Arabi - moslimovia

Diskusie na politické témy...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Arabi - muslimovia

Príspevok od používateľa kali520 »

Ked tu budes nabuduce postovat svoje hrozostrasne clanky z roku 2007, aspon si over aky je sucasny stav. Zakon totizto nevstupil do platnosti: http://www.govtrack.us/congress/bill.xpd?bill=h110-1955 . Takisto nechapem preco ten zakon asociujes s Obamom. Mozno by mi to ozrejmilo video z prveho clanku, no bolo zmazane.
A preco na tom tak zalezi ci presiel alebo nie? Dolezite je ze v tak demokratickej krajine vobec bol navrhovany.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

Son-Goku napísal:demokraticka krajina ako usa maju tie atomky k akemu ucelu?alebo anglicko ci franczusku,rusko,cina,pakistan ci india?vsetci ju mozu mat ale iran nie?
1) fajn, obráťme si situáciu: čo by sa dialo keby A-bomby mali len "slobodné krajiny ktoré sa neklaňajú západu" ako Irán, Palestína či Afganistan? už by nám nimi dááávno demonštrovali mohamedov hnev.
2) majú dôvod alebo sa vyjadrovali niekedy USA, Francúzi, Nemci, Rusi a iné "pokrokové" krajiny že by ich plánovali použiť proti európe? majú ich ako "eso v rukáve" práve proti takýmto krajinám. (sprvoti to tak nebolo, ale studená vojna už našťastie skončila)

Stoporko napísal:silmarill: ohľadom rakiet ti už odpísali ostatní. Napísal si: "pokiaľ si mám vybrať medzi Európou a Iránom (či inými arabskými krajinami) tak by som BEZ VÁHANIA zvolil EU krajiny aj so všetkými nedostatkami ktoré majú." a "áno, náš svet, naše zmýšľanie a naše princípy sú oproti ich svetu normálne. nehovorím že dokonalé." Z toho jasne vyplýva, že by si si radšej zvolil svet, kde vládnu politici a bežný ovčan nemá moc ich kontrolovať, štátom podporovaných neprispôsobivých cigánov, rozkrádanie verejných financií, ignoráciu svetových dohôd zo strany USA... :) Ja ti to do úst nevkladám, len sa zamysli, čo všetko vyplýva z tvojho tvrdenia, že by si si radšej zvolil "demokratickú" európu. Nevravím, že Irán a iné krajiny sú dokonalé, resp. dobré. To by bolo nie len naivné, ale priam priečiace sa logike a zdravému úsudku. No tvrdím, že aj napr. Irán si veľmi vážim, lebo si ide za svojim, nepokorí sa pred bandou politkov, nepokorí sa pred svetovou veľmocou, ktorá zvalcovala jeho susedov... chápeš?
nie ty hlupáčik, vyberám si krajiny kde vládne demokracia, možnosť mať vlastné názory, náboženskú slobodu, slobodu prejavu, zdravotnú starostlivosť, vzdelanie pre všetkých a život bez strachu že ma len tak bezdôvodne niekto zmrzačí alebo popraví a nikto sa ma nezastane. vidím že ty túto hnusnú skurompovanú Európu (ktorá má len jediný účel = dojná krava pre cigáňov) neznášaš, tak prosím ťa choď do tej r*ti sveta zvanej Irán ktorú si tak veľmi vážiš. a nezabudni si tam slobodne vykrikovať na verejnosti že si kresťan, myslím že ti to dosť skráti utrpenie.

myslím že 99% ľudí (považujem ich za normálnych) by si zvolilo život v EU/USA než život v Iráne. pokiaľ vám ten Irán tak imponuje a EU/USA tak bytostne neznášate, tak vás prosím: odsťahujte sa do Iránu. navždy.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

no moment, ty chudáčik :D prečo by som sa mal z EU odsťahovať? Len preto, lebo mi v nej veľa vecí vadí? Napísal som, že z tvojich tvrdení vyplýva, že sa ti páči pozitívna diskriminácia a kopec iných zlých vecí. Za tým si stojím - buď svoje tvrdenia preformuluj, alebo mi môžeš fúkať práškový cukor. Čítal si môj predošlý príspevok celý? Nevytrhol si z neho len malú časť? Pre istotu ti to tu pastnem ešte raz: "No tvrdím, že aj napr. Irán si veľmi vážim, lebo si ide za svojim, nepokorí sa pred bandou politkov, nepokorí sa pred svetovou veľmocou, ktorá zvalcovala jeho susedov." Vidíš na takomto prístupe nejakej krajiny (nech by to bola trebárs aj imaginárna Čajová republika v Dolnej Malajzii) niečo zlé? Podľa mňa je to práveže chválihodné. A prečo by som nemohol pochváliť aj Irán alebo čokoľvek iné, ak si za to tú chválu zaslúži? A ak robia zlé veci (a že ich aj robia), tak ho skritizovať za tie zlé veci. No nemám rád, keď ľudia pre zlé veci nevidia to dobré (žeby to bol tvoj prípad???).
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

