Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
My sme mali najrpv hodiny teorie (3 tyzdne, dve trojhodinove hodiny/tyzden). Po teoriach 3x hodinu a pol na trenazeri a potom prva jazda. Sadli sme s instruktorom do auta, ukazal mi zrkadla, sedadlo, smerovky, packy atd. (proste oboznamenie s vozdilom). Po oboznameni sa ma spytal, ci som uz niekedy soferoval - nie. Vyskusali sme si pohynanie dopredu, kruzili sme na parkovisku max na 2q. Trochu som sa este popohynal, pocuval, pokruzil a insturktor povedal pre mna velmi pamatnu vetu. -Kto sa chce naucit plavat ide do bazena, ty sa chces naucit jazdit, tak ides do premavky.-
tak na prvej jazde sme, na moje prekvapenie, sli aj do mesta (Kosice). Pocas celeho trvania kurzu autoskoly som nebol ani raz na okreske, vsetkych 15 jeden a pol hodinovych jazd som si odjazdil alebo odkuzelkoval v Kosiciach. Na zaver som absolvoval aj !trojhodinovu! jazdu s prazdnym privesnym vozikom, co nie je zle - clovek nikdy nevie, kedy sa mu to bude hodit, a v tu osudnu hodinu to aspon nebude prvykrat
Na termin skusok som cakal asi tyzden, testy v pohode, policajt pohodovy (ked videl, ze kolme parkovanie som zvladol bez problemov, na pozdlzne sa uz ani nepozeral
) jazda tiez v pohode. Jazdil som asi 10 minut, za ten cas som stihol 2x kruhovy, 2x pripajaci a par krizovatiek
. Po uspesnom absolvovani skusok a podani ziadosti som na magicku karticku cakal 10 dni (8 pracovnych). Vodicom som od polovice novembra, za tych +/- 1000km ani jedna poistna udalost (klop klop). Dufam, ze mi tento trend vydrzi a vsetkym vodicom prajem pevne nervy a vela stastnych kilometrov
P.S.: nezabudajte na smerovky 
-
yoggy
Zajtra t.j. 13.02.2014 ma čakajú skúšky z autoškoly
Testy som sa učil priebežne, na autocvičisku som nešúchol ani jeden kužeľ (klop klop), najskôr sme mali teóriu asi 4 týždne, potom prišli prvé jazdy, na prvej jazde som si sadol na miesto spolujazdca kde sme sa odviezli na veľké opustené parkovisko, kde mi inštruktor ukázal kde čo je (smerovky, svetlá, stierače etc.), potom povedal že sa pokusíme pohnúť a opýtal sa ma či som už jazdil, ja že áno, tak sme išli rovno do premávky, kde som nemal nejaké extra veľké problémy, počas jázd som mal viacero priestupkov ako nezastavenie na stopke
, prekročenie rýchlosti... celkovo na jazdách mi zdochol asi 3x, raz na priechode pre chodcov, potom na križovatke a na križovatke na kopci, mám prejdené skoro celé mesto (zapadákov), takže snáď by som to mal zvládnuť... skupina ktorá mala skúšky pred nami (boli asi 7) všetci napísali test na 55 bodov( čo je obzvlášť zaujímavé)(všetci spravili vodičák) až na jedného, ktorý napísal test na 40 bodov, kde mal zle všetky križovatky
... no nič držte mi palce 
//urobil som
test 55 bodov a ostatné lahoda
//urobil som
Mam v plane si urobit vodicak a rozmyslam nad rychlokurzom, oplati sa to podla vas? Je to ovela narocnejsie oproti klasickemu kurzu?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
nie je, je to iba intenzivnejsie...
v ktorom meste? KE?
v ktorom meste? KE?
Ano, konkretne asi u Grendela
-
RATZINGER666
Darca
tak nic... v BA by sme vedeli cosi poriesit...
