Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
Najlepsie by bolo, ak by sa mi podobna situacia uz nezopakovala. Ak ano, tak vyhodnotim to uz podla situacie, co urobim. Taktika ignoracie mi pride stale najlepsia, ze pockam, kym ho to prestane bavit. Ak nie, pridu na rad aj dialkove.
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Ja som zazil taketo situacie viac.
V prvom pripade sa na mna tiez lepil nejaky idiot,a bol odomna 1,5 metra,a to vazne. Nechapem,ze sa nebal ist tak blizko,kedze je to cesta z pocetnymi zakrutami. Samozrejme,ze z takej blizkosti ma oslepoval uz aj z tymi tlmenymi svetlami. Tak som neskor na rovnej ceste pribrzdil len trosku a on tiez. No po par sekundach sa priblizil znovu na cca 3 metre,a tak som prudko pribrzdil,a hned urobil rychly odpich na stvorke,lebo som vedel,ze to nemoze dobrzdit. Pomohlo to,,,potom uz siel zamnou asi az 20 metrov.
Druhy pripad---obehol som nejakeho pacienta,a nechal zapnute dialkove svetla. Tak som mu preblikol zadnymi hmlovkami a nic. Potom vystrazne blinkre a taktiez nic. No zaujimave,ze ked som ho obehol,tak uz sa mu odrazu zachcelo ist tak rychlo,ako ja.
Tak som vyhodil blinker doprava zastal pri kraji,a ked ma obehol,tak som mu vratil pozicane,a to sposobom dialkovych svetiel spolu z hmlovkami a pekne za nim cca 1 kilometer. Potom som ho obehol,a uz stratil nutkanie mat dialkove.
K inym pripadom sa nebudem vyjadrovat,pretoze slo o pripady,ked som auto obehol a on nechal zapnute dialkove,no bud to mal v lampasi nejake tlejivky,alebo som sa mu rychlo stratil z dohladu.
V prvom pripade sa na mna tiez lepil nejaky idiot,a bol odomna 1,5 metra,a to vazne. Nechapem,ze sa nebal ist tak blizko,kedze je to cesta z pocetnymi zakrutami. Samozrejme,ze z takej blizkosti ma oslepoval uz aj z tymi tlmenymi svetlami. Tak som neskor na rovnej ceste pribrzdil len trosku a on tiez. No po par sekundach sa priblizil znovu na cca 3 metre,a tak som prudko pribrzdil,a hned urobil rychly odpich na stvorke,lebo som vedel,ze to nemoze dobrzdit. Pomohlo to,,,potom uz siel zamnou asi az 20 metrov.
Druhy pripad---obehol som nejakeho pacienta,a nechal zapnute dialkove svetla. Tak som mu preblikol zadnymi hmlovkami a nic. Potom vystrazne blinkre a taktiez nic. No zaujimave,ze ked som ho obehol,tak uz sa mu odrazu zachcelo ist tak rychlo,ako ja.
Tak som vyhodil blinker doprava zastal pri kraji,a ked ma obehol,tak som mu vratil pozicane,a to sposobom dialkovych svetiel spolu z hmlovkami a pekne za nim cca 1 kilometer. Potom som ho obehol,a uz stratil nutkanie mat dialkove.
K inym pripadom sa nebudem vyjadrovat,pretoze slo o pripady,ked som auto obehol a on nechal zapnute dialkove,no bud to mal v lampasi nejake tlejivky,alebo som sa mu rychlo stratil z dohladu.
http://auto.sme.sk/c/6634410/policajti- ... metra.html
aj tu si mozete precitat ako sa dokonca policajti nalepili na auto s tym ze ho chceli donutit aby siel rychlejsie - aby mu nasledne mohli dat pokutu.
aj tu si mozete precitat ako sa dokonca policajti nalepili na auto s tym ze ho chceli donutit aby siel rychlejsie - aby mu nasledne mohli dat pokutu.
Tychto svetielkarov milujem. Naposledy som takeho zažil (malá dodávka, nejaké ducato) na zľadovatelej diaľnici v ČR v pravom pruhu /ľavý voľný/. Nech som šiel 50 či 110, stále bol načapený na mne. Až keď som si vyradil a jemne stláčajúc brzdu tak, aby svietilo brzdové, ale skoro vôbec to nebrzdilo a prešiel tak prešiel pár kilometrov, pozvolna som spomalil týmto tempom až na tých 50 (na diaľnici), tak jebko pochopil a dal si odstup (nepredbehol). Keď som si pridal, tak si pridal aj on, ale už s tým svojím odstupom. Logika?
