Alergia na pel / travy / buriny ...

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Alergia na pel / travy / buriny ...

Príspevok od používateľa Mek »

Ja beriem Fixit a staci jedna tableta denne rano a cely den mozem chodit po prirode a bez problemov. Iba ked idem cez vysoku travu v kratasoch tak mam cele cervene nohy a svrbia ma. Ale zvysne prejavy alergie nemam. Pravdepodobne to suvisi aj kde v ramci Slovenska sa vyskytujes, tu na severe je to o poznanie lepsie nez juznejsie.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Je to závislé od regiónu, na Južnej Morave stačí v období pol tabletky denne (Fixit), v prievidzskom okrese mi nestačí ani jedna celá.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

ktozesomja: Aerius a Zodac maju odlisne ucinne latky. Treba skusit nieco ine, mne Aerius vobec nepomohol. Treba zistit, ze ktore ti najviac pomozu. Pozri si databazu liekov, ked si kliknes na liek, tak ti ukaze aj aku latku obsahuju: http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/in ... tamin.html

Niektore kupis aj volno v lekarni, hoci su na predpis, pripadne ti ich moze predpisat aj vseobecny lekar, netreba z alergologie.
KlimO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa KlimO »

Cavte, chcem ozivit tuto temu, mam alergiu a beriem tabletky ... najviac ma vytaca plny nos vacsinou jedna dierka upchata ( nie stale ta ista) no a s tym spojene zatekanie hlienov.. Riesili ste niekedy zatekanie hlienou pripadne ho odstranili nejakym "domacim" receptom?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nie som lekar, ale domacim receptom neverim. Mozes akurat tak dychat teplu slanu vodu doma, to niekomu pomoze. Nemas lepsie ist na alergologiu, dostat ine lieky, ktore ti pomozu, sprej do nosa??? Aj tak ten sopel/hlien musis vysmrkat, pripadne odplut.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

KlimO: aké lieky berieš?
ITO
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ITO »

Ja si naberiem čistej vod do dlane a jemne ju vdíchnem nosom , pozor nie na plno. Potom vyfúknem. Prestanem kýchať.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

ITO a ako to riesis v prirode, napriklad na luke, v lese alebo ked ides niekde po meste?
KlimO
Medium Expert
Medium Expert

Hojko, lenze ja na tu alergologiu chodim..bral som Omarit a Dymista nefungovalo dostal som silnejsie
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nie som lekar, takze sa k tomu neviem vyjadrit. Viem, ze ked som mal predpisany Aerius, tak mi vobec nepomahal. Mohol som si dat aj dve tabletky v jeden den a nic, oci som mal opuchnute, sopel mi tiekol z nosa ako pri chripke. Tak som si kupil v lekarni Zodac, ktory som vedel, ze mi pomaha. Hodinu az dve po uziti tabletky mi bolo daleko lepsie. Tak som si dal na alergologii predpisat Zodac s tym ze mi Aerius nepomaha. Lekar mi povedal, ze to je mozne, ze u niekoho funguje lieka X, u ineho liek Y, u niekoho oba.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ja som Zodac bral v detstve, ale už si organizmus asi vypestoval imunitu voči nemu za tie roky, tak mi nezaberá. Momentálne mi najviac pomáha Alerid. Chcem vyskúšať aj akupunktúru alebo biorezonanciu.
KlimO
Medium Expert
Medium Expert

Dik :) odsledujem a uvidim. Ono alergologicka mi tvrdila ze tabletky musim brat dlhsie aby ucinkovali no tieto beriem tyzden a zatial bez citelneho zlepsenia.. Paradox ze si dam nosove kvapky a som v poho prazdny nos ziadne hlieny.. len sa to neodporuca dlhodobo
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no neodporuca sa, aspon po tyzdni/dvoch menit. mne tabletky tiez nic nepomahali, potom som chodil asi 2 roky na vakciny (1 za 3-4 mesiace cca) a odvtedy mam pokoj. neviem, ci mi ozaj zabrali alebo som z toho len "vyrastol" ale nemam problem s alergiou odvtedy (mozno raz za rok na par dni sa mi pripchava nos, ale to tazko urcit ci je to z alergie alebo chripka)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

PhYs0c: Aspon netaraj, Zodac a Alerid je uplne to iste. Tu mas dokaz na ADCC.sk (ADC ČÍSELNÍK je centrálna elektronická databáza farmaceutických produktov dodávaných do zdravotníckych zariadení na Slovensku):
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/de ... 30789.html
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/de ... 29315.html

