Akvárium

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Akvárium

Príspevok od používateľa Gajdy »

Tak mate niekto akvárium? Dajte foto a dake skúsenosti čo mate.
Foto mojho dodám neskor. :D
mulatt
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mulatt »

no ja som mal 3 akvaria a zhruba som sa tomu venoval asi 4 roky..choval som vacsinou karasy a cichlidy a bojovnice..ako zaciatocnik samozrejme gupky,mecuna a pod :D myslim ze je to super vec mat akvarko..dost ukludnujuce
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

heh no mam akvarko ale prerobene na terarium a mam v nom pavuky...:D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

moje akvárium zas po rokoch nepoužívania skončilo plné zeminy a nasadených rajčín na balkóne :D
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lacijawa »

No tak ja mam akvarium lenže moja lenivosť ma premohla a nikto sa o neho nestará. Už mám len tri rybky z 12 ale to už majú skoro tri roky.Dám im jesť a zapnem filter to je moja starosť o rybky.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

my tiez mame doma akvarium, ale ja sa o neho nestaram, nebavi ma to...jediny otec a brat ho obcas vycistia, staraju sa o krmenie :wink:

//aj nejake biedne foto sa naslo :lol:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ca som mal cca 70 litrove akvarium, lenze potom som odisiel na vysku a uz sa o neho nemal kto starat. Za asi 2 roky som rybicky nikdy nenakrmil, ale vsetko fungovalo spravne :) Stvoril som vlastny ekosystem :) No po asi 5-6 rokoch zivota mi zdochol "prisavnik" a na stenach zacali rast riasy, zrejme to bolo nasledkom toho, ze posledne rybicky zdochli a tak som akvarium vyprazdnil a vycistil.
Mojim snom je, ze ho raz dam do obyvacky a bude tam sluzit ako zaujimavy zdroj svetla a pekny doplnok.
Shamway
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shamway »

Jimmy: pekna Guramka... ja mam take iste :D
V mojom akvarku sa dari maximalne slimakov ktorych tam mam ako nasranych :) Obcas vycistim vodu, rano zapnem svetlo+filter krmenie a rybky sa nestazuju... Osadenstvo 2x Gurama
2x Tetra citronova
1x Tetra krvava
1x Tetra cervena
1x Acyptrus
1x Labeo (abo dak dajak sa ten slak vola)
Foto nebude, lebo treaz je fest zasrane, ked vycistim cvaknem :)
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Bude to uz asi rok co zdochla posledna rykba. Od vtedy je akvarium uz len minulostou. Ale vedla akvarka s rybkami bolo dalsie s 2 korytnackami. Jedna zdochla po nestastnom incidente ked sa pokusala lietat na zavese a po tej druhej prebieha patranie dodnes. :lol:
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Taktiez aj akvarium je mojim snom,nejake velke v obyvacke=to je krasa, urcite si ho raz zadovazim. :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

O akvarium som prišiel, keď sme sa sťahovali. Niekde sa zapatrošil pohár s rybičkami a odvtedy som ich nevidel. Akvarko by malo byť teraz niekde na povale zalahnute prachom.

Pokiaľ ide o slimáky, tak tých som mal aj ja hojne. Raz som dokonca vybral rybky, prevaril štrk, dal čistú vodu a o mesiac tam boli zas :lol:
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

takze to nase :-)
Prílohy
P1070561.jpg
Gajdy
Medium Star
Medium Star

tak na tie slimaky je original rybka inac ja som ja uz mam asi 4 akvarku cim dalej tim vatcie mal som tam hocico vatcinov to podochlo lebo som sa oto nestaral ale teraz ma to dako chytilo a skoncil som pri gubkach a tie sa kotia a kotia inac chcel by som vyskusat chovat krevety
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

heheh co sa tyka akvaria mal som doma jedno 70l tam boli iba astronotus ocelatus(sa mi vidi ze to je cichlida pavia):) 3 kusky a mali okolo 12 az 15 cm :)) krmenie zive lucne koniky asi zo 100:)

a potom co som mal druhe akvarko tak to bolo 40l a tam som mal vacsinou gubky a neskor bojovnice :) ktore sa mi vytreli :)) co bolo velmi pekne nikdy som to este nevidel :)..potom akvarko skoncilo pre potkany :) mal som ich asi rok...potom to mama vyhodila resp pustila na slobodu co ma nahnevalo:( lebo nemam ani fotky

//autoeditácia príspevku ( 07 Mar 2009, 19:07 )
Gajdy napísal:tak na tie slimaky je original rybka inac ja som ja uz mam asi 4 akvarku cim dalej tim vatcie mal som tam hocico vatcinov to podochlo lebo som sa oto nestaral ale teraz ma to dako chytilo a skoncil som pri gubkach a tie sa kotia a kotia inac chcel by som vyskusat chovat krevety
ak mas dve akvarka a bavi ta chovat gubky mozes slachtit
robil to moj profak v skole a mal naaadherne gubky ozaj velmi pekne ich mal velky krasny chvost a pekne sfarbene
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Dnes som čistil ryby som pokročil musel so mlebo mi jedna zdochla, Ako dlho žijú ryby? také že gupka,mečúň???
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

My sme doma mali, neviem už presne asi 160 L akvárium - okolo 10 rýb - sladkovodné : také ako skalár, diskus, sumček žraločí ... Mali sme ho asi tri roky ... až sme raz išli na dovolenku / lyžovačku (?) - pokazil sa filter a všetky pomreli ... :cry: .
Gajdy
Medium Star
Medium Star

lacijawa napísal:Dnes som čistil ryby som pokročil musel so mlebo mi jedna zdochla, Ako dlho žijú ryby? také že gupka,mečúň???
gubky vraj 3-4 vrhy
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

No tak mne žili rybky mal som 10 a teraz mam len dve rybky jedného mečúňa a jednu neonku musím kúpiť dalšie. Ma niekto ancistrusy?
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Takže náhodou som natrafil na túto tému.. Pred nedávnom som založil akvárium (100L), predtým som si ale nechal poradiť od skúsených ľudí (dlhoročných akvaristov), akvárium je už skoro druhý týždeň v zábehu, ešte to nechám bez rýb 2-4 týždne.. Dno je tvorené z jemného štrku a z neakého hrubého.. Nasadené živé rastlinky, osvetlenie 18W, je to trošku málo, ale vyzerá to tak, že rastlinkám sa darí.. Svietenie 12h denne, hnojím Bivojom od Rataja, samozrejmosťou je ohrievač s termostatom a filtrácia ktorá beží 24h v kuse. V poslednej dobe mám problém so slimákmi, ktorých som priniesol pravdepodobne s rastlinkami, pokúšal som sa proti nim dať mrkvu, no nezabralo takže som ich začal pomaly ručne vyzbieravať, osadenstvo bude pravdepodobne tvoriť:

4-6x Black Molly
4-6x Platy
10x Tetra neónová
1x párik bojovníc :)

No ale najskôr budem brať tie platy a black molly, pretože mi bolo povedané aby som to nebral naraz, potom pravdepodobne zoberiem Tetry neónové a keď zarastie akvárium bojovnice.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

na intraku v 5 litrovej flasi jedna gupka, ktora pred tyzdnom vrhla. zacala si zrat male, tak ju myslim spolubyvajuci separoval.
teraz by mali mat aj dake skaly a rastliny, ale kym bola Anca sama, tak nevala v "akvarku" nic
Napísať odpoveď