Asus F5Z-AP057C

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
petofertal123
Novice
Novice

Asus F5Z-AP057C

Príspevok od používateľa petofertal123 »

Ahojte.
Mám taký menší problém s týmto notebookom. Je to Asus F5Z-AP057C a neviem si dať s ním rady..
Ide o to že ho nemôžem zapnúť. Pravdepodobne je niečo odpálené, lebo sa často prehrieval. Mal som ho rozobraný, prečistený ale svojím okom som nevidel nič odpálené.. Takže potrebujem zistiť čo presne je odpálené. Pozeral som aj do Beep kodov, ale neviem aký to ma BIOS, a po nete som nenašiel nič napísane a keď stlačím tlačidlo na zapnutie tak len tak "zachrčí" . Nepodobá sa to vôbec pípaniu.
Aké také skúsenosti z PC mám. lebo študujem 4 rok na SŠ zo zameraním na PC. Ale ešte stále sa mam čo učiť.

Za odpovede vopred ďakujem. :)
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Asus F5Z-AP057C

Príspevok od používateľa Thommas »

Zachrčanie nie je len vetrák? Ak ti nič ani len neblikne a nezobrazí na LCD, tak tam sa iste nepohneš. Buď to bude čipset, grafika, niečo okolo pamätí alebo regulácia, čo ty doma na kolene na 100% nespravíš.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

môže skúsiť reflow alebo zapiecť :D
ale každopádne, ak sú tam dve ramky tak jednu vybrať, poprípade vybrať a dať naspäť, zapojiť naopak. vybrať disk a CD/dvd romku, či náhodou nenabehne, vybrať baterku a dať ju nas5. Mne ostal úplne mŕtvy laptop len kvôli baterke. vybral som ju dal nas5 a laptop nabehol, potom len bolo treba kúpiť novú a šiel zapnúť aj bez toho vyberania a vkladania baterky.
petofertal123
Novice
Novice

tak ramky tam mam 2, takže skusim vymeniť naopak,, alebo dať len 1 ako ste radili. A čo je reflow? Mohli by ste mi to vysvetliť?
Ked zapnem pc na cca. 2sec. zasvieti jedna ledka. a ked nabíjam bateriu.. tak ledka na baterku tiež svieti..
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

reflow si pozri na youtube, je to v podstate to isté ako zapekanie.
ešte by za skúšku stálo vybratie baterky na doske (taká malá ploská okrúhla). resp pri niektorých NB treba vybrať obe baterky a odpojiť od prúdu. vtedy by sa mal bios vyresetovať. to tiež môže pomôcť. ak nepôjde, tak je tam asi chyba dosky a to sa opraviť veľmi nedá.
niekedy pomôže to zapekanie, niekedy reflow, ale poškodzuje to kondenzátory takže i keď to nabehne, tak to funguje max pár mesiacov. poprípade ti strelí kondík v trúbe :D
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pečenie sa oplatí na grafikách a RAM. Na inom je to somarina.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

boli už aj experti čo piekli dosky :D i keď strieľali kondíky takže nič z toho no :D každopádne by som upiekol aj dosku keby ju mám na vyhodenie, ale nemám žiadnu takú. :D (ťuk-ťuk na drevo :D )
petofertal123
Novice
Novice

baterka od biosu nepomohla.. vybral som ju.. dal naspäť a nič.. a procák by to nemohol byť? nemohol by byť odpálený??
lebo,, kebyže to bol procak.. tak by sa dal kupiť original od výrobcu.. za cca 10€
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nad pečením dosky ani neuvažuj. 99.9% to nezaberie + zabiješ potenciál normálnej opravy. Pri grafikách je to takmer jedno, až kým ti neroztiahne plošák. Ak sa to stane a pečenie nepomohlo, môžeš kartu vyhodiť. To isté pri RAM. Takže skôr odporúčam opravu. prípadne predaj (ja by som za symbolickú cenu zobral).
petofertal123
Novice
Novice

práve som zistil.. že keď som vytiahol CD-romku tak ani nezachrapčí.. len na 1 sekundu zasvieti ledka
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Máš tam takmer na 100% v teplých krajinách dosku. Či je to regulácia (čo je najpravdepodobnejšie), či riadenie, či hocičo iné, máš to jedno. Ty to sám nespravíš.
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukkas »

Mas odpisanu dosku, konkretne bud grafiku alebo chipset, ale zda sa mi to ze to bude chipset pod klavesnicou, dost radi odchadzaju, odporucal by som Reball, pripadne refflow, ale profesionalne a nie len doma, pokial by si to ako na videach z youtubu nahrieval teplovzdusnou pistolou by si to s velkou pravdepodobnostou odpisal, pretoze tieto dosky sa lubia "ohybat" a ma to viacej skody ako uzitku.

To chrapcanie je CDromka, ona tak na zaciatku vzdy poposuva mechanizmy.
Takato oprava ta vyjde cca 50e? a laptop ti pojde dalsie 2 roky, pokial tam uz nie je nieco viac odpisane.

Ak mas otazky pytaj sa. tu alebo SS
Napísať odpoveď