Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa Hensym »

Podla mna preto, ze je mala cielovka. V aute si vacsina ludi pocas cesty radsej len popocuva par pesniciek, a ak jazdia dlhsie, alebo su doma, tak sa viac oplatia uz asi podcasty na roznych platformach, ci?

Mna by zase zaujimalo, ci Netflix a podobne platformy budu mat (alebo uz maju?) rezim nejakej kulisy, xˇze to nahradi telku. Nejake random veci co by si si mozno ani nepustil, mozno nejaky algoritmus ako spotify radio a pod. Ale to by asi u nas malo uspech len ak by bola vacsina v dabingu.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja som to, co by chcel retkvic vyriesil podcastami. je to audio a rozne noviny v roznych podcastoch pod svojou znackou pokryvaju realtivne siroku oblast zaujimu. takze otrava nastava len ked na zaciatku a na konci zaznie reklama, ktora sa preskocit viac-menej da.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Musim sa uz do toho dokpat, poriesit cez ten list podkastov, hoci tam tiez asi nebude vsetko, ale urcite to bude lepsie pocuvanie, ako dnesne radia.

Ale aj tak mi chyba plnohodnotna slovenska spravodajska TV typu ct24, kde by sem tam nepustili nejakeho dezolata, ako sa to prave hodi terajsim opozicnym stranam, pripadne sa namiesto spravodajstva pozerat na teleshopingove pasmo, pripadne nejake futbalove bago, alebo diskusiu uplne o nicom, ako vyriesi to prepnutie, ale na co je taka spravodajska televizia, na dve veci.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

retkvic napísal: 02 sep 2021, 18:20Mna by napr. zaujimalo, preco u nas nemoze vzniknut nejake normalne radio, ktore by prinasalo hlavne spravodajstvo, a nejaku dokumentarnu zurnalistiku, pripadne rozne diskusne relacie so zaujimavymi ludmi, pripadne vedecke okienko, a vela dalsieho.
V sukromnom sektore by to bolo silno nerentabilne (viz aj ked popularna Antena Rock a aj tak konci). V statnom na to asi nie je politicka vola. Sme zaprdena mala krajinka, smola.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

retkvic.. jednoduché riešenie... prestaň počúvať rádio a zameraj sa na podcasty. Ja som spravil túto zmenu pred rokom a spokojnosť. Mám vybratých pár podcastov a z nich si vyberám epizódy, ktoré mňa zaujímajú podľa aktuálnej nálady a zapnem si ich, kedy ja mám na ne čas!
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Hensym napísal: 02 sep 2021, 18:27 Podla mna preto, ze je mala cielovka. V aute si vacsina ludi pocas cesty radsej len popocuva par pesniciek, a ak jazdia dlhsie, alebo su doma, tak sa viac oplatia uz asi podcasty na roznych platformach, ci?

Mna by zase zaujimalo, ci Netflix a podobne platformy budu mat (alebo uz maju?) rezim nejakej kulisy, xˇze to nahradi telku. Nejake random veci co by si si mozno ani nepustil, mozno nejaky algoritmus ako spotify radio a pod. Ale to by asi u nas malo uspech len ak by bola vacsina v dabingu.
Netflix ma Play something moznost (vidim to na telke, v prehliadaci nie), kde ti pusta random veci ktore sa daju 1 tlacidlom skipnut dalej.
retkvic
Addict
Addict

brm napísal: 02 sep 2021, 19:16 retkvic.. jednoduché riešenie... prestaň počúvať rádio a zameraj sa na podcasty.
ja praveze radio kvoli tomuto uz vobec nepocuvam, max v aute ako kulisu, budem si to musiet poriesit cez ten vlc s tymi podkastami. No to s tou spravodajskou TV plati, niekedy si pripadam, ze sledujem nejaky teleshopingovy kanal a o nestrannosti niektorych moderatorov nemam ziadne iluzie.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

