Alergia na pel / travy / buriny ...

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
M4rek
Medium Star
Medium Star

Re: Alergia na pel / travy / buriny ...

Príspevok od používateľa M4rek »

ja som raz pojedol vela pomarancov a som mal nejake vyrazky potom ... sice nie len na ruke, ale vacsina z nich bola na rukach. Tie jahody su domace ? ... ak nie mozno to bolo z nejakej latky, ktorou boli postrekovane ... mne vtedy od tych pomarancov vravela doktorka, ze to mohlo byt z toho postreku
PhYs0c
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Linnhe napísal:Aj nad tym som rozmyslala, ze co vsetko som mohla pochytat a prisla som na to, ze nic :D uvidime, ci to zmizne, dufam ze ano, ale v rodine som mala alergiu na jahody, takze to mi pride take pravdepodobne. Moznoze to vobec nie je alergia...
Sklamem ta, moje nohy to nie su, to by som musela mat asi 2 metre na take nohy :)
tak to budú Banášovej potom :D
Linnhe
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Linnhe »

M4rek: to mi nenapadlo, boli na trhu kupene, takze pokojne to tak moze byt. Na ruke to mam stale, na chvilu sa to upokojilo, potom som jedla mrazene jahody (aj na skusku, aj ked mrazene neviem ci su taky alergen) a teraz mam pocit ze sa to zvyraznilo, ale uz to neviem posudit, stale to sledujem a uz mi z toho sibe :-D kupila som fenistil, dufam ze pomoze, lebo ma to prestava bavit.

PhYs0c: hadam su krajsie ako banasovej :)
M4rek
Medium Star
Medium Star

skus ist do lekarne nech ti nieco nato daju ... vacsinou vedia dobre poradit na taketo veci aj v lekarni

a potom ked ti to zmizne si skus dat po nejakom case zas jahody ale odniekial z inakadial ich kup a uvidis ci mas alergiu na jahody ci nie :D
Linnhe
Expert
Expert

Dakujem za rady, v lekarni som dnes bola, kedze nevedia hned povedat, na co je to alergia, poradila fenistil a antihistaminika (netusim ako sa to presne pise), ale ja nemam rada lieky, aj ked tieto su asi neskodne, tak uvidim ako pomoze fenistil a po case, ked to zmizne, vyskusam jahody :)
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

mam alergiu, pravdepodobne na pel, ale len 2-3 roky. neviete ako je to mozne? nikdy predtym som s tym problemy nemal. co je vlastne spustacom alergie?
Linnhe
Expert
Expert

Ja viem, ze alergia sa do urciteho roka zivota moze "spustit" kedykolvek, nie je na to ziadny vekovy interval. Najviac sa alergie spustaju v puberte okolo 14teho roka zivota (aspon tak si pamatam, co mi hovorila alergologicka). A spustacmi moze byt cokolvek, neviem presne, ako to myslis, ale telu sa prestane pacit, ze nieco "prijmas" do tela a dava to najavo.
Carp
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Carp »

Dobrý, bol som na víkend na jazere ,je tam strašná tráva a burina ! Mám upchatý nos s ničoho nič a bolesť krku /v hrdle /! Môže to byť alergia?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Carp: Moze, ale skor by som to videl na nejake nachladnutie, kedze pises o krku. Alergia povacsine postihne nos (upchaty, sopel) a oci.
M4rek
Medium Star
Medium Star

moze to byt z alergie, pretoze ked vela soplis tak ti to steka na hrdlo ... mna tiez ked velmi chyti alergia tak niekedy sa k tomu prida aj bolest hrdla
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

takisto aj u mna hrdlo ako napr. teraz
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Alergia na pel / travy / buriny ...

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Zdravim,

ako sa teraz na alergologii zistuje, naco som alergicky? Zistili mi v krvi nejaky alergen a poslali ma tam, preto sa pytam. Dik ;)
Linnhe
Expert
Expert

Normalne vpichmi na predlaktia, kde daju zakladne alergeny a zoberu krv na podrobnejsie rozbory.

