akym IT smerom sa vydat ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
chrobak
Star
Star

akym IT smerom sa vydat ?

Príspevok od používateľa chrobak »

zdravicko

v prvom rade by som chcel podotykat ze je to hypoteticka otazka
viem ze najlepsie je mat skolu, kurzy atd... takze to prosim nevypisujte :)

mam vela kniziek doma od HW cez HTML a PHP a Windows az po Visual basic
problem je v tom ze jedinu docitanu mam HTML, je to mix zakladnych vedomosti a mna bavi skoro vsetko ohladom PC

Preto by som sa chcel poradit akym smerom sa zamerat a rozvijat do do hlbky, nehladam nieco cim by sa dali zarobit velke prachy ale cim by som sa mozno uchytil, nieco kde je velky dopyt.

Takze myslite ze mam sa vydat smerom grafiky ? photoshop,3d max,autocad ?flash? nieco ine ?
programovanie ? java ? C++ ?
nieco s internetom ?

no a samozrejme aj po com konkretne je dopyt nie odpoved typu grafika :) ale konkretne
kostak
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: akym IT smerom sa vydat ?

Príspevok od používateľa kostak »

skôr by som doporučil C++ a tie ostatne veci okolo toho myslim ze takych ludi neni nikdy dost :)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

autocad sa nauč len v tom prípade, ak študuješ strujárinu a podobne. inak by si ovládal program, ale nevedel, ako sa to vlastne kreslí ;)

a inak, dobrých programátorov je málo :)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

dopyt po itckaroch je taky, ze ked sa zameras na hocico, pracu najdes.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

zelovoc napísal:dopyt po itckaroch je taky, ze ked sa zameras na hocico, pracu najdes.
presne toto som chcel napísať. Rozhodni sa pre tú oblasť, ktorá ťa baví a nie to, čo si myslíš že bude mať veľké využitie. Kľudne to môže byť aj nejaký scrum čo má od IT už dosť ďaleko (skôr manažment, ale preberá sa to na informačných systémoch). Všetko v tomto fachu má veľké uplatnenie, lebo je proste taká doba (ale kým ty doštuduješ môže sa to zmeniť a bude treba čalúnikov či automechanikov :) )
chrobak
Star
Star

vdaka ludia za rady, dufam ze sem este niekto prispeje

inac zatial sa priklanam k studiu C++
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

este ti dam do hlavy chrobaka:

mozes ist aj inym smerom v IT a nemusi to byt kodenie, ale napriklad sprava sieti a systemov, cize administracia
chrobak
Star
Star

beardie napísal:este ti dam do hlavy chrobaka:

mozes ist aj inym smerom v IT a nemusi to byt kodenie, ale napriklad sprava sieti a systemov, cize administracia
to ma tiez napadlo, kamarat ma dost vela kurzov CISCO ci coho a ma aj dobru robotu
ale mna internet velmi netaha
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

myslíš CISCO? :)
A ako vieš že ťa ťahá programovanie keď o ňom nič nevieš?
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

a kde by si chcel pracova?
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

grafika bez skoly by bola velmi tazka pretoze tam ta ucia veci ktore sa doma naucis len tazko, hlavne preto ze ta to ani nenapadne ucit sa

inak momentalne je vo svete hodne ziadane technologie: Java, C++, PHP(objektove)
ked si profik v jednom z tychto pracu mas okamzite, ale nie tak, ze viem nakodit hello world! ale naozaj ten jazyk ovladas
ale to plati pre vsetko, aj ked budes macher na assembler tak sa zamestnas bez problemov

este pre upresnenie, html nieje programovaci jazyk, nemysli si ze programovanie je nieco podobne

otazka je preco sa pytas na programovanie, ci o tom nieco vies ...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

markus, preco si myslis, ze grafik bez skoly sa sam nenauci take veci ako by ho naucili v skole? CO napriklad, konkretizuj.
markus
Light Professional
Light Professional

nevravim ze sa nenauci z dovodu ze sa neda, ale skor ze ho to nenapadne sa ucit

bol som na pohovore na miesto grafika a okrem toho ze mi nemohli ponuknut taky plat aky som mal ako programator tak som zistil ze toho furu neviem o sadzbe, o rezani, o fontoch a neviem co vsetko este som nevedel, jednoducho grafika nieje len to ze ovladam nastroje(photoshop, illustrator)
chrobak
Star
Star

