AUDI S3 8L - Snimac pozdlzneho zrychlenia

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Fuxxo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

AUDI S3 8L - Snimac pozdlzneho zrychlenia

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Zdravim vas ludia. nemate niekto nejakeho cloveka, co by vedel samostatne objednat toto cidlo?

jedna sa o vozidlo: AUDI S3 8L, 1,8T (AMK) 154KW
cislo OEM dielu je : 1J1 907 638 B
oznacenie cidla: G251

Origo v audi chcu za 2 cidla (G200 - snimac priecneho zrychlenia a G251 - snimac pozdlzneho zrychlenia) cca 154€

nasiel som to cidlo tu : http://www.skoda-diely.sk/eshop/1j19076 ... lenie.html ale kupovat samotne cidlo G251 za 130€ ked za 154 mam oba nove.
snimac G200 je dobry, blbne mi len G251
Preto sa pytam, ci by to nahodou niekto nemal doma pohodene :) diky
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: AUDI S3 8L - Snimac pozdlzneho zrychlenia

Príspevok od používateľa test »

Hod ten kod na eBay alebo Allegro, tam sa casto predavaju taketo veci a dost lacno.
Fuxxo
Darca
Darca

na ebay-i som hladal, som tam pravidelny kupec ale ani zmienka s takym OE kodom.. allegro som este neskusal ani otvorit, cize netusim co to je, ale idem tam nakuknut
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

myslim, ze staci oznacenie... cidla na ebayi najdes, ale vsetko okolo 150e... asi je to standardna suma, inak tomu nerozumiem...

//

http://www.ebay.de/itm/Audi-TT-8N-A3-S3 ... 500wt_1156 starsia A verzia

http://www.ebay.de/itm/VW-Audi-Ouerbesc ... _588wt_906
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Cislo dielu pis s medzerami aj bez. Hladaj aj bez posledneho znacku B, pretoze by ti fungovali aj novsie verzie s oznacenim C, D a dalsie, ak su.
Fuxxo
Darca
Darca

pozor pani, nepredbiehajme :) Cidlo 1J1 907 638 A podla toho co viem je snimac priecneho zrychlenia, teda G200 ... ja potrebujem snimac pozdlzneho zrychelnia G251, teda ten B-kovy typ.

existuju dva druhy... bud su snimace pri sebe pod volantom (modelove roky od 2002 vyssie) a potom su rozdelene G200 je umiestneny pod volantom a G251 (moj pripad) je umiestneny za kastlikom spolujazdca to su modelove rady do r 2002.. mal som to rozobrate, cize je to tak :)

//autoeditácia príspevku (21 Okt 2012, 21:26)
/// foto dnes odfotene, ked som to mal rozobrate, podla VAG-u je to ono, ked som ho odpojil automaticky vyhodilo chybu...
Prílohy
21102012027.JPG
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ten moj druhy link nie je ono?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Novsie maju ake oznacenie potom, ide B a potom D? Treba pozriet v Etke nahrady, ale k tomu treba VIN. Ak tak mi ho dajcdo ss a dam to zistit. Na Allegro nic neni?
Fuxxo
Darca
Darca

neviem ako su znacene ostatne tieto cidla, ale nenormalne ma zaujalo toto : http://bluevisions.de/projects/Golf_IV_ESP.html

nemam co pokazit, a za skusku nic nedam, len debilne umiestnena T25 skrutka ktora ten snimac drzi tam kde ma byt...

podla toho co som sa cez translator docital, treba opravit studene spojde, ktore sa tam zvyknu drbat, vycistit, opravit zamontovat, dat mu zakladne nastavenia a zistit ci funguje ked bude este mimo osadenia trasenim v ruke cez VAG...

uvidime, lebo zakladne nastavenia nam nepomohli ked bol tam kde je teraz, cize tam bude asi poskodene nieco vo vnutri..

allegro som este neskusil, neviem kam skor pichnut :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Od 1.11.2002 sa diel 1J1 907 638 B uz nedodava a bol nahradeny dielom 1J0 907 651 A. Cena toho tvojho je okolo 2833 CZK, cena tohto novsieho je uz 3599 CZK, teda je o nieco drahsi. Neda sa vsak prepocitat cena len kurzom do eura, nakolko Audi stanovuje jendotne ceny v ramci statov, takze ceny na Slovensku moze byt vyssie ako tie v Cesku.

