ANTIFICO
-
Johnyy
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
tehla: no vyzera to skutocne, ako keby tych poradcov nemal. Pretoze, uznaj ze situaciu podcenili a je z toho vazny problem.
k privatizaciam: statne lesy som dal len ako priklad "vynikajuceho" riadenia podniku statnymi uradníkmi, kedze to ej dost aktulana zalezitost. Netvrdim, ze sa maju sprivatizovat. Tiez si neviem predstavit privatizovanie statnych lesov.
CHcel som len poukazat, ze u nas to stale niako nejde a nejde, dobre manazovat statny podnik.
k privatizaciam: statne lesy som dal len ako priklad "vynikajuceho" riadenia podniku statnymi uradníkmi, kedze to ej dost aktulana zalezitost. Netvrdim, ze sa maju sprivatizovat. Tiez si neviem predstavit privatizovanie statnych lesov.
CHcel som len poukazat, ze u nas to stale niako nejde a nejde, dobre manazovat statny podnik.
-
tehla
Johny, asi sme sa nepochopili, myslel som to tak, že myslieť si o premierovi krajiny, ktorá je tak silne kapitalistická, rozpredaná a ovládnutá, že ten „babrák“ sám sedí v pracovni a tuho rozmyšľa, čo ďalej, je prinajmenšom naivné. Jeho ekonomické rozhodnutia majú pozadie, do ktorého nevidíme a podobnosť s rozhodnutiami napr. toho, čo stoji Obama nohama na zemi je čisto náhodná...?
Je zaujimave, že sa najde x ľudi, ktorí si trúfaju riadiť cely štat, ale riadiť štátny podnik to už proste nevedia..... Naozaj veľmi zaujímavé. Čo keby sme radšej predali celý štát? aha, ved to sme už urobili... alebo napríklad mohli manažérom zvýšiť platy a odmeny na úroveň manažérov v súkromnej sfére, aby sa tam hrnuli schopní ľudia, vždy lepšie ako prichádzať o miliardy korún ročne, nemyslíš? Tieto argumenty na rozpredanie republiky sú veľmi ale veľmi biedne.
Je zaujimave, že sa najde x ľudi, ktorí si trúfaju riadiť cely štat, ale riadiť štátny podnik to už proste nevedia..... Naozaj veľmi zaujímavé. Čo keby sme radšej predali celý štát? aha, ved to sme už urobili... alebo napríklad mohli manažérom zvýšiť platy a odmeny na úroveň manažérov v súkromnej sfére, aby sa tam hrnuli schopní ľudia, vždy lepšie ako prichádzať o miliardy korún ročne, nemyslíš? Tieto argumenty na rozpredanie republiky sú veľmi ale veľmi biedne.
-
Johnyy
Light Expert
no spominal som bandu babrakov v prvom prispevku, potom som spomenul uz iba babraka(jedneho) a myslel som tym aj Pociatka a aj Fica a jeho tym. Politicke pozadie jeho cinov sice neviem, ale viem, ze ludia ktory stoja za smerom, su uz urcite spokojny....
no ono problem aj v tom, ze najvyssi manazery do statnych podnikov su dosadzovany politicky. A tym ide, vsetci dobre viem oco. Kedze u nas je korupcia narodny sport v statnej sfere.
Chcelo by to konstruktivnu zmenu systemu riadenia a viac transparentnosti v statnej sfere.
no ono problem aj v tom, ze najvyssi manazery do statnych podnikov su dosadzovany politicky. A tym ide, vsetci dobre viem oco. Kedze u nas je korupcia narodny sport v statnej sfere.
Chcelo by to konstruktivnu zmenu systemu riadenia a viac transparentnosti v statnej sfere.
Vidim, ze sa zase rozbehla diskusia o najlepsej teme, kde ma kazdy pravdu - o privatizacii. Nech uz je to tak, ze nestastnik Fico sa stal obetou zle nastavenej slovenskej ekonomiky, ktoru udajne "nasteloval" Dzurinda & co., alebo tak, ze nie je schopny vyvinut akukolvek prinosnu aktivitu, faktom zostava, ze ON je premierom a nesie zodpovednost za pritomnost a buducnost tejto krajiny.
Chce azda niekto naznacit, ze ON & co. nema ako posobit ku zlepseniu sucasneho vyvoja preto, ze velka vacsina povodneho slovenskeho kapitalu je v rukach zahranicia? Ma byt toto nejakym dovodom rezignacie na aktivitu (netvrdim ale, ze vobec nic nerobi)? Ma obmedzene pole posobnosti, to ano. Ale hadzat to vsetko na Dzurindu je dost chaba vyhovorka. Stat ma vzdy urcite prostriedky, ako posobik na vyvoj ekonomiky a je na vladnej garniture, ci a ako ich bude vyuzivat, alebo ci napr. pouzije svoj supertrik "ignorieren und weiter machen"...
Chce azda niekto naznacit, ze ON & co. nema ako posobit ku zlepseniu sucasneho vyvoja preto, ze velka vacsina povodneho slovenskeho kapitalu je v rukach zahranicia? Ma byt toto nejakym dovodom rezignacie na aktivitu (netvrdim ale, ze vobec nic nerobi)? Ma obmedzene pole posobnosti, to ano. Ale hadzat to vsetko na Dzurindu je dost chaba vyhovorka. Stat ma vzdy urcite prostriedky, ako posobik na vyvoj ekonomiky a je na vladnej garniture, ci a ako ich bude vyuzivat, alebo ci napr. pouzije svoj supertrik "ignorieren und weiter machen"...
Tato debata je trapna, tak ako je trapne ze krija nevie zniest kritiku fica bez toho aby nezacal hned s dzurindom. Fico ako klasicky laviciar komunista a "odbornik" na ekonomiku s pravnickou skolou, je mozno dobry sef, do obdobia kde netreba nic robit, len chodit na navstevy do dediniek na JRD a trepat kaleraby. Faktom je ze tato vlada zlyhala jednak voci vlastnym volicom, lebo nepriniesla ziadnu zmenu ktora bola od nej ocakavana a kvoli ktorej jej zverili svoje hlasy, a zlyhala voci vsetkym lebo v case krizy je jednoducho neschopna a bezzuba, len sa prizera na dielo skazy. A aj keby si krija velmi chcel tak ti jednoducho nemozem dat za pravdu, lebo teraz to nieje o tom co robil alebo nerobil dzurinda. Fico moze spravne vladnut bezohladu nato kto vladol pred nim. Ale realita je, ze ideme nekontrolovane dolu vodou. S rozpoctom nastavenym na plus 10 percent a s rastom -11 percent. A postojom statu ktory ked ludia maju menej, chce im vziat este viac! Zvysovanie dani a odvodov
, no to je uz protikrizova politika hodna odbornikov. A to vsetko pod zastierkou pre sedlacke stado ze sa zvysia naklady na stat len pre bohatych
. Vacsiu sprostost som nepocul. Jednoducho spravna cesta pre ciernu pracu, danove uniky, este vacsie utlmenie ekonomiky.
