AMD FX-8320 - málo FPS

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Re: AMD FX-8320 - málo FPS

Príspevok od používateľa ropman »

a cim dalej tym budu hry viac a viac optimalizovane na 8 jadier, kvoli konzolam cize kupovat predrazene i5, ktore ma sice dobry vykon na jadro neviem ci ma uz v dnesnej dobe velky zmysel oproti nejakemu 8-jadrovemu AMD... takisto budu v konzolach AMD grafiky a ak budu vyvojari pouzivat to ich low level API, ktore tam vraj ma byt, tak aj nvidia to bude mat tazke co sa tyka portov z konzol, ktore budu bezat lepsie na radeonoch...
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

1. Pochybujem že vývojári budú robiť hru v DirectX aj Mantle a tiež pochybujem že to bude AMD exkluzivita hlavne ked má NV dlhodobo väčší pomer na trhu
2. FX neprepadá len kvôli tomu že hry niesu optimalizované na 8 jadier, je tam množstvo aspektov: zdieľaný dekóder, malá L1, orezané x87 jednotky, nenormálny throttling, otrasné biosy v AM3 doskách a to že väčšina hráčov ma W7 (systém absolútne nepripravený na modulárnu architektúru) tomu tiež nepomáha.

Skvelý príklad je server, 16 jadro od AMD je pomalšie ako 8 jadro od intelu + to 16 jadro tiež nenormálne throttluje pri vyťažení jadier na 100% aby sa udržalo v limite TDP čo vie pekne nasrať
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

no neviem akoje to s tou "pomalostou" Amd ked teraz som pozeral testy v hrach na 1920*1080 a Fx 8350 dosiahlo prakticky uplne rovnake mnotstvo fps ako Core I7-3770K
Bača
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Bača »

Gregi napísal:MichalkoOo: ak tu prispievas takymito postami tak poprosim admina zmazat tvoj profil.
k teme: CPU mas dostatocne vykonne na svoju grafiku. FPS mas primerane CPU a GPU. Napriklad http://www.techspot.com/review/591-meda ... page6.html vidiet, ze CPU tam je to +- 5 FPS. I podla tych vysledkov mas mat cca okolo 70 FPS/ 1920x1080.
A ako pise kolega hore, ak mas lacny LED, TN LCD kde mas max. obnovavaciu frekvenciu na 60Hz, tak Ti je viac na dve veci. Skor sa pozeraj po min FPS.
Ak chces vyssie FPS: najprinosnejsie riesenie je silnejsia VGA. i Intel i7 4770K by Ti to zvihlo tak o cca 6-10 FPS maximalne. Taka 7970 Ti prida cca 20-30 FPS. K tomu vsak treba i adekvatny zdroj ;-)

Vela zdaru
Predsa sú tu aj ľudia s čistou mysľou .

Ano cpu má rezervu a poprosím tých ktorím ocko kupuje Intel aby nepísali svoje grcaniny .

//autoeditácia príspevku (16 Okt 2013, 11:30)
MichalkoOo napísal:1. Pochybujem že vývojári budú robiť hru v DirectX aj Mantle a tiež pochybujem že to bude AMD exkluzivita hlavne ked má NV dlhodobo väčší pomer na trhu
2. FX neprepadá len kvôli tomu že hry niesu optimalizované na 8 jadier, je tam množstvo aspektov: zdieľaný dekóder, malá L1, orezané x87 jednotky, nenormálny throttling, otrasné biosy v AM3 doskách a to že väčšina hráčov ma W7 (systém absolútne nepripravený na modulárnu architektúru) tomu tiež nepomáha.

Skvelý príklad je server, 16 jadro od AMD je pomalšie ako 8 jadro od intelu + to 16 jadro tiež nenormálne throttluje pri vyťažení jadier na 100% aby sa udržalo v limite TDP čo vie pekne nasrať
Omyl chlapče: Dosku so socketom AM3 neosadíš FX procákom, ach trepeš nič nevieš a len opisuješ vety z netu blééé
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Osadis ty kkt
LatteMacchiatoo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa LatteMacchiatoo »

Ja mám AM3+ socket a mám na ňom FX procesor :)
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

AM3 a AM3+ je rozdiel.. Zmenili počet pinov a upravili napájanie ale stále to je navzájom kompatibilné
Am4TH3
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Am4TH3 »

Michalko0
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Michalko0 »

MichalkoOo napísal:Osadis ty kkt
Ty si celý kkt
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Ti treba dalsi ucet ? Preco mu to nenapises zo svojho "baca"?
problem
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa problem »

tacosi napísal:Ti treba dalsi ucet ? Preco mu to nenapises zo svojho "baca"?
Moja zlatá a prečo mi zablokujete každý účet kde nesúhlasím s michalkom intelákom on po mne začne nadávať, ale nezablokujete ho, ale mna ihned tak co na to povies moja ? Si nejako premúdrela .
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

