Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Hensym: No je to blbost ale mohla
, vztahuje sa to len na sedadlo spolujazdca.
Tak, druhý pokus vyšiel. 
Trasu mi ťažšiu dať asi nemohol, ale aj tak som spokojný. Síce som išiel 50 na 30-ke, ale keď som mu povedal že tú značku kvôli stromu nevidno, a to absolútne, súhlasil, nechal ma a ešte stihol zanadávať na cestárov.
Trasu mi ťažšiu dať asi nemohol, ale aj tak som spokojný. Síce som išiel 50 na 30-ke, ale keď som mu povedal že tú značku kvôli stromu nevidno, a to absolútne, súhlasil, nechal ma a ešte stihol zanadávať na cestárov.
Ja som začal autoškolu približne 18.7 tohto roka
teoriu už idem ku koncu , mal som 2 jazdy na cvičisku (dopadli dobre)
teraz bude nasledovať 29 hodín jázd ktorých sa nebojím .. ále je tam to ale
Bojím sa skôr skúšok a to kuželiek .. nie a nie trafiť to auto do tých kuželiek
čo som skúšal ..
Teda presnejšie skúšal som to len na paskach na zemi
teda nevidel som za sebou kuželky iba pásky nalepené na zemi (biele)
ale raz som stál 20cm pri páske s prava a inokedy 20 pri páske s lava
Ono nie a nie
myslím že sa to budem musieť učiť a učiť
Ale zas s kuželkami to bude pravdepodobne lepšie 
teraz bude nasledovať 29 hodín jázd ktorých sa nebojím .. ále je tam to ale
Bojím sa skôr skúšok a to kuželiek .. nie a nie trafiť to auto do tých kuželiek
Teda presnejšie skúšal som to len na paskach na zemi
ale raz som stál 20cm pri páske s prava a inokedy 20 pri páske s lava
Ono nie a nie
18.7 si zacal a mal si len 2 jazdy? To co tam mali dovolenku? Ja co si pamatam som mal jazdy hned tyzden po prvej hodine.
Áno
veľa vela teorie
dobrá autoškola čo ta niečo aj naučí
a teraz ešte 29 hodín za vlantom
jazdy
Naučí? Dovolím si tvrdiť, že tri štvrtiny zákonov čo sa preberajú v autoškole drvivá väčšina vodičov už ani nepozná... Podstatné sú značky a križovatky a toho nie je zas až tak veľa... A najpodstatnejšia ako inak prax 
Melon: je síce pravda že ľudia veľa zabúdajú po autoškole, hlavne čo sa zákonov týka, ale že by zabúdali až tak ako si napísal to sa mi teda nezdá. Ja osobne si pamätám tých čísel, rozmerov celkom dosť. Nie je toho zase až tak veľa. Aj keď niečo pravdy na tom je. Križovatky a značky si zautomatizuješ ďaleko lepšie ako zákony.
My sme sa na teórií smiali, nuda nebola, bol som skoro na všetkých, a taká jediná vec čo sa mi vryla do hlavy sú hĺbky dezénov. 
Potom tí, čo dokončili teóriu mohli počas hodín teórie písať testy, a ak spravili chybu inštruktorka vysvetlila (je to lepšie ako keď spravíš chybu a nevieš, tak sa to iba nabiflíš)... Čiže ja som sa väčšinu naučil takto priamo na testoch.
Potom tí, čo dokončili teóriu mohli počas hodín teórie písať testy, a ak spravili chybu inštruktorka vysvetlila (je to lepšie ako keď spravíš chybu a nevieš, tak sa to iba nabiflíš)... Čiže ja som sa väčšinu naučil takto priamo na testoch.
-
marek carey
Medium Star
Vsetko je to o cviku. Po dvoch razoch nemozes cakat nic. Stres a nervozita robia svoje tiez. Taku tu skutocnu zrucnost dostanes do ruk a oci az vlastnou praxou. 
Vsetci sa ucia z testov, len magor by sa ucil z knizky v ktorej su znenia zakonov a keci.
-
marek carey
Medium Star
Prave preto su na cestach taki debilkovia aki su.test napísal:Vsetci sa ucia z testov, len magor by sa ucil z knizky v ktorej su znenia zakonov a keci.
