Mám 4 dobíjateľné AAA akumulátory značky GP 850mAh.. nuž a dnes pri dobíjaní sa z jednej ozval taký čudný zvuk.. akoby pukanie, alebo niečo podobné. Trvalo to ešte asi 2min po vybratí z nabíjačky. Znamená to, že tento jeden akumulátor doslúžil a môžem ho poslať do večných lovíšť? Po vizuálnej stránke vyzerá bezchybne.. Stretol sa už niekto s podobným správaním dobíjateľného akumulátora?
Inak má asi dva roky a bol dobíjaný cez nejakú českú nabíjačku od BEN Electronics cca každý druhý týždeň....
//Teraz som ho skúsil opäť vložiť do nabíjačky, zatiaľ je ticho.. mám sa báť, že exploduje?
Možno tam vo vnútri vrie kyselinka, lebo prebieha elektrochemický proces; obal sa nafukuje .
Pokiaľ článok nevytečie alebo nestrelí, a pritom stále drží primerané napätie, ešte stále ho môžeš používať.
Len tak pre vlastnú istotu sa skús ubezpečiť, že naozaj sú tie články nabíjateľné . A ešte že nabíjačka dokáže nabíjať tento typ batérií. Ani nie tak AAA, ako to či sú NiCd alebo NiMH.
Jaj.....kedysi (pred pol rokom?) som mal sony k fotaku dve origos AA baterky, a stretaval som sa z tym, ze obcas vydavali zvuk ako praskanie, ako keby sa trhala ta pevna folia na baterkach...
Pozornost som tomu ani nevenovat, a raz v noci som ich dal nabijat a rano som nasiel baretky akoby roztavene...zcasti, takze baterky aj s nabijackou boli v tahu