som v nej kedysi pracoval tiez
Ono to nie je vzdy uplne sranda ked pride 5 e-mailov so subjectom !!! URGENT !!! pozries do toho a nemas sajnu o co sa jedna kedze projekt je tak velky ze sa v nom nevyzna absolutne nikto a sanca ze dostanes nieco s cim si sa uz stretol je minimalna, dokumentacia ziadna, ziadne steps to reproduce nemas, nemas pristup skoro nikde, lebo server spravuje ina firma atd... ale treba vsetko vyriesit hned
Tak to ďakujem pekne, ale v takej firme by som pracovať nechcel. Ak mám vyriešiť problém hneď, tak musím mať plný prístup k celej infraštruktúre a ak nie, tak to v prvom rade dám vedieť zákazníkovi, že k nejakej časti potrebujem súhlas od inej firmy, ktorá im to spravuje, a bude si to vyžadovať istý čas.ropman napísal: Ono to nie je vzdy uplne sranda ked pride 5 e-mailov so subjectom !!! URGENT !!! pozries do toho a nemas sajnu o co sa jedna kedze projekt je tak velky ze sa v nom nevyzna absolutne nikto a sanca ze dostanes nieco s cim si sa uz stretol je minimalna, dokumentacia ziadna, ziadne steps to reproduce nemas, nemas pristup skoro nikde, lebo server spravuje ina firma atd... ale treba vsetko vyriesit hned
A ak by aj napriek tomu niekto z tvojich nadriadených mal pindy na to, prečo nebol ten konkrétny problém vyriešený hneď a neakceptoval by tvoje vyvetlenie, tak by som ťahal kade ľahšie z takej firmy, kde nepracujú normálni ľudia, ktorí chápu okolnosti, ktoré sa nedajú z tvojej strany ovplyvniť...
Uvediem príklad - moja firma ponúkala istú SaaS službu hostovanú na Microsoft Azure cloudovej platforme. Azure mal niekedy dávnejšie nejaký 30-minútový výpadok SQL serverov v nejakom regióne a zákazníci, ktorí boli hostovaní práve tam, začali vypisovať, že im nefunguje sajta a pod. Vysvetlil som im, v čom je problém a oni to akceptovali. Mohol som nejako urýchliť vyriešenie problému? Nie, preto som z toho nemal absolútne žiadny stres.
Kazdy ma vela roboty, casto sa stava ze nema kto pomoct lebo kazdy je na nejakom telekonferencnom hovore, pripadne riesi nieco urgentne. A tiez som zacal pred takym mesiacom - dvoma robit support aj po pracovnej dobe a cez vikendy (pohotovost), kde som na to vzdy najskor sam. Ak neviem co robit tak sa obraciam na kolegu, ktory robi nieco ako backup pohotovost. No a ked mi pride nieco po pracovnej dobe, co vidim prvykrat, tak je to dost blbe. Snazim sa prist na problem, potom zistim, ze s tym neviem pohnut, tak volam kolegovi a jasne ze sa to tym padom kvoli mne natahuje a vsetci su nervozni.ropman napísal: preco mas pocit ze kazdy problem musis vyriesit sam ? nikto ti nie je ochotny pomoct alebo tiez nevedia ?
Problem je ten, ze toto robia aj malo skuseni ludia, pretoze nas je malo, ale s tym ja nic nespravim.
Firma je T-Systems. Rozmyslam, ci sa neskusit nechat preradit do ineho timu vramci firmy ak by to islo, lebo robim sice v oblasti, ktora ma zaujima, ale robim s takymi zariadeniami, ktore som predtym takmer nepoznal (load balancer). Takze je to take ze robim s tym co som sa zatial naucil, ale na taky support sa velmi necitim este, aj ked ho robim. No ako som pisal, kedze nas je malo, musim to robit aj ked nemam vela skusenosti. No neviem ci by to v inom time bolo lepsie. Pocul som ze vela skusenych ludi odchadza. Takze ak zmenit pracu, tak asi by to chcelo zmenit firmu.
