Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
ja mam zase doklady skoro stale v aute, ale na druhu stranu, bez auta sa nehnem takze ich mam aj nemam pri sebe
Presne tak, mám na sebe ledva trenky, ale občiansky musím mať, lebo pán zelený ma môže požiadať o identifikáciu. To by bolo ešte v pohode, ale ja mu musím vysvetliť, že OP nemusím mať so sebou, lebo on nie je schopný naštudovať si elementárne zákony dôležité pre výkon jeho povolania.
A o bielych čiapočkách a ich znalosti zákonov by sme tu mohli písať roky.
A o bielych čiapočkách a ich znalosti zákonov by sme tu mohli písať roky.
begbeee - v momente si pisat cislo odznaku a kludne rovno Kalinakovy hlasit, verbes
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ano, presne tak. Vzdy pred odchodom von si premyslim, ktore doklady si so sebou zoberem. Tebe sa to moze zdat smiesne, ale moja fluktuacia dokladov medzi suplikom pracovneho stola doma a penazenkou + puzdierkom (ano, ked mi nejaky zmrd nieco ukradne, neziska uplne vsetko) pred odchodom z domu je dost aktivna.Phase napísal: Na uradoch / v banke / na blbej poste..
Ci mam rozmyslat pred tym ako tam idem ci sa mi oplati brat OP?
Teba musi byt rydza radost okradnut.melonSVK napísal:Keď niekam idem, tak nosím predsa celú peňaženku, ktorá obsahuje: OP, VP, technický od auta, ISIC, platobné karty, zdravotnú kartičku, cash a občas aj kondóm. Neviem, vy idete mimo domu bez peňaženky? Nerátam keď idem na korčule alebo tak. Samozrejme pred návštevou diskotéky, prípadne dlhšieho záťahu v krčme odtiaľ preistotu 90% vecí vyhádžem, ale OP mám stále (už len kvôli tomu, že sa väčšinou pohybujem na území ČR)
Na stranu druhu, ako je to s cudzincom v CR ? Mas nejaku citaciu litery zakona ?
begbeee - Pekne si to napisal.
//
Ved ked zavedu cipy pod kozu tak je to uplne v pohode, ved je to len malicky cip.deszka3 napísal:A prečo je buzeráciou nosenie OP pri sebe, veď je to len malá kartička, nič iné.
Aj ja si nosím so sebou OP, VP, Zdravotnú kartičku, Autobusovú kartu, Bankomatovú a cash v peňaženke. Mne to problém nerobí, mám všetko u seba a nemusím rozmýšľať ktoré doklady si brať so sebou. A prečo je buzeráciou nosenie OP pri sebe, veď je to len malá kartička, nič iné. Asi máte miniatúrne vrecká, alebo vážne neviem 
Nechem robit reklamu ale ked robila sesterka v autoškole renner v ke a je jeden policajt z čani ktorý vobec nepustí. Podarilo sa jej prejsť už na treti pokus
.
-
audiotrack
VIP
do prihlášky sa píše záznam zo skúšky, a ak nepustí, tak musí presne napísať dôvod. Presný paragraf ktorý uchádzač porušil a presné číselné označenie križovatky alebo cesty (a kilometra) kde sa dopustil toho priestupku. Ak sa nedostane do premávky a zlyhá na cvičisku, tam je to úplne jednoznačné či ťukol alebo neťukol a má tam svedkov (inštruktora a ostatných uchádzačov). Takže takéto očierňovanie policajtov mi príde ako nadávanie na učiteľov pred rodičmi. Ale často je chyba v študentovi čo nevie pripustiť porážku a priznať si vlastnú chybu. Niektorý policajt je prísnejší, iný benevolentnejší. Ale žiaden nemôže zabrániť študentovi prejsť skúškou pokiaľ nespravil žiadnu chybu.
A na konci uchádzač tento protokol o skúške podpisuje. Ak je presvedčený že nespravil chybu, nech to nepodpíše a podá na neho sťažnosť. Je to to isté ako s pokutami.
A na konci uchádzač tento protokol o skúške podpisuje. Ak je presvedčený že nespravil chybu, nech to nepodpíše a podá na neho sťažnosť. Je to to isté ako s pokutami.