Tak to asi nie, ale vdaka za ochotu 
Podľa mňa sa to neoplatí, ak vieš šoférovať tak sa nauč testy a dohodni sa. Podľa mňa je lepšie pre AŠ ak ušetrí na benzíne na 15 jazdách ako malý príplatok za rýchlokurz.
-
audiotrack
VIP
až na to, že počet jázd je stanovený zákonom a sú povinné. Takže táto "dohoda" s autoškolou je protizákonná, a neviem či im to stojí za to ušetriť pár litrov benzínu
-
Shrekzv
Star
audiotrack akurat ze to funguje v praxi, viem o autoskole kde ked robis C vodicak nejazdis na traktore, a je to predpisane kedze aj T skupinu dostanes
-
audiotrack
VIP
veľa protizákonných vecí funguje bežne v praxi. To ešte neznamená že je to v súľade so zákonom
//autoeditácia príspevku (23 Mar 2014, 14:41)
pre karmistu čo dal k- s textom "wtf", neznalom vyhlášky a lenivom použiť google:
Zákon 352/2004 Z.z., II časť - Druhy výcviku. Je to na strane 9 v tabuľke. Kľudne si to nájdi, potom mi môžeš dať zase k+ že som ťa naučil niečo nové
ak tá k- bola myslená k faktu, že veľa veci sa robí protizákonne a neznamená to že nie sú protizákonné, tak to mi je ľúto. Je to proste tak, vytlč si naivitu z hlavy. V takom prípade mi je tej k- ešte viac ľúto. Človek sa snaží pomôcť, poradiť a vždy sa nájde blbec ako ty ktorý asi kliká kade tade, a najradšej v témach ku ktorým nemá čo povedať. Podľa príspevkov v tejto téme si mal na konci januára iba prvú jazdu po meste, hlavne že už poznáš všetky predpisy natoľko aby si mohol rozhadzovať karmy
//autoeditácia príspevku (23 Mar 2014, 14:41)
pre karmistu čo dal k- s textom "wtf", neznalom vyhlášky a lenivom použiť google:
Zákon 352/2004 Z.z., II časť - Druhy výcviku. Je to na strane 9 v tabuľke. Kľudne si to nájdi, potom mi môžeš dať zase k+ že som ťa naučil niečo nové
Učite to bude aj na každej stránke autoškoly v nejakej časti o rozsahu výcviku, vo faq a podobnePlatnou legislatívou je predpísaný minimálny počet 8 vyučovacích hodín na autocvičisku a 29 vyučovacích hodín v premávke ( zahŕňa aj 3 vyučovacie hodiny jazdy s prívesným vozíkom ). Tento počet platí rovnako pre všetky autoškoly v SR. Ak žiadateľ o vodičské oprávnenie neabsolvuje predpísaný počet vyučovacích hodín autoškola mu nemôže vydať osvedčenie o absolvovaní kurzu a nesmie ho ani prihlásiť na záverečné skúšky.
ak tá k- bola myslená k faktu, že veľa veci sa robí protizákonne a neznamená to že nie sú protizákonné, tak to mi je ľúto. Je to proste tak, vytlč si naivitu z hlavy. V takom prípade mi je tej k- ešte viac ľúto. Človek sa snaží pomôcť, poradiť a vždy sa nájde blbec ako ty ktorý asi kliká kade tade, a najradšej v témach ku ktorým nemá čo povedať. Podľa príspevkov v tejto téme si mal na konci januára iba prvú jazdu po meste, hlavne že už poznáš všetky predpisy natoľko aby si mohol rozhadzovať karmy
Nemyslel som to ani tak ani tak ... iba sa čudujem ako sa pozastavuješ a pohoršuješ nad tým že na slovensku sa robí niečo protizákonné. V praxi , ako asi aj sám vieš, je to bežné a nič s tým nespravíš.
Nijak som nechcel spochybňovať fakt že nejaká taká vyhláška neexistuje.
Nijak som nechcel spochybňovať fakt že nejaká taká vyhláška neexistuje.
