Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
melonSVK
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa melonSVK »

Eras napísal:
ok, takze ak by sa nieco stalo, tak on je navine... keby to policajti videli, ako ho obchadzam v pravom pruhu, nemali by ziadne namietky, ci?
No jedna vec je bezdôvodná jazda mimo pravého pruhu a druhá vec je obiehanie sprava. Je to dosť diskutabilné, ty môžeš argumentovať že si neobiehal

§ 15
Predchádzanie

(3) Vodič nesmie pri predchádzaní ohroziť ani obmedziť vodiča vozidla, pred ktoré sa po predídení zaraďuje; pritom je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy. Pri predchádzaní musí zachovávať dostatočný bočný odstup od predchádzaného vozidla.

(4) Vodič predchádzaného vozidla nesmie zvyšovať rýchlosť jazdy ani inak brániť predchádzaniu.

Nezvyšoval si rýchlosť jazdy a nakoľko sa nachádzal v ľavom pruhu tak ťa "obiehal", inak tam nemá čo robiť. Toto je podľa mňa hodne individuálne a každý policajt by to riešil inak. Mne z toho podľa zdravého úsudku vyplýva že na vine by bol on, ale vieš, Polícia SR... :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Hegy na koho sa tu hras prosim ta, places tu nad lavopruharom ako porusuje pravidla, ale zoznamcek tvojich topspeed je ok? Ked porusujes pravidla ty (a ovela nebezpecnejsie ako lavopruhar) tak ich nechaj porusovat aj inych. Mali ste si radsej zakyvat, ze ste z jednej partie arogantnych vodicov.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

cize ak ja idem stale rovno a nemenim smer jazdy (pruhy) tak to neni priedbiehanie ak bude v lavom nejaky slimak?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Okej, neda sa tak, neda sa onak neda sa nijak, za svoje porusovanie predpisov nesiem nalezitu zodpovednost a v pripade ze by ma chcel niekto skolit, chapal by som a asi by som aspon vychladol a ubral, (i ked tie maxspeedy boli obvykle robene medzi polnocou a piatou rano kde som stretol presne 0 aut a ohrozoval som akurat iba sam seba na rovnej dialnici)
Ale nejde mi do hlavy ze jeden forum-alfasamec povie ze jazda v lavo je v poriadku tak vseci tu rozhorcene prisahaju ze to tak je :D, really?
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

wladas napísal: Priznam sa, ja pravidelne jazdim vyhradne v strednom. Ale to len preto, lebo idem rychlo (125) a tato rychlost mi prijde velka a nebezpecna na jazdenie v pravom pruhu bez odstavneho kde je hned zraz dole. A samozrejme ked sa vynimocne stane, ze je niekto rychlejsi nez ja, tak sa dam do praveho.

Ten pruh je dost siroky, po 19 je tam 130 a neni problem ist 130+, ina vec je zas, ze tam vacsinou je kazdu chvilu kamion.

wladas: Neni rozdiel ze v meste to predbiehanie z prava nebude, ale mimo mesta ano?
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

Ono ja jazdim po D1 BA-TT dost casto, samozrejme v pravom pruhu, a ked som sa priblizil k idiotkovy v strednom ktory tam siel bezdovodne tak som zvykol ho bud vyblikat alebo obehnut cez pruh uplne vlavo, ale kedze takychto debilkov je tam neurekom, tak uz normalne pokracujem vo svojom jazdnom pruhu a aj keby ma zastavili flojdi budem sa hadat ze to predbiehanie nie je...
Samozrejme zvysim opatrnost keby sa panko nahodou rozhodol ist podla predpisov v pravom pruhu... Ale uz ma to ani nerozculuje jak kedysi...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Traktorista napísal:Ono ja jazdim po D1 BA-TT dost casto, samozrejme v pravom pruhu, a ked som sa priblizil k idiotkovy v strednom ktory tam siel bezdovodne tak som zvykol ho bud vyblikat alebo obehnut cez pruh uplne vlavo, ale kedze takychto debilkov je tam neurekom, tak uz normalne pokracujem vo svojom jazdnom pruhu a aj keby ma zastavili flojdi budem sa hadat ze to predbiehanie nie je...
Samozrejme zvysim opatrnost keby sa panko nahodou rozhodol ist podla predpisov v pravom pruhu... Ale uz ma to ani nerozculuje jak kedysi...
Preboha ako tu mozes taketo veci pisat co si normalny?
Za chvilu ta tu rozoberu do posledneho pismenka... Toto si prehnal tak BLIKAT NA NIEKOHO KTO PORUSUJE PREDPISY???
Kamaraaade... si skoncil :smt098