Pravda je taka, ze to jedine v com som bol kedysi naivny, tj. viera ze na rozhodujucich miestach sa vie co treba robit, sa ukazala ako falosna. Lebo napriek tomu ako bolo povedane, ze kriza tu uz je jasna roky pred tym nez sa prejavila, napriek tomu ze bola za dverami, napriek tomu ze uz strasila,.. tak ani jeden, ani jeden jediny prvok doteraz nezaregoval spravne, len ako splasene ovce. Americka vlada, totalne zlyhanie, G8 total zlyhanie, Slovenska vlada total zlyhanie. V skutocnosti by mi ani vo sne nenapadlo ze to moze dojst tak daleko, a ze celu krizu moze cely svet namiesto zastavovania este zivit. Co tymto tragickym vylevom chcem povedat je ze!..
To co zazivame do dnes, je predohra... a bude horsie, odost horsie. Nemyslim si ze sa naplnia katastroficke scenare o obcianskych vojnach alebo hyperinflacnom rieseni, aj ked toto mozno ciastocne. Mam svoje vlastne predstavy, ale viem ze fico je velmi velmi velmi zla volba, a ak tento clovek vyhra aj dalsie volby a podari sa mu zostavit podobnu vladu, tak skoncime ako madarsko, a nas stat zbankrotuje. Nevravim ze dzurinda nas zachrani pred krizou, to urcite nie.. to nedokaze nikto. V skutocnosti zatial nevidim alternativu, aby sme nesli z dazda pod odkvap. Kazdopadne Smer posobi velmi chorobne a vsetko ine ako toto bude lepsie. A najviac budu trpiet z jeho cinov paradoxne socialne najslabsi, a myslim ze uz aj trpia. Je to dan za to ze su hlupi. Ale takto funguje.
Fico moze robit totizto co chce. Vsetci darmozraci ktorymi sa nafukol smer ked vysvitlo ze je golemom, si mozu robit co chcu. Moze to aj Slota, moze to aj Meciar. A ked zavladne len minimalna nespokojnost, pride Fico, zahra na citlivu notu bezneho tupeho sedliaka, a uz je vsetko v poriadku. Ked nieco povie opozicia, Fico povie ze to aj oni kradli a mali by sediet v base.. (aka pekna fraza, len skoda ze tam nikoho neposadil, ale tento basnicky zvrat pouzivat moze). Ked nieco povedia media, povie ze su skorumpovani alebo hyeny. Ked sa rozsypu tie jeho PPP projekty a vysvitne ze dialnica nebude ani o 100 rokov, tak zacne nadavat na banky. Ked sa nadava na ceny, povie ze to Slovnaft ma neuveritelne zisky, aj ked skutocna pravda je ze Fico ma tie zisky a preziera ich na chu****, lebo ak by liter benzinu stal 1 euro tak zisk pre fica je napriklad 0,515e cize viac ako polovica ceny, zvysok dostane slovnaft, ktory vsak z toho musi zaplatit vsetky rezijne naklady na fungovanie celej spolocnosti, vsetky mzdy pracovnikov, prepravu ropy k nam, jej spracovanie, svojich dealer a obchodnikov, investicie.. a on z toho eura ma zisk mozno 3 centy.. ale fico velky neschopny vladca zavrci a sprosty narod poslucha. Detto kto beznych obcanov okrada najviac? Ano, hadate spravne, STAT.. a co robi s peniazmi, predrbava ich. TAKZE KTO ma vsetky paky v rukach ???? ANO, SUCASNA VLADA. Pomaly su tu volby, nespravila nic, Kriza zuri, su neschopni.. je to len ich zodpovednost. A viac nemame o com diskutovat.
Pravda je taka, ze to jedine v com som bol kedysi naivny, tj. viera ze na rozhodujucich miestach sa vie co treba robit, sa ukazala ako falosna. Lebo napriek tomu ako bolo povedane, ze kriza tu uz je jasna roky pred tym nez sa prejavila, napriek tomu ze bola za dverami, napriek tomu ze uz strasila,.. tak ani jeden, ani jeden jediny prvok doteraz nezaregoval spravne, len ako splasene ovce. Americka vlada, totalne zlyhanie, G8 total zlyhanie, Slovenska vlada total zlyhanie. V skutocnosti by mi ani vo sne nenapadlo ze to moze dojst tak daleko, a ze celu krizu moze cely svet namiesto zastavovania este zivit. Co tymto tragickym vylevom chcem povedat je ze!..
To co zazivame do dnes, je predohra... a bude horsie, odost horsie. Nemyslim si ze sa naplnia katastroficke scenare o obcianskych vojnach alebo hyperinflacnom rieseni, aj ked toto mozno ciastocne. Mam svoje vlastne predstavy, ale viem ze fico je velmi velmi velmi zla volba, a ak tento clovek vyhra aj dalsie volby a podari sa mu zostavit podobnu vladu, tak skoncime ako madarsko, a nas stat zbankrotuje. Nevravim ze dzurinda nas zachrani pred krizou, to urcite nie.. to nedokaze nikto. V skutocnosti zatial nevidim alternativu, aby sme nesli z dazda pod odkvap. Kazdopadne Smer posobi velmi chorobne a vsetko ine ako toto bude lepsie. A najviac budu trpiet z jeho cinov paradoxne socialne najslabsi, a myslim ze uz aj trpia. Je to dan za to ze su hlupi. Ale takto funguje.