Ja neznášam dedinských lepičov, ktorý idú 70 na okreske, kde ich obehneš a svoju rýchlosť neznížia ani v obci a samozrejme ťa tlačia...
Ak je tma, zlé počasie a nepoznáš cestu, je lepšie sa držať za niekym. Kým som mal staré okuliare, s ktorými som v noci riadne nevidel, tiež som toto zvykol robiť na neznámych cestách.. avšak stále som dodržiaval normálny odstup a stále upravujem výšku svetiel podľa zaťaženia auta, aby som tých predo mnou zbytočne neoslňoval.Frikso napísal:Logika?
Tak ale drzat sa za niekym par metrov je normalne, ale byt za niekym meter a menej. Osobne mam pri normalnej jazde bez normalneho odstupu blby pocit.
Este k tomu vtom zlom pocasi, ked ten v predu zrazu zabrzdi.
Este k tomu vtom zlom pocasi, ked ten v predu zrazu zabrzdi.
-
hojko
Site Admin
jefty: Co bolo pre teba jednoduchsie ako dat smerovku vpravo a viacmenej uplne zastavit na krajnici, aby ta predbehol? Alebo zastavit v dedine na kraji cesty, nech ta opat predbehne ci odbocit do nejakej ulicky? Myslis, ze na onboard kamere v tme by bolo vidiet, ze ti do cesty skocila vevericka alebo maly pes??? Ja si myslim, ze nie.
chapem co myslis hojko, ale zase ustupky odtial potial. On bol ten, pre koho malo byt jednoduchsie vyhodit smerovku a obehnut ma. No nabuduce mozno zastavim niekde. Vdaka za radu.
Neviem ci by to zviera bolo/nebolo vidiet, no v tom case som mal vzadu v kufri pracovny notebook a este nejake dalsie veci, ktore by som nechcel aby sa poskodili.
Neviem ci by to zviera bolo/nebolo vidiet, no v tom case som mal vzadu v kufri pracovny notebook a este nejake dalsie veci, ktore by som nechcel aby sa poskodili.
-
hojko
Site Admin
Pre neho bolo jednoduchsie predbehnut ta, dobre pises..., ale tebe bolo zlozite zastavit na krajinici na sekundu a mat pokoj??? On sa dopustil toho, ze ta osvecoval, lepil sa na teba, ale ty si fakticky nespravil nic preto, aby si mal kludnu a pokojnu jazdu (nepocitam 160km/h mimo obce na chvilku, cim si neohrozoval len seba, ale aj ostatnych na ceste).
V tomto mas pravdu, bolo to 2. najjednoduchsie riesenie zo vsetkych. Prve najjednoduchsie je ze by ma on v klude obehol a ziadne ine riesenia by neboli potrebne. urobil som dost toho - v 90tke som sa dal na krajnicu a dostatocne vela krat som mu naznacil, ze ma moze predbehnut, a nasledne za dedinou som vyrazne spomalil - a az to ho donutilo ma predbehnut.
No a to ze som isiel 160... nemohol som tusit ze bude debilko a pojde zamnou hlava nehlava. Ak by som vedel ze to urobi, tak by som sa ani nesnazil ist tak rychlo - nemal by som dovod a nemalo by to zmysel.
No a to ze som isiel 160... nemohol som tusit ze bude debilko a pojde zamnou hlava nehlava. Ak by som vedel ze to urobi, tak by som sa ani nesnazil ist tak rychlo - nemal by som dovod a nemalo by to zmysel.
-
hojko
Site Admin
Nechcem obhajovat jeho konanie, ktore bolo hlupe. No tvoje mi pride este hlupejsie a places tu nad niecim co si mohol vyriesit tak, ze by si zastal niekde na krajnici alebo v tej dedine. A nepotreboval by si ist ani 160, ani pomaly, mohol si ist svoje tempo. Bolo to uplne jednoduche, stacilo dat pravu smerovku, stupit na brzdovy pedal a mat ho stlaceny pol minuty. Potom si sa mohol pohnut a pohol si ist dalej, nemusel by si plakat v tejto teme a marne sa obhajovat tym, ze ta mal on obehnut atd... Mne ked na ceste medzi Ruzomberkom a Martinom jeden svietil svetlami (nemylim, ze to boli dialkove, skor mal nejake HIDy nahodene alebo co, co ma vsak dost oslepovalo), tak som v kolone toho moc nemohol vyriesit na tej uzkej ceste. V prvej dedine som dal smerovku, zastal na krajnici, smerovka vlavo a bol som asi 5-10 miest za nim, pretoze ma hned pustilo auto. Jednoduche a elegantne riesenie, ktore mi vzalo asi pol minuty casu, bez zbytocnych stresov, riskantnych manevrov a nezmyselneho stazovania sa a chabeho obhajovania sa, ze ma mal predbehnut, ze si mal vypnut svetla alebo neviem co.