Kamaratka robila v KE u Tymczaka.. Na autocvicisku bola pred skuskou 2 hod, instruktor to zdovodnoval tym, ze je zle pocasie, fuka, prsi, atd atd... Na skuske nepresla prave autocviciskom, nestihla casovy limit... Instruktor len skonstatoval ze nevadi, zaplati si nejake dalsie hodiny na cvicisku a prejde.. Samozrejme bola totalne nasrata, zaplatila si teraz jednu jazdu, s tym, ze chce polhodiny na cvicisku a pol po meste - neda sa to rozdelit a na cvicisko ist nemozu lebo fuka... A kedze je taka povaha ze sa nevie ozvat.....
Proste autoskola otras, este gol bol, ked jej pred skuskou povedali ze pojde na inom aute lebo tomu na ktorom jazdila nefunguju brzdy..
Proste autoskola otras, este gol bol, ked jej pred skuskou povedali ze pojde na inom aute lebo tomu na ktorom jazdila nefunguju brzdy..
-
audiotrack
VIP
tak na cvičisku som aj ja mrzol, lebo pánovi policajtovi sa po testoch zachcelo kávičkovať. To je bežná prax
Aký je časový limit na cvičisko? Viem že je pravidlo že ak ti niečo nevychádza, môžeš sa opraviť. Ale tuším sú iba tri opravy (napríklad nevychádza pri parkovaní, vytiahnem sa von a idem znova cúvať. Ale iba trikrát sa takto môžem poopraviť) potom už policajt dával že neprospel. O tom že treba spraviť zostavu v nejakom čase nás nikto pred cvičiskom neupozorňoval, aspoň si na nič také nespomínam
Aký je časový limit na cvičisko? Viem že je pravidlo že ak ti niečo nevychádza, môžeš sa opraviť. Ale tuším sú iba tri opravy (napríklad nevychádza pri parkovaní, vytiahnem sa von a idem znova cúvať. Ale iba trikrát sa takto môžem poopraviť) potom už policajt dával že neprospel. O tom že treba spraviť zostavu v nejakom čase nás nikto pred cvičiskom neupozorňoval, aspoň si na nič také nespomínam
No teraz mas oprav neobmedzene mnozstvo ale musis to stihnut do 10tich minut.. Do thto casu musis mat auto odparkovane v poslednej garazi a stat vedla neho.. Tvrdi ze ked zhasla motor tak padlo 10 min a nechcel jej to uznat kedze nestala vonku...
Len mi ide o to, ako autoskoly odrbavaju na pocte jazd... A kedze ludia su hlupi a nechcu sa hadat tak im to aj prechadza
Len mi ide o to, ako autoskoly odrbavaju na pocte jazd... A kedze ludia su hlupi a nechcu sa hadat tak im to aj prechadza
A to cvicisko s policajtom funguje uz dlho? Lebo ked som ja robil pred 9 rokmi skusky, tak som ziadne cvicisko nemal 
-
audiotrack
VIP
Nečítal som ten zákon do podrobna, či také neičo môžu alebo nie. Ale ja som skúšky robil tiež na inom aute ako celý kurz. Celý kurz som robil na diesli, a na skúšky nám dali benzín. Síce rovnaké auto, takže ten "pocit" v ňom bol totožný, ale predsa len tá spojka inak pracuje a pre začiatočníka čo je na skúškach to bolo dosť nepríjemné. Argument že prečo máme iné bol taký, že v ten deň si niekto robil kurz aj na doplňujúcu skupinu na veľkú vlečku, a toto auto malo ťažnú gulu kým ten diesel nie.
