Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa gogo956 »

Spixy napísal: 02 feb 2026, 20:51 Prečo nové autá už nemajú vzadu napísané meno modelu? Pri Škode ktorá má 5 modelov to pochopím, ale Mercedes a BMW majú tak 20 tried a 80 modelov a nikdy neviem čo je to za auto...
mnoho majitelov vrcholnych modelov nechce aby boli ich drahe auta jasne identifikovantelne.
Je to na prevenciu pre zlodejmi aut aj vandalizmom.
A ti co maju zase najlacnejsi model tiez nechcu aby to bolo hned jasne..
Druha vec je, ze dnes viacej frči minimalizmus bez zbytocnych napisov.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ešte stále platí, že je to za príplatok?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pretoze sa to da zvolit pri konfiguracii vozidla, ze ci tam chces mat oznacenie alebo nie.

ephramko - Bolo to v cene, len si si zvolil ci to chces alebo nie, cena bola rovnaka.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Práveže pýtal som sa to, pretože pred pár rokmi, keď som si zo srandy vyklikával v konfigurátore porsche, tak za to, že ti to tam nenalepia, chceli nejakých 200€. :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vsak ale pri Porsche si to ludia mozu dovolit :D :D :D Ked mas Daciu, tak si za to nepriplatis ani 40 eur :D :D :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tak tak, 200 eur pri porsche je vlastne zadarmo :D
v porovnani s priplatkovou farbou za 12 tisic napriklad... porsche je taky vrchol europskeho predaja aut ked si vies nakonfigurovat snad uplne vsetko ale za vsetko poriadne zaplatis.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

preco registratori domen a poskytovatelia hostingu nemusia uvadzat ceny s dph? lezie mi to strasne na nervy, ako clovek sa nakoniec k tomu dopracuje, ale je to strasne pridrbane.. Kukas na faktury, vidis sluzby 15.9 + 16.9 a musis zaplatit 40.3...
heker
Redeemer
Redeemer

Urcite? Lebo ja co mam faktury, tak su s DPH. O aky hosting sa jedna? Nejde o daku cesku firmu, ktoru ti potom ukaze v cene bez DPH v pripade, ze by islo o prenos danovej povinnosti?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

naporiklad websupport. jasne ze na fakture uz musi byt aj dphacka ale na webe to nikde nepisu. ani len to ze je to cena bez DPH.
predpokladam ze to bude preto lebo domena v OZ klasifikovana nejak inak.

mna skor seru tie "prvy rok" ceny. chapem ze to su bezne chytaky na zakaznikov ale niekedy je to ozaj divocina. ta prva cena je napriklad ze .online domenu, nalakaju ta na cenu 3,50 a dalsi rok to uz bude 38 eur...

ale asi to moze byt aj vyhoda, casto potrebujes domenu len docasne, robis promo, kratkodoby projekt tak potom je to super cena. len nesmies zabudnut o rok nepredlzit :D
Prílohy
websupport-ceny.png
heker
Redeemer
Redeemer

Aha, to som nevedel, ze WS ma tak ceny, ze su bez DPH. Treba skusit podat podnet na SOI, ze ich uvadzaju vez DPH. Ved predsa WS nevie identifikovat, ze ty ako navstevnik webu si firma, ktora to kupuje a preto aj tie ceny by mali byt finalne vratane DPH. Ci nie?

S tymi cenami domen je to problem, to iste som riesil pred rokom. Napokon sme pozerali domenu aj hosting rovno na 2 ci 3roky, aby sme sa vedeli odrazit s cenou. Takze to kamarat bral na 2 ci 3 roky, lebo to uz malo vypovednu hodnotu, kedze videl aj cenu, ktora bude po zvyseni. Nepredpokladali sme, ze by ceny hostingu isli dole, takze to ma teraz predplatene za prijatelnu cenu. Ale je fakt, ze domena bola prvy rok za mozno 7 eur a dalsi rok okolk 15 eur. V najhorsom vies premigrovat domenu, aj hosting.
Napísať odpoveď