Problem je, ze v ETKE mi to nenajde tvoj kod motora, ktory si pisal v teme, ked si si kupil auto. Ale viacmenej by mal platit ten kod co som napisal, kedze je uvedeny ako nahrada. Ak ma niekto ETKU, nech to skusi pozriet, neviem preco tam nemam ten tvoj kod, pritom mam poslednu aktualizaciu.

Tych cidiel pre ESP s novym oznacenim 1J0 907 651 A je na nete dost, na eBayi ich je par a su tak od 100 eur vyssie, ale na Allegre ich najdes kopu: http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... +A&order=p Kupit z polskeho Allegra mozes cez sprostredkovatelsku stranku autofra.sk, tiez som odtial kupoval jednu vec a vyslo ma to 4x menej ako pytali za novy diel v Audi (v Audi chceli okolo 1050 eur).
Fuxxo
Darca
Darca

hojko, mas pravdu. Dnes som volal do audiny, tak mi nadiktovali rovnake cislo dielu... Do konca mesiaca stoji 154 eur a od 1. Novembra sa znizuje cena na 142 eur.. Ale vravim, skor ako ho kupim, tak sa ho pokusim opravit podla toho nvodu co som sem postol.. Vsetky potrebne veci a nastroje na to mam, uz len najst si na to dostatok casu a duam sa to podari.... Zatial vam diky ludia... Ak sa mi to podari opravit, tak to sem urcite napisem :)

//autoeditácia príspevku (22 Okt 2012, 16:38)
http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... category=0

je tam toho za tasku... a bude to stat menej ako polovicu a s rocnou zarukou.... uvidime co vyriesim s opravou...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ako si sa rozhodol, ides to skusit opravit alebo objednat nieco napr. z toho Allegra???
Fuxxo
Darca
Darca

akurat vcera som sluzil a mal som kus casu... Snimac som vybral, vydlabal som tu posahanu gelovu hmotu, ale na to treba maximum trpezlivosti... Vybral som plosak za pouzitia vacsej sily, chip ostal prilepeny v kryte v tej gelovej sracke. Vybral som chip, ocistil ho, kamarat mi to priletoval, nahradu tej gelovej sracky sme dali mamut glue, zalozil som, boli sme vyskusat a zatial pohoda... Chybu nevyhadzuje.. Ale este to musim overit cez vag, ci dava pri stojacej polohe snimac spravne hodnoty... Ak nie, tak ppojde z allegra alebo z ciech cisto novy... Podla toho aku cenu mi napise jeden clovek :)

//autoeditácia príspevku (29 Okt 2012, 16:18)
inak strasne svinstvo ten snimac... tak z jednej strany bola nalepka (vid foto vyssie) a z druhej strany bola druha nalepka s kodom 1J0 907 651 A .. som necakal tu druhu nalepku z tej nepristupnejsej strany :) dnes som zase auto 3x prehnal a chyba ESP a ABS nevyskocila... ale fakt to chce tu diagnostiku a spravit aj korekciu toho snimaca... este dam vediet ako to dopadlo

//autoeditácia príspevku (29 Okt 2012, 21:38)
Takze moja maximalna spokojnost :) cidlo pozdlzneho zrychlenia funkcne na 100% aj ked som tomu vobec neveril. pokazene cidlo ukazovalo permanentne hodnotu 23,67m/s˄2 ci pri stojacom, rozbiehajucom sa dopredu alebo dozadu. Po odpojeni cidla hodnota ostala na 4,5m/s˄2. dovolena odchylka pri stojacom aute je +-0,5 m/s˄2 . opravene cidlo pri stojacom aute ukazovalo hodnotu 0,097m/s˄2 a aj pri najmensom pohybe vprad aj vzad sa hodnota okamzite menila :) ja som maximalne spokojny, ze som to opravil aj ked za pomoci kamosa, lebo letovanie nie je moja silna stranka a hlavne som usetril cca 140€
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pekne :) Ja som mal mozno trochu podobny problem, vyhadzovalo mi chybu ABS, problem s jednotkou. Nova jednotka stoji 1700 eur. Tak mi to elektrikar rozrezal, pozrel kable, zlepil, nahodil spat, precistil kontakty a vsetko funguje uz rok.
Fuxxo
Darca
Darca

potom sem hodim aj navod, ked ho dopisem na dieselpower...

//autoeditácia príspevku (31 Okt 2012, 22:38)
tu je navod na opravu... ak sa na to niekto da
Napísať odpoveď