Aky je to pocit vediet ... (manzelstvo)
Aky je to pocit vediet ... (manzelstvo)
Ahojte
zaujima ma u zenacov tu na fore ako vedeli ze ich manzelka je ta prava,ze to je ta zena s ktorou chce zostarnut a mat deti,co clovek vtedy citi alebo ma citit.Zvacsa pocuvam : /Viem ze to bola ta s ktorou chcem zostarnut-ta prava/alebo/ Cim viac si muz vybera tym horsie dopadne...
Ma to byt laska ako hrom.co ak ju niektory nikdy nespoznaju alebo niesu si isty ci to co citia staci,ist do takeho vztahu?
Vztahy ktore som mal boli fajn vzdy zacali vzajomnou sympatiou ale po ten dolezity krok sa nikdy nedostali resp. aj na tom padli
casom som uz necitil ze vztah by mal skoncit manzelstvom,robim niekde chybu?Je naozaj potrebne posunut ten vztah a cakat do buducna ci to bolo spravne rozhodnutie(ved to je ako dlhodoba loteria)
zaujima ma u zenacov tu na fore ako vedeli ze ich manzelka je ta prava,ze to je ta zena s ktorou chce zostarnut a mat deti,co clovek vtedy citi alebo ma citit.Zvacsa pocuvam : /Viem ze to bola ta s ktorou chcem zostarnut-ta prava/alebo/ Cim viac si muz vybera tym horsie dopadne...
Ma to byt laska ako hrom.co ak ju niektory nikdy nespoznaju alebo niesu si isty ci to co citia staci,ist do takeho vztahu?
Vztahy ktore som mal boli fajn vzdy zacali vzajomnou sympatiou ale po ten dolezity krok sa nikdy nedostali resp. aj na tom padli
casom som uz necitil ze vztah by mal skoncit manzelstvom,robim niekde chybu?Je naozaj potrebne posunut ten vztah a cakat do buducna ci to bolo spravne rozhodnutie(ved to je ako dlhodoba loteria)
Re: Aky je to pocit vediet ... (manzelstvo)
pozor na lasku, laska je to posledne kriterium, ktorym sa riad.
laska casom vyprsi, ostane to ostatne.
Ak mas vztah, radsej s nou najprv zi rok dva....potom uvidis.... ale z lasky si ju urcite brat nebudes po takom suziti.
laska casom vyprsi, ostane to ostatne.
Ak mas vztah, radsej s nou najprv zi rok dva....potom uvidis.... ale z lasky si ju urcite brat nebudes po takom suziti.
posledna veta ma dostala,to som uz teda mohol byt dvakrat zenaty
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Uprimne povedane sam neviem ono to proste clovek tak citi. neda sa to velmi opisat =) proste staci ak sa nanu pozries (v mojom pripade aj na maleho) a proste viem ze oni su moje vsetko a zmysel zivota =)
-
TommyHot
Addict
Nerobis nikde chybu, institut manzelstva je vymysleny (nabozensky?) prezitok a nevidim jediny dovod, preco sa toho zucastnovat. Samozrejme ak to niekto chce, prosim, je to jeho slobodneho rozhodnutie, ale ukazovat prstom na tych, ktori sa nechcu zenit (a teda robi sa to v tejto spolocnosti casto) mi pride padnute na hlavu. Hlavne ked vsetci vieme, ako konci velka cast manzelstiev. V tom lepsom pripade podvadzanim...Son-Gohan napísal:casom som uz necitil ze vztah by mal skoncit manzelstvom,robim niekde chybu?Je naozaj potrebne posunut ten vztah a cakat do buducna ci to bolo spravne rozhodnutie(ved to je ako dlhodoba loteria)
ja si myslim, ze pokial dvojica sa este nerozhodla pre to mat deti, tak manzelstvo skor generuje potencialne problemy. Ja zenaty nie som, ale s priatelkou mam mnohorocny vztah, nepoviem presne kolko,je to vsak viac ako 4 roky. Ako tak nam to funguje len preto, ze aj ked spolu byvame, tak priatelka pravidelne chodi pracovat do zahranicia. Tj niekedy sa vidime len cez vikendy. Takto si od seba vzdy odpocinieme a viac sa na seba tesime- vyborna prevencia ponorky. Ale kazdemu vyhovuje nieco ine. 
je to tak z kazdej strany pocujem tie hlupe narazky,ako osobne to zas zle neberiem otocim na srandu,najlepsie je ze to pocuvam od ludi co po hodine,dnoch zas na manzelky nadavaju a pri otazke ci by sa zenil znova tak ani bohovi,tak o com to kur*a je?
jeden moj znamy sa uz rozvadza 3roky a chodi len po sudoch.financna situacia na bode mrazu...
samozrejme nik s tym nepocita ked do toho ide ale pri tych statistikach
jeden moj znamy sa uz rozvadza 3roky a chodi len po sudoch.financna situacia na bode mrazu...
samozrejme nik s tym nepocita ked do toho ide ale pri tych statistikach
Na tuto temu:
Ako sa hovori manzelke po 25 rokoch manzelstva?
