Bankový účet

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Avarax
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Bankový účet

Príspevok od používateľa Avarax »

Neviem či som to sem zaradil správne ale tak inde sa mi to nehodilo.

Potrebujem si založiť účet hlavne na tranzakcie ces net na paybal a na internetbanking. A na manuálne vklady na účet. Som študen čize by som to využival na platenie služieb ces net čize ak by sa dalo kde je zvyhodnené internetové prevody. Ten úcet by som využíval cca 3-5 krat do roka na prevod.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Bankový účet

Príspevok od používateľa Holubar »

o uctoch su tu uz viacere temy, staci hladat, odpoved pre teba je mBank
Avarax
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

no mozem povedat ze mBank mi nevihovuje lebo byvam mt a tu pobocka mBank nieje
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

pobocka mbank nie je nikde na slovensku pokial viem ;) ja mam mbank a pobocku ti netreba, ucet si zriadis ziadostou cez net, zavolaju ti a kurier sa s tebou dohodne, donese ti papiere domov, podpises , da ti instrukcie, karta ti dojde do tyzdna postou domov, vypis si mozes zadarmo nechat posiealt na mail alebo lateny postou, do mesaica mas 3 vybery v akomkolvek bankomate, ja napr vyberam v csob.. vsetko sa da vybavit cez net z domu, zalozenie mas zadarmo, vedenie a aj zrusenie.. staci citat ;) ked si vyberas banku tak to neni strata casu.. mimochodom kolko mas rokov? ked mas menej ako 18 tak si zriad nejaky studentsky, ked 18 tak mbank ale to asi nemas lebo pri citani tvojho pripevku ma skoro slahlo ;)
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

čo sa týka Bratislavy, tak tu minimálne jedna pobočka je: na Trnavskom mýte, oproti starej tržnici. A v Auparku sa nachádza pod kinami jeden stánok, kde sa dá zriadenie účtu vybaviť aj osobne. No BA nie je Martin :). Zdriadenie účtu je jednoduché ako vytvorenie konta na jednom veľmi rozšírenom slovenskom pokeci.
Avarax
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

no ale ja budem musiet vlozit prachy na ten ucte a mam 18 cize netusim ako ich tam vlozim ked nemaju pobocku a z inej banky vkladat na iny ucet je strasne drahe cize ak mi poviete ako tam vlozim prachy s minymalnym poplatkom tam berem mbank
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

skoro kazda banka ma studentsky ucet zdarma
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

na mbank nemusis vkladat nejaky vstupny "poplatok", a inak prve peniaze som tam dostal tak ze som spravil obchod, nieco predal a bolo, dalej uz len od zamestnavatela atd
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Na mBank sa da vkladat bud postovou poukazkou na poste (predpokladam nejaky poplatok), alebo ich vlozis niekomu kto ti ich posle. Pre tento typ sa mBank velmi nehodi, to by som radsej riesil ozaj nejaky studentsky ucet... Ale ak vies s tym vkladanim penazi zit, tak ano, mBank je v pohode.
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Využitie 3-5 krát do roka? Vybav si mBank. Tí majú základné služby zadarmo, spoplatnené sú len niektoré, ktoré aj tak asi nevyužiješ. Ja mám mBank pár mesiacov a bohato mi to stačí.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Avarax napísal:... a z inej banky vkladat na iny ucet je strasne drahe ...
Kolko je strasne drahe? Kamenne banky si pytaju 50 centov za hotovostny vklad na tvoj vlastny ucet. Najviac som zaplatil pri vklade na ucet v SLSP, ked som platil poistku na auto. Za vklad na ucet, ktory bol vedeny u nich si pytali 1.5 EUR. Dalsiu poistku som platil v TB a to bolo zadarmo a este aj s usmevom.

Studentsky ucet v kamennych bankach ma problem v tom, ze banka chce raz za rok potvrdenie o navsteve skoly (neviem, ci kazda). Ja som si tak zalozil ucet v CSOB v CR, ked som tam dva mesiace robil a po roku inaktivity som bol prekvapeny, ked som zistil, ze za ucet co mal byt zadarmo som zaplatil cez 500 kc za rok.
Bartik15
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Bartik15 »