ak popis situacie, podelenie sa o zazitok/skusenost a diskusia s ostatnymi clenmi fora je specifikovana ako plakanie v teme, tak ano - placem tu. ale to potom asi vsetci.
ty si mi poradil, suhlasil som s tebou, poucil som sa a nabuduce urcite radsej zastavim.
ty si mi poradil, suhlasil som s tebou, poucil som sa a nabuduce urcite radsej zastavim.
-
Grim
Darca
jefty - z tvojho pohľadu si možno vtedy situáciu vyhodnotil tak, že to čo si spravil je správne, ale ako vidíš, s odstupom času musíš uznať, že hojko ti pre budúci raz navrhuje oveľa krajšie riešenie... 
ano grim
ja som s jeho riesenim aj suhlasil a povedal som ze nabuduce to tak urobim.
Bolo svetlo a bola to zľadovatela Česká D1.brm napísal:Ak je tma, zlé počasie a nepoznáš cestu, je lepšie sa držať za niekym. Kým som mal staré okuliare, s ktorými som v noci riadne nevidel, tiež som toto zvykol robiť na neznámych cestách.. avšak stále som dodržiaval normálny odstup a stále upravujem výšku svetiel podľa zaťaženia auta, aby som tých predo mnou zbytočne neoslňoval.
Pochopím, keď niekto nepozná nejakú kľukatú okresku a v noci radšej chce mať pred sebou obrysové svetlá, ale to sa dá aj s 30 metrovým odstupom.
Písal si, že miluješ svetielkárov, takže som predpokladal, že sa jedná o noc...
Možno to bolo nejaké ucho ešte s horúcim vodičákom, ktorý dostal prvú prácu a šéf ho poslal niekde niečo prvý krát vybaviť, tak bol vyhúkaný.

-
Yos
Professional
Ked stojite v kolonach, mate tendenciu ju obiehat v protismere, stym, ze sa neskor zaradite do toho isteho pruhu? Teda, ze kolonu prebiehate? Asi pred tyzdnom sa mi stalo na Mierovej v BA smerom na cintorin Ruzinov (cela Mierova bola jedna velka kolona), ze si to rezali cez protismer stym, ze ked islo oproti auto, tak to odstavili na chodnik a pokracovali v protismere, akonahle to auto preslo. Asi dvaja z kolony sa im snazili hodit do cesty, ale dlho im to nevydrzalo, ked ti magori ich obiehali cez chodnik...pravdaze sa jednalo o auta typu bmw, rover, velke SUV. V spatnom som uz zachytaval dalsieho snazivca, tak som sa mu hupol do cesty, teda do protismeru. Pravdaze zacal vytrubovat, az sa presmeroval do pruhu kolony, kde som sa pred nim aj zaradil aj ja. Zastavili sme, uz som videl ako hola hlava otvara dvere, tak som zamkol dvere a cakal na kontakt. Okamzite lapal po klucke na dverach. Akonahle zistil, ze to je marne zacal mi doslova pastou trieskat na okno a hucal ci mi niekdo nerozjebal auto. Pozeral som nanho ako na retardovaneho, lebo nic ine ma ani nenapadlo. Spraval sa ako na drogach. 3x mi potrieskal na okno, az som uz pocul pomaly prasknutie a vzdal to. Nasadol do auta a vyturoval to do protismeru. Schvalne sa vystrcim, zapisem SPZ a sledujem ci sa nezaradi do kolony, co sa aj pravdaze stalo... Isli by ste mu aj vy do cesty, alebo som sa ja nechal uniest takymito individuami?
-
Grim
Darca
...nie, nešiel by som mu do cesty...nikdy nevieš, či sa neponáhľa kôli nejakému relevantnému dôvodu...už to tu myslím raz bolo rozoberané...a druhá vec - nikdy nevieš čo za totálne vymletého ko*ot to v tom aute sedí...mal si na takého akurát šťastie...
Nestaraj sa do inych a hlavne nerob policajta, moze sa to skoncit poskodenim auta, pripadne aj horsie