Dovod? Co takeho sa naucis z knihy a nie z testov?
-
marek carey
Medium Star
Dovod? Ten test pokryje mozno 20% vyhlasky, to si myslis, ze je akoze dost? Keby ju ludia znali, by nebolo na cestach to, co je. Premavka v tomto state je uboha, vodici neohladuplni a najma z dovodu ich nekonecnej debility a nevedomosti, preto sa maju ucit z knihy. Nikto po nikom nechce ucit sa zakony naspamat, ale vacsina ani nevie o com ta vyhlaska vlastne je.test napísal:Dovod? Co takeho sa naucis z knihy a nie z testov?
Co je tych 80 percent, ktore v testoch nie su? Vsak sem daj aspon 10 prikladov, ktore sa vdaka testom nenaucis, lebo mna teda nic nenapada v tomto smere.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
marek carey: a co ich robi "debilkami"? to, ze nepoznaju doslova a dopismena cely zakon o cestnej premavke? pocitam, ze ako kazdy bezny clovek poznas a mas dobodky nastudovanu aj ustavu, trestny zakon, zakon o dph ci zakonnik prace, v nasledovnom odkaze si mozes nastudovat aj ten cestny... http://www.vyvlastnenie.sk/predpisy/zak ... -premavke/ ... pocitam s tym, ze nez najblizsie vylezies s autom na cestu, budes to mat uz vsetko v malicku...
...a co ma debilita spolocna s neznalostou zakona?
dalsia vec - vsetko potrebne sa clovek dozvie na hodinach teoretickej vychovy, preco spominas iba testy?
dalsia vec - vsetko potrebne sa clovek dozvie na hodinach teoretickej vychovy, preco spominas iba testy?
-
marek carey
Medium Star
Podla mna, staci povedat to, ze tam nie su ani vsetky dopravne znacky, a taky vodic ma zodpovedat za bezpecnu premavku? Nehovoriac o detailoch ako a kde mozu stat, zastavit, ti co robili testy davno nemaju ponatie o nejakom striedavom radeni, alebo ako vyuzivat pripajacie a odbocovacie pruhy...test napísal:Co je tych 80 percent, ktore v testoch nie su? Vsak sem daj aspon 10 prikladov, ktore sa vdaka testom nenaucis, lebo mna teda nic nenapada v tomto smere.
//autoeditácia príspevku (22 Aug 2012, 12:12)
Ja spominam testy? Ja hovorim o tom, preco sa nema clovek ucit iba z testov. A tiez na teorii nie je nik povinny povedat vsetko do poslednej bodky.RATZINGER666 napísal:marek carey: a co ich robi "debilkami"? to, ze nepoznaju doslova a dopismena cely zakon o cestnej premavke? pocitam, ze ako kazdy bezny clovek poznas a mas dobodky nastudovanu aj ustavu, trestny zakon, zakon o dph ci zakonnik prace, v nasledovnom odkaze si mozes nastudovat aj ten cestny... http://www.vyvlastnenie.sk/predpisy/zak ... -premavke/ ... pocitam s tym, ze nez najblizsie vylezies s autom na cestu, budes to mat uz vsetko v malicku...
A ano, cestny zakon nastudovany mam a ak si bol v autoskole, mal si ho mat precitany aj ty a toto je presne ta debilita, ze prave taky, co ho necital a v zivote nevidel sa bude s tebou hadat ako je jeho chyba vlastne tvoja, lebo ty si vymudreny a mas nastudovane zakony. Ale mas pravdu, som velmi vulgarny a nebudem vaznu zdravotnu poruchu aplikovat na zdravych ludi, kde bude chyba pravdepodobne niekde inde.
Znacky sa preberaju na teorii a tie najhlavnejsie su v testoch. S urcitou castou znaciek sa stretnes 3x za zivot. Statie, zastavenie, to vsetko sa rozobera na teorii, na jazdach a je to aj v testoch. Pruhy sa taktiez beru na hodin, na jazdach a su aj v testoch. Vela z toho vsak nedodrzuju ani profesionalni vodici, napriklad vodici autobusov alebo kamionov, nie je to o neznalosti zakona a vyhlasky, ale o arogancii na ceste (ktora nie je castokrat sposobena neznalostou).
