Audacious - diskritika

Všetko ohľadom Linuxu...
infinite
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Audacious - diskritika

Príspevok od používateľa infinite »

neviete ako to vyriesit? dlzne mi zobrazuje pekne ale pismena s makcenami vobec
v systeme (ubuntu) mi diakritika ide v pohodke
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

mam pocit, ze tie znaky nevie zobrazit preto, ze v tagoch MP3 je pouzite windowsove kodovanie..pri niektorych MP3 mi bez problemov ukazalo aj pismena s makcenmi, ale vacsinou nie..

riesil som to tak, ze som si tie tagy prepisal - potom bez problemov fungovala aj diakritika...prepises to bud tak, ze kliknes na niektory song pravym a zvolis "Zobrazit informacie o skladbe" a prepises tie divne znaky za tie, ktore tam maju byt a das ulozit - toto vsak nie vzdy funguje (aspon u mna nie) a ked das zobrazit info o skladbe nic sa nedeje..v tom pripade si otvorim MP3 v Rhytmboxe a tam to ide bez problemov..

ak sa nemylim, ked prepises tagy v linuxe, tak vo windowse ti ich nerozozna a budes ich mat nevyplnene..

to kodovanie by sa malo dat upravit, ked si das Nastavenia :arrow: Zoznam skladieb, tak tam je "automaticke rozpoznavanie kodovania znakov", ale nie je tam bohvieaky vyber..mozno keby si napises nieco pod to do zalozneho kodovania, mohlo by to ist (windows cp-1250?), ale to som neskusal...
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Kódovanie až tak veľmi nevadí. Pravdepodobne máš nastavené, aby sa používali bitmapové fonty (a tie nemajú znaky s diakritikou).
Napísať odpoveď