Kamarat na pivo.
Ako sa hovori manzelke po 25 rokoch manzelstva?
Kamarat na pivo.
-
Andi_Cibula
Addict
Kamoska povedala ze vraj jej otec sa ozenil aby nemusel platit staromladenecku dan. 
ak si spravne osetrite majetkove pomery este pred vstupom do manzelstva, tak nie je pripadny rozvod problem. "problem" vznika, ked su deti (aj mimo manzelstva), a vy budete platit po rozchode vyzivne. taktiez hypo si mozete brat ako par (nie manzelia) a pri rozchode tak vznika problem... cize poriadne problemy si viete sposobit neuvazenym konanim vzdy.
.
ked sa stretnu dvaja, co neuznavaju institut manzelstva, je to idealne.... lenzte neznejsia polovicka sa casto "psychicky" zlomi po prvych mesiacoch tehotenstva a zacne tlacit na manzelstvo (ako sa zachovate?). zazil som to v par pripadoch - a pritom sa jednalo o sebavedome, tazko nezavisle zenske, ktore mali plnu hubu reci o volnom spoluziti
.
takze.. ak si nasiel niekoho, s kym ti je skvele... kazdy den sa tesis domov, vazis si ho, mate podobne nazory na zivot, podobne hodnoty, v krizovych situaciach sa sprava predvidatelne, klape vam to v posteli, na kuchynskej linke, obyvacke, aute.... a dokazali ste spolu byvat dlhsie obdobie bez vzajomneho ublizenia do zdravi... asi si nasiel tu spravnu kandidatku.
P.S. velke plus je, ak vie dobre varit, piect a ma zalubu(pozor, nie posadnutost!) v upratovani
.
ked sa stretnu dvaja, co neuznavaju institut manzelstva, je to idealne.... lenzte neznejsia polovicka sa casto "psychicky" zlomi po prvych mesiacoch tehotenstva a zacne tlacit na manzelstvo (ako sa zachovate?). zazil som to v par pripadoch - a pritom sa jednalo o sebavedome, tazko nezavisle zenske, ktore mali plnu hubu reci o volnom spoluziti
.
takze.. ak si nasiel niekoho, s kym ti je skvele... kazdy den sa tesis domov, vazis si ho, mate podobne nazory na zivot, podobne hodnoty, v krizovych situaciach sa sprava predvidatelne, klape vam to v posteli, na kuchynskej linke, obyvacke, aute.... a dokazali ste spolu byvat dlhsie obdobie bez vzajomneho ublizenia do zdravi... asi si nasiel tu spravnu kandidatku.
P.S. velke plus je, ak vie dobre varit, piect a ma zalubu(pozor, nie posadnutost!) v upratovani
inak gogo ze si aspon priznal
ja som sa uz poucil a teda s kolegynou si uz nikdy nezacnem :roll:napr
predmanzelske zmluvy na Slovensku este neplatia ani sa nemozu uzatvarat. Dokonca aj v tych statoch kde funguju, tak ani tam to nie je stopercentna istota predtym aby ta byvaly partner za pomoci sikovneho pravnika pri troche snahy financne nezruinoval. Podla mna je problem manzelstva v tom, ze clovek od prirody nie je stavany na jeden celozivotny monogamny vztah. Napr. aby chlap cca od 30tky mal uz navzdy sex iba zo svojou zenou.Ja s vernostou problem nemam, ale vidim na ludoch v mojom okoli a praci, vo veku medzi 25-45 rokov, ze je uplne bezne ze mavaju mimomanzelske vztahy, milenky
a vecsinou nasledne rozvody. Je uplne bezne ze 35rocny muzi su uz druhykrat zenaty, alebo maju deti s viacerymi zenami. Poznam uspesnych chlapov ktory su tesne pre 50tkou, su zenaty a pritom maju 25rocnemilenky..
a vecsinou nasledne rozvody. Je uplne bezne ze 35rocny muzi su uz druhykrat zenaty, alebo maju deti s viacerymi zenami. Poznam uspesnych chlapov ktory su tesne pre 50tkou, su zenaty a pritom maju 25rocnemilenky..
