Ati 5770 alebo počkať na AMD 67xx?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ati 5770 alebo počkať na AMD 67xx?

Príspevok od používateľa vendo »

uplink, kolko ludi toto moze povedat na atiny, a zase nV sa mu seru? ver tomu ze sa ich najde hooooooodne
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Mna osobne zaujíma Slovensko. Vzhľadom na to že som vo veľkoskladoch ako alza a agem takmer denne - dosť na reklamačke, tak sa z času na čas popýtam ktoré veci sú v kurze [ak mi rozumieš] a tak mám aspoň ako taký prehľad. Tak isto mám celkom slušný počet klientov, ktorí majú počítače najrôznejšieho druhu a viem s ktorými trápenie mám a s ktorými nie. ATiny sú však všeobecne známe svojími chybnými drivermi, prehrievaním VRMiek, pamätí a gpu, stačí si trochu pogoogliť či v rámci SVK/CZ, alebo zahraničné fóra, to je fakt ktorý nevyvrátiš. Čo som hádzal do klientských PC 5770 a 5850 [dva najobľúbenejšie modely] v minulsti, tak som mal potom dosť trablov vysvetliť klientovi že "to je proste ATi, ona to tak robí". Chudák klient nevedel či to dať reklamovať, alebo čo. Keď je niekde problém s nvidiou, buď je naozaj na nič, alebo sa dá ľahko vyriešiť. S ATi sa mi pravdupovediac problémy nepodarilo vyriešiť snáď nikdy a buď skončila v servise, alebo v koši od straty nervov, poprípade na bazoši a klient si zobral nvidiu.
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tm_a.s. »

Momentálne mám na reklamačke 5770 :D...S tým, že sú ATiny viacej reklamované ako Nvidie by som nesúhlasil, náhodou na toto som sa pýtal a mám aj o tom informácie. S tými driverami je to bohužial pravda ale čo som čítal tak by s príchodom 6xxx rady mali prísť aj nejaké nové drivre, nie ? Len neviem, či sa tam nespomínali iba grafický rebuild.
Určite by som si počkal na príchod 6xxx rady a jednoznačne zainvestoval do ATi. S tým, že sa ATi hrejú viac ako Nvidie, tak to je somarina... Stačí si pozrieť hocijakú recenziu na GK (dokonca aj na weboch kde preferujú Nvidie) a u každej konkurencie schopnej Nvidie je +20% spotreba [W] oproti ATi, čo sa bohužial odrazí aj na vylúčenom teple, to je proste fyzika.
Aj keď mám kartu na reklamačke a nepríde mi rovnako "funkčný" iný kus, určite stále ostanem pri ATi gk.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Problém je že ATi robí artefakty keď má 60 stupňov na VRMkách a pamätiach a nvidia nerobí ani keď má 100. Chcel som tam dopísať ešte dôležitý detail, že ATinám to teplo škodí, nvidiam nie, ale myslel som si že si väčšina ľudí domyslí...

ATi je a bude pre mňa na dlhú dobu šmejd z toho dôvodu, že ma kvôli ATi zákazníci/známy spamujú smskami a na iCQ/skype ohľadom toho čo im nefunguje. Tí čo majú nvidie idú potichu a neviem o nich.
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

po tvojom príspevku ma napadá len 1 otázka... Prečo im tam potom tie šmejdy (ATi) montuješ a nedoporučíš im "bezchybné" Nvidie?
RobertHammer
Expert
Expert

Príspevok od používateľa RobertHammer »

tm_a.s. napísal:po tvojom príspevku ma napadá len 1 otázka... Prečo im tam potom tie šmejdy (ATi) montuješ a nedoporučíš im "bezchybné" Nvidie?
No ked niektory chcu viac usetrit a nechcu nvidiu tak potom co ine im zostava? :D
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:Problém je že ATi robí artefakty keď má 60 stupňov na VRMkách a pamätiach a nvidia nerobí ani keď má 100. Chcel som tam dopísať ešte dôležitý detail, že ATinám to teplo škodí, nvidiam nie, ale myslel som si že si väčšina ľudí domyslí...

ATi je a bude pre mňa na dlhú dobu šmejd z toho dôvodu, že ma kvôli ATi zákazníci/známy spamujú smskami a na iCQ/skype ohľadom toho čo im nefunguje. Tí čo majú nvidie idú potichu a neviem o nich.
sorry ale toto je totalny bullshit, uplne maximalny
vies vobec ktora karta mala problemy s extremne zahriatym vrm a nerobila ziadne problemy? 4870 dosahovala niekedy az 110 stupnov a div sa, ziadne extra kazivosti sa jej netykaju
to ze nejaka karta robi artefakty je dnes dost blbost, a ked robi je to vacsinou zlymi pamatami od vyroby (za ktore ani nv ani ati nemozu lebo si ich nevyrabaju ani netestuju)

