Bush vylúčil možnosť vojenského útoku na Irán
Šéf Bieleho domu vylučuje možnosť vojenského útoku Američanov proti Iránu. V rámci rozhovoru, ktorý by dnes v plnom znení mala odvysielať panarabská televízna stanica Al-Arábíja, George W. Bush zdôraznil, že USA budú spolu s Európskou úniou a Ruskou federáciou hľadať možnosti mierového vyriešenia problematiky Iránu.
V interview, ktorého časti televízna stanica už zverejnila, hovoril Bush aj o izraelsko-palestínskom konflikte, pričom podčiarkol, že by sa obe zainteresované strany mali držať cestovnej mapy mierového plánu medzinárodného spoločenstva.
Prezident USA vyjadril v tejto súvislosti nádej, že sa v rámci komplexného vyriešenia blízkovýchodnej krízy podarí presadiť riešenie s dvoma vedľa seba existujúcimi nezávislými štátmi, izraelským a palestínskym.
V ďalšej časti interview hovorí šéf Bieleho domu predovšetkým o dopade zahraničnej politiky USA, diktovanej bojom proti medzinárodnému terorizmu, na arabský a moslimský svet.
Americká vojna s Iránom už začala
re
kali520 asi sa stal obrat
-
Kosh
King
- Kontaktovať používateľa:
p4ra - clovece, ty beries nejaku tvrdu drogu, nemozes si predsa mysliet ze by sme hovorili nemecky, ci pripadne tvoje dristy o "zakonceni druhej sv vojny a bombami" - vojna, akakolvek sa zakoncuje kapitulaciou - bez a bomb by maximalne pokapalo na obidvoch stranach viac vojakov, ale japonsko bolo pred ich zhodenim prakticky porazene, iba nechceli kapitulovat, ak by tie bomby nezhodili, tak by nam bolo rovnako ako teraz, iba by sme v dejepise mali o latku "pouzitie a.bomby" menej
a taktiez tvoje vymysli o iranskych planoch pouzit atomovu bombu - toto si si cisto vycucal s prsta, kedze iransky prezident (ktory ma mimochodom pravomoci asi ako nas gasparovic, zdaleka nie na urovni Busha) take nieco nikdy nepovedal, a taktiez ani nema moc nieco take uskutocnit - skor USA nechcu vylucit ziadny scenar vojny s iranom, cize defacto USA maju v plane pouzit atomove bomby, kedze to nevylucili
a taktiez tvoje vymysli o iranskych planoch pouzit atomovu bombu - toto si si cisto vycucal s prsta, kedze iransky prezident (ktory ma mimochodom pravomoci asi ako nas gasparovic, zdaleka nie na urovni Busha) take nieco nikdy nepovedal, a taktiez ani nema moc nieco take uskutocnit - skor USA nechcu vylucit ziadny scenar vojny s iranom, cize defacto USA maju v plane pouzit atomove bomby, kedze to nevylucili
Nechcem tu rozoberat 2ww tak ti to poviem v skratke, USA o utokoch na Pearl harbor vedeli a boli schopny sa mu branit, clanok som sem uz posielal v teme Kto zapríčinil 2. WW.p4ra napísal:USA ich pouzili proti Japoncom, ako odpoved na Pearl Harbour.
Mozes mi uviest kde to Ahmedinejad povedal?p4ra napísal:A Iran by celkom rad, ako mnoho dalsich problemovych krajin videlo na uzemi Izraela zhodenu atomovku. Lebo, ako vzdy. Vsetkemu su na vine Zidia, ze ano?
Co sa tyka zidov a ich vplivu bolo dost rozobrate zase v teme sionizmus, slobodomurari, illuminati+new world order, alebo Izrael ako hrozba globalenho konfliktu ci to mu veris alebo nie je mi u riti, dvolezite je ze vsetky tieto tvrdenia okolo sionistov a ich vplivu na celostvetove dianie si este nicim nevivratil.
