akym IT smerom sa vydat ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
markus
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: akym IT smerom sa vydat ?

Príspevok od používateľa markus »

da sa uzivit v IT bez programovania a grafiky, ale skor na managerskych postoch, pripadne este su miesta kde nemusis programovat ani kreslit
momentalne som na takom mieste lebo som uz nechcel programovat a som tu spokojnejsi ako ked som programoval, ked som pracoval ako programator to boli furt stresy, teraz som na druhej strane barikady a je to super, mam ovela viac pokoja, v klude zaspim vecer a nemam bruchabol hned rano ako si spomeniem ze treba ist do prace
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...s tým, čo si napísal by si sa neuživil...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

markus napísal:da sa uzivit v IT bez programovania a grafiky, ale skor na managerskych postoch, pripadne este su miesta kde nemusis programovat ani kreslit
este je tu kopec support pozicii kde ti staci mat zakladne it znalosti (rozumej - vies zapnut pocitac) a vsetko ostatne ta firma douci.
IT miesto vobec nie je len o programovani. Je tam nabalanych X pozicii kde sa clovek moze uplatnit. Po ziskani dalsich zrucnosti sa potom otvaraju pozicie ako project/people manazer. Na tieto miesta uz firmy chcu len VS vzdelanych ludi. Takze ziadny samoukovia.
Kedysi som velmi chcel byt programator. Teraz by ma na to uz nenalakal nikto. Sice dobry plat, ale ma to velmi vela ALE. Napr. u nas vo firme je programator ako posledny clanok retazca. Moze zabudnut na volnost ako poznate teraz. Co musi spravit dostane prikazom. Navyse to musi tak fungovat ako navrhne zakaznik. A nie vzdy ma moznost do toho vobec kecat. Proste dostane ulohu a musi ju spravit. Akonahle sa tam niekomu co i len nieco nebude pacit uz to musi prerobit. Ked nestiha tak ma smolu musi tam trcat kym to nebude hotove. Popritom samotne programovanie je len cast naplne prace. Zvysok moze tvorit aj udrzba systemov - resp. riesenie (najma) urgentnych problemov. Dalsie ulohy su odvodene napr od odhadu pracnosti. Kolko hodin bude trvat naprogramovat urcitu funkcionalitu. Urcite nie vsade bude mat programator takuto napln prace, ale toto je v skratke to co musi pre mna robit jeden konkretny Ind fulltime + partia 3-4 parttime developerov.
Rion
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Rion »

sundevil: a môžem sa opýtať v akej firme si pracoval a na akom mieste pracuješ teraz?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

mas SS
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

sundevil napísal:mas SS
tiez poprosim :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ak nechces ist smerom programovania, mozem odporucit spravu serverov, administraciu, support
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Tak tak..Taktiez neviem programovat ani pracovat s grafikou, ale v pohode sa uzivim so znalostami, ktore mam v brandzi IT..
Robim externeho technika pre jednu firmu (klasicke ajtacke veci a sem tam nieco zlozitejsie co zo zahranicia nakazu sefovci) Ale nic co by sa nedalo naucit..No teraz to budes mat velmi tazke (vela mladych by rado sedelo za pc v praci), kedze ja som zacinal pred 2ma rokmi na ServiceDesku (povodom som mal ist na outsource HP) a po roku a pol ma posunuli dalej..
Napísať odpoveď