silmarill napísal:
1) fajn, obráťme si situáciu: čo by sa dialo keby A-bomby mali len "slobodné krajiny ktoré sa neklaňajú západu" ako Irán, Palestína či Afganistan? už by nám nimi dááávno demonštrovali mohamedov hnev.
2) majú dôvod alebo sa vyjadrovali niekedy USA, Francúzi, Nemci, Rusi a iné "pokrokové" krajiny že by ich plánovali použiť proti európe? majú ich ako "eso v rukáve" práve proti takýmto krajinám. (sprvoti to tak nebolo, ale studená vojna už našťastie skončila)

nie ty hlupáčik, vyberám si krajiny kde vládne demokracia, možnosť mať vlastné názory, náboženskú slobodu, slobodu prejavu, zdravotnú starostlivosť, vzdelanie pre všetkých a život bez strachu že ma len tak bezdôvodne niekto zmrzačí alebo popraví a nikto sa ma nezastane. vidím že ty túto hnusnú skurompovanú Európu (ktorá má len jediný účel = dojná krava pre cigáňov) neznášaš, tak prosím ťa choď do tej r*ti sveta zvanej Irán ktorú si tak veľmi vážiš. a nezabudni si tam slobodne vykrikovať na verejnosti že si kresťan, myslím že ti to dosť skráti utrpenie.

myslím že 99% ľudí (považujem ich za normálnych) by si zvolilo život v EU/USA než život v Iráne. pokiaľ vám ten Irán tak imponuje a EU/USA tak bytostne neznášate, tak vás prosím: odsťahujte sa do Iránu. navždy.
svoj hnev demonstrovali aj politici z izraela tym ze vyhlasovali ze dokazu znicit rim polovicu europy kedy sa im zachce.nieco v takom zmysle.ale ja som zabudol tam je velka demokracie u nich doma predsa oni sa vyhrazat mozu
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

ephramko,

prestaň fetovať.... V Iráne, že umierajú ľudia od hladu a biedy??? Si tam bol vôbec, že toto vypúšťaš z papule??? Veľmi dobre poznám jednu slečnu, ktorej otec pracuje v diplomatických službách, a teda v spomínanom Iráne žila dosť dlho... Takže od nej mám informácie z prvej ruky, ako to tam skutočne vyzerá.... A vôbec prirovnávať Irán k arabským krajinám je scestné.... Spoločné majú len náboženstvo.... Národnostne aj kultúrne sú toto potomkovia Perzskej ríše, ktorá bola veľmocou už v čase, keď Rím bol ešte len malá dedina v strednom Taliansku.... Koniec koncov bežní Iránci sú v mnohom podobní Európanom.... Ako výzorom, tak aj hodnotami.... A to ani nehovorím o jazyku, ktorý patrí do indoeurópskej jazykovej skupiny.... Týchto ľudí s vyspelou kultúrou a dlhou históriou prirovnávať k nejakým ufúľaným Arabákom z púšte môže len totálny neznalec histórie a ignorant....

A k tomu či by Irán mal vlastniť atómové technológie.... Keď niekoho chcem k niečomu donútiť.... môžem to dosiahnuť dvoma spôsobmi... buď jednaním alebo násilím.... z globálneho pohľadu.... vo chvíli keď nejaký štát získa atómovú zbraň, už môžte s ním len vyjednávať.... alebo pokiaľ máte sebadeštrukčné sklony, tak skúsiť aj násilie.... A práve o tom to je.... Získaním A-bomby by Irán dosiahol rovnocennú úroveň s ostatnými veľmocami a muselo by sa prihliadať aj na jeho záujmy.... A to pochopiteľne USA, Izrael a Saudská Arábia nechcú.... Ak aj Irán získa atomové zbrane, neverím tomu, že by ich použil na útok voči niekomu.... Pretože iránske vedenie nie je banda zaslepených fanatikov (ako sa snažia nahovoriť médiá), ale v skutočnosti ide o pragmatikov, ktorí dobre vedia, že rozpútanie útočnej vojny by znamenalo okrem iného aj koniec ich moci.... čo sa týka atómových zbraní, skôr by som sa bál Pakistanu, ktorý je na rozdiel od Iránu pomerne nestabilný.....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