preco cez VLC?
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

aacid napísal: 02 sep 2021, 16:20 to som nevedel, zaujimalo by ma preco tak nefunguju streamovacie sluzby. spotify tak funguje..
asi fakt tie reklamy uz nezarabaju tolko co zarabali. hlavne v dnesnej dobe ked si uz pomaly ja moja babka vie do prehliadaca nainstalovat ad blocker a pokrocilejsi uzivatel si zriadi pihole a reklamu neuvidi uz ani v telefone ci v telke.
nj, nevynasaju, pre spotify tvoria iba 10% celkovych prijmov. aj ked ta aplikacia sa zda byt bez premium uctu nepouzitelna, takze sa necudujem :D
inac ja aj ako pokrocily uzivatel som nikdy nemal ziadne blokovanie reklam. mne to pride fer, ak sledujem niekoho tvorbu, ci uz pisanu alebo vizualnu, tak preco to nepodporit takymto sposobom. odrbavat to mi pride na rovnakej urovni ako ked sa niekto chvali, ze neplati netflix, lebo si vsetko moze stiahnut z torentu :D
retkvic napísal: 02 sep 2021, 18:20 Mna by napr. zaujimalo, preco u nas nemoze vzniknut nejake normalne radio, ktore by prinasalo hlavne spravodajstvo, a nejaku dokumentarnu zurnalistiku, pripadne rozne diskusne relacie so zaujimavymi ludmi, pripadne vedecke okienko, a vela dalsieho. Mohla by to byt v pohode aj alternativa k neexistujucej porianej spravodajskej TV, lebo ta tatranska, platena roznymi oligarchami smeru vazne stoji za vela.
To vazne nie je dopyt po takom niecom?
veru nie je. ale najblizsie k tvojmu opisu su statne radia, konkretne ja na cestach pocuvam radio slovensko a radio fm a som fakt spokojny. stale su to radia, takze tam dominuje hudobna tvorba, ale niekedy maju super hosti,rozoberaju zaujimave spolocenske/ekonomicke temy a uz neraz sa mi stalo, ze som prisiel domov, zaparkoval, dalej sedel v a pocuval :D spravodajstvo maju tiez na velmi slusnej urovni.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

no s VLC je to obcas kriz, lebo clovek musi hladat RSSka ma konkretny podcast.
za mna je najdolezitejsie, ze vypocutu epizodu mi to automaticky nemaze z playlistu, mozme sa vrati ak prehravanie skoncilo a ja som nedaval pozor. okrem toho v kancelarii nebolo vedenie nadsene z preklikavania sa v Spotify, s telefonmi robit nemozeme, takze podcasty vo VLC su vyhra. domov som si len zobrat subor, kde su linky ulozene a veselo fungujem.
ci to ale je vhodne do auta, to teda neviem.
retkvic
Addict
Addict

M142 napísal: 02 sep 2021, 23:10 veru nie je. ale najblizsie k tvojmu opisu su statne radia, konkretne ja na cestach pocuvam radio slovensko a radio fm a som fakt spokojny. stale su to radia, takze tam dominuje hudobna tvorba, ale niekedy maju super hosti,rozoberaju zaujimave spolocenske/ekonomicke temy a uz neraz sa mi stalo, ze som prisiel domov, zaparkoval, dalej sedel v a pocuval :D spravodajstvo maju tiez na velmi slusnej urovni.
ako nepopieram, ze slovensky rozhlas ma, alebo mal najlepsie rozhlasove vysielanie zamerane aj na kvaliitne reportaze, a to ze je tam nejaka diskusia, sem tam standardna relacia, a to ze to ako jedine sa da ako tak pocuvat, napr. aj v aute, doma, etc., ale je to dost roztrusene pocast tyzdna a dna, a co sa tyka informativnej stranky, radio slovensko posledne roky dost polavilo a je to uz viac menej stndardne radio, kde prevazuje hlavne hudba. Radio FM je asi naj co sa tyka hudby, ale to obdobie kedy som to vyslovene vyhladaval uz mam asi za sebou.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ja tie reklamy moc nepociťujem, lebo miestny provider už dlhé roky ponúka 2 týždňový archív zadarmo. A ešte horšie to majú v USA. Tam ide 5 minút program a ďalších 10 minút je reklama. Takže keď to niekto sleduje tu a nemá archív, tak pozerá reklamy na bulharský lidl. :D
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

inac este davno v autoskole sme museli brzdit auto sposobom(priklad): isiel som 40km/h, zacal som brdzit, prehodil spojku na druhy stupen v cca 30km/h, ako som dobrzdoval, tak este na jednotku a az ked som zastavil, tak som mohol vyhodit rychlost. ak som si spojku vyradil aj pri najmensej rychlosti, tak na mna typek krical jak zmyslov zbaveny. mali ste to rovnako? a aky to ma zmysel? ja chapem, ze sa brzdit by sa bez zaradenej rychlosti nemalo, ale aky ma na tom zmysel bazirovat pri 10-20km v hodine?
Hensym
VIP
VIP