audiotrack: jj CISCO :) no preco ma taha to je tazke povedat :)

inac na upresnenie s programovanim mam sice velmi malo skusenosti asi tak pred 5 rokmi som si kupil knihu visual basic ale vobec ma to nebavilo :D ale C++ sa mi zda lepsie

zelovoc: nehladam si pracu, ja pracu mam, ale vo volnom case chcem nieco studovat (samoucenie) a potom ked to budem ovladat perfektne mozno niekam poslem zivotopis no tak dalej...
nic nestratim ale ziskam nove vedomosti

markus: a ako ten pohovor dopadol ? ono myslim ak sa zameras na jednu vec tak sa mozes naucit vsetko. Napriklad kupim si knizku 3DS max ktora ma cca 250 stran, samozrejme na pochopenie co a ako funguje to staci ale nenauci ta vsetko ale ak si k tomu dokupis mistrovstvi v 3ds max co ma 1125 stran a je tam prebrane vsetko tak uz je ina rec. Skratka aj doma sa mozes naucit vsetko co v skole niesu to utajene informacie len musis vediet odkial cerpat info
markus
Light Professional
Light Professional

ten pohovor dopadol asi tak ze som sa na drahu grafika vykaslal kedze by som zarabal polovicu toho co uz som mal

problem nieje v zmaknuti nastoja, problem je vo veciach okolo toho

ak uz mas pracu a ak je z oblasi IT skor by som doliepal dalsie znalosti z tvojho oboru, nema zmysel pre programatora ucit sa 3DS max, presne ako pre grafika ucit sa C++
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja robim v tecku, a ucit sa vopred nejake veci na danu poziciu nema zmysel. akykolvek kurz je prilis drahy a s oraclom alebo so sapom sa len tak doma hrat nebudes.
ale programovat mozes zacat hocikedy, ale len tak z dlhej chvile by som sa asi do toho nepustal.
markus
Light Professional
Light Professional

to je pravda na hotlinu sa doma tazko pripravis
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Ak mozem, sa trochu zamiesam do tejto temy.

Da sa robit v IT aj ked nechcem programovat, respektive robit profesionalne s grafikou?

Bavi ma praca s pocitacmi ci inou technikou, udrzujem zopar ludom z okolia PC, viem PC poskladat, viem robit dobre s Microsoft Office, nejaka uprava fotiek a videa atd.
Cize z kazdeho rozka troska :D .

Otazka znie, teda: Da sa uzivit s IT, aj ked vie clovek veci ako: administracia pocitacov, vyber a poskladanie PC, zakladne graficke veci, Microsoft Office, ci ine programy? Napadlo ma aj, je mozne robit firmam v dnesnej dobe nejake skolenia ohladom Microsoft Office, etc. ?

Idem totiz za rok maturovat a rozhodujem sa co dalej. Bud nieco s IT, alebo ekonomicky smer.
markus
Light Professional
Light Professional

"bavi ma praca s pocitacmi" je co? hranie wow a FB? to dnes bavi kazdeho, toto uz dnes nestaci ani nahodou
poskladat pocitac vie kazdy, to nieje ziadna pridana hodnota, to robia predavaci

admin? vies spravovat siete? zabezpecenie? admin uz dnes nieje ten co instaluje win a office
vyber a skladanie pocitacov? jedine v alze a podobnych obchodoch, firmy kupuju hotove skrine Dell, Siemens, IBM a podobne
zakladne graficke veci? nie
MS Office? sekretarka

na skolenie musis dany produkt ovladat naozaj perfektne a niesom si isty ci nechcu nejaku prax(otec robi lektora ale tiez ucil na VS)
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Okey, vsak sa len informujem. V podstate, som rozhodnuty ist na Wirtschaftsuniversität do Viedne, len ma zaujima, ci by som sa vedel uzivit nejako v IT aj bez programovania, ci grafiky. Myslim, ze ale skor nie, a ostane mi to len ako hobby.
Napísať odpoveď