Fico moze robit totizto co chce. Vsetci darmozraci ktorymi sa nafukol smer ked vysvitlo ze je golemom, si mozu robit co chcu. Moze to aj Slota, moze to aj Meciar. A ked zavladne len minimalna nespokojnost, pride Fico, zahra na citlivu notu bezneho tupeho sedliaka, a uz je vsetko v poriadku. Ked nieco povie opozicia, Fico povie ze to aj oni kradli a mali by sediet v base.. (aka pekna fraza, len skoda ze tam nikoho neposadil, ale tento basnicky zvrat pouzivat moze). Ked nieco povedia media, povie ze su skorumpovani alebo hyeny. Ked sa rozsypu tie jeho PPP projekty a vysvitne ze dialnica nebude ani o 100 rokov, tak zacne nadavat na banky. Ked sa nadava na ceny, povie ze to Slovnaft ma neuveritelne zisky, aj ked skutocna pravda je ze Fico ma tie zisky a preziera ich na chu****, lebo ak by liter benzinu stal 1 euro tak zisk pre fica je napriklad 0,515e cize viac ako polovica ceny, zvysok dostane slovnaft, ktory vsak z toho musi zaplatit vsetky rezijne naklady na fungovanie celej spolocnosti, vsetky mzdy pracovnikov, prepravu ropy k nam, jej spracovanie, svojich dealer a obchodnikov, investicie.. a on z toho eura ma zisk mozno 3 centy.. ale fico velky neschopny vladca zavrci a sprosty narod poslucha. Detto kto beznych obcanov okrada najviac? Ano, hadate spravne, STAT.. a co robi s peniazmi, predrbava ich. TAKZE KTO ma vsetky paky v rukach ???? ANO, SUCASNA VLADA. Pomaly su tu volby, nespravila nic, Kriza zuri, su neschopni.. je to len ich zodpovednost. A viac nemame o com diskutovat.
slay: ty zas nie si schopny argumentovat inak ako sprskou invektiv na sucastnu vladu, bijes sa do prs ake to tu bolo predtym uzasne, ale akosi ignorujes uz spominany fakt, ze zo slovenska sa sprivatizovalo co sa dalo, v ramci hesiel superliberalnej ekonomiky a absolutne slobodneho trhoveho vyvoja, co sa aj u nasich zapadnych susedov za velkou mlakou kam sa chodila nasa ex-vlada radit ako na klavir, ukazalo ako najhorsi mozny postup a kazda vlada sa snazi ziskat co najviac velkych sukromnych firiem pod svoje ochranne kridla, ba co viac, firmy same prosia aby tam mohli ist, kazdy tyzden ziada nejaka obrovska firmy o ochranu pred veritelmi lebo to proste sama nezvlada, lebo inac by jednoducho skrachovali, padlo by 90% nadnarodnych korporacii nebyt "komunustickeho zasahu statu"...zatial som sa tu nedocital z tvojej strany ziadneho navrhu ako to zlepsit, tak isto ako som nepocul o ziadnom navrhu od sucasnej opozicie...
Chudoba tu bola už pred krízou
Riziko chudoby rástlo už aj s vládou sociálneho Smeru. Na okraji sú najmä dôchodcovia a mnohodetné rodiny.
BRATISLAVA. Chudobe sa darí aj v čase enormného hospodárskeho rastu. V niektorých skupinách obyvateľstva Slovenska sa začala šíriť oveľa skôr, ako svet zasiahla ekonomická kríza.
Ukazujú to čísla Štatistického úradu za rok 2007, ktoré zverejnil tento týždeň. Predvlani podľa nich na pokraji chudoby žilo 22 percent osamelo žijúcich ľudí nad 64 rokov. V roku 2004 chudoba na Slovensku ohrozovala 12 percent týchto ľudí a odvtedy sa táto hodnota iba zvyšuje.
Ešte horšia situácia je medzi rodinami najmenej s troma deťmi. Z necelej štvrtiny sa riziko chudoby rozšírilo na tretinu.
Výsledky prieskumu príjmov a životných podmienok domácností (EU SILC) však majú jednu veľkú slabinu. Každý si ich vysvetľuje po svojom, a to zvyčajne tak, ako sa mu to hodí.
zdr
coldrain sprivatizovalo sa cosa dalo.. to je bohovsky argument na vsetko..
blahosloveni duchom chudobni lebo ich je kralovstvo nebeske.. a moj navrh bol odstranenie smeru hzds a sns, nevsimol som si ze by ty si nieco navrhoval, asi si zo vsetkym spokojny, isto mas dojem ze sa mame lepsie. Potom ani nemas dovod chodit do tejto temy.. a spokojne cakaj do volieb aby si mohol odvolit smer, good luck Ja mam aspon co chvalit, ale vy
priaznivci sudruha, nemate nic
.. mozete len nadavat a plakat.
Riziko chudoby rástlo už aj s vládou sociálneho Smeru. Na okraji sú najmä dôchodcovia a mnohodetné rodiny.
BRATISLAVA. Chudobe sa darí aj v čase enormného hospodárskeho rastu. V niektorých skupinách obyvateľstva Slovenska sa začala šíriť oveľa skôr, ako svet zasiahla ekonomická kríza.
Ukazujú to čísla Štatistického úradu za rok 2007, ktoré zverejnil tento týždeň. Predvlani podľa nich na pokraji chudoby žilo 22 percent osamelo žijúcich ľudí nad 64 rokov. V roku 2004 chudoba na Slovensku ohrozovala 12 percent týchto ľudí a odvtedy sa táto hodnota iba zvyšuje.
Ešte horšia situácia je medzi rodinami najmenej s troma deťmi. Z necelej štvrtiny sa riziko chudoby rozšírilo na tretinu.
Výsledky prieskumu príjmov a životných podmienok domácností (EU SILC) však majú jednu veľkú slabinu. Každý si ich vysvetľuje po svojom, a to zvyčajne tak, ako sa mu to hodí.
zdr
coldrain sprivatizovalo sa cosa dalo.. to je bohovsky argument na vsetko..
-
krija
VIP
nasmu ekonomovi slayovi to treba opat raz poskladat. ak s nicim, tak s mojim uvodom snad budes suhlasit. banky odmietaju poskytovat uvery, je tak, ekonomko?
"Druhá fáza tejto ekonomickej krízy je pokusom bánk znížiť straty a vypožičané investované peniaze a redukovať poskytovanie pôžičiek, čo urýchli pád do recesie. Toto potom vyvolá spätnú väzbu cez nedobytné úvery a ovplyvní kapitálovú silu bánk, takže budeme svedkami začarovaného kruhu slabých bánk, ktoré budú vytvárať slabú ekonomiku, ktorá zasa bude plodiť viac slabých bánk."
"...scenár tridsiatych rokov 20. storočia, kedy druhá vlna škrtenia ekonomickej aktivity mala za následok masívne bankroty v produktívnej ekonomike, neúnosne vysokú nezamestnanosť a nevýslovné utrpenie."
Tomasito, on to asi radsej ani necital
"Celkovo tak ekonomika fungovala hlavne na verejných výdavkoch, nakoľko vláda zamestnala až 60% nezamestnaných."
http://www.cikomodity.com/images/koment ... 0405-3.gif
co robi fico, ked banky odmietaju dalej poskytovat tie sluzby na ktorych sa tak paradne nabalovali?
