Banky (vseobecna tema)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Banky (vseobecna tema)

Príspevok od používateľa beardie »

Stačí pohyb
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Pokiaľ by si mal rád preposielanie peňazí, tak si tých 400€ môžeš preposlať aj viac x a budeš mať U Konto Premium (tam je limit 1800€) :D
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

To nie je potrebné 😊 ja som to u konto mal pôvodne kvôli tým výberom bezplatným, ale už to pre mňa stratilo zmysel, ale aj tak si chcem ponechať účet
Inak na fcb sa ľudia sťažovali ľudia, že im UniCredit na nový rok zaúčtoval poplatky za urgentné platby,hoci nič také nezaškrtli - jedna urgentná platba 66€, šialená pálka (mbank si za to pýta 0.20€) a dosť zlodejské je na tom, že ľudia si to musia sami reklamovať, namiesto toho aby im to banka automaticky refundovala
ArAsHiD
Professional
Professional

No hej, náklady banky za platbu cez TARGET2 sú o 0,09€/platba vyššie ako pri normálnej platbe. 66€ je nehorázne, taká VÚB má tiež ale 50€...

Otázne je či to je naozaj systémová chyba banky a reklamáciu uznajú, alebo chyba klienta (zaškrtol to v IB) a neuznajú to.
tyler91
King
King

no bolo tam cez 300 komentárov, že sú si istý väčšina, že nič nezaškrtli, hoci niektorí si to uznali, ale chybu dávajú na banku, že v novej appke to láka zaškrtnúť :D hoci jasne tam píše, že je to spoplatnené podľa cenníka
https://www.facebook.com/nekrmtenasodpa ... 344008420/
ArAsHiD
Professional
Professional

Keby to bola systémová chyba, tak by sa to ale strhlo (pravdepodobne) za všetky platby v daný deň, nie iba pri vybraných. Toto skôr vyzerá na ľudský faktor a záleží na banke ako veľmi chce byť zhovievavá.
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Ahojte, vždy keď sa na hojku opýtam a potrebujem pomoc tak dostanem odpoveď, čo ma teší. Teraz píšem ohľadom banky SLSP. SLSP ponúka osobný účet zdarma za predpokladu zadaných 3 trvalých príkazov, zriadeného sporenia, a podmienky minutia 200e platbami kartou. Potrebujem vedieť, či sa platba inkasa KARTOU na pošte pri priehradke zaráta do toho limitu 200e. Je to banálna otázka, podľa mňa sa to bezproblémovo zaráta ale mama to rieši a chceme mať 100% istotu že je to tak. Hovorím jej že radšej nech zacvaká mesačne 1,10e pri priehradke za platbu inkasa kartou ako platiť 5,90 mesačne za vedenie účtu. Lebo ten limit 200e platby kartou ona nedobehne.
ĎAKUJEM za pomoc.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Podla mna je uplne irelevantne co sa kartou zaplati.
Kartova operacia = zaratavanie na 200€ podmienku, okrem ATM samozrejme
ArAsHiD
Professional
Professional

Nie je to úplne tak. Existujú výnimky, ktoré sa do obratu nezarátavajú - podľa MCC kódu obchodníka. Ja byť produktový manažér v SLSP, tak MCC 9402 (pošta) ako výnimku zadám. Rovnako aj MCC 6012 (dobíjanie el. peňaženiek - napr. Revolut), MCC 7995 (hazardné hry) a ďalšie... Teda jedine, že by chceli prichádzať o výnosy, čo pochybujem.
Pokiaľ tu nie je niekto interne z SLSP, ideálne kartové odd., tak na 100% Ti to nikto nepovie. Musíš vyskúšať.

Takéto komplikácie...keď nezaplatí tých 200€ bežne, nech si založí mBank/FIO/365.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

MCC kod sa da niekde zistit alebo sa verejne neuvadza?
ArAsHiD
Professional
Professional

Neuvádza, na pobočke ti ho tiež nepovedia. Vidia ho len zamestnanci na špecializovaných odd.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

banky to maju osetrene
tyler91
King
King

Čo ja viem, mňa ako zákazníka nezaujíma nejaký MCC kód, ak je raz napísané, že mám 200€ zaplatiť kartou, tak aj platba do hazardu by sa tam mala rátať
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Predpokladam, ze to maju osetrene v zmluve, nejakej 34 stranovej.

Kazdopadne, prave preto nemam rad tie podmienky, su tam chytaky, zvyknu sa casto menit a pod.

Podla mna, chodit na postu a este platit 1,10€, aby bol ucet zadarmo, to nie je prilis pohodlne.

Prave vcera spominali v spravach RTVS, ako sa da zmenit ucet, ako sa vsetko prenesie, tak mozno by to stalo za zvazenie, ked chce ucet zadarmo a bez podmienok, su rozne banky, online, ale aj minimalne jedna kamenna.
ArAsHiD
Professional
Professional

Bude to zadefinované vo VOP a selektovanie transakcii podľa MCC kódov je bežné v každej banke.
tyler91
King
King

Inak nechápem, prečo niekto chodí platiť SIPO na poštu kartou, stať tam v rade a ešte za to zaplatiť 1.10€ ak to môže zadarmo a z domova zaplatiť prevodom
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nechapem vobec zmysel v dnesnej dobe SIPO platby.
tyler91
King
King

Tak niektorí ľudia si na to zvykli, majú tam všetko v jednom
ArAsHiD
Professional
Professional

Ináč ono aj výber z bankomatu je veľmi zjednodušene bežná kartová transakcia identifikovateľná pod MCC 6011 a tento MCC bude na 100% mimo akéhokoľvek obratového bonusu v akejkoľvek finančnej inštitúcii.

Keby niekoho zaujímal zoznam všetkých MCC kódov, tak tu: https://fs.fldfs.com/iwpapps/pcard/docs/MCCs.pdf
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Tak vám ďakujem za odpovede.
Inak nechápem, prečo niekto chodí platiť SIPO na poštu kartou, stať tam v rade a ešte za to zaplatiť 1.10€ ak to môže zadarmo a z domova zaplatiť prevodom
Ak to bolo smerované na mňa, tak som to vysvetlil v prvom príspevku. Jedná sa o moju mamu, ona platí sipo ZADARMO Z DOMOVA prevodom, lenže jej mesačné platby kartou nepresahujú 200e (jedna z podmienok zadarmo účtu v SLSP) takže platí aj mesačný poplatok za vedenie účtu v SLSP. K splneniu podmienok aby mala účet v SLSP zadarmo jej chýbajú len tie platby kartou. Keďže sipo platí cez 200e, tak z môjho sedliackeho uvažovania vzišlo, že ak sa sipo platba zaplatená kartou na pobočke pošty bude zarátavať do tých potrebných platieb kartou tak radšej zaplatiť mesačne 1,10e za sipo ako 5,90e za účet. Vôbec nevidím problém v tom chodiť na poštu keď okolo nej prechádza 4x do týždňa.

Čo sa týka ostatných dotazov, tak je jasné že zmeniť banku je najlepšie riešenie. Ale tak nejdem presviedčať mamu, ktorá už má niektoré veci zaužívané a som rád keď vôbec v niečom ma poslúchne.
Napísať odpoveď