je dost rozdiel pocut svedectvo damy, ktorej otec pracuje v iranskej diplomacii, cize predstavuje iransku vladnu moc...uz je dost poeuropcena...a myslim si, ze stale zila v mestach...ale situacia na iranskom vidieku je znacne odlisna od situacie v metropole a cisla o negramotnosti a dojcenskej umrtnosti hovoria tiez svoje...
a to ze sa iranci podobaju vzhladom europanom :D co tymto sledujes? tvrdil som snad, ze su to nejake monstra z inej planety? ...a povies mi, ako vyzorovo odlisis araba, turka, iranca ? :D a na aky europsky narod sa to maju podobat? aj taliani su menej opaleni...ako keby to nebolo jedno ako iranci vyzeraju...
a pokial si myslis, ze jadrove zbrane su padny diplomaticky argument, sa pozri na Slovensko...aj my mame jadrove zbrane a aj tak kazdy s nami vyj...va :smt033 ...ja osobne krajine, kde vladne politicky rezim, kde vladne len 1 strana zalozena na islamskom radikalizme, tak takejto krajine moc nedoverujem...je to ako dat jadrovy kufrik 5rocnemu dietatu, moze jadrove hlavice odpalit na kohokolvek ale aj nemusi...
a podla mna, cim menej krajin ma jadrove zbrane, tym lepsie...iranci keby chceli vyjednavat a byt diplomaticki, tak si daju nejaku jadrovu elektraren vybudovat rusmi alebo cinou, zbytocne by neprovokovali a vyslo by ich to este lacnejsie ako viest vlastny vyskum a niest nasledky roznych ekonomickych protiopatreni ameriky...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Pinhead: Keď už sa ohánaš výrazom neznalec histórie tak mi nedá nespomenúť že Rím nikdy nebol dedinou a v momente ako vznikol názov Rím to už bola celkom "veľká" obec.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ephramko - Slovensko a jadrove zbrane? Si myslíš, že nám tu rusi nejaké nechali? Alebo že my nebodaj máme nejaké rakety dlhého doletu? Ak by sme aj tie rakety mali, čo do nich dáme - vyhorené palivo z Mochoviec? :) (to by na jadrovú reakciu fakt nefungovalo)
Pinhead
King
King

ephramko,
si to trochu zle pochopil... spomínaná mladá dáma je Slovenka.... a jej otec je zamestnanec slovenského ministerstva zahraničných vecí (ktoré okrem iného disponuje aj veľvyslanectvom v Teheráne)..... takže tak....
K tomu kto ako vyzerá.... neviem ako Ty, ale ja určité rozdiely medzi ľudskými etnikami vidím.... len sa treba dobre dívať..... A odlišnosti medzi Arabom, Turkom a Iráncom by si isto našiel....
Slovensko vlastní atómové zbrane???? Boha jeho, odkedy :lol: ????

Rubiki,
myslel som to obrazne, ale dobre... ak sa chceme chytať za slovíčka prosím.... takže "Perzská ríša bola veľmocou už v čase, keď dnešný Rím tvorilo ešte len zopár dediniek na pahorkoch okolo Tiberu".....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

pokial viem tak je na nasom uzemi niekolko sil, ktore nesu v sebe rakety dlheho doletu...vybudovali ich rusi, teraz patria pod NATO...neviem ci tu rusi nechali aj "naplne" do tych rakiet, alebo ci nam americania dodali nejake nove...v jednom americkom dokumente som videl raz mapu tych krajin, a boli sme tam vyznaceni medzi krajinami, ktore vlastnia jadrove zbrane alebo rakety dlheho doletu, ktore mozu niest jadrove hlavice...a nebolo to z cias studenej vojny...

takze nikdy neviete, kedy sa Krivan odklopi a vyletia rakety :smt033
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Pinhead: Ja som ťa nechcel chytať za slovíčka aj keď to tak možno vyznelo. Len som čítal tému a nesedelo mi celkom čo si písal pri ospevovaní Perzie. Neber to osobne, len som sa vyjadril k niečomu čo ovládam pomerne dobre. Inak myslím že v tom čase to nebolo okolo tiberu ale len na jeho pravom brehu. :D

ephramko: Pokiaľ zase viem ja tak v bývalom CSSR boli jadrové zbrane len na území terajšej CR a tie boli už dávno odvezené. Aj ked som si nie úplne istý.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Čo ja viem tak boli aj na území SR a jedna, mobilná raketa dlhého doletu s jadrovou hlavicou bola blízko Levoče vo vojenskom priestore, ktorý pred pár rokmi zrušili.
Pinhead
King
King

