Banky (vseobecna tema)
Re: Banky (vseobecna tema)
Pri tomto dosť zaleži kolko rokov ma tvoja mama a ako naviazana je na danu banku, ak robi transakcie cez ib, tak si myslim, ze je realtivne pocitacovo gramotna, tak tam by nemal byt problem, to je casto krat najväcsia zabrana.
Ak si banka dava taketo podmienky, tak nie je voci svojim zakaznikom vobec ustretova, ved ta platba za sipo je pomali v takej vyske ako mesacna platba za bezny ucet v slsp.
Platba na poste je rozhodne krok spet, aj ked bude stat poplatok na poste iba 1,1€. Pokial to nema mama daleko na zriadenie ucto do fio banky a nechodi si casto vkladat hotovost na pobocke, tak su aj lepsie banky ako slsp.
Ak si banka dava taketo podmienky, tak nie je voci svojim zakaznikom vobec ustretova, ved ta platba za sipo je pomali v takej vyske ako mesacna platba za bezny ucet v slsp.
Platba na poste je rozhodne krok spet, aj ked bude stat poplatok na poste iba 1,1€. Pokial to nema mama daleko na zriadenie ucto do fio banky a nechodi si casto vkladat hotovost na pobocke, tak su aj lepsie banky ako slsp.
V bankách nefunguje retenčné oddelenie ako u operátorov? Ak zákazník si podá žiadosť o zrušenie účtu, neozvú sa banky s podpultovou ponukou?
Pochybujem. Banky dobre vedia preco maju take a onake podmienky. Bud sa spoliehaju ze je clovek zvyknuty na IB a pod. a radsej bude platit, alebo jednoducho ani nemaju zaujem si drzat klienta ktory nevie spravit kartou 200€ mesacne.
banky urcite riesia to ked chce klient odist realna skusenost rusil som kreditku v TB volali mi a ponukli mi ju (tusim na rok) bez poplatku ale odmietol som. tym som chcel povedat to ze banky urcite maju zaujem si udrzat klientou hlavne ak tam mas pozicky uvery alebo sporenia a pod ale urcite ziadna banka nema zaujem o klienta co nezaplati mesacne aspon tych 200e kartou....
Tak zmena banky nie je taká pohodlná ako zmena operátora... Tak či tak ponúk na bezplatné vedenie účtu alebo s minimálnymi podmienkami je dostatok
-
daniel.daniel
Medium Star
manzelka si sla zmenit v tatrabanke bezny ucet na ten zakladny alebo zrusit, kedze platit 3.50 mesacne za par transakcii bolo zbytocne. A ponukli jej pobockovu ponuku, ucet na rok zadarmo ak jej pride mesacne 400€.
No len čo po tom roku? Ja som vymenil za štedrú kartu od slsp úplne bez poplatku využívam ju na platby v bezúročnom obdobi
-
daniel.daniel
Medium Star
po roku? skusime to znova, alebo prejdem k inej banke. Akoze TB ma dobry mobile banking, ale chcu zato 7€ mesacne. Volakedy stacil sobasny list, 20 000€na ucte, a ucet bol zadarmo.
Retenčné ponuky existujú, ale banky si vyberajú a je to menej časté ako u operátora.
No veď o tom som hovoril pre nich je dôležitý hlavne aktívny klient
v TB som už 4tý rok, 7€ som platil možno prvý či druhý mesiac, potom 3,5€ a momentálne už asi dva roky 0€. A pokiaľ zásadne nezmenia podmienky, tak budem ho mať zadarmo stále.daniel.daniel napísal: 08 apr 2021, 17:22 po roku? skusime to znova, alebo prejdem k inej banke. Akoze TB ma dobry mobile banking, ale chcu zato 7€ mesacne. Volakedy stacil sobasny list, 20 000€na ucte, a ucet bol zadarmo.
Na 0€ ti stačí ak sedem krat do mesiaca využiješ nejakú ich inovaciu (máš 4 na výber) a máš nejaké ich dve produkty (hypo, uver, kreditka, podielove fondy, poistenie, DDS...). Ak má niekto TB ako primarny účet, tak tieto veci určite spĺňa ľavou zadnou.
A ako vravíš mobilná appka je, dovolím si povedať, asi top na SK trhu. V IB som nebol ani nepamatám kedy (asi som zase zabudol heslo ), bol som aj ako premium klient, kežde som mal vyššie obraty na účte a to bolo tiež fajn, čo som potreboval som riešil cez telefón a stále s toun istou osobou. Napobočku som chodil len vkladať hotovosť (odkedy sú vkladomaty, tak ani tam už nechodím) a vybrať si obálku z novým heslom od IB, keď som predtým zabudol.
Uvidím, či im zverím aj hypo alebo s hypo pôjdem do inej.