"Celkovo takto vláda doteraz pomohla zachrániť pracovné miesta pre 44 000 ľudí."
http://www.vlada.gov.sk/16253/vlada-pod ... -miest.php
viem napr. o tom, ze vlada ma dohodu so spolocnostami ako VW, USSteel, ze nebudu prepustat. vo VW ludia, ktori odisli na vlastnu ziadost dostali odstupne okolo 300 000 korun. v USSteel zvazuju tiez taku moznost s tym, ze odstupne moze byt az vo vyske 15 000 Eur.
ale nik tu nemoze tvrdit, ze fico nic nerobi. to, ze doteraz nieco nakradli, hlavne jeho partner z SNS ja neignorujem, ale nikdy to nebolo a uz ani nebude v takom rozmere ako to predviedol dzurinda za osem rokov a k tomu este miklos v 1. vlne kuponovej privatizacie.
slay, a teba trapi chudoba? od kedy?
Rok/Priemerný dôchodok/Priemerná mzda/%
2000 - 5 412 - 11 430 - 47,34
2001 - 5 812 - 12 365 - 47,00
2002 - 6 133 - 13 511 - 45,39
2003 - 6 531 - 14 365 - 45,46
2004 - 7 046 - 15 825 - 44,52
2005 - 7 738 - 17 274 - 44,79
2006 - 8 225 - 18 761 - 43,84
V prípade základných (povinných) dôchodkových systémov sa miera náhrady pohybuje v pomerne širokom rozpätí – od 40 do 90 %. Vo vyspelých krajinách EÚ je miera náhrady v hornej časti uvedeného rozpätia. Primeranou valorizáciou vo vyspelých krajinách je zabezpečené , aby v priebehu rokov primeranosť dôchodku neklesala.
Od roku 2000 má tento podiel na Slovensku klesajúci trend a od roku 2004 je podiel priemerného dôchodku na priemernej mzde už pod 45 %.
Nepriaznivý je aj vývoj reálnej kúpnej sily dôchodkov. Spotrebiteľské ceny v roku 2004 boli oproti roku 1989 až 5,8 krát vyššie (index 576 %).
Starobné dôchodky nominálne síce vzrástli z 1 544 Sk v roku 1989 na 7 046 Sk v roku 2004 (index 456 %), ale reálne klesli, pretože ceny vzrástli indexom 576 %.
Hodnoty uvedené v tabuľke za roky 2004, 2005, 2006 obsahujú aj dôchodky priznané od 1.1.2004. ktoré sú výrazne vyššie ako dôchodky priznané pred rokom 2004, t.j. percentuálny podiel u starodôchodcov je nižší ako 43,8 %, Pomer dôchodku k priemernej mzde u starodôchodcov neustále klesá a klesá aj jeho kúpna sila.
Stav disproporcií v oblasti starobných dôchodkov aký je v SR nemá v štátoch EÚ obdoby a vyžaduje rýchle a zásadné riešenie.
...existuje minimálne 6 skupín občanov, ktorým sa starobný dôchodok vypočítal rôznym spôsobom. A preto je veľa dôchodcov, ktorí aj napriek tomu, že odpracovali rovnaký počet rokov, mali rovnakú mzdu a platili v rovnakej výške odvody do Sociálnej poisťovne – a poberajú veľmi rozdielne dôchodky (rozdiel je neraz aj viac ako 100 %).
mozes sa za nu podakovat tej modrej zumpe! okrada cez druhy pilier 2/3 pracujucich priamo a zostavajucu 1/3 nepriamo. okrada dochodcov. miera nahrady bez druheho piliera by mohla byt v roku 2009 vo vyske 50% z priemernej mesacnej mzdy. vdaka tej prezidentskej kandidatke okradli modraci na 30 000 invalidov. kto to ma vsetko po nich upratovat?
Mená a sumy na švajčiarskych účtoch nominantov SDKÚ
//autoeditácia príspevku ( 11 Jul 2009, 21:29 )
ColdRain, ja ti to jednoducho vysvetlim. ked sa ludwiga von misesa pytali, ze ako je mozne, ze socializmus existuje, on odpovedal:
"Pretože existuje kapitalismus."
ja hovorim nasledovne:
"Kapitalizmus existuje pretože existuje socializmus."
"Druhá fáza tejto ekonomickej krízy je pokusom bánk znížiť straty a vypožičané investované peniaze a redukovať poskytovanie pôžičiek, čo urýchli pád do recesie. Toto potom vyvolá spätnú väzbu cez nedobytné úvery a ovplyvní kapitálovú silu bánk, takže budeme svedkami začarovaného kruhu slabých bánk, ktoré budú vytvárať slabú ekonomiku, ktorá zasa bude plodiť viac slabých bánk."
"...scenár tridsiatych rokov 20. storočia, kedy druhá vlna škrtenia ekonomickej aktivity mala za následok masívne bankroty v produktívnej ekonomike, neúnosne vysokú nezamestnanosť a nevýslovné utrpenie."
Tomasito, on to asi radsej ani necital
"Celkovo tak ekonomika fungovala hlavne na verejných výdavkoch, nakoľko vláda zamestnala až 60% nezamestnaných."
http://www.cikomodity.com/images/koment ... 0405-3.gif
co robi fico, ked banky odmietaju dalej poskytovat tie sluzby na ktorych sa tak paradne nabalovali?
"Celkovo takto vláda doteraz pomohla zachrániť pracovné miesta pre 44 000 ľudí."
http://www.vlada.gov.sk/16253/vlada-pod ... -miest.php
viem napr. o tom, ze vlada ma dohodu so spolocnostami ako VW, USSteel, ze nebudu prepustat. vo VW ludia, ktori odisli na vlastnu ziadost dostali odstupne okolo 300 000 korun. v USSteel zvazuju tiez taku moznost s tym, ze odstupne moze byt az vo vyske 15 000 Eur.
ale nik tu nemoze tvrdit, ze fico nic nerobi. to, ze doteraz nieco nakradli, hlavne jeho partner z SNS ja neignorujem, ale nikdy to nebolo a uz ani nebude v takom rozmere ako to predviedol dzurinda za osem rokov a k tomu este miklos v 1. vlne kuponovej privatizacie.
slay, a teba trapi chudoba? od kedy?
