qwerticek moj milovany: mne sa tiez avatar nepacil az tak ako dost vela ludom, ale rozmyslaj... 1) ten film ma ako jeden zo zanrov Sci-Fi - vies co to znamena? ano, Science FICTION - a ako si tu fikciu vysvetli reziser, to je len na nom... ved sak mohol vymysliet Cameron, ze v roku 2154 bude taka zbran, ze potiahnes spust a odpalis polku planety jednym nabojom... ale nevymyslel...
2) biochemicke zbrane, zbrane hromadneho nicenia atd? ano, a chceli tam mat obrovsky krater namiesto stromu a svojho najvacsieho zdroja unobtania a chceli vsetkych smolkov vyzabijat, vsak? hlavne ze tam bolo jasne povedane "vyzenieme ich... najprv pouzijeme plyn... bude to humanne, viac-menej" a ked uz isli znicit strom dusi, to bola stale len moznost ako domorodcov totalne demotivovat...
teplom navadzane rakety? no super... a ako vies, ze neboli chladnokrvni? nikde to nebolo povedane, ani vyvratene... ci na tie ich ohniky, ktore si pri final bitke ani nevidel...?
chlape ty uz zapni raz rozum... ak daky mas
ale inak to, ze ten film je obycajna vykradacka v peknom vizualnom sate len suhlasim
2) biochemicke zbrane, zbrane hromadneho nicenia atd? ano, a chceli tam mat obrovsky krater namiesto stromu a svojho najvacsieho zdroja unobtania a chceli vsetkych smolkov vyzabijat, vsak? hlavne ze tam bolo jasne povedane "vyzenieme ich... najprv pouzijeme plyn... bude to humanne, viac-menej" a ked uz isli znicit strom dusi, to bola stale len moznost ako domorodcov totalne demotivovat...
teplom navadzane rakety? no super... a ako vies, ze neboli chladnokrvni? nikde to nebolo povedane, ani vyvratene... ci na tie ich ohniky, ktore si pri final bitke ani nevidel...?
ale inak to, ze ten film je obycajna vykradacka v peknom vizualnom sate len suhlasim
U mňa tak ako písal Gothar - na pohľad to je veľmi pekné, ale startrekovské čaro to nemá. Pre mňa tomu filmu niečo chýbalo. To, čo vo mne po dopozeraní filmu zanechá sklamanie, že sa to skončilo.
Ale inak to bol veľmi dobrý film. Pre mňa 88%
qwerty - na to sa dá povedať len
Však ak som dobre vyrozumel, išli tam aj preto, že Zem už zničili.
Ale inak to bol veľmi dobrý film. Pre mňa 88%
qwerty - na to sa dá povedať len
-
Old Dirty Bastard
Guru
už je mi to jasne.. ty si retardovany. ja to myslim uplne važne.. čitaš niekedy po sebe? to ja som sa teraz vykotil zo stoličky a spadol na zem..qwerty-xyz napísal:kebyze to ma byt vojna tak, mali byt pouzite biochemicke zbrane a zbrane hromadneho nicenia, ---neutronove bomby,vakuove bomby a TEPLOM navadzane rakety,.... lebo ta bitka BOLA TRAPNA... nic ineho len traposina, tento film sa moze pacit dejovo len ludom ktori su ohladne modernej zbranovej techniky uplne vypatlani
nezničili (to by sa asi na konci filmu vojaci nemali kam vratiť), ale bola nejakou pravdepodobne globalnou katastrofou na pokraji zanikuMuffi napísal:Však ak som dobre vyrozumel, išli tam aj preto, že Zem už zničili.
qwerty-xyz: no clovece ty nad cim rozmyslas...ved teplom navadzane strely si myslis ako funguju..len tak?? ved tam su senzory co magnetycke polia rusia ty mudrlant...
a ako tu bolo povedane je to sci-fi...tak neviem preco tu davas svoje dementne komentare ze toto malo byt takto a toto mali takto spravit...loool sa uvedom !!!
