Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Exspiration dejt 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
to je len kravina z hlavy "expertov" ako hovník a podobné bullshity. To "s" tam dali umelo, a nikto nevie prečo. Asi len aby mali nové slovíčko čo vymysleliGrim napísal:...a páni, píše sa exspirácia, nie expirácia...
ale to sme už dosť OTexpirácia (predmet)
z anglického expire, co znamena vyprsat, skoncit; napr. expiracia platobnej karty = skoncenie platnosti karty a pod...
audio- nie je to tak celkom ako hovoríš
, keď máš lekárničku po expirácii znamená to , že niečo v lekárničke (napr. obväz) je po dobe trvanlivosti napr 1.4.2013 no ostatné veci môžeš mať aj do napr. 4.10.2016 , takže stačí otvoriť nájsť vec po expirácii a kúpiť jednotlivo takú istú ale novú , je to bežný postup ušetríš tým možno aj 15€ , komplet lekárničky na niektorých miestach nie sú také lacné a nehovoriac o benzinkach

Aha teraz to poriadne čítam a napísal si to podobne
tak sorry
aspoň zdieľam rovnaký názor
Aha teraz to poriadne čítam a napísal si to podobne
aspoň zdieľam rovnaký názor
uz som tu raz pisal, chcel som vymenit balicek obvazov, ktory bol po expiracii, obehal som asi 4 lekarne a vsade ma odpalkovali, ze to nemaju lebo sa im to neoplati drzat, ako u debilov 
Neni pravda.audiotrack napísal:Lebo kedysi boli lekárničky biele s červeným krížom, no po novom musia byť oranžové s bielym krížom, ktorý má dokonca stanovenú minimálnu veľkosť (tuším to je 7 cm) a musí obsahovať kartu prvej pomoci
vyhláška č. 143/2009 Z. z.
A. Všeobecné požiadavky:
5. Obal lekárničky má
d) mať oranžovú farbu podľa normy RAL 2003, 2004, 2008, 2009, 2010 alebo 2011 na celom jeho povrchu; na lícnej strane obalu v jeho strede je umiestený rovnoramenný biely kríž s minimálnou veľkosťou 7 cm, pri lekárničke podľa § 1 ods. 1 písm. a) s minimálnou veľkosťou 4 cm.
Nikde sa teda nepíše, že musí byť oranžová. Ide o to, aby bola dobre viditeľná v tme. Keď teda niekde kúpiš napr reflexnú zelenú, je to v poriadku. Fixne daná je iba veľkosť kríža. Mnoho ľudí ale tomuto boomu podľahlo a všetci kupovali len oranžové.
-
audiotrack
VIP
a prečo si nezvýraznil aj "na celom jeho povrchu". Ak má mať ten obal oranžovú farbu na celom jeho povrchu, tak je to vlastne to isté, ako keď napíšem že má byť oranžový. Zase nehľadaj v tom zákone slovo "musí" a trošku použi aj hlavu
Áno, má mať = musí.. Nie môže mať...
Ja často vídavam lekárničky, ktoré síce sú oranžové, ale rôznofarebné nálepky majú na celej prednej strane.
Plus, neviem, čo je to za logiku, určovať farbu a veľkosť rovnoramenného kríža, keď kopa ľudí tú lekárničku aj tak má v pôvodnom boxe na lekárničku v kufri, ktorý je väčšinou čierny - čiže tam má tá oranžová asi taký význam, ako farba obväzu.
"exspirácia" je bullshit, ktorý nikdy už len z princípu dodržiavať nebudem.
Plus, neviem, čo je to za logiku, určovať farbu a veľkosť rovnoramenného kríža, keď kopa ľudí tú lekárničku aj tak má v pôvodnom boxe na lekárničku v kufri, ktorý je väčšinou čierny - čiže tam má tá oranžová asi taký význam, ako farba obväzu.
"exspirácia" je bullshit, ktorý nikdy už len z princípu dodržiavať nebudem.
No chlapci píšte si čo chcete, ale podľa mňa slovo má mať ≠ musí mať... teda napr Jožko má mať dnes o pol tretej tréning nie je to isté ako Jožko musí mať dnes o pol tretej tréning.
-
Fabo
Hardcore addict
a má mať == môže mať?
Podľa mňa môže mať znamená negáciu nesmie mať... má mať je niečo iné.