-
p4ra
Redeemer
Kosh, to je tvrda realita. Keby ti tu Americania a Velka Britania nezachranili rit (hovorim globalne), nas tu zachranili Rusi (to bola teda kurevsky dobra zachrana, ale o tom asi vsetci vieme svoje..), tak by si:
- bud nezil vobec, lebo Slovania v plane neboli
- rozpraval by si po nemecky
A kde ja som povedal, ze iransky prezident povedal presne: Hej, zhodime atomovku na Izrael!?
- bud nezil vobec, lebo Slovania v plane neboli
- rozpraval by si po nemecky
A kde ja som povedal, ze iransky prezident povedal presne: Hej, zhodime atomovku na Izrael!?
No napisal si to nejak takto.p4ra napísal:A kde ja som povedal, ze iransky prezident povedal presne: Hej, zhodime atomovku na Izrael!?
Tymto si myslel potom ako koho? Lud Iransky, alebo prezidenta?p4ra napísal:A Iran by celkom rad, ako mnoho dalsich problemovych krajin videlo na uzemi Izraela zhodenu atomovku
-
p4ra
Redeemer
Nie, myslel som to tak, ze takmer vsetky islamske krajiny s tym maju problem, ako aj taky Iran. S tym rozdielom, ze Iran si developuje aj jadrovu zbran, ktoru by teoreticky pri sialenych predstavach a vyrokoch jeho prezidenta mohol aj pouzit.
Uvedomujes si vobec to napatie, ktore tam vladne teraz a este, ake by vladlo, ak by Iran tu zbran skutocne dokoncil? Asi nie, ked pises to, co pises.
Uvedomujes si vobec to napatie, ktore tam vladne teraz a este, ake by vladlo, ak by Iran tu zbran skutocne dokoncil? Asi nie, ked pises to, co pises.
iran nevyvija jadrovu zbran, postavili len centrifugy na obohacovanie uranu ktory planuju vyuzit v jadrovych elektrarnach. z mojho pohladu su tvrdenia ze iran vyvija jadrovu zbran len zamienka ako chemicke zbrane v pripade iraku... a keby aj nahodou ano, o co mensie pravo na to maju ako ine jadrove velmoci?p4ra napísal:Nie, myslel som to tak, ze takmer vsetky islamske krajiny s tym maju problem, ako aj taky Iran. S tym rozdielom, ze Iran si developuje aj jadrovu zbran, ktoru by teoreticky pri sialenych predstavach a vyrokoch jeho prezidenta mohol aj pouzit.
navyse si dovolim tvrdit ze nikto nie je az taky hlupak aby sa opovazil pouzit jadrovu bombu. to sa da prirovnat k otvoreniu pandorinej skrinky a mohlo by to spustit apokalypsu - preto pochybujem ze by to niekto skusil
a ohladom tvrdeni o WWII si uplne mimo... navyse nemozes nijak porovnavat situaciu vtedy a teraz.
-
p4ra
Redeemer
Vidis, toto si dovolis tvrdit ty, lebo je to tvoj nazor. Ja si zase dovolim tvrdit z mojho pohladu a vlastneho nazoru, ze Iran a zopar dalsich jemu podobnych krajin je natolko sialenych, ze by sa opovazili pouzit ju.ViRuS napísal:iran nevyvija jadrovu zbran, postavili len centrifugy na obohacovanie uranu ktory planuju vyuzit v jadrovych elektrarnach. z mojho pohladu su tvrdenia ze iran vyvija jadrovu zbran len zamienka ako chemicke zbrane v pripade iraku... a keby aj nahodou ano, o co mensie pravo na to maju ako ine jadrove velmoci?
navyse si dovolim tvrdit ze nikto nie je az taky hlupak aby sa opovazil pouzit jadrovu bombu. to sa da prirovnat k otvoreniu pandorinej skrinky a mohlo by to spustit apokalypsu - preto pochybujem ze by to niekto skusil
a ohladom tvrdeni o WWII si uplne mimo... navyse nemozes nijak porovnavat situaciu vtedy a teraz.
