Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Header
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa Header »

RATZINGER666 napísal:teoreticky by to mala byt samozrejme moznost B, ale kedysi som cital clanok o "majstroch" v najnizsich spotrebach (kazdym rokom to byva, ako sa niekolko posadok predhana v tom, kto bude mat najnizsiu spotrebu pri trase z mesta A do mesta B) a ti paradoxne odporucali ovela sviznejsie rozbiehanie z kludu na cestovnu rychlost...
hoď článok...
zaujímalo by ma ale ako ta trasa čo idú na spotrebu vyzerá...totiž je iné to urobiť raz a potom do cieľa ísť 90, 80 alebo to robiť viac krát
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Header napísal: zaujímalo by ma ale ako ta trasa čo idú na spotrebu vyzerá...
jednotka, dvojka a šup do päťky :)
na spotrebu tie testy co chodia su normalne po meste, obec a tak, normalna ccesta teda, ziadny okruh
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No schválne som vyhrabal Škoda magazín, tam bol teraz o tom článok a presne tak je to interpretované - z vašej cesty, by čo najdlhší čas mala byť jazda na 5ke. Čiže tieto rady nie sú explicitne myslené na štýl, dostať sa na 5ku v čo najkratšom čase, ale stráviť na 5ke čo najdlhší čas jazdy.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Header: mrzi ma to, ale clanok nemam, musel by som ho vygooglit, ale to snad zvladnes aj Ty :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Takto, poznam par taxikarov vo Varsave a vsetci pridavaju stylom 1,2 3/4 plynu a sup do 4 alebo 5.
Rovnako akceleracia napr z 50km/h na 90km/h podradia do 3 a v 90km/h proste hodia do 5 alebo 6.

Naposledy som to skusal aj ja, a s pomalym pridavanim a dusenim motora som mal v 12km useku asi o 1,75l vacsiu priemernu spotrebu.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

minule som isiel 26 km trasu kopce stupania kde bolo treba mtoor vytačať takže teoreticky by to malo žrať ( tam aj spat spolu to bolo tych 260 km) ale urobil som spotrebu 5.8 a to som velmi často išiel na 5tke...ako aj som nechapal..toto sa mi ešte v živote nepodarilo pri takom stupani a klesani kde boo treba často brzdiť mtoorm vytačať to ab yto auto vytiahlo do toho stupania...vžyd som mal okolo 6-7-8 litrov ale teraz ze 5.8..vravim si ze no pekne
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

dekarbon napísal:minule som isiel 26 km trasu kopce stupania kde bolo treba mtoor vytačať takže teoreticky by to malo žrať ( tam aj spat spolu to bolo tych 260 km) ale urobil som spotrebu 5.8 a to som velmi často išiel na 5tke...ako aj som nechapal..toto sa mi ešte v živote nepodarilo pri takom stupani a klesani kde boo treba často brzdiť mtoorm vytačať to ab yto auto vytiahlo do toho stupania...vžyd som mal okolo 6-7-8 litrov ale teraz ze 5.8..vravim si ze no pekne
ako prepac, ale tvoje poznatky sa daju povazovat za irelevantne vzhladom na tvoj styl jazdy...

ja zas vravim, ze rozbehnut a potom drzat nohu na jednom plyne... ci hore kopec, ci dole kopec... ci pojdem dole 130, ci hore 70... imho naj jazda na spotrebu
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Chcem sa opýtať ohľadom cvičiska. Je nejako oficiálne ustanovené, ako má to cvičisko vyzerať, resp. ako majú byť rozostavené kuželky, alebo si to môže jednotlivá autoškola jemne prispôsobiť? Samozrejme asi všetci majú slalom + kolmé a pozdĺžne parkovanie, no keď pozerám videá, tak u nás to je trochu inak rozmiestnené, najmä v tom našom rozostavení je podstatne ľahšie zaparkovať kolmo, ako v tých, čo vidím niekde na nete. Pýtam sa len preto, aby som počas kurzu nejazdil takto a na skúškach ma prekvapia s nejakým iným rozostavením. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

každé cvičisko môže byť iné, povinné sú iba zostavy (to čo si vymenoval - slalom a šíkmé/pozdlžné parkovanie + garáž). Tvar ale už záleží od plochy na ktorom je. Ale neboj sa že ti dajú iné, skúšky budeš robiť na tom istom ako celý kurz
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

okrem toho v praxi je vzdy kazda situacia ina, mal by si sa to radsej naucit poriadne...
Hensym
VIP
VIP