inak nikde nieje napisane ze ako velmi je tam znizena gravitacia...mozno tam namiesto 80 kil vazi clovek 75 alebo 70 a navyse je tam ina atmosfera ako na zemi tak co tu riesite tu fyziku...nechapem
podla mna perfektny film aj ked pribeh a dej nic nove pod slnkom...moje hodnotenie 9/10
a ako tu bolo povedane je to sci-fi...tak neviem preco tu davas svoje dementne komentare ze toto malo byt takto a toto mali takto spravit...loool sa uvedom !!!
inak nikde nieje napisane ze ako velmi je tam znizena gravitacia...mozno tam namiesto 80 kil vazi clovek 75 alebo 70 a navyse je tam ina atmosfera ako na zemi tak co tu riesite tu fyziku...nechapem
podla mna perfektny film aj ked pribeh a dej nic nove pod slnkom...moje hodnotenie 9/10
-
Old Dirty Bastard
Guru
tak nad tou gravitaciou som sa nahodou aj ja zamyšlal.. obrovske mohutne skaly (niektore velkosti menšej hory) sa vznašaju vo vzduchu ako pierka a voda z vodopadov tečie smerom dole?
(na jednom zabere je pekne vidieť ako taky vodopad tečie priamo z jednej tej vznašajucej skaly dolu) .. toto bolo fakt čudne
No oni to tam tusim vysvetlovali a malo to suvisiet s magnetizmom (nevime presne ako uz sa nepamatam).Old Dirty Bastard napísal:tak nad tou gravitaciou som sa nahodou aj ja zamyšlal.. obrovske mohutne skaly (niektore velkosti menšej hory) sa vznašaju vo vzduchu ako pierka a voda z vodopadov tečie smerom dole?(na jednom zabere je pekne vidieť ako taky vodopad tečie priamo z jednej tej vznašajucej skaly dolu) .. toto bolo fakt čudne
-
Old Dirty Bastard
Guru
tak riešiť tu fyzikalne detaily ohladom sci-fi je samozrejme zbytočne (to by boli nekonečne naťahovačky), ale wtf prosim ťa?!
fajn, keby to aj suviselo s magnetizmom.. tak by to vyznelo logickejšie ak by jedna uroven gravitacie platila na jednom mieste a hoci aj o par metrov dalej zase ina.. lenže tam na rovnakom mieste platili rôzne urovne gravitacie pre rôzne veci.. ako som spominal tu vodu a skaly.. na rovnakom mieste sa skaly vznašali vo vzduchu ako pierka a voda padala smerom nadol
fajn, odôvodnime to tym, že voda na Pandore je ťažka asi ako Nibblerove vykaly vo Futurame
fajn, odôvodnime to tym, že voda na Pandore je ťažka asi ako Nibblerove vykaly vo Futurame
Je to film.Vo filme je vsetko mozne.Old Dirty Bastard napísal:tak riešiť tu fyzikalne detaily ohladom sci-fi je samozrejme zbytočne (to by boli nekonečne naťahovačky), ale wtf prosim ťa?!fajn, keby to aj suviselo s magnetizmom.. tak by to vyznelo logickejšie ak by jedna uroven gravitacie platila na jednom mieste a hoci aj o par metrov dalej zase ina.. lenže tam na rovnakom mieste platili rôzne urovne gravitacie pre rôzne veci.. ako som spominal tu vodu a skaly.. na rovnakom mieste sa skaly vznašali vo vzduchu ako pierka a voda padala smerom nadol
-
qwerty-xyz
ty vole a raketa musi ist len za teplom 100 stupnov a viac? prasknuty si ? a este ked je to sci-fi? moze ist rovnako aj za teplom aj za chladom, za presne danou teplotou ktoru jej urcis.Maki napísal:qwerticek moj milovany: mne sa tiez avatar nepacil az tak ako dost vela ludom, ale rozmyslaj... 1) ten film ma ako jeden zo zanrov Sci-Fi - vies co to znamena? ano, Science FICTION - a ako si tu fikciu vysvetli reziser, to je len na nom... ved sak mohol vymysliet Cameron, ze v roku 2154 bude taka zbran, ze potiahnes spust a odpalis polku planety jednym nabojom... ale nevymyslel...
