no ja odporucam nod+obcas skenovat nejakym online scanorom(ktory ma panda kaspersky aj norton aj asi dva-tri ine).. Pripadne este avast. Avg neodporucam, niekto chytry tu pisal, ze je uz ovela lepsie ale nasa uzivatelske skusenosti o tom akosi moc nesvedcia..AppleBred napísal:Ved prave ... No cakal som od neho podstatne viac
Asi sa budem musiet vratit spat k NODu
Alebo neporadis iny antivirak ?
ale nieco co nezatazuje system tak strasne ako norton alebo kaspersky
Aky antivir ?
-
Pufo Callo
Star
- Kontaktovať používateľa:
-
Pufo Callo
Star
-
dair
Guru wannabe
a co znamena to co som napisal?Pufo Callo napísal:a preco by sme ho my museli pouzivat ? Nemusis nic. Zato ze je na linux menej virusov to nic neznamena
OMG porozmyslaj ty lama kym tu nieco napises. Kde som ti pisal ze by ste ho museli (resp mali) pouzivat? Ha? Som len obhajil nazor ako volbu LINUXU ohladom bezpecnosti compu a teda nepotrebovania ziadeho AV...
Ty si pouzivaj aj windows 98 ak chces. Inteligent....
Mam niejake nove poznatky k tejto teme ...
Vsetci co pouzivate Avast : Prave mam na stole PC od jendeho znameho (vraj mu to niejako blbne) Vysledna suma:39 cervikov, trojanov, virusov a podobnej havede
(ako firewall bol pouzity ten od microsoftu
)
Dlho som bol zastancom NODu, pretoze podla mna poskytoval najlepsi pomer bezpecnost verzus systemove naroky.
Pred par dnami som si ale nahodil NOVU verziu Kaspersky Internet security, a davno som nebol tak milo prekvapeny. Velmi viditelne sa im podarilo znizit systemove naroky a vyzero to, ze bepecnostnu uroven si zachovali. Sice to mam este nahodene iba par dni, ale mam pocit ze pri tom ostanem uz na velmi dlho.

Vsetci co pouzivate Avast : Prave mam na stole PC od jendeho znameho (vraj mu to niejako blbne) Vysledna suma:39 cervikov, trojanov, virusov a podobnej havede
(ako firewall bol pouzity ten od microsoftu
Dlho som bol zastancom NODu, pretoze podla mna poskytoval najlepsi pomer bezpecnost verzus systemove naroky.
Pred par dnami som si ale nahodil NOVU verziu Kaspersky Internet security, a davno som nebol tak milo prekvapeny. Velmi viditelne sa im podarilo znizit systemove naroky a vyzero to, ze bepecnostnu uroven si zachovali. Sice to mam este nahodene iba par dni, ale mam pocit ze pri tom ostanem uz na velmi dlho.
spravim tu teraz taku mensiu reklamu nodu.... robim admina na skole a sem tam sa stane ze zavitam do kabinetu na mensiu prehliadku kompu, konkretne bol na tomto pc win xp 2000, zdalo sa mi ze ide nejako pomaly a robil haluze, tak som dal diagnostiku a co som zistil? toto
z 22000 suborov 1500 virusov, slusne ze
pak som dal liecenie a nod si s tym poradil, pc bezal bez toho aby som ho musel reistalovat. Sam mam nod vyse 2 rokov a zatial uplna spokojnost, nepametam sa ze by som mal zavirene pc... holt v kombinacii s keriom a mozzilov budete na tom tak isto...
Kód: Vybrať všetko
http://www.gymmt.sk/~kveto/virz.jpgpak som dal liecenie a nod si s tym poradil, pc bezal bez toho aby som ho musel reistalovat. Sam mam nod vyse 2 rokov a zatial uplna spokojnost, nepametam sa ze by som mal zavirene pc... holt v kombinacii s keriom a mozzilov budete na tom tak isto...
-
p4ra
Redeemer
AppleBred: Ja si myslim, ze odsudit kvalitny antivirus pre niekoho sprostost. Ten clovek mal XP SP2 firewall, pritom urcite pouzival IE, browsoval kadetade, stahoval bohvieco. Podla mna ziadny antivirus nema sancu chytit vsetko, to je snad jasne. Najlepsia bezpecnost je ludska skusenost a ludsky rozum podla mna.
Jasne ze najvacsie bezpecnostne riziko pre kazdy pocitac sedi na stolicke pred nim. Bohuzial pri beznom userovi, ktory o pc nevie skoro nic, sa da spoliehat iba na schopnosti softweru.
Chalan pouzival Operu a XP SP2 firewall, system bol plne zaplatany.
Je samozrejme, ze ziadny antivirak ti nezabezpeci 100% ochranu, ale mam par znamych, ktorym som na pc nahodil napr NOD, Firewall som im dal vzdy, ale popar dnoch ma vzdy otravovali a chcely aby som im to vypol, lebo nevedeli co stym. Takze existovali iba s NODom a SP2 firewallom, a ked som sa niekedy u nich zastavil a skontroloval PC tak to vacsinou bolo vcelku OK.
Tento zavireny PC je uz treti ktory sa mi v poslednom obdobi dostal na stol, a bol na nom prave Avast.
Uvedomujem si, ze Avast je zadarmo, a je preto pre niektorych ludi idealna volba, ale vysledky v praxi mi hovoria, ze to Free sa aj odraza v kvalite. (testy antivirusovych programov na weboch hovoria podobne)
Chalan pouzival Operu a XP SP2 firewall, system bol plne zaplatany.
Je samozrejme, ze ziadny antivirak ti nezabezpeci 100% ochranu, ale mam par znamych, ktorym som na pc nahodil napr NOD, Firewall som im dal vzdy, ale popar dnoch ma vzdy otravovali a chcely aby som im to vypol, lebo nevedeli co stym. Takze existovali iba s NODom a SP2 firewallom, a ked som sa niekedy u nich zastavil a skontroloval PC tak to vacsinou bolo vcelku OK.
Tento zavireny PC je uz treti ktory sa mi v poslednom obdobi dostal na stol, a bol na nom prave Avast.
Uvedomujem si, ze Avast je zadarmo, a je preto pre niektorych ludi idealna volba, ale vysledky v praxi mi hovoria, ze to Free sa aj odraza v kvalite. (testy antivirusovych programov na weboch hovoria podobne)
-
Pufo Callo
Star
lama si tu ty do kazdeho tu len ripes.dair napísal:a co znamena to co som napisal?
OMG porozmyslaj ty lama kym tu nieco napises. Kde som ti pisal ze by ste ho museli (resp mali) pouzivat? Ha? Som len obhajil nazor ako volbu LINUXU ohladom bezpecnosti compu a teda nepotrebovania ziadeho AV...
Ty si pouzivaj aj windows 98 ak chces. Inteligent....
otestoval som Dr.Web a poradil si s virusmi lepsie ako Kaspersky.. fakt odporucam