Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
bindo011
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa bindo011 »

To je nepísaný zákon :) .
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

maju na to vynimku v zakone č. 8/2009 o cestnej premavke
§ 16, zákon č. 8/2009 Z.z.:
(8) Najvyššie dovolené rýchlosti ustanovené v odsekoch 2 až 6 nie sú povinní dodržiavať vodiči vozidiel ozbrojených síl, ozbrojených bezpečnostných zborov, ozbrojených zborov, Vojenskej polície, Vojenského spravodajstva a Slovenskej informačnej služby, ak to vyžaduje plnenie osobitných úloh, ktorých okruh určí príslušný minister a riaditeľ Slovenskej informačnej služby.
§ 69 ods. 4. „Výnimku z druhej časti tohto zákona, ktorá je v cestnej premávke okamžite potrebná, môže povoliť policajt na mieste samom v nevyhnutnej miere a za predpokladu, že sa tým neohrozí bezpečnosť cestnej premávky.“
proste zijes v policajnom state a nic s tym nespravis... :smt104
oni zakon neporusuju, iba vyuzivaju svoje opravnenie, hnus, ale čo už
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Okrem toho moze policajt sam sebe udelit vynimku a porusovat tym dopravne predpisy.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Takéto podobné video myslím sme mali aj tu na fóre, kde mali namerané auto ktoré šlo dajme tomu 110 v 90, ale čapli ho až za tabuľou obce / zníženej maximálky. Teraz už ale neviem či to bolo u nás alebo v ČR.

//autoeditácia príspevku (11 Mar 2015, 23:17)
Podľa mňa aj policajti museli nadávať, že mali so sebou štáb ... nemohli si to pekne rozdeliť :roll:
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Ale zas na druhej strane ten chlap isiel vazne ako *uj, keby ho stopli na zaciatku a dali mu dajme tomu 60e kludne by pokracoval v takejto jazde aj dalej....
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Keď už sme pri pokutách, naposledy som dostal jednu v noci, keď som pred križovatkou (hlavný ťah) ale v "obci" podvedome trocha pridal aby som stihol zelenú. Predo mnou šlo ešte jedno auto. Zrazu mu do cesty skočil úd a začal mávať aby sme odbočili ku krajnici. Najprv ma ani nenapadlo, že som porušil predpis, skôr že ide o kontrolu - hľadanie osoby/ auta, čomu nasvedčoval aj počet policajtov ktorých som zbadal. Predo mnou už mali odchytené tri autá a pokračovali ďalej a parkovali si nás ku krajnici, čím robili na ceste neskutočné chaosy a "kolóny". Hneď som vyťahoval občiansky + vodičák a ešte som sa načiahol, že vyhrabem v skrinke doklady od vozidla ... na to mi hneď povedal, že to nemusím ... :D že to je za 80, ale nechce mi robiť zle, takže len za 40 ... :lol:

Minimálne 6 policajtov tam naraz pomáhalo a chránilo minimálne 5 autám :)

https://www.google.sk/maps/@49.296552,1 ... zurcIw!2e0

Smer Žilina - Čadca, križovatka Radoľa (KNM)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Pomáhalo a chránilo naraz 5 autám. :lol:
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Nič s tým nespravím, s tým som zmierený. Nie som ten, čo si vždy nájde príležitosť nadávať, len som chcel vedieť, či to má aj nejakú oporu v zákone.
Čiže porušovať predpisy môže policajt, resp. rýchlosť tí podľa §16. O sanitkách ani hasičoch sa tam nepíše, teda oni nemajú bez majákov žiadne prednostné postavenie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Sanitka, hasici a dalsi maju pravo prednostnej jazdy len vtedy, ak ludovo povedane hukaju a zaroven blikaju, teda musia mat zapnute vystrazne svetelne a zvukove znamenie. Ak sanitka ide k pacientovi a len blika, ale nehuka, tak sa nejedna o auto s pravom prednostnej jazdy.

