Anglicky jazyk

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
R1k1nko
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

aviceN napísal: sa naucis dokonca aj s filmou s titulkami ;-)
jj súhlas neviem presne kolko rokov to takto pozeram
ale mozem smelo povedať ze ked pocuvam ang. tak viem o co tam ide viem si to prelozit nie furt a všetko ale tak 80 % áno ...

napr: pisat moc neviem
ale viem hovorit ( slabo ale viem ) ale urcite najlepsie viem pocuvat a prekladat si ...
a to vdaka tomu ze som len pozeraval / pozeram filmy s tit.

haluz no :)
Friseur
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Friseur »

Mozte si vybrat aj z tohto obsiazneho vyberu

http://inet.sk/clanok/3156/vyucba-jazyk ... a-na-dosah

inac co sa mna tyka tak som tiez za anglickeho lektora a pekne frazy sa daju naucit aj z dobrych filmov 8)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Lub0$ napísal:Zato francuzstinou si pomozes vsade :P
Tak to nie, ale anglinou a franinou uz ano :)
quancej
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quancej »

vacsina suhlasi s aktivnym kazdodennym pouzivanim...ale chodit kazdy den na britsku ambasadu je na hlavu :D...mne najlepsie zaklady este ako decku dalo Cartoon Network, aj teraz sa zdokonalujem prostrednictvom filmov, pretoze nasa anglictina na skole sucks...ak ti ide o pochopenie jazyka a nepotrebujes nevyhnutne gramaticku spravnost tak je to cesta pre teba :)
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Mohli by ste poradiť ako sa dobre naučiť výslovnosť a časy? Hlavne tie časy, to mi robí najväčší problém. Hlavne v minulom sa naučiť kde je -ed a kde sa mení slovo, teda nie že by som niečo nevedel ale stále to je problém pre mňa... a to sa anglicky učím 10 rokov :roll: . Výslovnosť skúšam očekovať z CNN ktoré denne pozerám, je tam síce americká ale keď počúvam nejakú anglickú z CD čo bolo k učebke tak občas mám dojem že tam používajú až moc také hrubé a vysoké tóny, až sa to počúvať nedá...
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

-ed sa dáva pri pravidelných slovesách a slovo sa mení pri nepravidelných. Je ich celý zoznam, treba sa to naučiť a používať, aby sa ti to vštepilo do pamäte a vedel si ich automaticky použiť.
MrGizmof
King
King

Viem že je zoznam tích slovies, také ktoré používam skoro denne mi problém nerobia.... a tiež neviem či ten zoznam je kompletný čo mám. Nemáš nejaký link kde sa dajú nájsť komplet všetky?
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

filip102 napísal:Viem že je zoznam tích slovies, také ktoré používam skoro denne mi problém nerobia.... a tiež neviem či ten zoznam je kompletný čo mám. Nemáš nejaký link kde sa dajú nájsť komplet všetky?
Cez ten link ktorý je v tejto téme som našiel toto: Irregular Verbs List

Inak, cez leto sa chystám doučovať jedno dievča.. Nemáte nejaké rady ako na to a čo konkrétne robiť?
MrGizmof
King
King

Ja som vedel že ten zoznam nie je kompletný.... nechápem, to sa dajú naučiť úplne všetky? Prípadne či sa to vôbec oplatí, ako som pozeral filmy po anglicky a tak, nikde sa z toho dlhého zoznamu niektoré nepoužili a ani som ich nikdy nepočul.
Inak nemáte niečo kde sú vysvetlené všetky časy? Žiadne príklady s 500 vetami ale jednoduché vysvetlenie.
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

filip102 napísal:Ja som vedel že ten zoznam nie je kompletný.... nechápem, to sa dajú naučiť úplne všetky? Prípadne či sa to vôbec oplatí, ako som pozeral filmy po anglicky a tak, nikde sa z toho dlhého zoznamu niektoré nepoužili a ani som ich nikdy nepočul.
Inak nemáte niečo kde sú vysvetlené všetky časy? Žiadne príklady s 500 vetami ale jednoduché vysvetlenie.
Jasné, že sa dajú naučiť úplne všetky... A všimni si, že aj keď to sú nepravidelné slovesá, tak sa tam opakujú niektoré pravidlá - niektoré sú také, ktoré sa vôbec nemenia (bet bet bet, cut cut cut, hit hit hit), pri niektorých sa mení d na t (bend bent bent, build built built, spend spent spent), v niektorých sa na konci pri minulých časoch používa -ught (bring brought brought, catch caught caught, fight fought fought, think thought thought)... A sú tam aj iné "vzory", ktoré si všimneš keď sa ich budeš učiť... Nie je ich až tak veľa, dajú sa veľmi ľahko naučiť obyčajným bifľovaním. Len sa ich nebifľuj naraz, ale po častiach, napríklad po 10 - 15 slovíčkach...
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

No ja som sa naučil anglicky tuším v škole. :lol: Som chodil do jazykovej triedy - každý deň 2 hodiny jazyka :cry: tak nečudo, že sa za ten čas na mňa niečo nalepilo. Pomohlo k tomu aj vysedávanie pred kompom a to, že radšej pozerám nedabovaé filmy. No určite sa ešte mám v čom zdokonalovať. No aj tak je asi najlešie ísť do cudziny. Súdim tak podľa mojej sestry, ktorá sa po anglicky nikdy neučila a po štyroch rokoch v zahraničí rozpráva aspoň tak ako ja, čo som jazyk študoval 10 rokov. :oops:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ak máš dostatok času, ja Ti odporúčam kvalitnú jazykovú školu. Ak máš záujem sa naučiť po anglicky na komunikatívnej úrovni, tak proste potrebuješ nejaké to usmernenie a myslím, že pokiaľ by si štúdium zakončil Všeobecnou štátnou skúškou, dosť by Ti to aj inde pomohlo. Alebo ísť na nejaký dlhší čas do zahraničia :)
gumy_1337
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gumy_1337 »

filip102 napísal:Ja som vedel že ten zoznam nie je kompletný.... nechápem, to sa dajú naučiť úplne všetky? Prípadne či sa to vôbec oplatí, ako som pozeral filmy po anglicky a tak, nikde sa z toho dlhého zoznamu niektoré nepoužili a ani som ich nikdy nepočul.
http://www.englishpage.com/verbpage/verbtenseintro.html
MrGizmof
King
King

///
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Myslíš keď má niekto priezvisko napr. Taylor? Ja by som to ako pán "Krajčír" určite nepreložil, priezviská by som prekladal tak isto, ako sú písané v angličtine.
MrGizmof
King
King

//Už nič
inflater
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa inflater »

Ján je snad John ci Jack v anglictine
MrGizmof
King
King

//Už nič
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Meno a priezvisko sa nemusí prekladať, môže zostať v podobnej podobe, t.j. napr. ak sa volám Jakub Maliar, teoreticky môžem v anglofónnych krajinách byť Jakub Maliar alebo Jacob Maliar, nie však Jakub/Jacob Painter, priezviska neprekladaj.
Napísať odpoveď