Ja ti tvoj osobny nazor neberiem, tak mi prosim neber ten moj.
dobre, ale tvrdis tu ze ju tito ludia vyrabaju co nie je nijak potvrdene... dokonca sa tato domnienka zaklada na tvrdeniach ich, da sa povedat, nepriatelovp4ra napísal:Vidis, toto si dovolis tvrdit ty, lebo je to tvoj nazor. Ja si zase dovolim tvrdit z mojho pohladu a vlastneho nazoru, ze Iran a zopar dalsich jemu podobnych krajin je natolko sialenych, ze by sa opovazili pouzit ju.
Ja ti tvoj osobny nazor neberiem, tak mi prosim neber ten moj.
A to vychadzas z coho? Z tyzdeninika tyzden? Prosimta nebud uz tak naivny. Nic by som nepovedal keby iran nejak vojensky ohorzoval ine krajiny alebo by na nich strielal rakety, ale jediny stat ktory toto robi su prave USA a Izrael vid oni zautocili na Afganistan podla oficialnej verzii kvoli 11/9, ty sam si tieto utoky spochybnil a pripustil si ze USA v tom maju prsty. Takysto oni prvy zautocili na Irak, a ako prvy dvovod boli chemicke zbrane ktore sa nenasli, potom prisli tvrdenia ze Husain je kruty diktator a zabija nevinnych ludi popri tom pri americkej okupacii zomrelo viac nevinnych ludi ako za Husaina.p4ra napísal:Ja si zase dovolim tvrdit z mojho pohladu a vlastneho nazoru, ze Iran a zopar dalsich jemu podobnych krajin je natolko sialenych, ze by sa opovazili pouzit ju.
V skratke USA nemaju pravo a normalny dvovod utocit na Iran, Ahmedinejadove vyroky boli vysvetlene a v pripadoch ako vymazanie Izraela z mapi sveta sa jednalo o zly preklad, a k holocaustu sa vyjadril sam Ahmedinjad v rozhovore ktory tu uz bol uvedeny.
-
p4ra
Redeemer
ViRuS, netvrdim to ja, tvrdia to staty z bezpecnostnej rady na cele s USA. Preto chcu, aby Iran s tym prestal.
Kosh, ja nie som ziadny stupenec politiky USA. Len mam na niektore veci svoj vlastny nazor a pohlad.
kali520, vychadzam z toho, co mam precitane, okrem ineho ano, aj v Tyzdni. Ja som NIKDY nepovedal, ze suhlasim s utokom na Iran. Kazdopadne som ZA, aby sa to vyriesilo cim skor, aby sa Iranu zakazal jadrovy program. Tam nemienim diskutovat ani sekundu.
Kosh, ja nie som ziadny stupenec politiky USA. Len mam na niektore veci svoj vlastny nazor a pohlad.
kali520, vychadzam z toho, co mam precitane, okrem ineho ano, aj v Tyzdni. Ja som NIKDY nepovedal, ze suhlasim s utokom na Iran. Kazdopadne som ZA, aby sa to vyriesilo cim skor, aby sa Iranu zakazal jadrovy program. Tam nemienim diskutovat ani sekundu.
Nezavadzaj, minimalne Rusko a Cina maju na riesenie situacie v Irane uplne odlisny nazor ako zvysok stalych clenov BR OSN- USA so svojim mopslikom UK a po zvoleni Sarkoziko i FRA. Ako sme vsak mohli vidiet uz v pripade Iraku, USA maju nejake OSN na spicke... V tomto pripade by vsak islo o ine kafe. Zaujima ma vsak jedno. Ked tak kritizujes spolupracu Iranu s MAAE, aky nazor mas v tejto suvislosti na Izrael- ktory jadrovym arzenalom na rozdiel od Iranu realne disponuje a ktory vo veci Iranu najviac tlaci na OSN? > http://www.obroda.sk/clanok/10708/El-Ba ... zbrojenie/p4ra napísal:ViRuS, netvrdim to ja, tvrdia to staty z bezpecnostnej rady na cele s USA. Preto chcu, aby Iran s tym prestal.