-
mirak2
Hardcore addict
jaj, robis v Tecku? musis sa naucit mat v peachi. moj byvaly kolega je tam head of nieco a dva tyzdne potom co nastupil mal nejaky pruser na projekte pod nim, nieco niekde vypadlo a on priamo s tym nevedel nic urobit. a o tyzden na to mal dvojhodinovy osobny pokec s nejakym nemcom, ktory mu cele dve hodiny nakladal, ze je neschopny. vysiel vonku vysmiaty, pritom nejaka mlada caja, co tiez ako teamleaderka bola na pokec u toho Nemca a po 5 minutach vysla od Nemca s placom.
Je viacero možností. Ak nechceš tie lieky a psychológa, tak začať vnútorne. Ak nestíhaš, ponáhľaš sa a pod. tak si povedz "klud, spomal".
Nadýchni sa zlhlboka viackrát, upokoj sa, v tej chvíli, keď máš stres, tak začni myslieť na niečo pozitívne. A večer keď ideš spať, tak nemysli na to, čo ťa všetko zajtra čaká, že musíš ešte toto tamto spraviť, ale zrelaxuj trochu, mysli na to, čo sa ti podarilo, čo si urobil dobre, možno nejaká hudba upokojujúca..musíš zmeniť vlastné myslenie.
Druhá možnosť - je zmeniť tú prácu, ktorá ti ten stres vyvoláva, hlavne ak sa na to necítiš. Skús nájsť niečo, kde si budeš istý svojimi schopnosťami, a ak vyriešiš určité problémy/úlohy, tak nadobudneš postupne sebavedomie. A potom budeš môcť postupne robiť aj prácu s väčšími rozhodnutiami.
Nie je dobré,keď kvôli práci sa budeš takto stresovať, život je len jeden a zdravie len jedno, a môže to viesť k vredom a pod. zdrav. komplikáciám. A mysli na to, že všetko sa dá vyriešiť, všetko má riešenie, a dá sa napraviť, keď sa náhodou niečo pokazí. Maj takéto veci napamäti a snáď sa ti to postupne zvládne odbúrať. Skús najskôr začať od seba a ak to nepôjde, tak potom hladať inú prácu.
Nadýchni sa zlhlboka viackrát, upokoj sa, v tej chvíli, keď máš stres, tak začni myslieť na niečo pozitívne. A večer keď ideš spať, tak nemysli na to, čo ťa všetko zajtra čaká, že musíš ešte toto tamto spraviť, ale zrelaxuj trochu, mysli na to, čo sa ti podarilo, čo si urobil dobre, možno nejaká hudba upokojujúca..musíš zmeniť vlastné myslenie.
Druhá možnosť - je zmeniť tú prácu, ktorá ti ten stres vyvoláva, hlavne ak sa na to necítiš. Skús nájsť niečo, kde si budeš istý svojimi schopnosťami, a ak vyriešiš určité problémy/úlohy, tak nadobudneš postupne sebavedomie. A potom budeš môcť postupne robiť aj prácu s väčšími rozhodnutiami.
Nie je dobré,keď kvôli práci sa budeš takto stresovať, život je len jeden a zdravie len jedno, a môže to viesť k vredom a pod. zdrav. komplikáciám. A mysli na to, že všetko sa dá vyriešiť, všetko má riešenie, a dá sa napraviť, keď sa náhodou niečo pokazí. Maj takéto veci napamäti a snáď sa ti to postupne zvládne odbúrať. Skús najskôr začať od seba a ak to nepôjde, tak potom hladať inú prácu.