-
Stoporko
VIP
gogo956 - vidíš, tejto polygamii zase ja napr. nerozumiem. S kolegovcami som sa o tom už dávnejšie bavil a došli sme k záveru, že je to čisto osobná vec. Pokiaľ je niekto "radodajný," tak buď sa v prospech manželky ovládne alebo holt, nie. Každému ako mu chutí.
S polovičkou sme spolu už cez 5,5 roka a necítim potrebu ťahať do postele inú ženskú. Nevravím, že na ulici sa po peknej dievčine nepozriem - však to predsa patrí k tomu, že som chlap..."koukat, ale nesahat," no brať si cudziu do postele? Prečo?
S polovičkou sme spolu už cez 5,5 roka a necítim potrebu ťahať do postele inú ženskú. Nevravím, že na ulici sa po peknej dievčine nepozriem - však to predsa patrí k tomu, že som chlap..."koukat, ale nesahat," no brať si cudziu do postele? Prečo?
ja s tym tiez nemam problem, len ti opisujem zivot ludi ktorych dobre poznam. Vecsinou co som si vsimol tak to zacina tak, ze chlap ma dlhorocne manzelstvo, potom dostane do prace novu mladu kolegynu,vzajomne sympatie a potom sa to uz ruti. Do urcitej miery chapem ze starnucemu chlapovi robi dobre ked sa onho zaujima mlada kočena zo vsetkym co k tomu patri. A mlada potom zvecsa urobi v danej firme velku karieru
, ale nie je to podmienka. Ale musim povedat, ze castokrat tie milenky nie su podla mna ziadne az tak super vyzerajuce modelky, takze sancu ma skoro kazda 
-
TommyHot
Addict
Ked to berieme z cisto zivocisneho hladiska, tak je monogamia pre nas neprirodzena. Narozdiel od zvierat sme si vsak vytvorili nejake moralne zasady, ktore nam hovoria, ze polygamia je nespravna.
A manzelsku zmluvu netreba, staci uz na zaciatku vztahu skryvat pred zenou vacsinu majetku a prijmov a pri pripadnom rozvode by to malo byt ok. Zaklad je kupit si byvanie este pred manzelstvom a v ziadnom pripade nesuhlasit so spolufinancovanim (ci uz cash, alebo hypoteka). Tvarit sa, ze je to nemoralne, chrapunske a neviem ake nie je na mieste. Staci sa popozerat okolo seba aka je realita a hned je kazdemu jasne, ze taketo kroky su nevyhnutna poistka do buducna.
A manzelsku zmluvu netreba, staci uz na zaciatku vztahu skryvat pred zenou vacsinu majetku a prijmov a pri pripadnom rozvode by to malo byt ok. Zaklad je kupit si byvanie este pred manzelstvom a v ziadnom pripade nesuhlasit so spolufinancovanim (ci uz cash, alebo hypoteka). Tvarit sa, ze je to nemoralne, chrapunske a neviem ake nie je na mieste. Staci sa popozerat okolo seba aka je realita a hned je kazdemu jasne, ze taketo kroky su nevyhnutna poistka do buducna.
Treba skusit spolocne byvanie. Ak prezijete rok, je celkom pravdepodobne, ze sa nezmeni na uplnu harpiu a ak to aj raz padne, zvladnete to nejako civilizovane. Osobne neriesim co bude, teraz je nam dobre, cakali sme babo a aj ked sme sa dlho brat nechceli, v polke tehu sme zmenili nazor. Tiez som ho zmenil, dobrovolne
Financie neriesim. V prvom rade do toho nejdem s tym, ze to urcite padne. A v druhom rade, ked sa pozriem na svoju tyzdnovu dcerku, ak to aj raz padne, tak sa zbalim a pojdem. Beriem to ako nejaku chlapsku hrdost alebo zasadu. Nasi sa nikdy nerozviedli, tak snad ani ja nie, ale ak ano, chlap sa ma zachovat spravne
viem, znie to strasne
Neviem ci je alebo nie je monogamia prirodzena, ale osobne si myslim, ze je lepsie ked dieta vychovavaju dvaja rodicia a nemyslim si, ze je vsetko dedicke, vela urcite prave vychova. A kedze som presvedceny, ze moja vychova je ta najlepsia, chcem moj geneticky material mat pod kontrolou, teda snazit sa budovat vztah s manzelkou, aby nam vydrzal.