Moja rada : :arrow: Slovenska sporitelna je najpraktickejsia , naviac bankomatov a ustredni
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Avarax napísal:no mozem povedat ze mBank mi nevihovuje lebo byvam mt a tu pobocka mBank nieje
ajkeby bola peniaze cez pobocku nevlozis .. to je velka slabina mBank-y :!: mna to zarazilo a bol som nemilo prekvapeny
Bartik15 napísal:Moja rada : :arrow: Slovenska sporitelna je najpraktickejsia
ale ako pise Holubar, Slovenska sporitelna su zdieraci
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Slabina? Nenazval by som to slabinou... Niekomu vyhovuje trepať sa na pobočku, tam čakať v rade a rozkecávať sa a niekto má rád pohodlnejšie riešenia. Bankový účet mám cca 10 rokov, z toho 8 som zamestnaný, o.i. už aj v cudzine a ešte v živote som nepotreboval vložiť hotovosť na účet.
Trussardi
Darca
Darca

begbeee: a ked na druhom ucte nemas dost prostriedkov alebo su aj taky co jednoducho nemaju dalsi ucet
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Trussardi.. nech Ti Tvoj "sponzor" nedáva peniaze na ruku, ale rovno pošle na účet. ;) Inak ja si tiež nepamätám, že by som niekedy vkladal hotovosť na účet.

Ale chápem, že za istých podmienok je to nevyhnutné (staromódni rodičia, starí rodičia, bazároví kšeftári a tak). Ak by si dokázal vyriešiť túto vec, mBank je bezkonkurenčne najlepší. Mne na mBanku vadia iba obmedzené výbery z bankomatov na 3x do mesiaca. Prvé mesiace som to nevedel rozchodiť, ale už som sa naučil všade platiť kartou a hotovosť v peňaženke si nechávam iba ako nejakú poistku. Predtým to bolo presne opačne.

Pred dvoma týždňami som bol rušiť účet v ČSOB, chlapík pri okienku sa ma zo zvedavosti spýtal na dôvod, nuž som mu otvorene povedal mBank.. len sa usmial, mykol plecami a poznamenal, že im konkurovať nemôžu. Čo sa týka mojich potrieb, určite nie.

//akurát ma teraz ešte napadla jedna situácia.. čo ak stratím platobnú kartu? K svojim peniazom sa tiež nedostanem. Ale snáď mi dokážu vydať novú kartu tak rýchlo ako pri založení účtu, tj. do týždňa.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ináč takisto, keď som rušil TatraBanku, tak som povedal, že som si zrátal jedna a jedna a nemienim im ročne platiť 60 € (!!!) za pár posratých prevodov do mesiaca (však supervýhodný balík ne?) a taktiež otvorene povedal, že mBank to má všetko zadarmo. Taktiež sa len pousmiala a dodala: "Chápem."
Trussardi
Darca
Darca

brm napísal:Trussardi.. nech Ti Tvoj "sponzor" nedáva peniaze na ruku, ale rovno pošle na účet. ;)
ale nekazdemu chodia peniaze na ucet.. ked su proste peniaze v rukach je mi to na prd
poisondart
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poisondart »

uha o mBank pocujem prvy krat ale vcelku sa mi to paci .... taka otazka ... ja mam ucet vo VUBcke mam tam studentske konto ... len mam pocit ze sa tam plati skoro za vsetko aj ked je to studenstke konto ... vravite ze v mBank je vedenie uctu zadarmo? neviete kolko stoji prevod z VUB do mBank? ze by som si tam z vreckoveho kazdy mesiac posielal nejake peniazky ako setrenie?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

poisondart napísal:uha o mBank pocujem prvy krat ale vcelku sa mi to paci .... taka otazka ... ja mam ucet vo VUBcke mam tam studentske konto ... len mam pocit ze sa tam plati skoro za vsetko aj ked je to studenstke konto ... vravite ze v mBank je vedenie uctu zadarmo? neviete kolko stoji prevod z VUB do mBank? ze by som si tam z vreckoveho kazdy mesiac posielal nejake peniazky ako setrenie?
Pri založení účtu v mBank je jediný poplatok, čo ti strhnú asi 3,31 (100 sk) za vydanie karty. Treba si založiť mKonto, eMax a eMaxPlus, sú to vlastne 3 účty ale vzájomne prepojené. Potom už v mBank neplatíš fakticky za nič - prevody, TP, inkasá, výbery z bankomatu (všetky bankomaty, mBank vlastné ani nemá). De facto ak máš napr. väčší finančný obnos, ktorý nechceš investovať ale nepotrebuješ s ním hýbať a uložíš ho na eMaxPlus tak na konci roka môžeš byť vlastne na vedení účtu ziskový :)

//: Ešte ma napadlo, že jeden problém čo som s mBank mal... Karta ku mKontu mi nefungovala v bankomatoch v UK, ale tu sú všetci ľavý tak možno je to tým, v Rakúsku a Maďarsku som s tým problém nemal, len upozorňujem.
Zároveň chcem dodať, že táto čudná poplatková mafia je asi možná len na Slovensku lebo napr. v UK máš kompletne všetko zadarmo, neplatíš ani len za to vydanie karty a funguje ti vo všetkých bankomatoch.
Napísať odpoveď