Android aplikacie
Re: Android aplikacie
Bol som to ja, aj tento komentár diktujem cez klávesnicu. Normálne diktujem bodky a čiarky, takže neviem kde môže byť u teba problém.
Normálne diktujem ako by som to hovoril sekretárke.
Aj keď ešte nemám nič napísané a poviem "bodka", tak mi klávesnica napíše "." atď.
Máš nastavený správny jazyk a nastavené automatické rozpoznanie ukončenia reči?
Normálne diktujem ako by som to hovoril sekretárke.
Aj keď ešte nemám nič napísané a poviem "bodka", tak mi klávesnica napíše "." atď.
Máš nastavený správny jazyk a nastavené automatické rozpoznanie ukončenia reči?
Kua, mas pravdu, ja tupelo som instaloval SwiftKey a nie Swype, fakt to funguje. 
Sice mi velmi nevyhovuje rozlozenie oproti minulej klavesnici, robim strasne vela chyb, ale verim ze si zvyknem.
Otazka, mam slovencinu, ale pri podrzani mi neda predvolene diakritiku, ale specialne znaky, ako euro ci.dolar. V nastaveniach to nevidim, nevies mi poradit pls?
PS: ako si nadiktoval uvodzovky?

Sice mi velmi nevyhovuje rozlozenie oproti minulej klavesnici, robim strasne vela chyb, ale verim ze si zvyknem.
Otazka, mam slovencinu, ale pri podrzani mi neda predvolene diakritiku, ale specialne znaky, ako euro ci.dolar. V nastaveniach to nevidim, nevies mi poradit pls?
PS: ako si nadiktoval uvodzovky?
V nastavení klávesnice si zapni sekundárne znaky. Ale rozloženie máš na mysli? U mňa je rovnaké ako na google klávesnici.
Úvodzovky diktovať nejdú, tie som písal ručne. Ak ale diktujem dlhší text a chcem dať niekde úvodzovky, nadiktujem apostrof apostrof a dostanem ''.
Inak má klávesnica parádne klávesové skratky, najčastejšie používam ctrl+c a ctrl+v, ctrl+5 na zobrazenie číselnej klávesnice. Ctrl je znak klávesnice vľavo dole. A píšem samozrejme ťahom.
Úvodzovky diktovať nejdú, tie som písal ručne. Ak ale diktujem dlhší text a chcem dať niekde úvodzovky, nadiktujem apostrof apostrof a dostanem ''.
Inak má klávesnica parádne klávesové skratky, najčastejšie používam ctrl+c a ctrl+v, ctrl+5 na zobrazenie číselnej klávesnice. Ctrl je znak klávesnice vľavo dole. A píšem samozrejme ťahom.
Sekundarne zbaky nepomahaju... V nastaveni mam Slovencinu, ale pri znakoch mi vzdy uprednostni specialne znaky pred diakritikou. Vid prilohu...
Co sa tyka rozlozenia, vsetko fajn, ale ked zapnem zobrazenie klavesu na rospoznavanie reci (kvoli comu som to instaloval), tak v 70% stlacim bodku miesto medzery, kedze sa mi medzernik zmensi a neviem zmenit rozlozenie klaves. Klavesa ma hlas by mi stacila ako nrjaka sekundarna, skryta, alebo gesto, ale neviem to tak nastavit.
Co sa tyka rozlozenia, vsetko fajn, ale ked zapnem zobrazenie klavesu na rospoznavanie reci (kvoli comu som to instaloval), tak v 70% stlacim bodku miesto medzery, kedze sa mi medzernik zmensi a neviem zmenit rozlozenie klaves. Klavesa ma hlas by mi stacila ako nrjaka sekundarna, skryta, alebo gesto, ale neviem to tak nastavit.

Aha, tak to mám aj ja, ja že ti ich nezobrazuje. Mne to nevadí, keďže väčšinou píšem ťahom prsta celé slová. A častejšie píšem € ako š. Btw rovnako to majú aj iné klávesnice ako SwiftKey či google klávesnica.
Rovnako "mikrofón" mi vyhovuje ako hlavná klávesa, keďže ho dosť často používam, keby bol ako sekundárna klávesa ako to majú iné klávesnice, tak by mi to vadilo
.
Rovnako "mikrofón" mi vyhovuje ako hlavná klávesa, keďže ho dosť často používam, keby bol ako sekundárna klávesa ako to majú iné klávesnice, tak by mi to vadilo

