Akú nemrznúcu do ostrekovačov?
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Akú nemrznúcu do ostrekovačov?
Ide zima a potrebujem radu na nejakú dobrú nemrznúcu kvapalinu do ostrekovačov. Poraďte niečo, aké máte skúsenosti s takou a onakou značkou atď. Aká je podla vás dobrá? Dik
-
midnight_man
Guru
-
sumecvelky
Amateur
-
tuto ho chcem_D
Expert
-
Clean_Up
Professional
Počul som, že na Shell a OMV majú dobré výrobky, takže skočím tam a vyberiem nejakú. Rozhodne neodporúčam kupovať niečo do áut z TESCA a podobne.
//autoeditácia príspevku ( 16 Oct 2009, 18:22 )
Ja nepridávam do chladiča nič...Dole z vodnej pumpy vypustím komplet všetko a pred zimou tam nanovo nalejem nemrznúcu do chladiča.
//autoeditácia príspevku ( 16 Oct 2009, 18:22 )
Ja nepridávam do chladiča nič...Dole z vodnej pumpy vypustím komplet všetko a pred zimou tam nanovo nalejem nemrznúcu do chladiča.
-
Kibo
Hardcore addict
Do ostrekovacov je v podstate jedno co nalejes, akurat tie lacne z treska ci baumaxu zvyknu kvalitne smrdiet, napriklad po liehu... Ja mam mam zasoby este od Kuvajtu napadeni, v byvalej fimre sme nakupovali 5L bandasky a niekolko mi ich skocilo do kufra
Bolo ich tolko, ze na to jazdim uz minimalne 3 roky a mam pocit, ze toho ani neubuda 
sumecvelky, netreba primes, ale celu sustavu vypustit a dat nemrznucu. AK to nespravis a udru mrazy, nechci vediet, ake skody to dokaze napachat... Ja jazdim na nemrznucej cely rok, nema sa tomu co stat, akurat ju pravidelne menim. Nikdy neviem, ci neskoncim s autom pocas roka tam, kde by sa mi mohla zist
sumecvelky, netreba primes, ale celu sustavu vypustit a dat nemrznucu. AK to nespravis a udru mrazy, nechci vediet, ake skody to dokaze napachat... Ja jazdim na nemrznucej cely rok, nema sa tomu co stat, akurat ju pravidelne menim. Nikdy neviem, ci neskoncim s autom pocas roka tam, kde by sa mi mohla zist
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
Clean_Up
Professional
Meníš si to sám doma, alebo dávaš do servisu?Kibo napísal:ale celu sustavu vypustit a dat nemrznucu.
By si sa čudoval, že sa tým nedá nič pokaziť. Kamoš kúpil nemrzku v TESCU a keď ju nastriekal na okna tak mu zamrzli ostrekovače! A to bola až do -40, teda aspoň to písalo na obale.nordkapp_pb napísal:to je jedna z veci ktore sa nedaju pokazit...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
Ja sa vyjadrim k tym bodom z cerpacky na kvapaliny. S kamaratom sme vcera cestou na KE kupovali na Shell v Presove chladiacu kvapalinu lebo jej mal troska pomenej a predstavte si ze na to shell body nedavaju. Davaju iba na svoje vyyrobky s logom shell a pohonne hmoty. Taky slovnaft vam da body aj za bagetu od leopardee 
-
sumecvelky
Amateur
kolko tej chladiacej zmesy do chladica pridat? aky to ma asi tak obsah na autach ako je actavia ci superb? lebo som pozeral a napriklad pri riedeni 1:3 je to do -10 stupnov. inak kde sa vypusta voda z chladica, predpokladam, ze treba vliest pod auto je tak?
a ako je to s brzdovou kvapalinou, tu tiez treba menit ci len skontrolovat jej objem a doliat?
davate pred zimou dobit bateriu?
a ako je to s brzdovou kvapalinou, tu tiez treba menit ci len skontrolovat jej objem a doliat?
davate pred zimou dobit bateriu?
-
Kibo
Hardcore addict
Nemusí to tak byť. Stačí odpojiť spodnú hadicu z chladiča a nechať to vytiecť, chladič býva dostupný bez väčších problémov. Vypustiť celé, naliať koľko vlezie medzi rysky na expanzke, nechať poriadne zohriať, nech sa odvzdušní a potom doliať opäť medzi rysky. Ťažko Ti poviem objem, je to od auta k autu iné...sumecvelky napísal:predpokladam, ze treba vliest pod auto je tak?
Treba ju odmerať, aký má bod varu, nemal by klesnúť pod bod varu za mokra. Tabuľka pre jednotlivé brzdovky s hodnotami je v prílohe. Meniť by sa mala každé dva roky, alebo ak je znehodnotená. Pri dlhom brzdení, napríklad dolu kopcom, sa môže stať, že ju prehreješ a spení sa... Nie je s tým sranda, ja som kupoval športové kotúče a brzdovku s vyšším bodom varu a brzdovku som uvaril a kotúče spálilsumecvelky napísal:a ako je to s brzdovou kvapalinou, tu tiez treba menit ci len skontrolovat jej objem a doliat?
Baterku treba premerať, skontrolovať dobíjanie a aj nemáš bezúdržbovú bátriu, skontrolovať hladinu elektrolytu. Inak nabitie nemá príliš zmysel, keď sa baterka správne nedobíja. Ak je baterka zdravá a drží kapacitu, nabíjať ju netreba.
-
RATZINGER666
Darca
Re: Akú nemrznúcu do ostrekovačov?
zaujimave... zaujimalo by ma vsak, do akej miery su tie realne hodnoty pri kupe smerodajne... osobne sa totizto nepozeram na hodnoty, pri ktorych kvapalina mrzne, len zoberiem kanister a idem k pokladni, pripadne dolejem taku, aka je akurat v servise... je mi jedno, ci je ta hodnota -25 alebo -40, v nasom podnebi je to v podstate jedno... a oznacit ako najhorsiu kvapalinu tu, ktora nemrzne pri -40, ale pri "iba" -31, je podla mna uplne mimo... ked uz tak, dal by som realnu hodnotu mrznutia do umery s cenou, pripadne cenovo porovnat kvapaliny s rovnakou hodnotu mrznutia...
ale beriem, ze test bol zamerany prave na tieto rozdiely, pri kupe mi to vsak osobne ziadnym sposobom nepomoze...
ale beriem, ze test bol zamerany prave na tieto rozdiely, pri kupe mi to vsak osobne ziadnym sposobom nepomoze...