:lol: Ten chumaj si nedá pokoj
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ropman napísal:a cim dalej tym budu hry viac a viac optimalizovane na 8 jadier, kvoli konzolam cize kupovat predrazene i5, ktore ma sice dobry vykon na jadro neviem ci ma uz v dnesnej dobe velky zmysel oproti nejakemu 8-jadrovemu AMD... takisto budu v konzolach AMD grafiky a ak budu vyvojari pouzivat to ich low level API, ktore tam vraj ma byt, tak aj nvidia to bude mat tazke co sa tyka portov z konzol, ktore budu bezat lepsie na radeonoch...
As for how the next 3 years will look like... the FX-8350 will likely end up quicker in some of the newer apps (and games) as they begin to make more use of optimizations such as FMA3 and more threads. The 4670K will also get a boost from FMA3 optimizations but not nearly by as much (as any Scrypt based litecoin engine will highlight). Helps AMD that both the PS4 and Xbox One will now run AMD hardware and thus be optimized for AMD hardware as well as 8 cores of x86 performance.
from http://www.tomshardware.co.uk/forum/id- ... x8350.html

len tak medzi rečou a nie ten procesor nemá rezervu a nie neopláca sa ísť do AMD i keď je prvotne lacnejší, on ťa zožere neskôr na účtoch za energiu...a na hry jednoznačne intel procesor, proste je to teraz bez debaty, AMD nestíha za intelom v procesoroch, ešte ako tak v GPU ale procesory ee

AD1 a ešte jedna vec, oháňaš sa, že neskôr keď budú aplikácie optimalizované na 8 jadier... ale neskôr kým to bude vydá aj jedna aj druhá spoločnosť pár generácií procesorov, a tvoj fx bude potom proti nim k ničomu,
druhá vec, momentálne je v tvojom desktope 8 jadier, nie je SW optimalizovaný takže tam proste len sú papajú energiu a hrejú, ináč ich funkcia je tam proste zavadzať a v inteli nie sú blbci, keď príde čas aplikácií na 8 jadier, tak prídu s 8 jdrom na desktop na hranie, ale teraz je to nanič a oni to dobre vedia, vie to aj AMD ale treba nalákať ovce na 8 jadier, keď výkonom neohúria
gogo956
Redeemer
Redeemer

hrban
hm, ja mam FX8320 uz skor rok a este aj pretaktovany na cca 4,6GHz takze ta spotreba je tam este vyssia ako na zakladnom modeli a nemam pocit ze by mi ucet za elektrinu nejako dramaticky narastol.
Tiez som si narychlo otestoval vyuzitie jadier pri Batman Arkham origins a Superantispyware zo zapnutou funkciou Highboost. V oboch pripadoch soft vyuzival prvych 6 jadier asi na 40-50perc. a zvysne dve premenlivo od 0 do cca 30perc, co si myslim je velmi slusne rozdelenie v ramci multicore systemu a nevidim ziaden problem.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

To je super že ti ide dobre!!! Teraz si zahraj dotu 2 a uvidíš ako ti CPU2 bude skákať na 90%. Potom môžeš skúsiť aj Total War a armu, pôjde ti to na kkt kvôli procesoru ale CPU usage nebude ani 30%. Boh žehnaj AMD a ich super procesorom ktoré majú neuveriteľných 8 jadier!!
gogo956
Redeemer
Redeemer

tak prave som dohral jeden battle Total War za Spanielov a priebezne som pozeral CPU:
1/vytazene boli v podstate iba prve styri core,najviac druhe
2/ostatne styri core boli vytazene iba minimalne resp vobec
3/je jasne ze hra nie je optimalizovana pre CPU s viac ako 4 core ale to nie je problem, pretoze vytazenie jadier nebolo viacej ako 70percent, takze ani nie je vlastne dovod preco by hra mala vytazenost rozkladat na vsetkych osem. /samozrejme snad nemusim dodat ze hra bola uplne plynula vsetko na max,rozlisenie 1600*1200/

World of Tanks: rozlozene velmi nerovnomerne, 90percent 1core, ostatne od 0 do 20perc
Arma:podarilo sa mi stiahnut iba nejake dost bugove demo, takze som to poriadne ani nehral,
ale vytazovalo to 4core asi po 50percent ine nie
Chlad
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Chlad »

Ja milujem AMD, intel nemusím na svoju cenu nemá výkon ako je to u AMD

Spotreba je možno vyššia ale čo tam po zopár w, ročne sa to odrazí na elek. asi 10 € strašná suma ...

Kúp si lepšiu grafiku ak chceš vyššie fps i keď nevidím dôvod mať vyššie fps .

Čo som čítal komenty tak sa mi pri niektorých krútila hlava jak sove ...
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Naco mas vysoke fps a nizku spotrebu? Je to uplna zbytocnost. Podme si kupit vsetci storocny amd procak
gogo956
Redeemer
Redeemer

Pokial ma niekto kvalitne chladenie tak mu moze byt jedno ci ma jeho procak v maximalnom zatazeni 100w alebo 130w. Jednak maximalne zatazenie je z celkoveho casu co je zapnuty komp iba relativne kratko a za druhe to stratove teplo sa nestrati, v nasich zemepisnych sirkach tych par wattov tepla naviac v byte iba dobre padne a v lete si otvorim okno :) A uplne straca zmysel ked hovoria o vysokej spotrebe a vysokom stratovom teple gamesnici ktory maju overclocknute high-end grafiky ktore aj na defaultoch mavaju spotrebku cez 200-250w.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

100 a 130? Ono to je 100 a 250, ked fx vysoko taktnee tak 350 xD
Napísať odpoveď