filip102 napísal:Ja som vedel že ten zoznam nie je kompletný.... nechápem, to sa dajú naučiť úplne všetky? Prípadne či sa to vôbec oplatí, ako som pozeral filmy po anglicky a tak, nikde sa z toho dlhého zoznamu niektoré nepoužili a ani som ich nikdy nepočul.
Inak nemáte niečo kde sú vysvetlené všetky časy? Žiadne príklady s 500 vetami ale jednoduché vysvetlenie.
Jasné, že sa dajú naučiť úplne všetky... A všimni si, že aj keď to sú nepravidelné slovesá, tak sa tam opakujú niektoré pravidlá - niektoré sú také, ktoré sa vôbec nemenia (bet bet bet, cut cut cut, hit hit hit), pri niektorých sa mení d na t (bend bent bent, build built built, spend spent spent), v niektorých sa na konci pri minulých časoch používa -ught (bring brought brought, catch caught caught, fight fought fought, think thought thought)... A sú tam aj iné "vzory", ktoré si všimneš keď sa ich budeš učiť... Nie je ich až tak veľa, dajú sa veľmi ľahko naučiť obyčajným bifľovaním. Len sa ich nebifľuj naraz, ale po častiach, napríklad po 10 - 15 slovíčkach...