Viac o vynimkach najdes v tomto starsom clanku: http://auto.sme.sk/c/4891016/kto-moze-s ... -kedy.html
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

To je mi jasné, no už veľa krát som videl sanitku, ktorá len blikala a nešlo mi moc do hlavy z akého je to dôvodu. Pochopím to ešte na sídliskách, kde to majú nakázané alebo to robia z dobrej vôle aby sa nestrhlo pol sídliska. Prednosť nemajú, takže upozorňovať nikoho nemusia a predpisy tiež musia dodržovať, takže moc nemá význam ich mať zapnuté.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Ty si uz videl niekedy ako ti sanitka blika v spatnom zrkadle? Ak hej tak si jej urcite uhol aj ked nehukala... Takze urcite to nejaky vyznam ma. :smt006
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak jej neuhneš, hneď zahúka a už tú prednosť bude mať a Ty dostaneš pokutu od policajtov, ktorí za tou sanitkou šli.. :)
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Lubenečko napísal:Takéto podobné video myslím sme mali aj tu na fóre, kde mali namerané auto ktoré šlo dajme tomu 110 v 90, ale čapli ho až za tabuľou obce / zníženej maximálky. Teraz už ale neviem či to bolo u nás alebo v ČR.

//autoeditácia príspevku (11 Mar 2015, 23:17)
Podľa mňa aj policajti museli nadávať, že mali so sebou štáb ... nemohli si to pekne rozdeliť :roll:
Podla mna ani nie, co som zazil, tak kobra neriesi - vytiahne terminal a platis alebo odovzdavas doklady, proste sa s tebou nebavia..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Toto bola kobra na tom videu? Inak zvuk malo fajny to policajne auto.
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

heker napísal:Toto bola kobra na tom videu? Inak zvuk malo fajny to policajne auto.
Audi S4/RS4, 250-300kW - nadherny zvuk to malo.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

podla tej listy by som skor povedal, ze to je A6..
Prílohy
audi.png
audi2.jpg
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Mna by zaujímalo, čo by spravili keby im takýmto spôsobom utiekol (či už keby mal rýchlejšie auto, lepšie schopnosti alebo proste by oni napr. práve predbiehať nemohli), keď ho len takto sledujú... tiež je dobré, že najprv má značku cenzúrovanú ale pri interview na konci sa to už niekomu nechcelo robiť :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Keďže už nejaký rok platí objektívna zodpovednosť, tak by mali majiteľovi auta poslať pozdrav domov..

:)
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

Policajti isli v A6 C6, zrejme 3.2 FSI V6, 188kW (252hp)

No a k tomu zaznamu: Nechcem obhajovat toho vodica, isiel ako debil, pokutu si zasluzil.... no myslim si, ze policajti ho mali uz po par predbehnutiach cez plnu ciaru pekne odchytit, zaradit sa pred neho a pekne ho odviest k najblizsiemu vhodnemu miestu na zastavenie. No oni isli za nim XX minut, zakial sa necinne prizerali ako ohrozuje ostatnych vodicov svojou riskantnou jazdou, len aby si pockali na co najvacsi priestupok a mohli mu tym padom naparit najvyssiu moznu pokutu. Oni koniec koncov tiez svojou jazdou ohrozovali ostatnych vodicov a myslim si, ze ked ten vodic videl audi v spatnom zrkadle, ktora sa ho drzi, tak na to este viac dupol.

Ten usek dobre poznam, casto sa tam stavaju smrtelne nehody prave kvoli takymto "machrom" co si myslia, ze to jedno auto naviac este stihnu predbehnut.

Toto je to pomahat a chranit?
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Pre Boha, kde tam už vidíte smrteľnú situáciu? :roll:

Toto nebolo až tak o hubu, docela pohodka, protismer voľný, žiadne predbiehačky na hrane. Tým neobhajujem porušovanie dopravných predpisov, no zažil som 100x nebezpečnejšie situácie za volantom, či už vlastnou sprostosťou alebo druhých...
Napísať odpoveď