-
xH4wK
Uz podla stylu akym si pisal prvych par postov som hned vedel ze robis v Tecku
Nezalezi v ktorom teame robis ale stale je zakladom nasledovne:
-V pripade problemu sa kontaktuju v zasade vsetci ak nie je v kratkej dobe mozne identifikovat kde problem moze byt takze ak vam niekto pise alebo vola este to neznamena, ze to mas vyriesit ty a ze mas celu zodpovednost za cely problem respektive ze nejaky problem je prave u vas
-Ty mas zodpovednost za to o co sa staras a tak si skontrolujes svoje devices ktore su na ceste medzi bodom A a bodom B, kedze tam pracujes tak mas vediet co a kde mas skontrolovat kedze to je tvoja zodpovednost vediet spravovat svoje veci a vediet na nich pracovat a ak nemate tak by ste si mali spisovat nejake veci na wiki.. existuje oficialna wiki (pre TSI v DE) alebo aj interne wiki (na servroch v KE)
-Ak nevies co robit spytaj sa skusenejsieho to plati stale, cim viac sa pytas tym viac sa dozvies a budes vediet a koniec koncov je to vyhodne pre cely tvoj tim.. takze urcite by mali akceptovat, ze zo zaciatku ich budes otravovat takmer stale ale z dlhodobeho hladiska to je lepsie ako clovek co sa neuci a nepyta.
-Vzdy by mal taku vaznejsiu issue s impactom na zakaznika leadovat LIM - Lead incident manager pripadne na technickom telku urcite by mal optimalne byt aspon niekto skusenejsi kto ma prehlad o produkte na ktorom sa problem reportuje a toho treba pocuvat
-Komunikacia - najdolezitejsia vec, kedze ty sam nespravujes celu infrastrukturu - co nie je mozne vzhladom na to aka je zlozita a robusna tak treba spolupracovat s ostatnymi teamami ktore ti mozu pomoct identifikovat device ktory potrebujes skontrolovat
Vsetko prichadza praxou a casom budes aj z mailu a incidentu vediet priblizne vediet co a kde mas robit
zdroj: pracujem v tecku cez 7 rokov a som v ECG a GPE
Nezalezi v ktorom teame robis ale stale je zakladom nasledovne:
-V pripade problemu sa kontaktuju v zasade vsetci ak nie je v kratkej dobe mozne identifikovat kde problem moze byt takze ak vam niekto pise alebo vola este to neznamena, ze to mas vyriesit ty a ze mas celu zodpovednost za cely problem respektive ze nejaky problem je prave u vas
-Ty mas zodpovednost za to o co sa staras a tak si skontrolujes svoje devices ktore su na ceste medzi bodom A a bodom B, kedze tam pracujes tak mas vediet co a kde mas skontrolovat kedze to je tvoja zodpovednost vediet spravovat svoje veci a vediet na nich pracovat a ak nemate tak by ste si mali spisovat nejake veci na wiki.. existuje oficialna wiki (pre TSI v DE) alebo aj interne wiki (na servroch v KE)
-Ak nevies co robit spytaj sa skusenejsieho to plati stale, cim viac sa pytas tym viac sa dozvies a budes vediet a koniec koncov je to vyhodne pre cely tvoj tim.. takze urcite by mali akceptovat, ze zo zaciatku ich budes otravovat takmer stale ale z dlhodobeho hladiska to je lepsie ako clovek co sa neuci a nepyta.
-Vzdy by mal taku vaznejsiu issue s impactom na zakaznika leadovat LIM - Lead incident manager pripadne na technickom telku urcite by mal optimalne byt aspon niekto skusenejsi kto ma prehlad o produkte na ktorom sa problem reportuje a toho treba pocuvat
-Komunikacia - najdolezitejsia vec, kedze ty sam nespravujes celu infrastrukturu - co nie je mozne vzhladom na to aka je zlozita a robusna tak treba spolupracovat s ostatnymi teamami ktore ti mozu pomoct identifikovat device ktory potrebujes skontrolovat
Vsetko prichadza praxou a casom budes aj z mailu a incidentu vediet priblizne vediet co a kde mas robit
zdroj: pracujem v tecku cez 7 rokov a som v ECG a GPE
kutya
to je normalne ze po uplynuti skusobnej doby este vsetko stopercentne nevies a mas z toho potom samozrejme stresy, mozno az po roku tvrdej roboty zacnes mas pocit ze si "profi" a ze vsetko zvlaas lavou zadnou..
to je normalne ze po uplynuti skusobnej doby este vsetko stopercentne nevies a mas z toho potom samozrejme stresy, mozno az po roku tvrdej roboty zacnes mas pocit ze si "profi" a ze vsetko zvlaas lavou zadnou..