Žiadny. Je to zbytočné je*anie a mýlenie žiaka v autoškole. Asi to má nejaký základ v starých autách, ale neviem aký. Ono už logicky, pri nízkych rýchlostiach pod 15-20 km/h sa auto na dvojke môže dusiť a na jednotke naopak vytáča a motor "skáče". Pri takto nízkych rýchlostiach nevidím zmysel nechávať rýchlosť až pokým zastaneš, to je blbosť.

Samozrejme brzdiť motorom je fajn, nie len v kopci, ale aj na rovine, v meste, pred zákrutami. Napr. plynule z 5 do 4, zo 4 do 3 (počas podraďovania si podľa potreby aj dobrzďovať samozrejme) a na trojke prejsť zákrutu, a podobne. Všetko je to individuálne. Ak napríklad vidím, že za mnou ide 20 áut, tak nebudem zo 70 brzdiť na 30 podraďovaním a všetkých zdržovať, ale spravím to rýchlejšie, podradím napr. pred zákrutou z 5 rovno do 3, adekvátne pribrzdím a zákrutu prejdem na trojke, ktorá mi to dobrzdí ešte viac.

Učili to takto ako teba aj bratranca, keď si robil vodičák a keď mi to vravel, tak som nechápal. Oni chcú možno naučiť dobrému zvyku brzdenia motorom (mám pár kamošov čo to nerobia vôbec), ale neuvedomujú si ako tých žiakov pletú. Bratranec potom jazdil ako je*nutý a doslova si myslel že on nemôže pred zákrutou podradiť z 5 do 3 bez toho, aby medzitým zaradil a pribrzdil si na 4-ke. :D A keď išiel po okreske 90 a zrazu musel zastať (napr. prekážka na ceste, kolóna, a pod.), tak aj keď mal pred sebou krátky úsek (kde každý rozumný použije možno trojku + brzdu a nebude na takej malej vzdialenosti špekulovať), tak on ho je*al a musel ísť 5-4-3-2-1-N a dať prednosť. Super spôsob ako zničiť spojku zbytočne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

neviem, nie som expert, ale myslim ze v autoskolach na brzdeni motorom baziruju preto že tym chcu setrit brzdove platnicky, ak sa mylim opravte ma. Pri takom mnozstve jazd co za mesiac sa na jednom aute urobi to asi vyznam ma, ja to prakticky nepouzivam, pretoze si myslim ze co takto usetris na brzdach tak zase o to viacej namahas spojku/prevodovku.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Možno len aby naučili ľudí podraďovať.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Setrenie brzdovej sustavy,brzdovej kvapaliny. Najlepší su soferi co valia do krizovatky a potom rýchlo brzdia lebo už svieti červená.
Tomuto sa chcu v autoškole vyhnuť aby takto buduci šoferi nejazdili.
Hensym
VIP
VIP

To je vaetkym jasne ale to co popisujem ja alebo M142 je doslova ucenie zlozvyku a robit by sa to nemalo. Ucit sa efektivne podradovat a brzdit motorom samozrejme ano, ale nie toto.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja mam automaticku prevodovku :/
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Je dobre mat navyk brzdit motorom, ale nic netreba prehanat. Kym som mal manual, isiel som maximalne po trojku do nejakych 30km/h a dobrzdil uz s vyradenou rychlostou. Pri radeni 3>2 a nedajboze 2>1 auto uz neprijemne cuka a nie je to komfortne (bez medziplynu, ktory by aj tak nezvladlo 90% soferov).

Inak, moderne auta si reguluju privod paliva, cize aj na zaradenej rychlosti bez plynu vedia dodavat palivo, ked otacky padnu pod urcitu hranicu (aby motor nezdochol) takze tyrat auto brzdenim prevodmi na jednotku je dost absurdna predstava.
Napísať odpoveď