:smt059 :smt059
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Preco? Traktoristov pristup je uplne normalny, s nim sa ale neporovnavaj, on totiz v poslednej vete napisal, ze to ma pomerne na haku a urcite si nikoho na prazdnej ceste v strednom prude nefotil, radsej ho obehol. :psssst:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Keď už je tu reč o tých lavopruhoch, tak aj ja pridám včerajšiu skúsenosť. V noci ca. o 3 som šiel obchvatom BA svojich 110, prazdna cesta, nikde nikto (v diaľke nejaky kamion akurat), keď tu zrazu v sitine auto v pravom. Pohoda, idem si v ľavom a ten šašo sa mi tam v predpisanej (zasvietenej na ceduli) osemdesiatke strči. Pravdepodobne mal chcel vychovavať, že idem rychlo alebo čo, neviem.
Spomalil som teda na jeho rychlosť, nechcel som ho obiehať sprava, lebo neviem, že čoho sú takýto dementi schopní. Chvilu sa vlečem za ním, nič. Raz bliknem. Nič. Tak som ho obehol širokým oblúkom sprava. On sa potom zaradil naspäť do praveho.
Nepochopim.
wladas
Redeemer
Redeemer

@Frikso
niektori exoti maju nutkanie vychovavat, ale akurat tym sami porusuju vyhlasku
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No ved to... koho vychováš? Nikoho, akurát tým pár ľudí ohrozíš.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Toto mám stále chuť urobiť v KE na odbočke z mesta z mosta VSS na Jazero na Slaneckú... toto sa tam robí každý pracovný deň medzi 15h-17h... ale ako som si všimol, už tam dali značku striedavé radenie.. ale nikto to aj tak nerešpektuje, väčšina stojí v jednom pruhu......... a striedavé radenie je potom až jak sa napája smer od Opátskeho.

Celkovo je to tam blbo vyriešené, lebo takto by sa tam striedavo radili spolu tri pruhy... dva smer z mosta VSS a jeden smer z Opátske..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak tak, blbci sa nastavaju do jedneho pruhu, potom je kolona neprimerane dlha a moze sposobit zapchu este pred odbockou (aj na tom videu je vidno, ze konci tesne za krizovatkou). Keby sa vsetci vedeli spravne zaradit a pouzivat zipsove radenie, tak by bol svet hned krajsi.
wladas
Redeemer
Redeemer

totalny idiot s tou oktavkou
niekto asi nepozna ZIP
ze sa vsetci drbu do priameho prhu z pruhu ktory konci tym len spomaluju celu dobpravu

//karmista: ano viem
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

wladas tak pri takej rychlosti ides relativne rychlo a stale budes obiehat nejake to auto v pravom pruhu. Cize to podla mna nie je problem, ale ludia co idu 95-100 v strede a neuhnu maju asi nejaku poruchu...

//

tak to pardoon, ale chcel som este zareagovat :) Inak v BA na istych miestach je to uz uplna samozrejmost (pre 98% ludi) - napriklad vypadovka na Senec
wladas
Redeemer
Redeemer

@KaptMichal
teraz uz je rec o ZIPe, nie o stredopruharov medzi TT-BA
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

a ja najprv ze to je obycajna cesta a on obieha kolonu, a oni su to 2 pruhy, rovnakym smerom. Tak to je trochu blbost ho blokovat.
wladas
Redeemer
Redeemer

asi si myslel ze je to pruh pre telesne postihnutych alebo pre traktory alebo nebodaj konske zaprahy :D
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

A co toto,,, vodic toho kamionu nedostal smyk,ale snazil sa ich predbehnut

http://tvoje.noviny.sk/tvojenoviny-clan ... o-oci.html
Napísať odpoveď