ASUS XONAR HDAV13 (zapojenie)
ASUS XONAR HDAV13 (zapojenie)
Zdravim dnes mi dosla tato karta chcem sa spytat ako ju mam zapojit su na nej rozne konektory, hlavne na co je tam hdmi in a hdmi out a ako to mozem napojit vdaka moja graficka gtx470 ma tiez pripojenie cez hdmi
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: ASUS XONAR HDAV13 (zapojenie)
ako som Ti písal v ss HDMi ak preženieš cez VGA, tak to môže stratiť viaceré parametre ten zvuk, z DTS, alebo DD sa stane obyčajné stereo, alebo upmix, alebo AC3. Takže buď použi optiku, alebo HDMi rovno do reprákov. [Z-5500 nemajú hdmi]. Nepreháňaj to cez grafiku.
Vstupy a výstupy:
RCA jack x 2
Line-In/Mic-In 3,5 mm mini jack x 1
CD-In, Aux-In (4-pin header on the card)
Coaxial and High-bandwidth Optical Combo Connector <- v krabici máš k nemu kábel, cinch optický <-> TOSLiNK, šlahni ho zo zvukovky priamo do Z-5500 diaľkového ovládania
HDMI vstup/výstup
HDMI1.3 - In/Out Type A * 1
btw. dúfam že tú zvukovku využiješ aj na profi zvuk, lebo ak len na hry a filmy, tak bohate stačila X-Fi HD. Menej roboty so zapájaním, lepší zvuk v DTS a DD.
Have fun!
P.S.: Keby som dal toľko za zvukovicu, zobral by som už deluxe
nikdy nevieš či sa Ti nezídu tie konektory...
P.S.2: Nie som si istý či 470ka podporuje HDMi prevodník [HDMi audio bridge], zvukový...treba vyskúšať. U nej je to totižto výstup, nemusí byť vstup.
Vstupy a výstupy:
RCA jack x 2
Line-In/Mic-In 3,5 mm mini jack x 1
CD-In, Aux-In (4-pin header on the card)
Coaxial and High-bandwidth Optical Combo Connector <- v krabici máš k nemu kábel, cinch optický <-> TOSLiNK, šlahni ho zo zvukovky priamo do Z-5500 diaľkového ovládania
HDMI vstup/výstup
HDMI1.3 - In/Out Type A * 1
btw. dúfam že tú zvukovku využiješ aj na profi zvuk, lebo ak len na hry a filmy, tak bohate stačila X-Fi HD. Menej roboty so zapájaním, lepší zvuk v DTS a DD.
Have fun!
P.S.: Keby som dal toľko za zvukovicu, zobral by som už deluxe
P.S.2: Nie som si istý či 470ka podporuje HDMi prevodník [HDMi audio bridge], zvukový...treba vyskúšať. U nej je to totižto výstup, nemusí byť vstup.
no tak to je na hry a filmy 
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Tak si to vyriešil. Cestou ku klientovi a od klienta som nad tým rozmýšľal. Máš tri možnosti:
- VGA [HDMi] > Xonar [HDMi] > Domáce Kino [HDMi] > Telka/Monitor [HDMi] / čiže použiješ HDMi most na zvukovej karte na prehnanie signálu z VGA do Domáceho Kina a obrazu do telky, alebo monitoru
VGA [HDMi] > Xonar [HDMi] > Monitor / čiže použiješ HDMi most na zvukovej karte na premostenie zvuku a video signálu z VGA, trochu blbosť, hrali by repro z monitoru
Xonar [optics] > Z-5500 / VGA [HDMi/DVi] > Monitor. / najsprávnejšie riešenie, najkvalitnejší zvuk, najmenej roboty
Btw. HDAV 1.3 som testoval doma, v deluxe verzii, je primárne určená na HT [oficiálne] ale viac mi pasuje na editáciu hudby. Creative X-Fi HD je primárne určený na hry/HT a zároveň slúži ako polo-profi karta na štúdiové monitory.
To je len teória z DSPčiek a ich architetkúry. Xonaru chýba "zopár" inštrukcií pre hry. Ale to len bokom, zahrá to lepšie ako onboard.
Pre hry a filmy sa oplatí Creative, momentálne vždy, pre filmy a pro. editáciu hudby tie drahšie Xonary.
Btw. HDAV 1.3 som testoval doma, v deluxe verzii, je primárne určená na HT [oficiálne] ale viac mi pasuje na editáciu hudby. Creative X-Fi HD je primárne určený na hry/HT a zároveň slúži ako polo-profi karta na štúdiové monitory.
To je len teória z DSPčiek a ich architetkúry. Xonaru chýba "zopár" inštrukcií pre hry. Ale to len bokom, zahrá to lepšie ako onboard.
Pre hry a filmy sa oplatí Creative, momentálne vždy, pre filmy a pro. editáciu hudby tie drahšie Xonary.