Presne ako pise gogo 
Ja som v praci tiez dost stresoval na zaciatkoch.
Ked som zacinal tak hlavne prve dva mesiace boli extrem. Strasne vela prace a este som to nevedel, tak 90% veci som posuval dalej a 10% som vyriesil sam. Tych veci bolo tolko, ze som si pisal na papier, ze "teraz otvor mail a odpis tomuto a tomuto"
Teraz je situacia taka ze 90% veci uz robim sam a len tych 10% posielam dalej.
Zakladom je, ci vobec tu pracu zvladas, ci mas normalnych ludi okolo seba, co ti pomozu a ci mas normalnych klientov, ktori to az tak nesilia ked nieco nejde.
Neviem v akej si situacii, ale ak nie, tak kludne odtial odid a pracuj niekde inde - v predchadzajucej praci som to tak mal ja. Vsetko zle, tak som sa zamyslel, ze ci sa tam chcem psychicky nicit a trapit. Povedal som si ze nie a odisiel som odtial. Mam inu pracu a tam je ovela lepsie.
Rozhodne lieky a psycholog kvoli praci nie su normalne.
Ja som v praci tiez dost stresoval na zaciatkoch.
Ked som zacinal tak hlavne prve dva mesiace boli extrem. Strasne vela prace a este som to nevedel, tak 90% veci som posuval dalej a 10% som vyriesil sam. Tych veci bolo tolko, ze som si pisal na papier, ze "teraz otvor mail a odpis tomuto a tomuto"
Teraz je situacia taka ze 90% veci uz robim sam a len tych 10% posielam dalej.
Zakladom je, ci vobec tu pracu zvladas, ci mas normalnych ludi okolo seba, co ti pomozu a ci mas normalnych klientov, ktori to az tak nesilia ked nieco nejde.
Neviem v akej si situacii, ale ak nie, tak kludne odtial odid a pracuj niekde inde - v predchadzajucej praci som to tak mal ja. Vsetko zle, tak som sa zamyslel, ze ci sa tam chcem psychicky nicit a trapit. Povedal som si ze nie a odisiel som odtial. Mam inu pracu a tam je ovela lepsie.
Rozhodne lieky a psycholog kvoli praci nie su normalne.
Jasne, ze to nie je normalne...ved preto prave ludia vyhladavaju odbornu pomoc. Ze sa deje nieco nestandardne a nevedia si s tym sami poradit. K psychologom klienti neprichadzaju s tym, ze "prisiel som sa vam len pochvalit, ako super sa mi v praci dari"Frco napísal:Presne ako pise gogo :)Rozhodne lieky a psycholog kvoli praci nie su normalne.
Zial problemy v praci a vplyv tychto problemov na zivot klientov, je jeden z najcastejsich okruhov "tem", s ktorymi klienti prichadzaju za psychologmi.
Dobre, ale keby som mal v pracu v ktorej som nervozny vystresovany a dostavam v nej 1000 v hrubom tak nejdem za psychologom a miniem u neho xy eur.
Teda neviem, kolko zaraba OP, ale asi to nebudu tazke tisice, ktore by stalo za to "zachranovat" psychologom.
Teda neviem, kolko zaraba OP, ale asi to nebudu tazke tisice, ktore by stalo za to "zachranovat" psychologom.
Si kup v lekarni Niacin- Vitamin B3 (aspon 500 mg) a zober okolo 3-5 tisic mg denne si rozdel davky a nebudes citit ziadnu uzkost depresiu ani nic podobne budes allright 
l-theanin denne aspon 300-500mg, da sa bezne kupit na nete
Povedal som si, ze budem hladat nieco ine popri praci. 30 hodin nadcasov za tyzden je na mna vela. Uz ani nie som tak v strese ale som nasraty ze nemam kvoli praci cas na nic.
Co zakonnik prace, ten pre tvojho zamestnavatela neplati?