Rok/Priemerný dôchodok/Priemerná mzda/%
2000 - 5 412 - 11 430 - 47,34
2001 - 5 812 - 12 365 - 47,00
2002 - 6 133 - 13 511 - 45,39
2003 - 6 531 - 14 365 - 45,46
2004 - 7 046 - 15 825 - 44,52
2005 - 7 738 - 17 274 - 44,79
2006 - 8 225 - 18 761 - 43,84
V prípade základných (povinných) dôchodkových systémov sa miera náhrady pohybuje v pomerne širokom rozpätí – od 40 do 90 %. Vo vyspelých krajinách EÚ je miera náhrady v hornej časti uvedeného rozpätia. Primeranou valorizáciou vo vyspelých krajinách je zabezpečené , aby v priebehu rokov primeranosť dôchodku neklesala.
Od roku 2000 má tento podiel na Slovensku klesajúci trend a od roku 2004 je podiel priemerného dôchodku na priemernej mzde už pod 45 %.
Nepriaznivý je aj vývoj reálnej kúpnej sily dôchodkov. Spotrebiteľské ceny v roku 2004 boli oproti roku 1989 až 5,8 krát vyššie (index 576 %).
Starobné dôchodky nominálne síce vzrástli z 1 544 Sk v roku 1989 na 7 046 Sk v roku 2004 (index 456 %), ale reálne klesli, pretože ceny vzrástli indexom 576 %.
Hodnoty uvedené v tabuľke za roky 2004, 2005, 2006 obsahujú aj dôchodky priznané od 1.1.2004. ktoré sú výrazne vyššie ako dôchodky priznané pred rokom 2004, t.j. percentuálny podiel u starodôchodcov je nižší ako 43,8 %, Pomer dôchodku k priemernej mzde u starodôchodcov neustále klesá a klesá aj jeho kúpna sila.
Stav disproporcií v oblasti starobných dôchodkov aký je v SR nemá v štátoch EÚ obdoby a vyžaduje rýchle a zásadné riešenie.
...existuje minimálne 6 skupín občanov, ktorým sa starobný dôchodok vypočítal rôznym spôsobom. A preto je veľa dôchodcov, ktorí aj napriek tomu, že odpracovali rovnaký počet rokov, mali rovnakú mzdu a platili v rovnakej výške odvody do Sociálnej poisťovne – a poberajú veľmi rozdielne dôchodky (rozdiel je neraz aj viac ako 100 %).
mozes sa za nu podakovat tej modrej zumpe! okrada cez druhy pilier 2/3 pracujucich priamo a zostavajucu 1/3 nepriamo. okrada dochodcov. miera nahrady bez druheho piliera by mohla byt v roku 2009 vo vyske 50% z priemernej mesacnej mzdy. vdaka tej prezidentskej kandidatke okradli modraci na 30 000 invalidov. kto to ma vsetko po nich upratovat?
Mená a sumy na švajčiarskych účtoch nominantov SDKÚ
//autoeditácia príspevku ( 11 Jul 2009, 21:29 )
ColdRain, ja ti to jednoducho vysvetlim. ked sa ludwiga von misesa pytali, ze ako je mozne, ze socializmus existuje, on odpovedal:
"Pretože existuje kapitalismus."
ja hovorim nasledovne:
"Kapitalizmus existuje pretože existuje socializmus."
Super, tak potom isto vies, ze ta dohoda sa tyka cisto len priamych zamestnancov VW. Recnicka otazka, kolko kontraktorov bolo doteraz z VW prepustenych? Ak nevies, tak ujo gugl ti napovie, s internetom si zrucny, tak go go. Dam ti maly hint, aby si sa moc netrapil, VW nezverejnuje cisla ohladne personalneho leasingu, vsetko su len odhadyviem napr. o tom, ze vlada ma dohodu so spolocnostami ako VW, USSteel, ze nebudu prepustat. vo VW ludia, ktori odisli na vlastnu ziadost dostali odstupne okolo 300 000 korun. v USSteel zvazuju tiez taku moznost s tym, ze odstupne moze byt az vo vyske 15 000 Eur.
Stale dokola to iste, ked uz nemam co povedat, tak "kradol viac". Btw, to ma byt nejake skandalozne odhalenie s tymi menami vo swiss bankach? 260 mega Sk ? P. Binder (HZDS) Gabcikovo - 400 mega, Slota 4 mld Sk na osobnych uctoch (info z druhej ruky, na nejakej oslave preskakovania vatier sa prekvapivo ozral a v slabej chvilke sa pred spoluoslavujucimi prekecol). Atd atd atd....ale jasne, vlada si veselo mina prachy dalej a hlave ze si jeho ovecky lamu v krcme hlavicky, ze Dzurinda kradol "viac".ale nik tu nemoze tvrdit, ze fico nic nerobi. to, ze doteraz nieco nakradli, hlavne jeho partner z SNS ja neignorujem, ale nikdy to nebolo a uz ani nebude v takom rozmere ako to predviedol dzurinda za osem rokov a k tomu este miklos v 1. vlne kuponovej privatizacie.
A dokedy? Dokedy bude pomer pracujucich 2:1 pri dnesnej natalite? Ako potom zabezpecis financovanie dochodkov ked bude pomer pracujucich a nepracujucich otoceny 1:2 ? Ako bude potom vyzerat ta miera nahrady, ktorou sa tu ohanas a ktorej vobec nerozumies? 15%? Poviem to zjednodusene pre vsetkych bez ekonomickej VS, najprv musis nieco dostat, ak chces rozdavat. A ono to kua neni len o natalite, ale aj o tom, kto odvadza tie odvody. Skus sa na situaciu aspon jeden krat, teda asi prvy krat, pozriet zo siroka. Co je lepsie? Armada robotnikov s oficialnym priemernym platom, platiacich minimalne odvody, alebo (nazvime to modra zumpa) ludia s VS vzdelanim, plat 1000-2500Eur brutto, ktorych odvody a milionarske dane sa rovnaju cisto len priemernej mzde toho robotnika? ...sumy brutto... Z coho zaplatis neskor ten pomer 1:2?miera nahrady bez druheho piliera by mohla byt v roku 2009 vo vyske 50% z priemernej mesacnej mzdy.
