Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Ďuľa
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa Ďuľa »

Ja viem , kúpil som kolky a zajtra sa idem fotiť potom som zvedaví kedy dorazí , nie bez papierov jazdiť nemôžeš !
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Hegy napísal:cakal som kedy niekto "nalozi" na hegyho.
A mas aj odovodnenie tohoto divneho tvrdenia? :D
Btw pisem to preto ze som sa na to pytal priamo policajta ktory ma skusal, je to sice uz par rokov ale nemyslim si ze sa nieco zmenilo, nejak markantne
Kukam ze moj penis ma teda hlavicku, keby si chcel audiotrack, dojdi si aj ty cucnut ak ti nieco nieje jasne :mrgreen:
jasné že mám aj odovodnenie, ale načo ti sem budem dávať citáciu zákona, keď to zase ofrfleš? Ty predsa nič čo je uzákonené a verejne dostupné neakceptuješ, ty sa riadiš svojím svetom :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Nemozes, to som ti napisal. Nemozes z pohladu toho ze sa dopustas priestupku ked nebudes schopny predlozit zakonom stanovene doklady. Ale nie z hladiska vodic/nevodic. Po zlozeni skusky si sa stal vodicom (mas opravnenie viest motorove vozidlo danej skupiny), teda policajt zavola na stalu sluzbu (ako keby si povedal ze si si vodicak zabudol doma), on preveri ze vodicske opravnenie naozaj mas a moze ta sankciovat nejakou max dvackou za to ze si nemal karticku u seba.
Pouzil som vas oblubeny prostriedok na vyvracanie mojich vymyslov...
PODMIENKY ZÍSKANIA VODIČSKÉHO OPRÁVNENIA
1. Podmienky pre získanie vodičského oprávnenia

Vodičské oprávnenie sa udelí žiadateľovi, ktorý:

dosiahol ustanovený vek potrebný na vedenie motorových vozidiel príslušnej skupiny a podskupiny,

má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky (trvalým pobytom sa rozumie aj prechodný pobyt občana Slovenskej republiky trvale žijúceho v cudzine a prechodný pobyt cudzinca na území Slovenskej republiky),

je zdravotne spôsobilý viesť motorové vozidlo (ďalej len "zdravotná spôsobilosť"),

sa podrobil ustanovenej príprave,

preukázal na skúške odbornú spôsobilosť viesť motorové vozidlo,
17+ máš, trvalý pobyt asi máš, zdravotná spôsobilosť sa rieši niekde na začiatku kurzu to asi máš, do autoškoly si chodil a máš po skúškach, woilaaaa, si vodič, doklad si musíš dať vystaviť ale pri posudzovaní toho či smieš / nesmieš viesť motorové vozidlo nieje relevantný.

:smt006
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hegy napísal:Nemozes, to som ti napisal. Nemozes z pohladu toho ze sa dopustas priestupku ked nebudes schopny predlozit zakonom stanovene doklady. Ale nie z hladiska vodic/nevodic. Po zlozeni skusky si sa stal vodicom (mas opravnenie viest motorove vozidlo danej skupiny), teda policajt zavola na stalu sluzbu (ako keby si povedal ze si si vodicak zabudol doma), on preveri ze vodicske opravnenie naozaj mas a moze ta sankciovat nejakou max dvackou za to ze si nemal karticku u seba.
na zvýraznenom sa zasekne, pretože zistí, že na tvoje meno nebol žiaden vodičský preukaz vystavený. A teda je sakra rozdiel či nejaký vodičák mám ale doma, alebo žiaden nemám

to čo si napísal zo zákona sú PODMIENKY ZÍSKANIA VODIČSKÉHO OPRÁVNENIA. Ešte si si to napísal aj veľkým, a aj tak si to po sebe nevieš prečítať. Áno, ak toto všetko splníš, tak si splnil podmienky na získanie vodičského oprávnenia = vodičáku. Ale nie na vedenie motorového vozidla. Tam je totiž podmienka, že ten vodičák musíš MAŤ. A to mať fyzicky, nie že spravil som skúšky a viac som neriešil. Na tvoje meno ten vodičák musí existovať
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...v tomto prípade si myslím, že Hegy má pravdu...policajt ťa v tomto prípade môže sankcionovať pokutou do výšky 30€...zdroj: http://auto.pravda.sk/doprava/clanok/62 ... riestupky/
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

http://portal.gov.sk/Portal/sk/Default. ... =1&aid=116
Motorové vozidlo určitej skupiny alebo podskupiny smie viesť len osoba, ktorá je držiteľom vodičského oprávnenia príslušnej skupiny alebo podskupiny.
Ty ale držitelom žiadneho oprávnenia nie si, keď si o jeho vydanie nepožiadal a/alebo ti nebolo vydané. Rovnako ako nie si inžinier keď spravíš štátnice (tým sa staneš až po získaní diplomu na promociach) a podobne
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

