Akumulator AAA - cudne zvuky

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Akumulator AAA - cudne zvuky

Príspevok od používateľa brm »

Mám 4 dobíjateľné AAA akumulátory značky GP 850mAh.. nuž a dnes pri dobíjaní sa z jednej ozval taký čudný zvuk.. akoby pukanie, alebo niečo podobné. Trvalo to ešte asi 2min po vybratí z nabíjačky. Znamená to, že tento jeden akumulátor doslúžil a môžem ho poslať do večných lovíšť? Po vizuálnej stránke vyzerá bezchybne.. Stretol sa už niekto s podobným správaním dobíjateľného akumulátora? :roll:

Inak má asi dva roky a bol dobíjaný cez nejakú českú nabíjačku od BEN Electronics cca každý druhý týždeň....

//Teraz som ho skúsil opäť vložiť do nabíjačky, zatiaľ je ticho.. mám sa báť, že exploduje? :oops:

///Zase to začína.. asi je po ňom.. :/
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Možno tam vo vnútri vrie kyselinka, lebo prebieha elektrochemický proces; obal sa nafukuje :) .

Pokiaľ článok nevytečie alebo nestrelí, a pritom stále drží primerané napätie, ešte stále ho môžeš používať.

Len tak pre vlastnú istotu sa skús ubezpečiť, že naozaj sú tie články nabíjateľné :) . A ešte že nabíjačka dokáže nabíjať tento typ batérií. Ani nie tak AAA, ako to či sú NiCd alebo NiMH.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nooo.. môže byť, že tam niečo vrie.. ten zvuk sedí.. :)

Baterka je NiMH aj nabíjačka je na NiMH.. inak neprejavila by sa nenabíjateľnosť baterky skôr ako po dvoch rokoch používania a nabíjania? ;)
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

Jaj.....kedysi (pred pol rokom?) som mal sony k fotaku dve origos AA baterky, a stretaval som sa z tym, ze obcas vydavali zvuk ako praskanie, ako keby sa trhala ta pevna folia na baterkach...

Pozornost som tomu ani nevenovat, a raz v noci som ich dal nabijat a rano som nasiel baretky akoby roztavene...zcasti, takze baterky aj s nabijackou boli v tahu :x

Inak ak to su nejake drahe baterky, skus ich zreklamovat (byva zaruka 6 alebo 24 mesiacov, napr. http://www.agem.sk/?flag=kategorie&cat=0008900495)
Napísať odpoveď