PS neodpovedaj mi linkami na stranky, zaujimaju ma tvoje laicke argumenty
-
krija
VIP
expert ja tam robim. kontraktni zamestnanci su zamestnancami personalnych agentur, ty expert. uz si videl nejaku firmu, co eviduje zamestnancov druhej firmy?killa_bee napísal:Super, tak potom isto vies, ze ta dohoda sa tyka cisto len priamych zamestnancov VW. Recnicka otazka, kolko kontraktorov bolo doteraz z VW prepustenych? Ak nevies, tak ujo gugl ti napovie, s internetom si zrucny, tak go go. Dam ti maly hint, aby si sa moc netrapil, VW nezverejnuje cisla ohladne personalneho leasingu, vsetko su len odhady![]()
vzdy budem mat co k tejto teme povedat. z druhej ruky som sem svojho casu dal info, ze ten najvyssi vklad v nebankach (700 mega) bol miklosov. tusim si to bol ty, co to okomentoval, ze miklos svoj majetok nepotreboval zveladovat cez nebanky. tak potom ma miklos kolko? kamo viac ako slota, to je tutovka.killa_bee napísal:Stale dokola to iste, ked uz nemam co povedat, tak "kradol viac". Btw, to ma byt nejake skandalozne odhalenie s tymi menami vo swiss bankach? 260 mega Sk ? P. Binder (HZDS) Gabcikovo - 400 mega, Slota 4 mld Sk na osobnych uctoch (info z druhej ruky, na nejakej oslave preskakovania vatier sa prekvapivo ozral a v slabej chvilke sa pred spoluoslavujucimi prekecol). Atd atd atd....ale jasne, vlada si veselo mina prachy dalej a hlave ze si jeho ovecky lamu v krcme hlavicky, ze Dzurinda kradol "viac".
som rad, ze si neoperoval ludmi v produktivnom veku. to sa ceni. ale s II.pilierom si aj tak mimo. ten neriesi ani jeden z tych problemov, ktore tu naznacujes. dnes je schodok v SP na urovni 30 mld. skk a peniaze z SPP sa uz minuli. v roku 2035 sa odhaduje schodok SP na urovni 60 az 80 mld. skk. z coho to chces zatiahnut? ty, co mas VS? dalej, co ma za nasledok starnutie populacie? nie nahodou fakt, ze ak sa nezvysi vyska vekovej hranice odchodu do dochodku, tak ludia si budu "sporit" priliz kratko na to, aby si "nasporili" dost na zostavajuci zivot na dochodku. aby som priblizil druhu stranku veci. cim viac rokov bude teda clovek na dochodku, tym bude vypocitana mesacna dochodkova almuzna este mensia. a v neposlednom rade ti zjavne unikaju pojmy ako technicky pokrok a s nim suvisiaca rastuca produktivita prace, alebo pojem ako odlozena spotreba, ktora bude fantasticky znehodnotena, ak nicim inym, tak inflaciou. alebo konecne tu budeme mat armadu "nasich" gastarbeiterov tmavsej pleti (romovia, co budu musiet zacat nieco robit), ktori nas uz nebudu zdierat podobne ako ti VS vzdelani, co neprodukuju ziadne hodnoty (teba som tym nemal namysli, zatial)! druhy pilier nas proste a jednoducho neochranuje pred parametrickymi zmenami!!! a preto to je iba tunelovanie verejnych financii.killa_bee napísal:A dokedy? Dokedy bude pomer pracujucich 2:1 pri dnesnej natalite? Ako potom zabezpecis financovanie dochodkov ked bude pomer pracujucich a nepracujucich otoceny 1:2 ? Ako bude potom vyzerat ta miera nahrady, ktorou sa tu ohanas a ktorej vobec nerozumies? 15%? Poviem to zjednodusene pre vsetkych bez ekonomickej VS, najprv musis nieco dostat, ak chces rozdavat. A ono to kua neni len o natalite, ale aj o tom, kto odvadza tie odvody. Skus sa na situaciu aspon jeden krat, teda asi prvy krat, pozriet zo siroka. Co je lepsie? Armada robotnikov s oficialnym priemernym platom, platiacich minimalne odvody, alebo (nazvime to modra zumpa) ludia s VS vzdelanim, plat 1000-2500Eur brutto, ktorych odvody a milionarske dane sa rovnaju cisto len priemernej mzde toho robotnika? ...sumy brutto... Z coho zaplatis neskor ten pomer 1:2?
laicke? my dvaja sme si podobny. rozdiel je len v tom, ze ty to iba hras!killa_bee napísal: PS neodpovedaj mi linkami na stranky, zaujimaju ma tvoje laicke argumenty
PS: nabuduce skus rozlisovat trosku pojmy ako kradnut a okradnut. privatizacia bola o okradnuti slovenskeho naroda!!!
Viem, ze tam robis, uz si to davnejsie spominal. A ano, napriklad HP a IBM eviduje kontraktorov a ked pride prikaz zhora na redukciu work force, tak najprv idu kontraktori. Na verejnosti to potom vyzera tak, ze sa oficialne neprepusta. Vo VW je to to iste, akurat v tmavo modrej.expert ja tam robim. kontraktni zamestnanci su zamestnancami personalnych agentur, ty expert. uz si videl nejaku firmu, co eviduje zamestnancov druhej firmy?
Miklos...bla bla bla, stale to iste, v dalsom prispevku nezabudni na SPP, to tu uz dlho nebolo. A vlastne si nezabudol...
Ad dochodky - to nema cenu, pre mna za mna si svoje deti vychovavaj vo viere zavislosti na niekom, ja budem svoje viest vo viere co si sam nespravis, to nemas. Btw, vytvarane hodnoty nie su len fyzickeho charakteru, takze ziadne zdieranie zo strany VS ludi, z nasich odvodov sa vyplacaju dochodky rovnako ako z tvojich, avsak z mojich sa zaplatia 2 dochodcovia, ale z robotnikovych mozno 0.5, ked ma na papieri min. mzdu a na ruku bere zvysny cash
Co akoze hram? 9 rokov teoretickeho vzdelavania v manazmente, bankovnictve a ekonomickych teoriach? Neviem kolko rokov praxe vo financnictve?
A zas privatizacia - pokial vlada nezabezpeci dostatok kvalifikovanych manazerov, na ktorych nebudu vyvijane politicke tlaky a ich odmenovanie bude priamo zavisle na hospodarskom vysledku spolu so zosobnenim vsetkych strat a trestnou zodpovednostou, tak dovtedy stat nebude dobry vlastnik a privatizacia je ta spravna a jedina cesta.
