Akú nemrznúcu do ostrekovačov?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Clean_Up
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Akú nemrznúcu do ostrekovačov?

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Ide zima a potrebujem radu na nejakú dobrú nemrznúcu kvapalinu do ostrekovačov. Poraďte niečo, aké máte skúsenosti s takou a onakou značkou atď. Aká je podla vás dobrá? Dik
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Pokiaľ sa nechystáš na severný pol, tak ti postačí akákoľvek z pumpy alebo akciová z hypermarketu.
Ak zbieraš bonusové body u niektorej z čepačiek, tak za tie body si môžeš zakúpiť bandasku zmesi alebo kúp koncentrát 1l a doma si to rozmiešaj s vodou..
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Som bol dneska kupovat :( kua na tych benzinach je to svintsvo drahé, ale co uz, ked treba treba. No jasne ja to riedim teraz 1 ku 2 pisu tam ze do -20 tak ked bude do -10 zatial staci.
sumecvelky
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa sumecvelky »

Nemrznuca sa dava len do ostrekovacov alebo traba dat nejaku primes aj do vody do chladica?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

my davame dynastic -40..
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Kupujeme bud zo Shell alebo zo Slovnaft alebo z Tesca do -30
tuto ho chcem_D
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tuto ho chcem_D »

sumecvelky: samozrejme, ze treba pridat do chladiacej sustavy nemrznucu zmes pred zimou, to je zaklad :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Počul som, že na Shell a OMV majú dobré výrobky, takže skočím tam a vyberiem nejakú. Rozhodne neodporúčam kupovať niečo do áut z TESCA a podobne.

//autoeditácia príspevku ( 16 Oct 2009, 18:22 )
Ja nepridávam do chladiča nič...Dole z vodnej pumpy vypustím komplet všetko a pred zimou tam nanovo nalejem nemrznúcu do chladiča.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Do ostrekovacov je v podstate jedno co nalejes, akurat tie lacne z treska ci baumaxu zvyknu kvalitne smrdiet, napriklad po liehu... Ja mam mam zasoby este od Kuvajtu napadeni, v byvalej fimre sme nakupovali 5L bandasky a niekolko mi ich skocilo do kufra :D Bolo ich tolko, ze na to jazdim uz minimalne 3 roky a mam pocit, ze toho ani neubuda :P

sumecvelky
, netreba primes, ale celu sustavu vypustit a dat nemrznucu. AK to nespravis a udru mrazy, nechci vediet, ake skody to dokaze napachat... Ja jazdim na nemrznucej cely rok, nema sa tomu co stat, akurat ju pravidelne menim. Nikdy neviem, ci neskoncim s autom pocas roka tam, kde by sa mi mohla zist :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

jakepak s tym srani ... ked si na nemrzku do ostrekovacov alebo chladiacu spomenieme v tescu tak kupime v tescu, ked na pumpach tak na pumpach ... to je jedna z veci ktore sa nedaju pokazit :-) ...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:ale celu sustavu vypustit a dat nemrznucu.
Meníš si to sám doma, alebo dávaš do servisu?
nordkapp_pb napísal:to je jedna z veci ktore sa nedaju pokazit :-) ...
By si sa čudoval, že sa tým nedá nič pokaziť. Kamoš kúpil nemrzku v TESCU a keď ju nastriekal na okna tak mu zamrzli ostrekovače! A to bola až do -40, teda aspoň to písalo na obale.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

jak mal v nadrzke 2 litre letnej a do toho prcol 3 deci nemrzky, tak sa nedivim :-) ... nikdy sme vyber nemrzky neriesili, par krat bola aj z Tesca a NIKDY nam ostrekovace nezamrzli :-)
Frikso
Darca
Darca

