ASUS XONAR HDAV13 (zapojenie)

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
lubo188
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

ASUS XONAR HDAV13 (zapojenie)

Príspevok od používateľa lubo188 »

Zdravim dnes mi dosla tato karta chcem sa spytat ako ju mam zapojit su na nej rozne konektory, hlavne na co je tam hdmi in a hdmi out a ako to mozem napojit vdaka moja graficka gtx470 ma tiez pripojenie cez hdmi
Prílohy
IMAG0079.jpg
IMAG0080.jpg
IMAG0081.jpg
IMAG0082.jpg
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: ASUS XONAR HDAV13 (zapojenie)

Príspevok od používateľa uplink »

ako som Ti písal v ss HDMi ak preženieš cez VGA, tak to môže stratiť viaceré parametre ten zvuk, z DTS, alebo DD sa stane obyčajné stereo, alebo upmix, alebo AC3. Takže buď použi optiku, alebo HDMi rovno do reprákov. [Z-5500 nemajú hdmi]. Nepreháňaj to cez grafiku.

Vstupy a výstupy:
RCA jack x 2
Line-In/Mic-In 3,5 mm mini jack x 1
CD-In, Aux-In (4-pin header on the card)
Coaxial and High-bandwidth Optical Combo Connector <- v krabici máš k nemu kábel, cinch optický <-> TOSLiNK, šlahni ho zo zvukovky priamo do Z-5500 diaľkového ovládania
HDMI vstup/výstup
HDMI1.3 - In/Out Type A * 1

btw. dúfam že tú zvukovku využiješ aj na profi zvuk, lebo ak len na hry a filmy, tak bohate stačila X-Fi HD. Menej roboty so zapájaním, lepší zvuk v DTS a DD.

Have fun!

P.S.: Keby som dal toľko za zvukovicu, zobral by som už deluxe :) nikdy nevieš či sa Ti nezídu tie konektory...

P.S.2: Nie som si istý či 470ka podporuje HDMi prevodník [HDMi audio bridge], zvukový...treba vyskúšať. U nej je to totižto výstup, nemusí byť vstup.
lubo188
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lubo188 »

no tak to je na hry a filmy :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Tak si to vyriešil. Cestou ku klientovi a od klienta som nad tým rozmýšľal. Máš tri možnosti:

:arrow: - VGA [HDMi] > Xonar [HDMi] > Domáce Kino [HDMi] > Telka/Monitor [HDMi] / čiže použiješ HDMi most na zvukovej karte na prehnanie signálu z VGA do Domáceho Kina a obrazu do telky, alebo monitoru

:arrow: VGA [HDMi] > Xonar [HDMi] > Monitor / čiže použiješ HDMi most na zvukovej karte na premostenie zvuku a video signálu z VGA, trochu blbosť, hrali by repro z monitoru

:arrow: Xonar [optics] > Z-5500 / VGA [HDMi/DVi] > Monitor. / najsprávnejšie riešenie, najkvalitnejší zvuk, najmenej roboty

Btw. HDAV 1.3 som testoval doma, v deluxe verzii, je primárne určená na HT [oficiálne] ale viac mi pasuje na editáciu hudby. Creative X-Fi HD je primárne určený na hry/HT a zároveň slúži ako polo-profi karta na štúdiové monitory.

To je len teória z DSPčiek a ich architetkúry. Xonaru chýba "zopár" inštrukcií pre hry. Ale to len bokom, zahrá to lepšie ako onboard.

Pre hry a filmy sa oplatí Creative, momentálne vždy, pre filmy a pro. editáciu hudby tie drahšie Xonary.
Prílohy
specification.jpg
Napísať odpoveď