Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
aacid: neviem ci aj dalšie banky maju niečo podobne ako spending report, ja to tiež využívam, zvyknem na konci mesiaca upratať platby, ktoré neboli zaradené pravidlami, priebežne sa pozriem kam peniaze utekajú.
Tiež som toho nazoru, že TB bola dlho pred ostatnými bankami, ale teraz v podstate až na pár detailov ponúka každá väčšia banka to isté.
Tiež som toho nazoru, že TB bola dlho pred ostatnými bankami, ale teraz v podstate až na pár detailov ponúka každá väčšia banka to isté.
Áno, spending report má aj SLSP (s iným názvom samozrejme).
Výber z bankomatu mobilom - toto netuším, tu by som klamal, ešte som to nepoužil, celkovo ale veeeľmi málo vyberám hotovosť.
Výber z bankomatu mobilom - toto netuším, tu by som klamal, ešte som to nepoužil, celkovo ale veeeľmi málo vyberám hotovosť.
môže byt človek na úrade prace a zároveň byt bolt food kuriérom?
nevyradia človeka kvôli tomu z evidencie?
nevyradia človeka kvôli tomu z evidencie?
neviem ci bolt food maju zmluvy ci dohody ale mozes mat dohodu o pracovnej cinnosti a zaroven byt na urade prace, lebo dohoda nie je plnohodnotna zmluva.
Napadla ma otázka ohľadom VPNiek
Tie sa nedajú nejak zablokovať? Proste ak by Rusko chcelo aby sa ani pomocou VPN nemohli užívatelia pripájať na bloknuté weby, môžu s tým niečo robiť?
Tie sa nedajú nejak zablokovať? Proste ak by Rusko chcelo aby sa ani pomocou VPN nemohli užívatelia pripájať na bloknuté weby, môžu s tým niečo robiť?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Neblokuje sa VPN ako technologia, ale verejne adresy popluarnych VPN serverov su zname a tak sa bolkuju tie. Pocul som, ze sa to deje v Cine a uz aj v Rusku.tyler91 napísal: 11 mar 2022, 16:25 Napadla ma otázka ohľadom VPNiek
No ak si spravis sukromny VPN server, tak by to malo byt OK.
niektore VPN maju specialne funkcie prave na prelomenie takych systemov ake su napr v Cine, podla vsetkeho to viac ci menej funguje.
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Blokuju sa casto provideri. Je mozne blokovat aj technologiu, ale to moze byt kontraproduktivne.
To neplatí takto všeobecne. Ak niekto chce byť zaevidovaný na úrade práce (ako uchádzač o zamestnanie), tak sú tam celkom striktné obmedzenia práce na dohodu, napr. že dohoda nesmie trvať dlhšie ako 40 dní v kalendárnom roku a mesačná odmena nesmie presiahnuť životné minimum (aktuálne 218,06 €), inak ho z úradu práce vyradia.mLuks napísal: 09 mar 2022, 11:50 neviem ci bolt food maju zmluvy ci dohody ale mozes mat dohodu o pracovnej cinnosti a zaroven byt na urade prace, lebo dohoda nie je plnohodnotna zmluva.
máš pravdu, v čase keď som ešte ja bol na UP a mal len dohodu, tak tieto podmienky ešte neboli, menilo sa to.
-
starysomar
Hardcore addict
Manželka nakupovala v obchoďáku nejaké potraviny.
Šla cez automatickú pokladňu.
Platila kartou.
Zdanlivo všetko prebehlo ako vždy no neprišla SMS (ani flashová) o platbe, ani neodpočítalo sumu z účtu. Ide zhruba o necelých 11 eur.
Riešili by ste to - a ako?
Platila kartou.
Zdanlivo všetko prebehlo ako vždy no neprišla SMS (ani flashová) o platbe, ani neodpočítalo sumu z účtu. Ide zhruba o necelých 11 eur.
platba moze byt iba ako nespracovana, skuste den pockat, stava sa tostarysomar napísal: 14 mar 2022, 9:15 Manželka nakupovala v obchoďáku nejaké potraviny.
Platila kartou.
-
starysomar
Hardcore addict
Moja sa šla opýtať - my sme blbí poctivci.
mohlo by to byt vidno aj v IB ako nespracovana tnx /Tatru nemam, ale v Mbank to vidno je/.
Obchodnik ma na zauctovanie az 30dni.
Obchodnik ma na zauctovanie az 30dni.
-
starysomar
Hardcore addict
Nie je, to som pozeral. Uvidíme, čo jej tam povedia. Zaujímavé je, že ju pokladňa pustila akoby platba prebehla korektne.
Dám vedieť potom - pre informáciu.
______
Tak som sa nemýlil - dodatočne doriešené.
Dám vedieť potom - pre informáciu.
______
Tak som sa nemýlil - dodatočne doriešené.
Ako to teda dopadlo, kde bola chyba, prip. co bolo na blocku? Este by som si pre istotu skontroloval IB, ci sa to neodpocita 2x.
-
starysomar
Hardcore addict
Platba neprebehla no pokladňa pri odobraní tovaru z toho priestoru, kam sa dáva po nasnímaní "neprotestovala". Detailenjšie to neviem popísať, nebol som pri tom, ja chodím zásadne cez pokladne s obsluhou. Moja tam bola, neviem presne ako to doriešili.
Stalo sa mi to pri online platobnej bráne, pri platbe kartou. E-shop sa mi ozval po pár týždňoch a nemal som problém doplatiť (ja som si to sám nevšimol).
Podľa mňa priestor na chyby je všade a stať sa to zrejme mohlo. Ak tá platba ozaj neprebehla, mali by to v tom obchode reportovať nejakému technickému oddeleniu/banke.
Podľa mňa priestor na chyby je všade a stať sa to zrejme mohlo. Ak tá platba ozaj neprebehla, mali by to v tom obchode reportovať nejakému technickému oddeleniu/banke.
a blok sa vytlacil z POS terminalu?starysomar napísal: 14 mar 2022, 9:15 Manželka nakupovala v obchoďáku nejaké potraviny.
Platila kartou.
-
starysomar
Hardcore addict
Zrejme sa nemal ako. Bločky z platieb kartou/mobilom moja niekedy neberie, zapisujem zo SMS (15 rokov píšem všetky príjmy, výdavky, je to otrava no má to svoje výhody). Tak som aj prišiel na to, že platba nezbehla - neprišla SMS. Pozrel som do inetbankingu, nebola ani tam stiahnutá suma za nákup.
Ďalej to neriešim.
Ďalej to neriešim.