Alerid:
Účinné látky
cetirizín dihydrochlorid

Zodac:
Účinné látky
cetirizín dihydrochlorid

Okrem toho rovnaku ucinnu latku obsahuje aj Cetirizin, Cetixin, LivoReactine A Zyrtec. Ak chces nieco s inou ucinnou latkou ako ma Zodac, Aleric ci Zyrtec, tak si kup Claritine napriklad.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

hojko: je mi jedno či to má rovnakú účinnú látku alebo nie, zodac mi už proste nezaberá a aj naďalej ma uspáva (zrovna túto sezónu som ho skúšal lebo som už nemal alerid, ktorý je na predpis a zodac sa dal kúpiť v lekárni), alerid ma neuspáva a zaberá mi lepšie, aj keď každou sezónou menej a menej mám pocit
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Včera som sa od doktorky dozvedel, že tieto lieky na majú užívať pri prvých príznakoch sennej nádchy nepretržite 1 - 2 týždne. Potom ich treba vysadiť a odsledovať, či príznaky nepominuli. Ak pominuli, liek ďalej neužívať.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

a ak nepominuli?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

PhYs0c: Sam neveris tomu co pises. Zodac je volnopredajny len 7 kusove balenie, niekde ti daju aj 10 kusov, balenie s vyssim poctom tabliet je na predpis. Kedysi bol poterbny recept od alergologa, dnes staci recept od obvodneho lekara. Ospalost nesposobuje nejaka sranda v lieku, ale sposobuje to ucinna latka cetirizin dihydrochlorid. A to je ucinna latka Zodacu aj Aleridu, ale aj Zyrtecu. Pri kazdom lieku je clovek ospali v prvych dnoch uzivania, po tyzdni az dvoch tieto priznaky prejdu.

Ked si pozries suhrn charakteristickych vlastnosti a pribalovu informaciu u oboch liekov, aj Zodac a aj Alerid, tak podla klinickych testov je ospalost takmer 10 percent. Moze za to cetirizin dihydrochlorid. Samotne zlozenie lieku je podobne, vid. obrazok v prilohe. Monohydrat laktozy je latka, ktora sa pridava do kopu liekov, ta ta neuspava. Koloidny oxid sa pouziva na plnenie a lepsiu konzistenciu, nema ziadny ucinok, rovnako tak mastenec. Magneziumstearat je opat latka na lepsiu konzistenciu, vedlajsie ucinky su az pri velkom uziti a drazdi oci a zaludok. Mikrokrystalizka celuloza (E460) nema ziadne vedlajsie ucinky, nachadza sa v zuvakach a sladkostiach, sluzi ako zahustovacia latka. Opadry white 31f58914 je E132, teda modre farbivo, ktora ma vedlajsie ucinky ako zvracanie, zvyseny tlak alebo vyrazky na kozi, prijatelna denna davka je az 5mg na 1kg telesnej hmostnosti (co pri beznej vahe dospeleho cloveka ide az niekde ku pol kilogramu na den). To su vsetko udaje, ktora som teraz vygooglil a dovolim si v klude napisat, ze ich nemas moznost vyvratit.

Zial, napisal si kravinu s tym, ze Zodac ta uspava a Alerid nie, mas to tu podlozene faktami a miesto toho, aby si si priznal, ze si napisal kravinu, tak sa ides ohanat, ze ti to je jedno a ze ta Zodac uspava a nezabera ti.
Prílohy
lieky.jpg
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Ak nepominuli, treba nasadiť silnejšie lieky, ktoré môže predpísať iba alergológ.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

hojko ja netvrdím, že nemáš pravdu ani sa nejdem hádať, možno som povedal kravinu podľa teba, ale opísal som iba ako mi skutočne bolo.. sezónu som začal 7ks balením zodacu a automaticky som ho bral pred spaním kvôli jeho účinkom, pamätám si, že tak som to brával ako dieťa, no nezaberalo mi to ani zďaleka tak, ako minulú sezónu alerid.. na to mi matka dala zo svojho balíka alerid, polepšilo sa mi na pár dní (možno to ovplyvnilo aj to, že už som tú účinnú látku bral dlhšie v zodacu a spavosť nebola, lebo ako tvrdíš, mizne zhruba po týždni), no dnes to bola katastrofa, fúkal som si nos asi každé dve minúty, kýchal som, ak nie 100 krát tak ani raz, (rekord bol 8 za sebou :D ) tak som išiel imunologičke, dala mi na týždeň AERINAZE, následne mám kombinovať denne 1x omarit ráno a 1x fixit večer tak uvidíme, ešte mi ponúkla injekciu ak by sa mi to nezlepšilo, kortikoidy..

díky za info, to, že to môže predpisovať aj obvodná som netušil, ale od nej by som si aj tak vypýtal alerid, neviem, či by mi sama od seba niečo iné navrhla
Napísať odpoveď