audiotrack napísal: na zvýraznenom sa zasekne, pretože zistí, že na tvoje meno nebol žiaden vodičský preukaz vystavený. A teda je sakra rozdiel či nejaký vodičák mám ale doma, alebo žiaden nemám

to čo si napísal zo zákona sú PODMIENKY ZÍSKANIA VODIČSKÉHO OPRÁVNENIA. Ešte si si to napísal aj veľkým, a aj tak si to po sebe nevieš prečítať. Áno, ak toto všetko splníš, tak si splnil podmienky na získanie vodičského oprávnenia = vodičáku. Ale nie na vedenie motorového vozidla. Tam je totiž podmienka, že ten vodičák musíš MAŤ. A to mať fyzicky, nie že spravil som skúšky a viac som neriešil. Na tvoje meno ten vodičák musí existovať
Neviem uz oponovat, skusil som hojkarsku zbran google, nepomohlo.
Ked poviem nieco z praxe, vycucal som si to z penisu.
Stavas ma do situacie si o tebe mysliet, ze nedokazes pochopit elementarny rozdiel medzi opravnenim viest motorove vozidlo a vodicskym preukazom.
Takisto ako si obcan slovenskej republiky pred tym ako dostanes obciansky preukaz ("Najbežnejším spôsobom nadobudnutia štátneho občianstva je filiácia, čiže narodenie v príslušnom štáte."). Takisto mozes byt vodicom predtym, ako dostanes vodicsky preukaz.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

takisto ako nemôžeš voliť kým nemáš občiansky preukaz, nemôžeš viesť motorové vozidlo kým nemáš vodičský preukaz :) Asi toľko k tvojmu argumentu.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...audio, mne sa zdá, že vodičský preukaz je iba dokladom (dôkazom) o tom, že to oprávnenie máš...

...Hegy, musíš nájsť nejaký dôkaz, inak sú to iba dohady, dôkaz z praxe, nie je dôkazom, pretože ako si sám vo viacerých témach napísal, pilicajti sú bezmozgovia, ktorí nič nevedia a ani zákony nepoznajú...ako môžeš vedieť, že to čo si ty zažil v praxi nebolo spôsobené iba neinformovanosťou policajta?...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Reagujem na temu policia expresivne, pretoze vsetko od ich vedenia po ich cinnost je pre dnesnu dobu polutovaniahodne a miesto napravy si z nas robia volov. Preco sa nechovat ako vôl tiez ;)
A audiotrack, invalid argument.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Grim napísal:...audio, mne sa zdá, že vodičský preukaz je iba dokladom (dôkazom) o tom, že to oprávnenie máš...
veď ale celý právny systém je o dôkazoch. Policajt nemá prístup k tomu či si ty spravil nejaké blbé skúšky. On má prístup k tvojmu vodičáku na základe mena a adresy. Ak mu v systéme nenájde že ho máš, tak nemáš oprávnenie. Ak ho máš a zabudol si doma, tak fajn, pokuta. Ale ty ho ešte nemáš. Ani doma, ani v práci, ani nikde. Proste žiaden vodičák na tvoje meno neexistuje, tak sa nie je o čom baviť
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Policajt nemá prístup k tomu či si ty spravil nejaké blbé skúšky.
A toto vies na isto :?: pretoze ja mam ine informacie o policajnom IS, to vsak na googli nenajdes takze som asi v prdeli :mrgreen:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...och...odteraz budem reagovať iba na audia...a zdá sa mi, že sme skončili, lebo sa nedohodneme, či sa oprávnenie zapisuje do policajnej datábazy po absolvovaní skúšok, alebo až po vydaní vodičského preukazu...a kedy je to vydanie vodičského preukazu?...keď príde na dopravný inšpektorát v danom meste, alebo keď si ho dotyčný prevezme?...

//...každopádne by som svoje nažhavenie tých pár dní nechal ochladnúť a počkal si na vodičský preukaz...
Ďuľa
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Ďuľa »

Nehádajte sa tu a radšej mi napíšte čo zajtra potrebujem zobrať zo sebou ? nejaký papier kde budu vypisané tie osoby (spolujazdci) a kolky ?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Pomohlo by keby vylistujem prveho policajta zo zoznamu, zavolam mu, opytam sa ho, nahram to a uploadnem?
Myslim ze je jasne vo co tu gou a uz musi byt aj audiovi jasne ze vodicske opravnenie nevznika vystavenim preukazu ale preukaz sa vystavuje na zaklade opravnenia.
Nejde o nic nerealne, uz som tu uploadoval videa na temu "kvalita francuzkych vozov" lebo to tiez nezgooglis :|

//autoeditácia príspevku (08 Apr 2013, 14:15)
Ďuľa napísal:Nehádajte sa tu a radšej mi napíšte čo zajtra potrebujem zobrať zo sebou ? nejaký papier kde budu vypisané tie osoby (spolujazdci) a kolky ?
http://www.minv.sk/?podanie-ziadosti-o- ... preukazu-1
Vodičské preukazy vybavíte na oddeleniach dokladov poriadkovej polície príslušného okresného riaditeľstva Policajného zboru. Príslušné oddelenie dokladov prijíma žiadosti o vyhotovenie vodičského preukazu ústnym oznámením držiteľa vodičského oprávnenia. Žiadateľ o vydanie vodičského preukazu podáva žiadosť osobne na oddelení dokladov. Vodičský preukaz vydá orgán Policajného zboru príslušný podľa miesta udelenia vodičského oprávnenia alebo orgán Policajného zboru, kde si žiadateľ podá žiadosť o vydanie vodičského preukazu.