Skus sem dat schvalne 10 prikladov, ktore nie su v testoch, zatial si vymenoval dva, tie sa vsak v testoch nachadzaju.
Skus sem dat schvalne 10 prikladov, ktore nie su v testoch, zatial si vymenoval dva, tie sa vsak v testoch nachadzaju.
to, ze niekto bude mat nastudovanu celu vyhlasku z nikoho nespravi dobreho vodica, v praxi ti z tej vsetkej teorie staci vediet len par veci vsetko ostatne je prax, ktoru nenaberies inak ako jazdenim
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ano, spominas, ze sa uci iba z testov... ale vsetky veci mas predsa vysvetlene na teorii... alebo si myslis, ze to, co sa na hodinach rozprava, staci pustit jednych uchom dnu a druhym von?
vysvetlis nam este raz, prosim Ta, na co je komu znalost celeho zakona, ked ja si za tie roky nepamatam ani len polovicu toho, co som sa ucil este k tomu iba z tych testov, a pocitam, ze takychto ludi je drviva vacsina? o striedavom radeni a podobnych zalezitostiach sme sa neucili ani my, ale to este predsa neznamena, ze to v praxi neovladam, a to jazdim od vydania vodicaku dennodenne... co si potom zapamataju ludia, ktori vylezu z autoskoly, vlastne auto nemaju, jazdia prilezitostne raz za pol roka a auto si kupia az o pat rokov?
ja som ten zakon necital a ani ma nenapade ho citat, pretoze som sa v praxi stretol so vsetkymi situaciami, s ktorymi som sa stretnut mohol... a to, koho je vina napr. pri nehode urci predsa policia alebo inspektorat, o tom nemusi mat ani jeden ucasnik ani paru...
vysvetlis nam este raz, prosim Ta, na co je komu znalost celeho zakona, ked ja si za tie roky nepamatam ani len polovicu toho, co som sa ucil este k tomu iba z tych testov, a pocitam, ze takychto ludi je drviva vacsina? o striedavom radeni a podobnych zalezitostiach sme sa neucili ani my, ale to este predsa neznamena, ze to v praxi neovladam, a to jazdim od vydania vodicaku dennodenne... co si potom zapamataju ludia, ktori vylezu z autoskoly, vlastne auto nemaju, jazdia prilezitostne raz za pol roka a auto si kupia az o pat rokov?
ja som ten zakon necital a ani ma nenapade ho citat, pretoze som sa v praxi stretol so vsetkymi situaciami, s ktorymi som sa stretnut mohol... a to, koho je vina napr. pri nehode urci predsa policia alebo inspektorat, o tom nemusi mat ani jeden ucasnik ani paru...
-
marek carey
Medium Star
Snad cakas, ze si idem stiahnut 35 testov, z toho vyberiem otazky, ktore sa neopakuju a potom podla vyhlasky doplnat vsetko co tam nie je? Tvoj zdravy rozum by ti mal dat vediet, ze ani keby ich vsetky len za sebou nakopirujes tak toho nikdy nebude tolko, co je v tej vyhlaske. Ale mas proste nazor na to svoj, mas nan pravo a prajem ti, aby si nemusel byt nikdy v situacii, ze ten tvoj nazor bude zly a potom s tym mas zit cely zivot. Ja som si tiez povedal len svoj a tiez nemozem vediet, ako velmi inym vadi.test napísal:Znacky sa preberaju na teorii a tie najhlavnejsie su v testoch. S urcitou castou znaciek sa stretnes 3x za zivot. Statie, zastavenie, to vsetko sa rozobera na teorii, na jazdach a je to aj v testoch. Pruhy sa taktiez beru na hodin, na jazdach a su aj v testoch. Vela z toho vsak nedodrzuju ani profesionalni vodici, napriklad vodici autobusov alebo kamionov, nie je to o neznalosti zakona a vyhlasky, ale o arogancii na ceste (ktora nie je castokrat sposobena neznalostou).