Banálne/triviálne otázky
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Banálne/triviálne otázky
Má to aj šesťhran pre vidlicový-prstencový kľúč.
A bacha - mosadz sa rada láme.
ďakujem, to som si ani nevsimol ze to ma aj sesthran. A je pravda ze co som skusal, tak ten material je pomerne makky.starysomar napísal: 06 jún 2021, 15:32 Má to aj šesťhran pre vidlicový-prstencový kľúč.
Vie mi niekto vysvetliť aký dôvod majú ľudia uverejňovať svojim blízkym /kolegom z práce/kamarátom blahoželanie k narodeninám/meninám na Facebook keď sú aj tak denno denne v osobnom kontakte a blahoželanie sa môže odovzdať osobne? Všimol som si to už pár krat na svojom FB a neviem aké to ma logické vysvetlenie.
KIKO - možno sa tým ľudom v ten deň nedá všetkým ísť za dotyčným človekom, čo má narodeniny hlavne ak má 100,200,300 a viac priatelov na FB.Co ak má kamarátov, z ktorých väčšina žije napr v zahraničí, tak mu zablahoželaju cez FB.
Osobne dotyčnemu zablahoželá v ten deň kedy má narodeniny/meniny len najbližšia rodina, kedže sú spolu najčastejšie.
Trošku iná otázka, prečo si ženy takmer neustále robia fotky pri rôznych aktivitách, fotia sa polonahé a ľudia(prevažne muži a kamošky) im potom píšu komentáre a dávajú lajky ked ich može kde kto pochváliť aj v osobnom kontakte? Odpoved je - zvyšovanie si ega a pocitu vlastnej dôležitosti, že o nich majú ľudia záujem a zvyšuje im to aj sebavedomie.Myslím si že človeku asi dobre padne ak má 350 priatelov na FB ked mu napíše do jeho FB profilu narodeninový odkaz dajme tomu 140 ludí.
Osobne dotyčnemu zablahoželá v ten deň kedy má narodeniny/meniny len najbližšia rodina, kedže sú spolu najčastejšie.
Trošku iná otázka, prečo si ženy takmer neustále robia fotky pri rôznych aktivitách, fotia sa polonahé a ľudia(prevažne muži a kamošky) im potom píšu komentáre a dávajú lajky ked ich može kde kto pochváliť aj v osobnom kontakte? Odpoved je - zvyšovanie si ega a pocitu vlastnej dôležitosti, že o nich majú ľudia záujem a zvyšuje im to aj sebavedomie.Myslím si že človeku asi dobre padne ak má 350 priatelov na FB ked mu napíše do jeho FB profilu narodeninový odkaz dajme tomu 140 ludí.
Keď sa v daný deň nedá s clovekom stretnúť tak to úplne chápem môj príspevok narážal na ľudí ako moja kamoska ktorá pisala svojej dcére na fb keď bývajú v jednej domácnosti tak to už nechápem.
Ale rozumiem čo chceš povedat v druhej časti tvojho príspevku…
Ale rozumiem čo chceš povedat v druhej časti tvojho príspevku…
Aha takže takýto príklad si uviedol matka čo dcére gratuluje k narodkám aj cez FB, hoci spolu bývajú a možno 5 minut predtým jej gratulovala osobne. Takže presne ide o to, aby jej dcéra bola viditelná aj pre svojich priatelov na jej FB, aby aj jej potom gratulovali. To je ako keby taký psychologický efekt strhnuť pozornosť na niekoho aby sa další pridali.
aby to pripomenuli aj ostatnym ktori mozno o tom nevedia, alebo by zabudli
Z absolútne rovnakého dôvodu, ako keď sa niekto označuje alebo doslova chatuje so svojim kamarátom/partnerom verejne pod nejakým obrázkom, alebo statusom.
Neviem, aký je na to psychologický termín (určite to má pomenovanie), ale proste takí ľudia majú tendenciu ukázať, že žijú sociálne aj pred verejnosťou (paradox, že?
).
Neviem, aký je na to psychologický termín (určite to má pomenovanie), ale proste takí ľudia majú tendenciu ukázať, že žijú sociálne aj pred verejnosťou (paradox, že?
pre takych ludi su socialne kontakty velmi dolezite, su to vacsinou silni extroverti, zatial co introverti takuto silnu potrebu nemavaju a byvaju podstatne menej komunikativniHensym napísal: 10 jún 2021, 18:03 Z absolútne rovnakého dôvodu, ako keď sa niekto označuje alebo doslova chatuje so svojim kamarátom/partnerom verejne pod nejakým obrázkom, alebo statusom.