• držiteľ vodičského oprávnenia predloží platný doklad totožnosti a "starý vodičský preukaz" ( ak bol jeho držiteľom), na základe čoho oddelenie dokladov preverí v evidenciách identifikačné údaje žiadateľa a jeho udelené vodičské oprávnenia,
• oddelenie dokladov vyberie správny poplatok, vytlačí dve záväzné žiadosti o vyhotovenie "nového vodičského preukazu" a žiadateľ svojim vlastnoručným podpisom potvrdí správnosť údajov na uvedených žiadostiach,
• oddelenie dokladov zosníma biometrické údaje žiadateľa (vyhotoví čiernobielu fotografiu a elektronický podpis žiadateľa ) priamo na jednotnom pracovisku,
• oddelenie dokladov jednu potvrdenú záväznú žiadosť o vyhotovenie nového vodičského preukazu vráti žiadateľovi spolu so starým vodičským preukazom s určením termínu prevzatia nového vodičského preukazu.,
• pri podaní žiadosti o vyhotovenie vodičského preukazu občan môže poskytnúť telefonické alebo e-mailový kontakt, na ktorý bude zaslaná správa o vyhotovení vodičského preukazu.
BTW: este k starej polemike, "• držiteľ vodičského oprávnenia predloží platný doklad totožnosti a "starý vodičský preukaz" ( ak bol jeho držiteľom), na základe čoho oddelenie dokladov preverí v evidenciách identifikačné údaje žiadateľa a jeho udelené vodičské oprávnenia," toto je jasny dokaz toho ze policajt nema problem preverit opravnenia aj ked vodicak NEEXISTUJE.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Mne na skúškach policajt aj s inštruktorom prízvukovali, nech nevymýšľam so šoférovaním, kým mi nepríde kartička, pretože sa to posudzuje ako jazda bez vodičského oprávnenia. Tak neviem...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jasné že nie, ale vysvetli mu. Najnovšie je podľa neho policajt to isté ako oddelenie dokladov. Takže policajt ti na počkanie aj pas vystaví, lebo má rovnaké právomoci ako úradnici na oddelení dokladov
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

to je cisce pekne, ale aj tak ked ta zastavia bez vodicaku, tak si uz v tom momente naplnil skutkovu podstatu...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Skutkovu podstatu priestupku ktory hovori o preukazani sa dokladom, nie vsak skutkovu podstatu vedenia MV bez opravnenia, ktore nadobudas okamzite po skonceni kurzu autoskoly dovrseneho skusky s policajtom. Tudiz plati vsetko ako v prvom mojom prispevku k tejto teme. Ak je opak pravdou isto na to existuje zakon.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Že sa na to nevyseriete. Na čo sa tu dohadujete. Ten posraný týždeň proste počká a ked mu príde kartička tak môže spokojne a bez obáv vyraziť. Na čo do riti by pokúšal šťastie tak blbým spôsobom, navyše úplne zbytočne.
Ďuľa napísal:Vodičák hotový , ráno som mal trošku nervy ale pomaly to ustúpilo , keď som si vytiahol test , ktorý som vedel že dám na 55b .
Cvičisko a jazda bola pohode , sranda v aute s policajtom počas presúvania ..
Paradox baby nechal jazdiť aj 20 minut mna a ostatných možno 10 , videl , že všetko v kľude kontrolujem už dopredu dávam o sebe vedieť a v klude si klopkám po volante :)
Good luck
som zvedaví kedy mi dojde kartička :)
Gratulujem. Mysli ale na to, že si na začiatku cesty (doslova) a o premávke okrem pár jázd v autoškole nevieš prakticky nič. Nemaj preto prehnané očakávania a nejazdi zo začiatku hurá systémom. To, že vieš ovládať spojku a plyn (a že si autoškolu prešiel jedna radosť) ta zďaleka nerobí dobrým šoférom. Priprav sa preto na naše rozbité cesty, obrň sa trpezlivosťou na neohľaduplných a blbých vodičov, vybrzdovačov, TDi-čkárov ( :smt059 ), biele dodávky, nedočkavých a nevšímavých chodcov, rýchlojazdiacich motorkárov, predvídaj a mysli za druhých, vždy! To je základ úspechu.
Ber to ako dobrú radu, ktorý ti uľahčí život nie ako buzeráciu. :wink:
Napísať odpoveď