Dobre, že spomínate tu nemrzku do chladiacej sústavy. Cez leto som ju menil a dal som takú "lahšiu" pretože som nemal dosť alicolu. Idem to hneď doliať, aby som nemusel zasa meniť mrazivku :P :slap:
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Ja sa vyjadrim k tym bodom z cerpacky na kvapaliny. S kamaratom sme vcera cestou na KE kupovali na Shell v Presove chladiacu kvapalinu lebo jej mal troska pomenej a predstavte si ze na to shell body nedavaju. Davaju iba na svoje vyyrobky s logom shell a pohonne hmoty. Taky slovnaft vam da body aj za bagetu od leopardee :)
Frikso
Darca
Darca

Juicy:Slovnaft dáva bod za každé €1 shopového tovaru, za pohonné hmoty buď 1 alebo 2 body za liter (podľa druhu). Nakúpiť si za tie body môžeš naozaj všetko, aj to, čo na čerpačke nemajú :lol:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Clean_Up napísal:Meníš si to sám doma, alebo dávaš do servisu?
Na dvore u bratranca, servis na toto netreba :)
sumecvelky
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa sumecvelky »

kolko tej chladiacej zmesy do chladica pridat? aky to ma asi tak obsah na autach ako je actavia ci superb? lebo som pozeral a napriklad pri riedeni 1:3 je to do -10 stupnov. inak kde sa vypusta voda z chladica, predpokladam, ze treba vliest pod auto je tak?

a ako je to s brzdovou kvapalinou, tu tiez treba menit ci len skontrolovat jej objem a doliat?

davate pred zimou dobit bateriu?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

sumecvelky napísal:predpokladam, ze treba vliest pod auto je tak?
Nemusí to tak byť. Stačí odpojiť spodnú hadicu z chladiča a nechať to vytiecť, chladič býva dostupný bez väčších problémov. Vypustiť celé, naliať koľko vlezie medzi rysky na expanzke, nechať poriadne zohriať, nech sa odvzdušní a potom doliať opäť medzi rysky. Ťažko Ti poviem objem, je to od auta k autu iné...
sumecvelky napísal:a ako je to s brzdovou kvapalinou, tu tiez treba menit ci len skontrolovat jej objem a doliat?
Treba ju odmerať, aký má bod varu, nemal by klesnúť pod bod varu za mokra. Tabuľka pre jednotlivé brzdovky s hodnotami je v prílohe. Meniť by sa mala každé dva roky, alebo ak je znehodnotená. Pri dlhom brzdení, napríklad dolu kopcom, sa môže stať, že ju prehreješ a spení sa... Nie je s tým sranda, ja som kupoval športové kotúče a brzdovku s vyšším bodom varu a brzdovku som uvaril a kotúče spálil :D A na závodnej dráhe som s autom nebol :P

Baterku treba premerať, skontrolovať dobíjanie a aj nemáš bezúdržbovú bátriu, skontrolovať hladinu elektrolytu. Inak nabitie nemá príliš zmysel, keď sa baterka správne nedobíja. Ak je baterka zdravá a drží kapacitu, nabíjať ju netreba. :)
Prílohy
brzdy.JPG
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Akú nemrznúcu do ostrekovačov?

Príspevok od používateľa hojko »

Prílohy
783593-zmes.jpg
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Akú nemrznúcu do ostrekovačov?

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

zaujimave... zaujimalo by ma vsak, do akej miery su tie realne hodnoty pri kupe smerodajne... osobne sa totizto nepozeram na hodnoty, pri ktorych kvapalina mrzne, len zoberiem kanister a idem k pokladni, pripadne dolejem taku, aka je akurat v servise... je mi jedno, ci je ta hodnota -25 alebo -40, v nasom podnebi je to v podstate jedno... a oznacit ako najhorsiu kvapalinu tu, ktora nemrzne pri -40, ale pri "iba" -31, je podla mna uplne mimo... ked uz tak, dal by som realnu hodnotu mrznutia do umery s cenou, pripadne cenovo porovnat kvapaliny s rovnakou hodnotu mrznutia...

ale beriem, ze test bol zamerany prave na tieto rozdiely, pri kupe mi to vsak osobne ziadnym sposobom nepomoze...
Napísať odpoveď