Ati 5770 alebo počkať na AMD 67xx?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Luxo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Ati 5770 alebo počkať na AMD 67xx?

Príspevok od používateľa Luxo »

Vyzerá to, že dnes mi odišla stará GK, ešte šťastie že mám na net aspoň tú integorvanú od intelu :D

Rozmýšlam, či teraz kúpiť Ati 5770ku, alebo si počkáť na radu AMD 67xx, ktorá by mala vyjsť začiatkom nového roka. Pôvodne som mal zálusk na 6850/70ku ( nástupca 5750/70 ), ktoré vychádzajú o chvílu, ale tie budú zase cenovo vyššie, ako by som bol ochotný investovať.

Oplatí sa mi počkať na začiatok roku na radeony 6770 ( hrubý výkon myslím že zostane zhodný s 5770kou, akurát neviem, či sa niečo zlepší na tom poli DX11, ako avizovali ... alebo či UVD3.0 bude nejaký zázrak) ?
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Ati 5770 alebo počkať na AMD 67xx?

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

Luxo napísal:Pôvodne som mal zálusk na 6850/70ku ( nástupca 5750/70 ), ktoré vychádzajú o chvílu, ale tie budú zase cenovo vyššie, ako by som bol ochotný investovať.

6850/6870 nebudú nástupcovia 5750/5770, ale to si sa zrejme pomýlil. Ja čo som čítal o 6870, že bude len o málinko výkonnejší od 5870. Ale DX11 bude určite lepší na 6870. O nástupcovi 5770 som ešte nič nepočul/nečítal. Ale určite Ti tu napíše uplink, ktorý sa vyjadrí o nových radeonoch, že to bude "fake" takisto ako sa vyjadril o sandybridge od intelu :D
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Ja by som necakal a zobral by som GTX460.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Sapo vie o čom píše, tak isto odporúčam fermi.
Luxo
Medium Star
Medium Star

Proti nvidií nemám nič a 460ka je jediná prívetivá ( cena/výkon ) a celkom uchladiteľná z ferminiek. Uvidíme, pre istotu počkám týždeň, ako to bude vyzerať s 6850kou.
kvoco
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kvoco »

M4RoS3K napísal:

6850/6870 nebudú nástupcovia 5750/5770, ale to si sa zrejme pomýlil. Ja čo som čítal o 6870, že bude len o málinko výkonnejší od 5870. Ale DX11 bude určite lepší na 6870. O nástupcovi 5770 som ešte nič nepočul/nečítal. Ale určite Ti tu napíše uplink, ktorý sa vyjadrí o nových radeonoch, že to bude "fake" takisto ako sa vyjadril o sandybridge od intelu :D
tak to si sa zrejme ty pomylil, amd meni cislovanie grafik takze luxo sa nemyli http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... redstavuje
RobertHammer
Expert
Expert

Príspevok od používateľa RobertHammer »

Tiez radsej by som vybral GTX460
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tie 2 tyzdne by som pockal, mozno bude nvidia nutena zlacniet
Luxo
Medium Star
Medium Star

aj ja v to dúfam ... ale zase pri tých výrobných nákladoch? To sa výrobcom páčiť nebude :D
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Sapo napísal:Ja by som necakal a zobral by som GTX460.
totalny bullshit

6850 ma byt konkurentom 460tky, s vacsim vykonom a mozno aj nizsou cenou

kazdopadne 6870 a 6850 su tu buduci tyzden myslim a ked uz nic ine tak aspon ceny sa pohnu imo
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nvidia ceny nezníži z jednoduchého dôvodu. ATi by mohla byť aj 100x výkonnejšia, keď Ti raz pri hraní robí šedú obrazovku, artefakty, padá do systému a bezdôvodne trhá a zasekáva sa obraz, tak Ti je jedno či máš 40-60 fps, alebo 600 fps s ATi, zoberieš si nvidiu. ATi to se*ie už 3tiu generáciu s ovládačmi [aspoň čo som mal tú česť] a to je fakt vrchol. Mali by zainvestovať do vývoja ovládačov namiesto toho aby chŕlili jednu generáciu za druhou.

Ad 2. rada 6xxx vznikla preto, aby zaplnila dieru v DX11 priepastnom rozdiely medzi 5xxx a fermi, nie preto aby konkurovala nejakým konkrétnym modelom.
Luxo
Medium Star
Medium Star

Aktuálne mám ati 3 roky a nemal som tú česť mať také problémy. Aj keď máš pravdu, nvidia má asi aktuálne o niečo "hladšie" ovládače, ati sa k tomu ale blíži každým mesiacom. Túto oblasť nevidím nijako tragicky.
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

uplink napísal:nvidia ceny nezníži z jednoduchého dôvodu. ATi by mohla byť aj 100x výkonnejšia, keď Ti raz pri hraní robí šedú obrazovku, artefakty, padá do systému a bezdôvodne trhá a zasekáva sa obraz, tak Ti je jedno či máš 40-60 fps, alebo 600 fps s ATi, zoberieš si nvidiu. ATi to se*ie už 3tiu generáciu s ovládačmi [aspoň čo som mal tú česť] a to je fakt vrchol. Mali by zainvestovať do vývoja ovládačov namiesto toho aby chŕlili jednu generáciu za druhou.
Mal som v kompe ATi 5750 od Powercolor, problém s drivermi? Žiadny. Kdežto so svojou nVidiou ich teda mám, BSOD, problémy s riadením chladenia a kdečo... Tak prosím nedrístaj. nVidia už bohužiaľ nemá o nič lepšie ovládače od AMD. Tvoj subjektívny názor je mimo a odveci a zbytočne zavádzajúci
uplink napísal:Ad 2. rada 6xxx vznikla preto, aby zaplnila dieru v DX11 priepastnom rozdiely medzi 5xxx a fermi, nie preto aby konkurovala nejakým konkrétnym modelom.
A tomuto som nepochopil :D Si to prečítaj, tá veta ani nedáva zmysel. 6000 rada prišla preto, aby aktualizovala doterajší modelový rad a posunula ho ešte vyššie a týmpádom ešte zväčšila technologický náskok AMD pred nVidiou. Pozri sa ako sú nastavené ceny, určuje ich AMD, nie nVidia, tá sa len musí prispôsobovať aby ju vôbec niekto kupoval, keďže majú až DVA modely vhodné pre kúpu, obidva pod označením GTX460. Zo zvyšných stojí za zmienku len 470 vďaka dobrému pomeru cena/výkon v porovnaní s konkurenciou. Ale potom ... enjoy the noise.
RobertHammer
Expert
Expert