//autoeditácia príspevku (18 Jún 2011, 20:43)
Zdravim... Tak ja po zisteni, co mi bolo len napisem, ze to predsalen boli tie jahody. Totiz, kedze sa mi to zjavilo na rukach, najma na predlaktiach, a trochu na nohach, podozrenie potom padlo na slnko. Zacala som brat betakaroten preventivne a davat si 25ku faktor, co je na mna celkom dost. Nic sa nedialo. Tak som si povedala, ze som sikovna, ze som si sama "naordinovala" dobry krem a ze mi aj ten betakaroten pomaha.

Po tom, co mi z ruk vsetko zmizlo som si dala jahody od babky zo zahrady. No a zjavilo sa mi to zas. Ludia su vacsinou smutni, ked maju alergiu ale som uplne happy, ze to nie je reakcia na slnko, ale na jahody.
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

Kód: Vybrať všetko

Davam si obcas liek Zodac ale moc to nepomaha.
Problém je v tom že Zodac sa nemá užívať sem tam ale dlhú dobu aby mal nejaký účinok, ja som alergik na buriny, trávy, stromy + mutačné alergie, to jest, ak som alergický napr.: na brezu tak nemôžem jesť čerstvý hrach... no a ja nemôžem jesť melón, hrášok, jahody, orechy a ďalšie som ešte nezisťoval keďže nepotrebujem mať spuchnutý jazyk a hrdlo ...
taktiež ako všetci alergici mám oči v jednom ohni, škriabe ma hrdlo, svrbí nos a pod ..a keď to všetko príde naraz tak ostávam nervózny, agresívny a všetko ma dokáže v momente vytočiť (i maličkosti) užívam zodac nejaký ten rok, nepomáha mi, dokonca som mal lieky dovezené z Francúzka na štýl kvapiek od najslabšej ampulky po najsilnejšiu, dávali sa 2 kvapky na piškótu a to si si dával pod jazyk, keď som došiel k silnejším ampulkám tak som mal spuchnutý jazyk, jediné čo mi pomáha na alergiu je keď je vonku napršané a max 15°C - 20°C... čo pomáha vám aby ste zmiernili svoju alergiu ?

ešte sa mi stal prípad že som mal nejakú črevnú chrípku, tak som si dal Endiex a celý som opuchol a po celom tele som mal vyrážky ako keď vás popŕhli žihľava ...vypadal som jak nejaký kulturista ktorý cvičí 50 rokov ...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

S tym zodacom to nie je az tak pravda. Ja mam vzdy po ruke jedno balenie a ked sa to uz neda vydrzat, tak par dni beriem a okamzite do par hodin od uzitia prvej tabletky sa priznaky zmiernia, alebo uplne zmiznu. Potom zase neberiem dlhu dobu a v pohode.
Pocas pelovej sezony beriem este aj sprej do nosa s beclometazonom, ktory je specialne pre alergikov a ked sa kychanie po par dnoch ukludni, tak tiez dalej neberiem.
Najhorsi je marec a april, ked zacinaju kvitnut vsetky stromy, ktore rastu aj v mestach/breza, topol/, lebo vtedy lieta ten pel vsade. Od maja sa to zlepsuje, vtedy kvitnu hlavne polne travy a kedze zijem v meste, tak mam viac menej pokoj.
Potravinovu alergiu chvalabohu nemam, mozem jest vsetko a napr. alergia na prach a roztoce bola pri poslednych testoch negativna, co som sa potesila. Konecne mi tie male bestie prestali otravovat zivot :D
A odkedy zijem v Nemecku, tak sa uplne inak stravujem, jem velmi vela ovocia a zeleniny a to po cely rok, miesto LIDL malinoviek pijem caje a 100% ovocne stavy, tak si myslim, ze aj imunite to prospieva :)
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

tak ja neviem ale mne ten zodac zo dňa na deň veľmi nepomáhal ...skôr sanorin analergin, kvapky do očí a do nosa ...:)
M4rek
Medium Star
Medium Star

nemate niekto skusenosti s alergenovou imunoterapiou kedy sa injekciou alebo inou formou podava alergen ? Vraj je to dost ucinne, ale ako v poslednej dobe pocuvam aj dost rizikove. napr.: http://crepiny.noviny.sk/zdravie/05-04- ... ekcia.html
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

ja som počul o biorezonancii vraj to pomáha, reálne o tom uvažujem
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

PhYs0c napísal:ja som počul o biorezonancii vraj to pomáha, reálne o tom uvažujem
Co to je ?
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Napísať odpoveď