-
tehla
No teraz si už trocha z krížkom po funuse, krajina je rozpredana a nie je na koho vyvíjať tlaky, akurát tak súkromní vlastníci môžu vyvíjať tlaky na vládu. A privatizácia strategických podnikov nikdy nebola a nebude tá správna cesta (ty s tvojim vzdelaním a praxou určite pochopíš jednoduchú matematiku: štátny podnik=štátny zisk, súkromný podnik=súkromný zisk)
-
krija
VIP
dobre, to beriem, ze niekde im mozu vies agendu a podobne veci. to, ale nemeni nic na fakte, ze to cim tu operujes je viac menej to, co opat sposobil kanik. umoznil podnikat pracovnym agenturam, u ktorych ak si zamestnany a vyhodi ta firma ako vw, ibm, hp...tak nie si automaticky vedeni ako nezamestnany, lebo agentury ta drzia a skusaju najst pracovnu poziciu niekde inde.killa_bee napísal:Viem, ze tam robis, uz si to davnejsie spominal. A ano, napriklad HP a IBM eviduje kontraktorov a ked pride prikaz zhora na redukciu work force, tak najprv idu kontraktori. Na verejnosti to potom vyzera tak, ze sa oficialne neprepusta. Vo VW je to to iste, akurat v tmavo modrej.
nie nezabudol. a na tvojej minulej informacii moze byt nieco pravdy. ta diamantova bana v JAR asi pekne sypalakilla_bee napísal:Miklos...bla bla bla, stale to iste, v dalsom prispevku nezabudni na SPP, to tu uz dlho nebolo. A vlastne si nezabudol...
viest mozes koho chces a kam chces. ja napr. som od svojich 18tich rokov samostatny. ale aj tak citim moralnu potrebu postarat sa o svojho uz len otca, lebo som mu dlzny tych 18 rokov. a uz som to tu k tym dochodkom spominal: kupujeme bezcenne papiere na zapadnych trhoch a za nase prachy su potom nepriamo vyplacani dochodcovia v USA, v japonsku, v zapadnej europe.killa_bee napísal:Ad dochodky - to nema cenu, pre mna za mna si svoje deti vychovavaj vo viere zavislosti na niekom, ja budem svoje viest vo viere co si sam nespravis, to nemas. Btw, vytvarane hodnoty nie su len fyzickeho charakteru, takze ziadne zdieranie zo strany VS ludi, z nasich odvodov sa vyplacaju dochodky rovnako ako z tvojich, avsak z mojich sa zaplatia 2 dochodcovia, ale z robotnikovych mozno 0.5, ked ma na papieri min. mzdu a na ruku bere zvysny cash![]()
k tym robotnikom. kamo ty nevidis druhu stranku veci. k tomuto kroku su v 99% robotnici donucovani, aby podnikatel usetril na odvodoch. ze to nasmu VS vzdelanemu uniklo sa ani necudujem.
"There are three kinds of men: The ones that learn by reading. The few who learn by observation. The rest of them have to pee on the electric fence and find out for themselves"
Will Rogers
mal by si ma tu teda "rozbit", ale zatial to tu tak vobec nevyzera.killa_bee napísal:Co akoze hram? 9 rokov teoretickeho vzdelavania v manazmente, bankovnictve a ekonomickych teoriach? Neviem kolko rokov praxe vo financnictve?
toto su uz len prazdne kecy. za meciara tu boli. za jeho ery bolo take SPP, SE neustale v ciernych cislach. prisiel dzurinda, dostal SPP do cervenych cisiel aj ked iba tesne, ale za 7 rokov v SE vyrobili jeho ludia sekeru 40 000 000 000 SKK. len pre ilustraciu v roku 2005 to bolo vyse 11 000 000 000 SKK a to uz pri deregulovanych cenach.killa_bee napísal:A zas privatizacia - pokial vlada nezabezpeci dostatok kvalifikovanych manazerov, na ktorych nebudu vyvijane politicke tlaky a ich odmenovanie bude priamo zavisle na hospodarskom vysledku spolu so zosobnenim vsetkych strat a trestnou zodpovednostou, tak dovtedy stat nebude dobry vlastnik a privatizacia je ta spravna a jedina cesta.
lol som zvedavy kolko rokov este niekto mieni argumentovat kolko si nakradla minula vlada... netvrdim sice, ze bolo vsetko ciste ale ta vlada ASPON NIECO ROBILA PRE TUTO KRAJINU. a ked nejake sracky vysli najavo tak dani ludia boli odstraneni zo svojich pozicii a nedostavali zlte karty a podobne sprostosti. teraz je premier schopny dokonca priznat ze sa jeho koalicny partner nabalil ale veselo s nim spolupracuje dalej. ved toto je uz moralne dno...
na margo privatizacie: omg ved v kazdom strategickom podniku si stat nechal vyznamny podiel... najradsej mam takych ako tehla co sa idu byt do prs za vsetko "nase". moj zlaty neviem ci ti to nahodou neuslo ale vo vacsine strednych a velkych podnikov mas nejaky zahranicny podiel. bez zahranicnych investicii by bola tato krajina proste v srackach (vacsich ako teraz)... uz len tvoje vysvetlenie
a povies mi co bolo take "strategicke" na bratislavskom letisku alebo cargu, ze musela tato vlada zastavit ich privatizaciu? nj to by bolo strasne keby tam bol novy terminal ktori postavili "cudzinci". skoro take strasne ako keby bolo cargo tiez v zahranicnych rukach ... aspon vieme ze tych 130 mil. E ktore nan treba doplacat ide do ruk slovakom, to je radosti!
mozes mi inak vysvetli, ze ked je stat taky super vlastnik, preco nedokaze verejnopravna televizia fungovat polroka bez toho aby potrebovala dalsie dotacie, kym ostate televizie kruto prosperuju?
inac pozdravujem "gurua" a ostatnych proletarov tejto teme.
na margo privatizacie: omg ved v kazdom strategickom podniku si stat nechal vyznamny podiel... najradsej mam takych ako tehla co sa idu byt do prs za vsetko "nase". moj zlaty neviem ci ti to nahodou neuslo ale vo vacsine strednych a velkych podnikov mas nejaky zahranicny podiel. bez zahranicnych investicii by bola tato krajina proste v srackach (vacsich ako teraz)... uz len tvoje vysvetlenie
dokazuje tvoju diletantskost, pretoze sukromny podnik plati dane a tie idu do statneho rozpoctu teda aj sukromny podnik=statny ziskštátny podnik=štátny zisk, súkromný podnik=súkromný zisk
a povies mi co bolo take "strategicke" na bratislavskom letisku alebo cargu, ze musela tato vlada zastavit ich privatizaciu? nj to by bolo strasne keby tam bol novy terminal ktori postavili "cudzinci". skoro take strasne ako keby bolo cargo tiez v zahranicnych rukach ... aspon vieme ze tych 130 mil. E ktore nan treba doplacat ide do ruk slovakom, to je radosti!
mozes mi inak vysvetli, ze ked je stat taky super vlastnik, preco nedokaze verejnopravna televizia fungovat polroka bez toho aby potrebovala dalsie dotacie, kym ostate televizie kruto prosperuju?
inac pozdravujem "gurua" a ostatnych proletarov tejto teme.