Príspevok od používateľa RobertHammer »

Pochybujem ze tie nove Ati budu lacnejsie nez GTX460 ,ale drivermi od ATi to je hrozne - keby AMD sa viac zameral na tie ovladace tak klidne by mohly byt o dost lepsi nez nvidia ale opak je pravdou :D
No ked chces velice cakat , tak si pockaj a uvidis :P
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

mno na alze som len tak kukol, najlacnejsia 460 s 1gb ram 193e 6850 ma byt za cenu do 200$ co je cca okolo 190e a ma byt vykonnejsia

a ked uz riesite ovladace, nemam problem ani s ati (uz 3 roky hlavny komp) ani s nV (uz asi 10 rokov vedlajsi) vela krat su "na pi*u ovladace" len problem medzi stolickou a monitorom
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

TomKocuR napísal: Mal som v kompe ATi 5750 od Powercolor, problém s drivermi? Žiadny. Kdežto so svojou nVidiou ich teda mám, BSOD, problémy s riadením chladenia a kdečo... Tak prosím nedrístaj. nVidia už bohužiaľ nemá o nič lepšie ovládače od AMD. Tvoj subjektívny názor je mimo a odveci a zbytočne zavádzajúci
mal som osobne moznost stretnut sa asi s 7 alebo aj viac grafikami od ati a pri kazdej jednej som mal problemy s ovladacmi.. opakujem pri kazdej jednej.. vzdy ovladace najnovsie stahovane z ich stranky a stale problemy pri hrani hier vyhadzovanie do winu, cierna obrazovka, kocky, atd.. proste to co pisal uplnik momentalne mam jednu v pc a na CS-ku mi proste nenastavi rozliesnie take ake ma byt.. max. co mi da nastavit je 1280x720 a mal by som mat 1360x786 takze to vypada asi tak ze na lavej strane mam 3cm cierny pas a na pravo 3cm z obrazovky nevidim takze cely obraz posunuty a o grafike ani nehovorim.. skusal som uz asi vsetky ovladace no nejde ani jeden pri starsich mi dokonca nechcelo ani prepat z Display mode: Normal na Widescreen.. na novych to uz ide ale rozlisenie stale nieje mozne nastavit.. hodim do toho pc nvidiu a ide to krasne nemam nejmensi problem.. nejdem nikoho presviedcat ani mu prikazovat/hovorit ze atiny su na nic a podobne veci toto su moje skusenosti ktore som si na vlastne oci vyskusal a preto catalyst za ovladace ja nepovazujem.. uznavam ze atiny su vykonnejsie a ponukaju za rovnaku cenu vecsi vykon ako nvidie ale ja osobne budem mat radsej o nieco mensi vykon ktory je aj zanedbatelny ale nebudem musiet nic riesit ohladne ovladacov hodim grafiku do pc a musi ist.. toto je len moj nazor tak to aj tak berte.. aj tak kazdy ma svoj rozum a vie co je pre neho lepsie.. a este len tak zbezne som pozeral aj tu na hojku a myslim ze asi o 60% sa viac riesia problemy ohladne ati ako nvidie...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Suffel - mám rovnaké skúsenosti. Čo som mal v PC 4890 5870 a 5970 karty, tak každá z nich bola na sra*ky totálne. Všetko high endové modely od popredných výrobcov. A to som skúšal aj Catalyst a neskôr aj Omegy, rôzne verzie, aj drivery od výrobcov. Dokonca na dvoch rôznych hw platformách [AMD a Intel].
vendo napísal:mno na alze som len tak kukol, najlacnejsia 460 s 1gb ram 193e 6850 ma byt za cenu do 200$ co je cca okolo 190e a ma byt vykonnejsia
na tej cene sa ešte pobavíme, tomu ver :). Nezabúdaj že obvykle 100 dolárov je pre amíkov tak 110-120 evri, lebo sú čo? K....i.
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

Uplink ja mam svoju 5850 od saphire ziadny oc iba referencka a nemam problem ani jedno BSOD ani jeden pad.
Niekedy si pisal ze sa s tvojou 5870 nedalo hrat gta 4 - co ja som presiel bez jedneho padu vsetko na max pri 30-50fps.
Bud si mal ty smolu alebo ja ku*va stastie. Bohuzial je to moja prva ati vga.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

skor ta smola, ale jednemu tipkovi sa nevyrovnas Shit (z pct fora) mal 3 atiny, vsetky hned od vyroby mrtve, alebo po chvili zdochli, nevydrzal kupil nvidiu, prve dve tak isto hned zdochli :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

2 all: ja vychádzam z masových štatistík, nehovorím že niektorí ľudia nemajú štastie na kus. Ale kur*a prečo mať štastie na kus? Všetky nvidie čo som mal za celú históriu šlapali bezchybne, tak prečo do prdele sa mám kakať s ATinami ktoré sú ako mačka vo vreci?
Napísať odpoveď