neviete ako to vyriesit? dlzne mi zobrazuje pekne ale pismena s makcenami vobec
v systeme (ubuntu) mi diakritika ide v pohodke
Audacious - diskritika
mam pocit, ze tie znaky nevie zobrazit preto, ze v tagoch MP3 je pouzite windowsove kodovanie..pri niektorych MP3 mi bez problemov ukazalo aj pismena s makcenmi, ale vacsinou nie..
riesil som to tak, ze som si tie tagy prepisal - potom bez problemov fungovala aj diakritika...prepises to bud tak, ze kliknes na niektory song pravym a zvolis "Zobrazit informacie o skladbe" a prepises tie divne znaky za tie, ktore tam maju byt a das ulozit - toto vsak nie vzdy funguje (aspon u mna nie) a ked das zobrazit info o skladbe nic sa nedeje..v tom pripade si otvorim MP3 v Rhytmboxe a tam to ide bez problemov..
ak sa nemylim, ked prepises tagy v linuxe, tak vo windowse ti ich nerozozna a budes ich mat nevyplnene..
to kodovanie by sa malo dat upravit, ked si das Nastavenia
Zoznam skladieb, tak tam je "automaticke rozpoznavanie kodovania znakov", ale nie je tam bohvieaky vyber..mozno keby si napises nieco pod to do zalozneho kodovania, mohlo by to ist (windows cp-1250?), ale to som neskusal...
riesil som to tak, ze som si tie tagy prepisal - potom bez problemov fungovala aj diakritika...prepises to bud tak, ze kliknes na niektory song pravym a zvolis "Zobrazit informacie o skladbe" a prepises tie divne znaky za tie, ktore tam maju byt a das ulozit - toto vsak nie vzdy funguje (aspon u mna nie) a ked das zobrazit info o skladbe nic sa nedeje..v tom pripade si otvorim MP3 v Rhytmboxe a tam to ide bez problemov..
ak sa nemylim, ked prepises tagy v linuxe, tak vo windowse ti ich nerozozna a budes ich mat nevyplnene..
to kodovanie by sa malo dat upravit, ked si das Nastavenia