Neviem, aký je na to psychologický termín (určite to má pomenovanie), ale proste takí ľudia majú tendenciu ukázať, že žijú sociálne aj pred verejnosťou (paradox, že?).
Práveže ľudia, ktorých opisujem často vôbec nie sú extroverti, často naopak. Len potrebujú byť na internete na očiach - sú to tie typy, čo denne pridajú 20 fotiek, četujú verejne (čo je úplne proti logike) a pod. A často mám overené, že sú za tým rôzne depresie, nedostatok sociálneho kontaktu v reálnom živote, mizerére v partnerskom živote a pod.
Skôr si myslím, že extroverti toto vyslovene nepotrebujú a nerobia. Preto som k tomu, že "žijú sociálne aj pred verejnosťou" napísal "paradox", pretože to až tak sociálne nie je.
Skôr si myslím, že extroverti toto vyslovene nepotrebujú a nerobia. Preto som k tomu, že "žijú sociálne aj pred verejnosťou" napísal "paradox", pretože to až tak sociálne nie je.
Hensym
tym ludom to nieco dava a naplna ich to, tak v com je problem? Kazdy sa realizujeme trochu ináč.
tym ludom to nieco dava a naplna ich to, tak v com je problem? Kazdy sa realizujeme trochu ináč.
Subjektívne a podľa mňa v pomýlených prioritách a vo veľa mnou spomenutých prípadoch je to poľutovaniahodné. Ale to je na inú debatu, rozhodne nie do banálnych otázok. 
Ale súhlasím že každý sme iný a problém s tým nemám. Iba názor.
Ale súhlasím že každý sme iný a problém s tým nemám. Iba názor.
Hensym
urcite existuju na svete ludia, ktori povazuju zase tvoje niektore postoje a nazory za polutovaniahodne- vsetko je relativne a o tom je bytie.
--
Apropo prisiel som na dalsiu neprijemnu vlastnost starnutia- aj po realtivne malom mnozstve alkoholu clovek vyrazne straca zrakovu ostrost a schopnost sledovat pohybujuce sa objekty.. Dnes som si to uvedomil v plnej hlbke.
urcite existuju na svete ludia, ktori povazuju zase tvoje niektore postoje a nazory za polutovaniahodne- vsetko je relativne a o tom je bytie.
--
Apropo prisiel som na dalsiu neprijemnu vlastnost starnutia- aj po realtivne malom mnozstve alkoholu clovek vyrazne straca zrakovu ostrost a schopnost sledovat pohybujuce sa objekty.. Dnes som si to uvedomil v plnej hlbke.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Trochu retro otazka, ale kolko dat (kB) sa zmestilo na magnetofonovu pasku (myslim taku ako do kazetaku)?
harrison314
A je to vela alebo malo? zase relativne: z dnesneho pohladu nič, ale 8-16bitoveho pocitace tam mohli mat na jednej paske mnoho hier660 kilobytes per track on a 90-minute
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ci vela alebo malo nehodnostim, je to poplatne dobe. Aj na dnesnu dobu... kto sa hra s Arduinom a podobnymi doskami, tak vie, ze uzasne veci sa zmestia aj pod 20kB.gogo956 napísal: 23 jún 2021, 18:22 harrison314
A je to vela alebo malo? zase relativne: z dnesneho pohladu nič, ale 8-16bitoveho pocitace tam mohli mat na jednej paske mnoho hier
Mna hlavne zaujimala magnetofonova paska vs. 3.5'' disketa.
3. 5u uz bola pomaly vesmirna technologiaharrison314 napísal: 23 jún 2021, 18:46 Ci vela alebo malo nehodnostim, je to poplatne dobe. Aj na dnesnu dobu... kto sa hra s Arduinom a podobnymi doskami, tak vie, ze uzasne veci sa zmestia aj pod 20kB.
Mna hlavne zaujimala magnetofonova paska vs. 3.5'' disketa.
si vezmi ze to bolo 1981 resp wiki spominal, ze v roku 1977 commodore mal pasky s kapacitou 1978 KB. Celkom zaujimave cisla zacinaju byt v roku 87, kde sa kapacita pohybuje radovo v GB. Zaujimavostou je ze este v 2018 robilo IBM magneticke pasky s kapacitou 20TB
https://en.wikipedia.org/wiki/Tape_drive
https://en.wikipedia.org/wiki/Tape_drive
tie pasky sa vyrabaju a pouzivaju doteraz - IBM LTO-U 8 => 12 TB nekomprimovanych a 30 TB komprimovanych dat
okolo 100 euro za kus
okolo 100 euro za kus
Ano, na zalohy napr vo firmach