Mne zase pri ťahu vadilo veľa autocorrect preklepov. Dajú sa "učiť" vlastné slová do slovníku, aby sa to učilo postupom času? Možno tomu dám šancu.
Chápem, ideálne nech je tam ten mikrofón stále, len som si ani za týždeň nezvykol na to a furt som písal bodky miesto medzery.
Premium neobsahuje prispôsobiteľné layouty alebo tak? Že by som splašil nejaké .apk-čko.
Chápem, ideálne nech je tam ten mikrofón stále, len som si ani za týždeň nezvykol na to a furt som písal bodky miesto medzery.
Premium neobsahuje prispôsobiteľné layouty alebo tak? Že by som splašil nejaké .apk-čko.
Akurát tak rôzne skiny.
Vlastné slová sa samozrejme dajú pridať.
Swype písanie mi príde najpresnejšie a ak trafí iné slovo, tak to správne viem vybrať z vrchnej lišty, kde je návrhov 6-8 podľa dĺžky daného slova. Iné klávesnice ponúkajú 2-3 návrhy, čo je dosť často málo.
Vlastné slová sa samozrejme dajú pridať.
Swype písanie mi príde najpresnejšie a ak trafí iné slovo, tak to správne viem vybrať z vrchnej lišty, kde je návrhov 6-8 podľa dĺžky daného slova. Iné klávesnice ponúkajú 2-3 návrhy, čo je dosť často málo.
Caute, viete mi odporucit nejaku appku na fotenie? V telefone mam manualny rezim, kde sa da menit F, S, ISO a vyvazenie bielej. V noci sa pri pouziti "stativu"/gorillapodu daju spravit velmi slusne fotky a celkom som zacal experimentovat s dlhou uzavierkou pri malom ISO ("casozber"), tam je to vsak vacsinou presvetlene/prepalene aj pri najmensom/auto ISO. Existuju nejake appky na este podrobnejsi manualny rezim? Samozrejme neocakavam, ze s telefonom budem fotit ako so zrkadlovkou a ani to nie je zamer. Len mam pocit, ze by sa z toho dalo vyzmykat este o trosicku viac. Vopred dik.
Nie si limitovany samotnym hardware fotaku, ze uz nedokazes zmenit hodnoty?
Tiež som hľadal niečo podobné, ale väčšina aplikácií nefungovala alebo ponúkala to isté ako originál aplikácia v mobile. Bolo to asi pol roka dozadu, ale myslím, že dnes zo bude rovnaké.
Ak máš fotky prepálené a tvoj mobil vie robiť raw, tak by si to dodatočne vedel upraviť. Keď je trochu svetlo, tak pri dlhšej expozícii používam nd filter. Používal som aj aplikáciu Snail Camera Pro, ale už presne neviem, čo všetko vedela.
Ak máš fotky prepálené a tvoj mobil vie robiť raw, tak by si to dodatočne vedel upraviť. Keď je trochu svetlo, tak pri dlhšej expozícii používam nd filter. Používal som aj aplikáciu Snail Camera Pro, ale už presne neviem, čo všetko vedela.
heker - netusim ake su HW limity, ale predpokladam, ze nejaka svetelnost snimky / dlzka uzavierky je najma vecou SW
androidak - dik za tip, skusim to s RAWkom.
androidak - dik za tip, skusim to s RAWkom.
Aký máš mobil?
Zdravim, viete mi poradit nejaky screen filter/blue light filter ktory by fungoval pre vsetky funkcie mobilu? Vsetky co som doteraz skusal nefunguju napr pri push notifikaciach alebo pri zamknutej obrazovke. Dik
Modrý filter alebo Nočný režim si nastavíš v nastaveniach displeja.
-
ja_som
Medium Star - Príspevky: 370
- Kontaktovať používateľa:
Paťko, nie každá verzia Androidu to má, je to myslím len od 8 (?)
TK1991, akú verziu Androidu máš? Máš root? Ak máš root, odporúčam CFLumen, ak nie, tak bohužiaľ si budeš musieť len vystačiť s tými, ktoré ti nájde Obchod Play, napr. Twilight je celkom fajn.
TK1991, akú verziu Androidu máš? Máš root? Ak máš root, odporúčam CFLumen, ak nie, tak bohužiaľ si budeš musieť len vystačiť s tými, ktoré ti nájde Obchod Play, napr. Twilight je celkom fajn.
Daka dobra a jednoducha aplikacia, ktora by nahradila chybajucu notifikacnu led na Galaxy S10?
Rene, to je len na nabitie. Ja to chcem na notifikacie aplikacii (Messenger, mail, Viber a Whatsapp).
ja_som - Pozriem, skusim, to by mohlo byt ono. Pocitam vsak, ze po velkej kritike pride casom Samsung s aktualiziou, ktora presne toto vyriesi.
ja_som - Pozriem, skusim, to by mohlo byt ono. Pocitam vsak, ze po velkej kritike pride casom Samsung s aktualiziou, ktora presne toto vyriesi.