a to co za s prepacenim chu**** si napisal ze nv neskodi teplo kedze ati skodi? toto nemyslis vazne uplink
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Vendo jediný bullshit si tu Ty. V domení že 5870 je v pohode karta za dobrú cenu so super hrubým výpočtovým výkonom [čo aj je, fakt má dobrý hrubý výpočtový výkon] som ich nakúpil plnú prdel do jednej firmy na HPC [prečo som aj kkt rovno nezobral nvidiu] a tá vydrbaná karta, skoro každý jeden kus robil chyby vo výpočtoch a zhadzoval GUi systému po pár minutách. Všetky čo boli zle som dal reklamovať, každá z nich bola Vapor-X a každá z nich mala super nízke teploty. A hádaj čo, výsledky reklamácie boli prehrievanie sa pamätí a VRMiek.

Prečo ma každú chvíľu niekto spamuje na iCQ že má 5770, alebo 5830 či 5850 a že mu robí artefakty v hrách, ale keď podtaktuje pamäte, tak nie? Mám tu napastovať tie tony konverzácií?

Nvidia má 110 stupňov a fičí bez jedinej chyby [aj vďaka ECC], debilná ATi má 65-70 stupňov a failuje.
tm_a.s. napísal:po tvojom príspevku ma napadá len 1 otázka... Prečo im tam potom tie šmejdy (ATi) montuješ a nedoporučíš im "bezchybné" Nvidie?
stalo sa :). Obvykle keď chce teraz zákazník ATi na vážnu prácu a trvá na nej, tak odmietnem zákazku, lebo nestojím o tom behať každú chvíľu na opravy a reklamácie. Posledných mnou 40-50 schválených/postavených zostáv má výhradne nvidiu, konkrétne modely 450/460 a 480. Jediné čo sa mi ešte pre aterliéry nepodarilo presadiť je vodné chladenie, ale na tom pracujem už nejaký ten mesiac...aj keď zatiaľ bez úspechu.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

myslel som ze sa do oblasti "vyznas" viac.......
ak ma karta nizke teploty ako ty pises, nemoze za artefakty pamati znacka karty, ale vyrobca pamati, a ze prve varky gddr5 boli dost chybove, za to obvinuj samsung a inych vyrobcov co ich dodavaju, nie nv alebo ati
a ziadna nvidia nema 110 na pamatiach, :roll: mozno na jadre 480tka tolko niekedy dosahuje ale, kludne nech si dosahuje sak podla teba nvidiam neskodia teploty :) uvidime po roku takej prevadzky
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

vendo - s Tebou je darmo ďalej diskutovať. Písal som niekde že nvidia mala 110 na pamätiach? Je to jej GPU teplota, ktorá je prenášaná na celé PCB. Tak isto má ATi 65-70 stupňov na GPU. Teplotu VRMiek a pamätí som nikde neuvádzal, vzhľadom na to že nebýva skoro nikdy monitorovaná, len na niektorých modeloch. Pointa je inde. Nvidia spravila hellraisera, ktorý funguje, ATi zverila svoje chipy výrobcovi, ktorý je inkompetentný. Mna nezaujíma že majú chladničkové chipy. Keď si kúpiš auto a zabije sa Ti na ňom rodina, asi Ťa nebude zaujímať že Ti zlyhali brzdy preto, lebo boli takej a takej značky.

Rok prevádzky je okay, vzhľadom na to že keď sa Ti po roku vyhúli, dajú Ti novú. Pravdupovediac máš 6 rokov, lebo kde možem rvem EVGA karty, ktoré majú 10 rokov pre USA a dá sa zohnať 6 ročná záruka pre európu.

Navyše, čím sa mi snažíš argumentovať? Nejakými testmi, alebo Tvojimi domienkami? Až budeš mať na krku desiatky otravných ľudí ako ja, čo Ti budú píliť uši ATinami, tak uvidíme či budeš aj nadalej gúľať očami a usmievať sa a hájiť ATi pred nvidiou.

Už som to tu písal viac krát a zopakujem to aj Tebe extra. Mňa ako technika nezaujímajú testy, alebo benchmarky. Moje testy sú moje nákupy, predaj a reklamácie, moje benchmarky sú tie, ktoré si spravím v teréne na reálnych zostavách, nie v nejakých ideálnych podmienkách kde mám super CPU a super dosku. Keď mi raz nvidia nerobí problémy a kade ju dávam, tam je pokoj a kľud, tak ju budem hájiť. Keď mi raz ATi spôsobuje problémy a stratu a robí šarapatu kde som ju dal v minulosti, tak na ňu budem nadávať. Jednoduchá analógia.