Jožko má mať tréning. Možno nebude mať, ale potom dostane od pána policajta pokutu.
Podľa mňa môže mať znamená negáciu nesmie mať... má mať je niečo iné.
Jožko má mať tréning. Možno nebude mať, ale potom dostane od pána policajta pokutu.
Chlapci vysvetlí mi niekto rozdiel medzi týmto ? prečo to je v obci inak ? 

Prečo? Kvôli plynulosti dopravy.
-
Fabo
Hardcore addict
mimo mesta sa jazdi inak ako v meste. mimo mesta mas viac pruhov na rychlej kapacitnej komunikacii, v meste mas na nosnych tahoch kde je vela aut, to znamena normalne pomalsiu jazdu, zapchy, krizovatky kazdych par metrov. Bolo by kontraproduktivne tahat cloveka co napr. prisiel zlava a o kilometer zas odbocuje dolava krizom krazom cez pruhy.
To co ti begbee hovori si dobre pamataj a ked pojdes po dialnici alebo ceste pre motorove vozidla, drz sa v pravo.
A ak su tam 3 pruhy, stale plati drz sa vpravo.
Vseobecne jednou z prvych viet kazdej autoskola ucebnice je ze jazdi sa pri pravom okraji vozovky cize furt jazdis v pravo. Nemas dovod sa zdrziavat v lavo/strede lebo v pravo je velmi dobre.
A ak su tam 3 pruhy, stale plati drz sa vpravo.
Vseobecne jednou z prvych viet kazdej autoskola ucebnice je ze jazdi sa pri pravom okraji vozovky cize furt jazdis v pravo. Nemas dovod sa zdrziavat v lavo/strede lebo v pravo je velmi dobre.
Vodičák hotový , ráno som mal trošku nervy ale pomaly to ustúpilo , keď som si vytiahol test , ktorý som vedel že dám na 55b .
Cvičisko a jazda bola pohode , sranda v aute s policajtom počas presúvania ..
Paradox baby nechal jazdiť aj 20 minut mna a ostatných možno 10 , videl , že všetko v kľude kontrolujem už dopredu dávam o sebe vedieť a v klude si klopkám po volante
Good luck
som zvedaví kedy mi dojde kartička
Cvičisko a jazda bola pohode , sranda v aute s policajtom počas presúvania ..
Paradox baby nechal jazdiť aj 20 minut mna a ostatných možno 10 , videl , že všetko v kľude kontrolujem už dopredu dávam o sebe vedieť a v klude si klopkám po volante
Good luck
som zvedaví kedy mi dojde kartička
-
audiotrack
VIP
najprv si musíš podať žiadosť
Soferovat uz inac "mozes" nie celkom koser ale vodicske opravnenie si dnesnym dnom uz nadobudol.
Maximalne mozes dostat pokutu za to, ze nemas u seba platne doklady ale to sa da v 97,6% pripadov ukecat v tomto pripade. To len tak kebyze si nazhaveny ist jazdit
Maximalne mozes dostat pokutu za to, ze nemas u seba platne doklady ale to sa da v 97,6% pripadov ukecat v tomto pripade. To len tak kebyze si nazhaveny ist jazdit
-
audiotrack
VIP
ďalšia múdrosť vycucaná z hegyho penisu. Jasné že jazdiť ešte nemôže, kým nemá vodičák. To že spravil skúšky ho k vedeniu motorového vozidla nijak neoprávňuje
cakal som kedy niekto "nalozi" na hegyho.
A mas aj odovodnenie tohoto divneho tvrdenia?
Btw pisem to preto ze som sa na to pytal priamo policajta ktory ma skusal, je to sice uz par rokov ale nemyslim si ze sa nieco zmenilo, nejak markantne
Kukam ze moj penis ma teda hlavicku, keby si chcel audiotrack, dojdi si aj ty cucnut ak ti nieco nieje jasne
A mas aj odovodnenie tohoto divneho tvrdenia?
Btw pisem to preto ze som sa na to pytal priamo policajta ktory ma skusal, je to sice uz par rokov ale nemyslim si ze sa nieco zmenilo, nejak markantne
Kukam ze moj penis ma teda hlavicku, keby si chcel audiotrack, dojdi si aj ty cucnut ak ti nieco nieje jasne