Na temu policajti cerstva perlicka, kamos mi akurat pise:
q1.
q1.
q2.zastavili ma fizli a snazia sa mi dat pokutu za nic
ze pasy a mal som
najprv ze rychlost... pritom ma nenamerali
wtf
q3.teraz znacky riesia
Krasa nasej policie, buznicky.uz som ich vybavil
dosiel smutny ze "mozte ist"
ahojte, dnes som uspesne absolvoval skusky (
)a zajtra sa idem fotit. kedze mam 17, tak beriem so sebou okrem zakonneho zastupcu aj tlacivo na zapisanie spolujazdca (http://www.autoskola.szm.com/ziadost17.pdf). su nanom vsak len 3 kolkonky pre spolujazdcov a moja otazka je: mozem mat len tychto 3 alebo aj viacerych napisanych? ked, tak na takom istom tlacive, ci staci obycajny papier? Dakujem za rychle odpovede:)
xmatkoo: no keď sú tam tri kolonky tak pravdepodobne budeš môcť zapísať iba 3 osoby. To sa mi zdá akurát, či si mal na mysli že si tam zapíšeš všetkých kamarátov keby náhodou ?
Buď rád, že máš vôbec tú možnosť robiť si to v 17tich.
a gratulujem
a gratulujem
Header: tak ano, chcel som zapisat kazdeho v rodine, kto ma nad 10 rokov VP
nevadi, uz si nejak vyberiem ,,vyvolenych,,
dakujem
dakujem
Môžeš ich mať koľko chceš, pýtal som sa na to svojho inštruktora v autoškole. Stačí vypísať viac takých tlačív.xmatkoo napísal:ahojte, dnes som uspesne absolvoval skusky ()a zajtra sa idem fotit. kedze mam 17, tak beriem so sebou okrem zakonneho zastupcu aj tlacivo na zapisanie spolujazdca (http://www.autoskola.szm.com/ziadost17.pdf). su nanom vsak len 3 kolkonky pre spolujazdcov a moja otazka je: mozem mat len tychto 3 alebo aj viacerych napisanych? ked, tak na takom istom tlacive, ci staci obycajny papier? Dakujem za rychle odpovede:)
-
RATZINGER666
Darca
...a hlavne vsetci musia mat 10-rocnu prax vo vedeni motoroveho vozidla...
...a gratulujem aj ja
...a gratulujem aj ja
tak ja zoberiem zajtra pre istotu viac tych tlaciv vypisanych:)
ratzi: ano, to je samozrejme
dakujem
zajtra si ma odfotia a o take dva tyzdne uz trham asflat na nasich ajtak dost dotrhanych cestach
ratzi: ano, to je samozrejme
zajtra si ma odfotia a o take dva tyzdne uz trham asflat na nasich ajtak dost dotrhanych cestach
Prečítal som si zopár stránok v tejto téme, a z časti musím nesúhlasiť s tým že prvé jazdy by mali byť na cvičisku alebo na parkovisku. Nás sa inštruktor prvú jazdu opýtal že či máme predstavu ako sa rozbehnúť, ak hej tak hybaj ho do žiliny ak nie tak vysvetlil a šlo sa aj tak
nestalo sa že by to niekto nepochopil, normálne sa jazdilo maximálnymi dovolenými rýchlosťami ešte nám aj hovoril že kludne môžme pridať ak sme šli pomalšie. Prvú jazdu mi to skapalo 4 krát, aj to dva krát v kolóne kde bolo treba trocha citlivejšie narábať s plynom a spojkou, križovatky, značky, radenie do pruhov a všetky tieto podobné veci mi hovoril on. Nemyslím si že by tie začiatočné hodiny na cvičisku boli potrebné, v meste som sa toho naučil viac a vyskúšal si rozbehov až až taktiež že by som napr moc brzdil premávku alebo ohrozoval ostatných, však rýchlo vie ísť každý a od bezpečnosti je tam inštuktor.
-
RATZINGER666
Darca
...aha, takze prve jazdy maju byt pre kazdeho automaticky v premavke?
Tak napísal som že s tým z časti nesúhlasím, ako určite si nemyslím že je to potreba byť prvé hodiny niekde mimo premávky ako som pár krát čítal, ale ak človek pozná pedále páku a prejde si pár zákrut nech má akú takú predstavu o citlivosti volantu tak prečo nejisť ?
-
RATZINGER666
Darca
...lebo to moze byt napriklad nebezpecne?
Prvý krát v premávke je človek vždy vystresovaný a inštruktor je tam predsa od toho aby na teba dával pozor nie ? Prvú jazdu zase nemusíš behať po najfrekventovanejších cestách/križovatkách.
-
RATZINGER666
Darca
no je tam od toho, a? to automaticky zarucuje, ze to je 100% bezpecne?
ak nie je problem behat po menej frekventovanych cestach, nemoze byt ani problem ist aspon prvu hodinu na cvicisko a naucit sa aspon zaklady ovladania automobilu...
nechapem, ake moze mat to, co opisujes, vyhody a comu to moze byt prospesne...
ak nie je problem behat po menej frekventovanych cestach, nemoze byt ani problem ist aspon prvu hodinu na cvicisko a naucit sa aspon zaklady ovladania automobilu...
nechapem, ake moze mat to, co opisujes, vyhody a comu to moze byt prospesne...