Neviem ci je alebo nie je monogamia prirodzena, ale osobne si myslim, ze je lepsie ked dieta vychovavaju dvaja rodicia a nemyslim si, ze je vsetko dedicke, vela urcite prave vychova. A kedze som presvedceny, ze moja vychova je ta najlepsia, chcem moj geneticky material mat pod kontrolou, teda snazit sa budovat vztah s manzelkou, aby nam vydrzal.
nesmie to byť o zaľúbení,lebo to zmizne a náhle "manželia" nebudú mať dôvod,prečo sa vzali a vzniká problém...môžem povedať za seba,že som s priateľkou prakticky rok a kebyže mám prácu a nechodíme obaja na výšku,tak už by som sa ženil a založil rodinu,a aj ona chce...a prečo tak skoro a prečo je tá pravá?..je to ako povedal lumir,tešíš sa domov,máte spoločné názory,rozumiete si aj v posteli aj mimo nej,možno také najbizarnejšie mi príde,že si vidíme do hlavy ,a často rozmýšľame nad rovnakou vecou v ten istý čas (nie je to len sex,ale bežné veci) + varí dobre a rada upratuje
a prečo tak skoro rodina a deti? čím skôr ich budeme mať,tým skôr ich vychováme a môžeme si užívať bez toho,aby sme mali malé deti o ktoré sa musíme starať...takisto nejaký rozmnožovací potenciál s vekom slabne,u žien...keď som sa narodil,mama mala 19(mesiac do 20) a otec 22 a obaja boli na výške(to sa dnes celkom nedá,predsalen finančná situácia nie je to čo bývala) a mama ešte nemá 40 a má už dve dospelé deti(mna + moju sestru)...a viem sa vyjadriť aj k dnešnému neblahému trendu,že najprv kariéra až potom rodina...môj najmladší brat sa narodil,keď mal otec 35 (po 6 ročnej pauze od najmladšej sestry,áno je nás veľa -_-) a vravel,že si nevie predstaviť ako jeho rovesníci,mohli mať prvé dieťa v takých rokoch,lebo už nedokázal v noci vstať,resp. strašne ho to unavovalo...a takisto mladší človek sa vie lepšie priblížiť tomu dieťaťu,imho...tak asi preto tak skoro deti 
edit: ešte k tomu inštitutu manželstva,ja nepotrebujem ten papier,ktorý dostanem na matrike,ale práve to,že budem zosobášený v cerkvi (pravoslávny) a nebudem žiť so ženou bez požehnania
edit: ešte k tomu inštitutu manželstva,ja nepotrebujem ten papier,ktorý dostanem na matrike,ale práve to,že budem zosobášený v cerkvi (pravoslávny) a nebudem žiť so ženou bez požehnania
existuje podla Vás niečo také ako prešvihnutý čas? teda že zobraťˇ sa do určitého obdobia inak ten vztach ide po tom čase dole vodou?
k bývalím priateľkám som sa tešil,boli tam záujmy a všetko okolo toho, samozrejme prišlo obdobie kde sa vyskytli povahové črty nás oboch, ktoré tá druhá strana nevedela akceptovať (dakujem že prispievaťe pomáha mi to urovnať si to v hlave kde vlastne boli tie hlavné problémy,kde robim chyby a ako sa ich nabudúce ak nejaké vobec bude vyvarovať)
k bývalím priateľkám som sa tešil,boli tam záujmy a všetko okolo toho, samozrejme prišlo obdobie kde sa vyskytli povahové črty nás oboch, ktoré tá druhá strana nevedela akceptovať (dakujem že prispievaťe pomáha mi to urovnať si to v hlave kde vlastne boli tie hlavné problémy,kde robim chyby a ako sa ich nabudúce ak nejaké vobec bude vyvarovať)
-
javatar
Hardcore addict
anoSon-Gohan napísal:existuje podla Vás niečo také ako prešvihnutý čas?
vztah sa ma niekam posuvay - inak reaguje na problemy clovek vo vztahy, zasnubeny a v manzelstve - samozrejme to neber ako absolutnu pravdu, vseobecne to ale plati
Co ja viem, na povahe cloveka takyto snatok vela nemeni podla mna.