Skús sa vžiť do mojej kože. Predám zákazníkovi zostavy v hodnote povedzme 10 000 evri. Atiny z nich tvoria 4000 evri. 80% je vadných. Čo mám povedať zákazníkovi? "Viete no, tak ATi je dobrý výrobca, ale majú vadné Samsung pamäťové chipy, ale naozaj je ATi lepšia ako nvidia, len ju treba zopár krát vyreklamovať a mať štastie na dobrý kus, viete ako..." Za takéto vysvetlenie by ma pri troche štastia zákazník poslal do prdele, ak by mal zlý deň dal by mi preplatiť stratu spôsobenú na HW a stratu zisku vo firme a ak by bol nasratý, tak by ma dal na súd za inkompetenciu v danej oblasti. Jediné čo mi spôsobila ATi boli bezsenné noci a dohnala ma do úzkych, kde som musel vyjednať čo v najkratšom čase dobropisy a pobrať nvidie, ktoré majú síce nižší hrubý výpočtový výkon, ale sú čo? spoľahlivé!. Nie som milionár aby som mohol zaplatiť z vačku len tak 3-4000 eur za moju chybu, tým že som veril nejakej značke. Prežívam ako väčšina ľudí z mesiaca na mesiac...

Pre mňa je ATi ako zlá priateľka, čo podvádza svojho partnera, nedá sa na ňu spoľahnúť a nevieš kedy Ťa podvedie.
RobertHammer
Expert
Expert

Príspevok od používateľa RobertHammer »

Klid ludkovia :D - aj tak toto nieje tema o ATI vs Nvidia ,takze asi tak :P

Ked chce zakaznik Ati ,tak nech si ju kupi a nebudem ho presvedcovat o nvidii - ked sa mu posere jeho chyba atd :twisted:
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

tvoji rodicia ta neusmernovali ked si robil kraviny? tiez si povedali "ved nech si robi, jeho chyba" atd.. ;)
nech len pokracuju, ja momentalne tiez vyberam/skladam zostavu pre seba, tak ma zaujima co najviac info, a tiez som doteraz hladel len na vykon, zatial cakam na radu 6xxx, ale urcite prehodnotim svoj vyber, tato diskusia ma k tomu prinutila
metrix0007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa metrix0007 »

caute a chcel by sopm sa vas spytat kolko by mala stat asi cca ATI HD6850/6870 približne ak by ste vedeli prosim
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

130-180 evri, max 200. Teda to som trepol len na základe benchmarkov, ktoré sú vonku
metrix0007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa metrix0007 »

no tak to si fakt zabil teraz lebo HD 5850 stoji vyše 200 a HD 5870 stoji 300 a viac takže asi tak,ale ja by som chcel vediet ze ci viac napr ako 350 eur napríklad
Luxo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Luxo »

Ty vieš na základe benchmarkov odhadnúť cenu? :shock:
Myslím, že to bolo podla oficiálnej prezenčky cca 200 dolárov za 5850 a cca 250 za 5870
... ale zase aké si u nás obchodníci hodia marže :? Som na to zvedavý
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Luxo - netreba mať na to vysokú školu. Pozrieš si benchmark a dáš si to dokopy s koeficientom výrobcu a máš výslednú cenu.
metrix0007 napísal:no tak to si fakt zabil teraz lebo HD 5850 stoji vyše 200 a HD 5870 stoji 300 a viac takže asi tak,ale ja by som chcel vediet ze ci viac napr ako 350 eur napríklad
Úha, pán vševed. Keby si vedel ako dopadli benchmarky, tak by si vedel že 6850 a 6870 sú výkonom na úrovni medzi 5770 a 5870 resp. GTX 470. Tzn. že s tou cenou nebudú mocť moc vyskakovať, že áno. Človek si logicky kúpi za 300 evri 470ku, ktorá je výkonom o desiatky percent vyššie od 6870, ako by mal kupovať šmejdú Atinu. Za druhé vieš veľké nič, lebo by si vedel že 6850 a 6870 sú vlastne 6750 a 6770, akurát AMD spravila debilinu s pomenovávaním, takže až rada 69xx bude tá, ktorú si mal evidentne na mysli.

http://www.overclock.net/hardware-news/ ... d6850.html

Dokonca v tom článku odhadujú týpci že 6870 by mohla mať podobnú hodnotu ako 5770.
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

uplink to sú všetko dohady a ako môžeš vedieť ako dopadli benchmarky ? ešte nie sú vydané ani drivre na nové atiny a ty už riešiš ich hodnotu na zaklade benchmarkov na starých drivroch ?
Radšej by som počkal do piatku a potom niečo riešil :)
Luxo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Luxo »

to je zaujímavé, uplink. Kiež by sa taká 5850 tlačila čo najviac dole, a so sebou pobrala aj okolité možnosti. Počkám si.
miricleboy
Expert
Expert

Príspevok od používateľa miricleboy »

no ja som tiez zvedavy ako sa to vyvrbi, pretoze chcem kupit novu grafiku a bol som viac menej rozhodnuty pre gtx 460. uz som ju chcel objednavat ale pockam si pekne ako dopadnu nove atiny a ci to nieco spravi s cenami :)
Napísať odpoveď