Samozrejme. Každopádne, keď mi inštruktor ukázal trasu, ako to spraviť, tak som to spravil na prvý krát, bez problémov, bez zaváhania, v garáži som bol presne v strede a povedal som si "dá sa to vôbec nespraviť?". Ide ale o to, že ak by tam bola iná trasa, v kombinácií s možným stresom to môže dopadnúť zle. V praxi pri tebe pri parkovaní nestojí policajt, takže je to podľa mňa o inom.

Ešte ma napadlo, asi najlepšie otázka pre niekoho, kto robil vodičák ako 17 ročný, chcem sa spýtať čo sa týka nahlasovania osôb s ktorými budem jazdiť. Čiže kedy sa to nahlasuje, a čo tam budem potrebovať. Či stačí nahlásiť meno, alebo tam budú musieť prísť so mnou, atď.
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Space5800 »

K tomu nahlasovaniu vypíšeš nejaké A4 tlačivo (mne ho dal inštruktor ale niekde na nete určite bude), s tým prídeš na policiu, keď si pôjdeš vybavovať vodičak. Aj keď tam budeš mať niečo blbo "teta" ti zrejme ako mne dá nové. Tie osoby s tebou nebudú musieť prisť, akurát asi len rodič pretože do toho papiera sa vypisuje aj "zakonny zastupca" a ja som tam podpisaneho otca a na policii bola so mnou mama a "teta" sa vyjadrila v zmysle že tam musi byť podpisany ten kto prišiel so mnou.
// http://www.autoskolasuska.sk/uploads/su ... -rokov.pdf
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

Mne dala teta pred fotením ten papier, tam hoc aj doma napíšeš tri osoby. Treba rodné číslo. Potom, keď mi prišla esemeska, prišiel som aj s papierom, osoby si vyhľadali v databáze, či je všetko OK a zapísali si to. Zákonného som mal mamu a bola tam so mnou, takže tak. Vodičák mi dali a hotovo :D
Hensym
VIP
VIP

Chcel by som sa opýtať, keďže si neviem rady, ohľadom jednej testovej otázky.

Zastavením sa rozumie:

..a teraz neviem, pretože niekedy je správne keď označím "Prerušenie jazdy z dôvodu nezávislého na vôle vodiča", a inokedy je správne keď označím "Uvedenie vozidla do pokoja na čas nevyhnutný na úrýchlené nastúpenie a vystúpenie osôb". Sranda je v tom, že niekedy sú obe odpovede v jednej otázke...

Je tam nejaká finta?
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mustafa »

Zastavenie a zastavenie vozidla sú dva odlišné pojmy, na to dávaj pozor.
Hensym
VIP
VIP

Dík, toto som napríklad netušil. :) Takže:

Zastavenie vozidla - uvedenie vozidla do pokoja na čas nevyhnutný na urýchlené bla bla bla....
Zastavenie - prerušenie jazdy z dôvodu nezávislého na vôle vodiča

Right?
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mustafa »

Presne naopak. :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

my sme sa kedysi ucili rozdiely medzi "stanie" a "zastavenie", ci to uz je teraz inak?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

zastavenie a statie, ako na prekrizenej znacke raz a 2x, to je ono?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

RATZINGER666 napísal:my sme sa kedysi ucili rozdiely medzi "stanie" a "zastavenie", ci to uz je teraz inak?
zastavenie, zastavenie vozdila, státie. To sú tri rôzne veci

zastavenie - na čas nevyhnutný na nastúpenie/vystúpenie alebo na naloženie/vyloženie
zastavenie vozidla - z dôvodu nezávislého od vôle vodiča (vbehne ti do cesty decko, musíš šlapnúť na brzdy ale zrovna by tam bol zákaz zastavenia, tak by si dostal pokutu napriek tomu že keby nezastavíš tak ho zrazíš. Preto vznikol pojem zastavenie vozidla, lebo zákaz je "zákaz zastavenia" a nie "zákaz zastavenia vozidla" a tým pádom sa takéto situácie vymykajú tomu zákazu)
státie - na čas dlhší ako zastavenie (parkovanie a pod.)
Napísať odpoveď