Asi toľko k tomu.... Keď prišli Rusi do Československa, priniesli so sebou aj taktické atómové zbrane v podobe leteckých bômb.... Neskôr v 80.-tych rokoch tu bol umiestnený raketový prápor či brigáda, ktorí tiež disponovali niekoľkými hlavicami.... Sídlili vo vojenskom priestore v Čechách. Po páde komunizmu boli tieto zbrane odvezené naspäť do Sovietskeho zväzu.... Takže tak.... V súčasnej dobe sa na Slovensku žiadne atómové zbrane nenachádzajú (ani vlastné, ani pod správou NATO či Ruska)....
www.valka.cz
www.palba.cz
Na tých linkoch sa k týmto informáciám dá dopracovať.... A ďalej sa tomuto OT prestávam venovať.....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Rubiki: Ja by som zas povedal, že Rím bol v začiatkoch naozaj takou väčšou dedinou. :wink:

Inak, čo sa týka jadrových zbraní, padol tu názor, že čím ich menej, tým bude lepšie. S tým súhlasím. A je jedno v akých krajinách. Na druhej strane, nie je to moc logické, že jedni môžu mať a druhí nie.

USA a ZSSR sa dali považovať za "stabilné" krajiny a veľa nechýbalo k jadrovej bombe.

Takisto veľa nechýbalo, aby USA použilo jadrovú bombu vo Vietname.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie je problem, ked sa vie o stovkach rakiet, problem nastava, ked sa nevie o jednej :)
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

silmarill chce se mi blejt.
Totalne vygumovany mozog neschopny akehokolvek racionalneho a hlavne SVOJHO pohladu na svet. Fuj, a takych je v europe plna prdel.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

hughito napísal:Rubiki: Ja by som zas povedal, že Rím bol v začiatkoch naozaj takou väčšou dedinou. :wink:
No tak povedať to môžeš, ale v tom prípade to bola setsakrametsky veľká dedina. Vo vačšine literatúry na tému Ríma sa ale dočítaš že v časoch keď sa objavuje názov Rím tak sa už jedná o mesto a v tej zvyšnej sa píše o obci.

Inak k jadrovým zbraniam... podľa mňa by bolo treba hlavne rapídne odzbrojiť všetky krajiny, je ťažké niekomu zakazovať vývoj jadrových zbraní keď sám ich mám nehorázne veľa.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Tu ide o to že ak má nárok mať jadrovú zbraň jedna krajina, potom má na to nárok každá. Aspoň tie uznané OSN či kto to má na starosti. A nikto ma nepresvedčí o tom že Iránci sú horší ľudia ako my. Je to civilizácia, ktorá už nejaký ten rôčik exsistuje, a blbé civilizácie zanikajú....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Rubiki: Ty stále píšeš o tom, že keď sa začal objavovať názov Rím - neviem ako to myslíš presne.

Každopádne, bájky o 7 pahorkoch sú mýty, najstaršie jadro sa nachádzalo medzi 3 pahorkami a veľká dedina/mestečko Rím sa postupne rozširoval. Ja tu píšem o roku 753 p.n.l.

O veľkej dedine píšem aj preto, že v Ríme dlho zostávali za za hradbami rozsiahle plochy poľnohospodárskej pôdy.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Hughito:

Ono práve tých 7 pahorkov až také bájky niesú. Rok 753 je len orientačný, skôr sa v modernom ponímaní vraví o 8. storočí pred kristom lebo nikto si tým rokom neni istý.

No a rozpor tu vzniká v tom či Rím bola dedina alebo mesto. Pred Rímom tam boli dediny a keď vznikol Rím tak už tam bolo mesto. Na objasnenie... Na tých pahorkoch sa nachádzali rôzne obydlia. Najstaršie obydlia boli dokonca už predlatinské. Niekedy v 10. storoči p.n.l sa na palatíne usídlili obytelia s Alby a v 9.st. p.n.l. bolo osídlených prakticky už všetkých známych 7 pahorkov(Albanmi, Sabinovčanmi, Etruskami). No a v 8 storočí sa začali osady spájať, vyrástli hradby a pevnosť. Oblasť medzi kapitolom a palatínom bola neskôr odvodnená a hradby posunuté. Tak vzniklo mesto a to mesto sa volalo Rím. Rím teda nikdy nebol dedinou, keď vznikol názov Rím tak už to bolo mesto s hradbami a pevnosťou.
Tiež by asi znelo divne keby v dedine vládol kráľ....

Rozsiahle farmy pred mestami sú inak pre starovek celkom normálny jav. Nemá zmysel stavať hradby okolo fariem.
Napísať odpoveď