TB ma mozno vycackanu aplikaciu (a IB), ale nezvlada ani taku primitivnu vec ako SEPA trvaly prikaz na prevod do zahranicia.
Inak vysvetlíte mi, ako môj spolubývajúci môže mať stále vo VUB študentský účet, aj keď má 32R a VŠ končil asi v 24R.
A odomňa žiadali "potvrdenie o štúdiu" každý rok...plus po 26R to aj tak neplatí podľa našich zákonov a keď študujete v neskoršom veku (po 26R), tak máte proste smolu. Vraj naňho zabudli. Ale nechce sa mi priznať a ja ho obviňujem, že tam niekoho kláti a tá baba mu to odklikla, že je stále študent. 
Vo VÚB je to automatizovaný proces kedy sa ti dovŕšením 27. roka zmení poplatkový kód pre účet. Vybraným (aktívnym) klientom to bolo predĺžené až do 30 rokov.
Pravdepodobne nejaká anomália. Skôr či neskôr na to prídu.
Pravdepodobne nejaká anomália. Skôr či neskôr na to prídu.
Hej, anomália. To mi bolo jasné.
Len stále neviem prísť na to, akú má ta anomália príčinu.
ten skutocny dôvod nespozname, lebo nie sme insideri danej banky. Môže to byť chyba v automatickom procese čo je asi najpravdepodobnejsie. Ale môže to byť aj zámer. Vsetci klienti su vsade rozdeleni do urcitych kategorii a ti co maju najlepsie skore a su teda pre banku najperspektivnejsi, ti mavaju aj vynimocne benefity, pretoze si ich chce institucia za kazdu cenu zaviazat do buducna.
Zjednodusene: robotník Janko s oficko mzdou nieco nad minimalkou a dvoma exekuciami bude pre banku ako klient menej zaujimavy ako Ferko s vš na riadiacej pozicii vo velkom korporate za x nasobny plat.
Zjednodusene: robotník Janko s oficko mzdou nieco nad minimalkou a dvoma exekuciami bude pre banku ako klient menej zaujimavy ako Ferko s vš na riadiacej pozicii vo velkom korporate za x nasobny plat.
Mám 27 a účet študent. Som v slsp od konca strednej, nepokračoval som na vš. Nikdy nechceli ani žiadny papier že navštevujem školu. Mám pravidelný príjem, kreditku a mesačne si posielam na sporenie na rezervu. Možno v niečom sa zhoduje z tohto zoznamu s tvojim kamošom, nemyslím si že sme sami ktorý sme ako študenti. PS: Neklátim žiadnu z bankyephramko napísal: 28 apr 2021, 22:20 Inak vysvetlíte mi, ako môj spolubývajúci môže mať stále vo VUB študentský účet, aj keď má 32R a VŠ končil asi v 24R.A odomňa žiadali "potvrdenie o štúdiu" každý rok...plus po 26R to aj tak neplatí podľa našich zákonov a keď študujete v neskoršom veku (po 26R), tak máte proste smolu. Vraj naňho zabudli. Ale nechce sa mi priznať a ja ho obviňujem, že tam niekoho kláti a tá baba mu to odklikla, že je stále študent.
![]()
už nejaký čas, si to banky zisťujú samé
https://www.webnoviny.sk/vofinanciach/s ... o-do-bank/
https://www.webnoviny.sk/vofinanciach/s ... o-do-bank/
Len aby to nebola vypocitavost bank, resp. aby to tie banky nezacali vymahat spatne, ako koncesionarske poplatky RTVS, aj bez urokov moze byt celkova suma dost vysoka.
Pokial by ucet spoplatnili hned, klient by mohol zmenit banku, ale takto banku nezmeni a nasledne mu to mozu nauctovat. Tiez si takto klienti viac navyknu na IB a MB a banku tak nezmenia.
Samozrejme, mozem sa mylit, zrejme to maju banky v zmluvnych podmienkach.
Ja by som si to overil, pretoze prip. dlh moze byt problem aj pri buducich uveroch, hypotekach a pod.
Pokial by ucet spoplatnili hned, klient by mohol zmenit banku, ale takto banku nezmeni a nasledne mu to mozu nauctovat. Tiez si takto klienti viac navyknu na IB a MB a banku tak nezmenia.
Samozrejme, mozem sa mylit, zrejme to maju banky v zmluvnych podmienkach.
Ja by som si to overil, pretoze prip. dlh moze byt problem aj pri buducich uveroch, hypotekach a pod.
-
daniel.daniel
Medium Star
Studoval som do 20tky a raz na pobocke, si pani pytala papier o navsteve skoly, tak jej vravim ze ho neprinesiem lebo nemam cas chodit do banky
..a nic nezrusili a mal som studentsky ucet v TB do 26.