Dalsiemu debilovi. TY vies ako pracuju navadzane rakety? pouc ma rozpis sa, .....
Pre ostatnych debilov, ked chcem nikoho vyhnat humanne a vidim ze mi to ocividne neide tak idem na nehumanny sposob!!!! A biochemicka zbran nerobi krater, ale pekne krasne vyzabija vsetko zive, a? ved oni tam chceli kopat, oni nepotrebovali aby tam boli rastlinky, a ked nevies na akom principe funguje napr neutronova zbran ktora ma ovela mensie ucinky na nicenie pevnych veci ale zato zvysenie ucinkov na zive organizmy tak nemel!!! u mna by to bolo idealne riesenie ... Vole, ....
milujem debilov co hovno vedia o zbraniach a meluuuu a meluuuu,.....
qwerty ty trt, oni ich stade chceli vyhnat a demotivovat, nie vyzabijat... keby pouzili nieco co tam rovno spravi krater - ako mozme vediet ze by to neznehodnotilo ten nerast? teplom navadzane rakety... domnienka - co ked Na'vi maju rovnaku teplotu tela ako je prirodzena teplota na planete? potom tie rakety na co budes navadzat? ci budes smolkov nahanat so svetlicou? uz sa zobud ze to je iba film...
-
qwerty-xyz
no ja chapem, ale potom to uz bola VOJNA a ziadna vojna nie je humanna, .... prtoste ich mali vykinozit. (nie nie nie mne proste tie modre opice sympaticke neboli, a jediny normalny tam bol ten general...)Maki napísal:qwerty ty trt, oni ich stade chceli vyhnat a demotivovat, nie vyzabijat... keby pouzili nieco co tam rovno spravi krater - ako mozme vediet ze by to neznehodnotilo ten nerast? teplom navadzane rakety... domnienka - co ked Na'vi maju rovnaku teplotu tela ako je prirodzena teplota na planete? potom tie rakety na co budes navadzat? ci budes smolkov nahanat so svetlicou? uz sa zobud ze to je iba film...
A ta domnienka ze tie opice mali rovnaku teplotu ako planeta sa mi nepozdava(naco sedenie kolo ohna? vatry v sidle? na svetlo tam mali tie rastliny,....)..... Alebo tie utoky zvierat, plamenomety chlapci nemali? ved je ukazane ze sa tie potvory ohna boja, tak podme ho pod samopal ako sekundarnu zbran dat plamenomet a palit to vsetko rad za radom. Jednoducho odflaknute, .... a ze to bol iba film? aj bratsvto neohrozenych bol iba film (serial) a jak tam raz zacali strielat a buchat granaty tak som sa skoro posral a tom som bol len za PC... a v tom filme aspon vedeli ze ked nieco spravi bum, tak predtym bum mam byt v zakope alebo za skalou alebo za hocicim a nie ze mi leti raketa za ritkou a ja sa mam hrdo postavit a stat, aby to malo efekt ze za mnou je ohnivy hribik . . . !!! trapne!!!!!
Qwerty- pointa filmu nebola "ako dokonale a efektivne vykynozit vsetky modre opice". Ta vojna ci bitka patrila do deja, avsak podla mna chcel Cameron ukazat nieco ine..
Mne sa na filme pacila myslienka takehoto noveho sveta, uplne odlisnej kultury. Prave to, ze voda tecie nadol aj ked skala visi vo vzduchu, nemusi byt vsetko obycajne.
Mne sa na filme pacila myslienka takehoto noveho sveta, uplne odlisnej kultury. Prave to, ze voda tecie nadol aj ked skala visi vo vzduchu, nemusi byt vsetko obycajne.