Argument že fúka je dosť divný, keď si vezmeme v úvahu že napríklad skúšky na motorku sa môžu robiť ak je teplota nad 10 stupňov. A porovnať fúkanie keď sedím v aute alebo 10 stupňovú kosu na motorke mi príde dosť smiešne. Pokiaľ to nebola víchrica čo vála kužele, tak sa jazdiť mohlo. Ja som bol na cvičisku aj v silnom daždi že išlo stierače urvať aby stíhali
Argument že fúka je dosť divný, keď si vezmeme v úvahu že napríklad skúšky na motorku sa môžu robiť ak je teplota nad 10 stupňov. A porovnať fúkanie keď sedím v aute alebo 10 stupňovú kosu na motorke mi príde dosť smiešne. Pokiaľ to nebola víchrica čo vála kužele, tak sa jazdiť mohlo. Ja som bol na cvičisku aj v silnom daždi že išlo stierače urvať aby stíhali
Autocvicisko bolo vzdy, ja som robil tiez pred 8 rokmi, bolo povinne, avsak poprchavalo tak sa policajtovi nechcelo..
Ano, co sa tyka zmeny auta, je to len nefer voci zacinajucemu soferovi a to si zober rozdiel 1.9SDI vs 1.6 MPi (Octavie)...
Co sa tyka argumentu je este o to zvlastnejsi ze v KE fuka vzdy... Ale tak na cvicisku sa spali vela nafty/benzinu takze radsje len dve hodinky aj ked zakon hovori inac..
A najlepsie boli instruktorove hlody typu - nepustaj tak tu spojku, alebo mas zvysnych 300€ na novu??
Proste otras..
Ano, co sa tyka zmeny auta, je to len nefer voci zacinajucemu soferovi a to si zober rozdiel 1.9SDI vs 1.6 MPi (Octavie)...
Co sa tyka argumentu je este o to zvlastnejsi ze v KE fuka vzdy... Ale tak na cvicisku sa spali vela nafty/benzinu takze radsje len dve hodinky aj ked zakon hovori inac..
A najlepsie boli instruktorove hlody typu - nepustaj tak tu spojku, alebo mas zvysnych 300€ na novu??
Proste otras..
-
audiotrack
VIP
wladas: v tom zákone som to nenašiel, a to je z roku 2004 takže na tom sa asi nič nemenilo. Našiel som tam minimálne požiadavky ktoré sa hodnotia, a tam sú vypísané všetky tie cúvania, obtáčania a podobne. Takže teoreticky to nemusí byť na cvičisku, ak ťa z toho preverí v premávke. Že ti na konci dá zaparkovať a podobne. Lebo konkrétne že z čoho pozostáva skúška (vyslovene že cvičisko) som tam nenašiel, iba čo sa na nej preveruje.
JCM01: novými spojkami a gumami ak náhodou vybehneme na obrubník strašili aj nás
Dokonca mi nedovolil zapnúť si rádio, lebo ho rozštelujem
JCM01: novými spojkami a gumami ak náhodou vybehneme na obrubník strašili aj nás
Je tam zmena 9/2009 z.z.
Nieco viac o skuske aj tu:
http://www.mochito.sk/kurzy/zaverecne-skusky
Autocvicisko je povinne.
Este konkretne:
§ 20
(1) Skúška z vedenia motorových vozidiel je rozdelená na dve časti, pričom a) prvá časť skúšky z vedenia motorových vozidiel sa vykonáva na autocvičisku alebo na inej vhodnej ploche s vylúčením cestnej premávky,
b) druhá časť skúšky z vedenia motorových vozidiel sa vykonáva v podmienkach cestnej premávky vrátane mestskej premávky.
Audio - tak to som mal potom asi ja pohodaka instruktora
, kazdopadne rozladit radio som mu nemohol kedze som jazdil na holej, bosej Dacii Logan 
Nieco viac o skuske aj tu:
http://www.mochito.sk/kurzy/zaverecne-skusky
Autocvicisko je povinne.
Este konkretne:
§ 20
(1) Skúška z vedenia motorových vozidiel je rozdelená na dve časti, pričom a) prvá časť skúšky z vedenia motorových vozidiel sa vykonáva na autocvičisku alebo na inej vhodnej ploche s vylúčením cestnej premávky,
b) druhá časť skúšky z vedenia motorových vozidiel sa vykonáva v podmienkach cestnej premávky vrátane mestskej premávky.
Audio - tak to som mal potom asi ja pohodaka instruktora