-
krija
VIP
virus, len mojich par prispevkov dozadu potvrdzuje, ze byvala vlada neurobila takmer nic. zmenil by som nazor, ak by ste to dokazali podporit argumentami, ktore nestoja na vode, ale maju nejaky realny zaklad. to sa vam ale pri vsetkej ucte asi nikdy nepodari. modri urobili iba jedno: zabalili h0vn0 do leskleho papiera a predali ho ako salonku.
-
tehla
No vieš virus, „mojko“, pokusim sa ti to vysvetliť svojim diletantským spôsobom. Zisk a daň nie sú dve rovnaké pojmy. Zisk sa delí na čistý a hrubý. Hrubý zisk=čistý zisk plus daň, pričom daň je zlomok hrubého zisku. Z toho vyplýva, že kým teraz po privatizácii je štátnym ziskom len zlomok, tak v prípade, že by strategické podniky boli štátne, do štátnej pokladnice by prúdil celý hrubý zisk, tj. čistý zisk plus daň. Pochopil si, ako som to myslel?
Dobre, tak nech je istý súkromný podiel na strategických podnikoch, apoň bude kontorla a tlak zo strany akcionárov, keďže naši politici sú takí neschopní ako o sebe tvrdia a proste nevedia sa o to postarať, ale nech má štát rozhodujúce slovo. Prečo v iných krajinách takéto strategické podniky vlastní štát? Súkromný vlastník zohľadňuje len jedno jediné hľadisko-ekonomický profit, štát zohľadňuje aj iné faktory. Pretože ekonomický zisk (ktorý navyše neplynie štátu) nie je všetko. Čo by sa stalo, keby sa plynarne, ktore maju monopol rozhodli, že budeš platiť za plyn 2-krat viac? (aha, veď to sa už aj stalo, čiže privatizácia SPP nielenže znížila podiel na výnosoch do štátnej pokladnice ale aj zvýšila výdavky ľudí., fakt genialny ťah ), tak proste budeš musieť držať hubu a krok. A keďže táto firma svoje čisté zisky neodvádza do štátnej pokladnice, tak okrem drahšieho plynu zaplatíme viac aj za zdravotníctvo, dopravu, školstvo atď. Alebo obchod s benzinom a naftou – ceny benzínu išli hore, a majitelia naftárskych spoločností sa tešili z najväčších výnosov za posledné roky. Ľudia z toho samozrejme nemali nič, len platili,... atď... A keď to vyzerá s niektorými štátnymi podnikmi zle, ak nejaké ešte vôbec zostali, tak by mali ľudia robiť tlaky na politikov, nech sa to zlepší a keď to nevedia (?), tak nech prenechajú miesto iným a nie ich podporovať v rozpredávaní.všetkého...
takže podľa teba dokazuje vyššie moralne hodnoty byvalej vlady to, že sa nepriznali? Inak ano, samozrejme, Slota by mal tiež odstupiť. Ale ľudia su letargickí aj v tomto prípade....
To, že prečo treba na Cargo doplacať, ti tu už dal članok minule Krija, neviem na čo sa pytaš znova, môžeš sa zase poďakovať rodinke užasňákových – Dzurindovcom.
Stv nemôže dávať reklamy počas programu. Na markize ide skôr film medzi reklamami. Okrem toho STV bola tiež tunelom.Je to chyba ľudí že vôbec nezájem, politici si tu môžu robiť čo chcu. Ale vieš čo? Maš pravdu, podľa mňa by ju mali asi predať do zahraničia...Počuvaj, ty by si predal ešte aj vlastne gate a potom by si za nich platil prenajom.
Dobre, tak nech je istý súkromný podiel na strategických podnikoch, apoň bude kontorla a tlak zo strany akcionárov, keďže naši politici sú takí neschopní ako o sebe tvrdia a proste nevedia sa o to postarať, ale nech má štát rozhodujúce slovo. Prečo v iných krajinách takéto strategické podniky vlastní štát? Súkromný vlastník zohľadňuje len jedno jediné hľadisko-ekonomický profit, štát zohľadňuje aj iné faktory. Pretože ekonomický zisk (ktorý navyše neplynie štátu) nie je všetko. Čo by sa stalo, keby sa plynarne, ktore maju monopol rozhodli, že budeš platiť za plyn 2-krat viac? (aha, veď to sa už aj stalo, čiže privatizácia SPP nielenže znížila podiel na výnosoch do štátnej pokladnice ale aj zvýšila výdavky ľudí., fakt genialny ťah ), tak proste budeš musieť držať hubu a krok. A keďže táto firma svoje čisté zisky neodvádza do štátnej pokladnice, tak okrem drahšieho plynu zaplatíme viac aj za zdravotníctvo, dopravu, školstvo atď. Alebo obchod s benzinom a naftou – ceny benzínu išli hore, a majitelia naftárskych spoločností sa tešili z najväčších výnosov za posledné roky. Ľudia z toho samozrejme nemali nič, len platili,... atď... A keď to vyzerá s niektorými štátnymi podnikmi zle, ak nejaké ešte vôbec zostali, tak by mali ľudia robiť tlaky na politikov, nech sa to zlepší a keď to nevedia (?), tak nech prenechajú miesto iným a nie ich podporovať v rozpredávaní.všetkého...
ViRuS napísal: teraz je premier schopny dokonca priznat ze sa jeho koalicny partner nabalil ale veselo s nim spolupracuje dalej. ved toto je uz moralne dno...
To, že prečo treba na Cargo doplacať, ti tu už dal članok minule Krija, neviem na čo sa pytaš znova, môžeš sa zase poďakovať rodinke užasňákových – Dzurindovcom.
Stv nemôže dávať reklamy počas programu. Na markize ide skôr film medzi reklamami. Okrem toho STV bola tiež tunelom.Je to chyba ľudí že vôbec nezájem, politici si tu môžu robiť čo chcu. Ale vieš čo? Maš pravdu, podľa mňa by ju mali asi predať do zahraničia...Počuvaj, ty by si predal ešte aj vlastne gate a potom by si za nich platil prenajom.
No, napriek peknej ekonomickej prednaske si zabudol na jednu vec a to jest naklady. Z coho by stat platil zamestnancov, material atd atd.? Samozrejme len z toho, co by zarobil. Ano a tento aspekt sa prenesie na plecia sukromnikov. Uz je len na vlade co je pri moci, aby zvazila, ci ma vyssi zisk z dane alebo z priameho zisku, pricom cast (vacsinou velku) musi preinvestovat spat do fungovaniu podniku.