Maj si svoj nazor- nikto ti ho neberie, ale ak si chces teda zachovat chrbtovu kost, podla toho co tu predvadzas by ta viac malo trapit to, ze inspektori MAAE pristup k jadrovym programom USA a Izraela nemaju... na rozdiel od jadrovych programov Iranu.
Nechcem predbiehat, no vidim ako vnimas tuto temu- Ahmadi je sialenec, predstavitelia USraelu maju nad hlavou svatoziaru.
-
p4ra
Redeemer
Na teba som cakal, kedy sa zase raz do mna obujes.
Ja som nikde nepovedal, ani to, ze Amerika, ci Izrael su svati. Ale Ahmadi to v hlave v poriadku urcite nema po vsetkych jeho vyrokoch.
Opakujem este raz. NIE SOM za utok na Iran, ak by sa to dalo riesit mierovou cestou, ako sa to podarilo zo strany KLDR. Ale Iran zda sa nema zaujem o podobne riesenie. Holt komu niet rady, tomu niet pomoci.
Ja som nikde nepovedal, ani to, ze Amerika, ci Izrael su svati. Ale Ahmadi to v hlave v poriadku urcite nema po vsetkych jeho vyrokoch.
Opakujem este raz. NIE SOM za utok na Iran, ak by sa to dalo riesit mierovou cestou, ako sa to podarilo zo strany KLDR. Ale Iran zda sa nema zaujem o podobne riesenie. Holt komu niet rady, tomu niet pomoci.
Do teba sa obuvat netreba- robis to za mna (vid tvoja reakcia na margo toho, co som uviedol). BTW. tie clanky si ani necital.p4ra napísal:Na teba som cakal, kedy sa zase raz do mna obujes.
// Dovod sa vzdy najde/vymysli... a netreba k tomu ani OSN (vid. Irak). Naviac, 2 najviac medializovane vyroky Ahmadiho boli prekrutene, pricom podla tvojich kriterii to ani ja nemam v hlave v poriadku, pretoze s mnohymi jeho nazormi sa stotoznujem.
PS: Ovela vacsie nebezpecenstvo pre globalny mier predstavuje USrael... Iran je po Afganistane a Iraku len dalsi "kon na porazku", potom ostava este Syria.
Napiste mi prosim vas niekto tie sialene vyroky a predstavy na zaklade ktorych to prezident Iranu nema v hlave v poriadku.
Samozrejme okrem tych davno vyvratenych lzi.
Mozno to ukaze kto je tu skutocny fanatik, fanaticky klamar a fanaticky loser v politickych a historickych diskusiach, ale (naozaj dolezite:)), s "vlastnym" fanatickym nazorom.
Samozrejme okrem tych davno vyvratenych lzi.
Mozno to ukaze kto je tu skutocny fanatik, fanaticky klamar a fanaticky loser v politickych a historickych diskusiach, ale (naozaj dolezite:)), s "vlastnym" fanatickym nazorom.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
chces snad povedat ze bush a spol to maju v hlave v poriadku? po tom vsetkom? po tom ako doebali svet, znicili ameriku, znicili jej ake take dobre meno vo svete? oni su ti sialenci, nie nejaky Ahmed co ma tak akurat ropu.p4ra napísal:Ale Ahmadi to v hlave v poriadku urcite nema po vsetkych jeho vyrokoch.
-
p4ra
Redeemer
Ani bushove vsetky rozhodnutia mi nie su sympaticke. Povedal som to predtym viackrat.zelovoc napísal:chces snad povedat ze bush a spol to maju v hlave v poriadku? po tom vsetkom? po tom ako doebali svet, znicili ameriku, znicili jej ake take dobre meno vo svete? oni su ti sialenci, nie nejaky Ahmed co ma tak akurat ropu.