Banky (vseobecna tema)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
taki7
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Banky (vseobecna tema)

Príspevok od používateľa taki7 »

Pri Google Pay je to zabezpečenie v rámci appky, odo mňa vždy pýta odtlačok.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Pouzivam to od jeho zavedenia a nikdy to takto nefungovalo. Stacil odomknuty mobil.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

wladas napísal: 11 sep 2024, 16:12 Ja mam otazku na platbu mobilom.
Asi cca pol roka chce odomna otlacok asi pri 1/3 platieb. Je jedno aka to je cena. Mobil normalne odomknuty. Dost mi to lezie na nervy lebo niektore terminaly to vyhodnotia ako neuspesna platba.
Ma to niekto takto? Cez SLSP.
na google pay sa potvrdzuje odomknutím už každá platba bezohľadu na jej výšku
wladas
Redeemer
Redeemer

Ja hovorim a otlacku. Nie odomknutie. So zamknutym mobilom to samozrejme nikdy neslo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

wladas napísal: 11 sep 2024, 17:16 Pouzivam to od jeho zavedenia a nikdy to takto nefungovalo. Stacil odomknuty mobil.
no dobre ale novy apdejt to predsa mohol zmenit a teraz je to uz inak asi nastavene.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

365 banka a poplatok 12e - zrušili sme prevydanie karty, teoreticky stačí virtuálna, ale pozor na výbery z bankomatu mobilom, nie každý bankomat podporuje bezkontaktný výber

Google pay - ešte pred pár mesiacmi stačilo pri platbe mobilom do 50e len zapnúť displej (nie odomknúť zámok mobilu), nad 50e bolo treba mobil aj odomknúť. Po nejakej aktualizácii to vyžaduje odomknutie už pre všetky platby.
wladas
Redeemer
Redeemer

Ja mam ale vzdy odomknuty mobil pri platbe.
baldorex
Addict
Addict

Mobil odomykám odtlačkom prstu, možno pri inom druhu odomykania vyžaduje GP ešte potvrdenie odtlačkom.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

gogo956 napísal: 11 sep 2024, 16:08aacid
pravdepodobne ti chcu buď ponuknut pôžičku, alebo ak máš na ucte väčšiu volnu sumu tak investiciu do nejakeho z ich produktov. Je to pomerne bežný postup v 365. Nič špeciálne za tym netreba hladat, volaju takto aj dôchodcom ak je tam potencialny biznis.. :-)
to predpokladam aj ja. mna len zaskocil jej pristup. je to uz druha skusenost (predtym SPP) ked sa ti volaci citili pocutelne ukrivdene ze som ich odmietol.
pride mi to od nich celkom demanding ocakavat ze ja si vyclenim cas zo svojho dna (predpokladam ze pracovneho, ved ona asi nebude robit mimo pracovny cas) aby mi oni ponukli ich produkt...
skratka vacsinou ludia odmietaju "dobry den, nasli by ste si par minut na par otazok?" a ona zavola rovno s tym ze "dobry den, radi by sme sa s vami osobne stretli, kedy teda pridete?" :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Takze sa este raz spytam zrozumitelnejsie.
Chce od vas mobil otlacok prsta pri prilozeni odomknuteho mobilu k terminalu?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

wladas: Android 14 - nechce.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

aacid napísal: 11 sep 2024, 20:27 to predpokladam aj ja. mna len zaskocil jej pristup. je to uz druha skusenost (predtym SPP) ked sa ti volaci citili pocutelne ukrivdene ze som ich odmietol.
pride mi to od nich celkom demanding ocakavat ze ja si vyclenim cas zo svojho dna (predpokladam ze pracovneho, ved ona asi nebude robit mimo pracovny cas) aby mi oni ponukli ich produkt...
skratka vacsinou ludia odmietaju "dobry den, nasli by ste si par minut na par otazok?" a ona zavola rovno s tym ze "dobry den, radi by sme sa s vami osobne stretli, kedy teda pridete?" :D
ono to má dva rozmery:
Prvý je ten, že ludia na tejto pozícií sú tak školení, aby s klientom určitým spôsobom manipulovali a snažili sa ho dostať do pozicie aka im vyhovuje.
Druhý je ten, že ak chcú si dlhodobo obhájiť svoju pozíciu, tak musia plniť nie uplne ľahké mesačné plány ohľadom predaja produktov a ak sa nedarí, tak su v dosť neprijemnej situacii a môže to byť z ich prejavu cítiť.
Ak sa s nimi stretnut chces, tak sa dohodnite na termine ktory ti vyhovuje. Ak sa s nimi stretnut nechces, tak im to jasne povedz a oni by ta uz nemali v blizkej dobe kontaktovat.

Mne sa raz stalo že ma neustale kontaktovali z jednej investicnej spolocnosti niekolko mesiacov aj ked som im povedal ze od nich nic nechcem. A ked som si zablokoval ich číslo tak volali z ineho. Bolo to cele zvlastne, pretoze som ani nemal volny cash, takze neviem odkial prisli na to, ze by som bol pre nich az tak dobry klient :D

wladas
u mňa nie
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

aacid - tie tety nie sú len prepážkové úradníčky - každá je odmeňovaná nie vysokou základnou mzdou a jej nadstavbová zložka závisí od toho, koľkým zákazníkom čo dokáže "predať". Slušne povedané navliecť ich do nových vecí, z ktorých má banka zisk.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

wladas napísal: 11 sep 2024, 16:12 Ja mam otazku na platbu mobilom.
Asi cca pol roka chce odomna otlacok asi pri 1/3 platieb. Je jedno aka to je cena. Mobil normalne odomknuty. Dost mi to lezie na nervy lebo niektore terminaly to vyhodnotia ako neuspesna platba.
Ma to niekto takto? Cez SLSP.
Ja používam iPhone. Skúšam zaplatiť (bočné tlačidlo stlačím dvakrát) a je jedno či mám odomknutý telefón alebo nie, stále musím ukázať tvár.

Na Androide to funguje aj tak že len priložíš telefón k terminálu bez toho aby si niečo urobil? Alebo som to len pochopil zle?
wladas
Redeemer
Redeemer

fildinko - musis mat nastaveny zamok (pin, gesto, biometria) mobilu a prikladat ho odomknuty.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Naše (nie len) mobily s Androidom fungujú pri platbe mobilom tak, že musíme odomknúť obrazovku. Považujem to za blbosť. Prv to šlo bez toho.
Je podstatne menšia pravdepodobnosť, že ktosi mobil stratí a iný mu ním zaplatí než že spoza chrbta niekto odkuká heslo. Ale to je iba môj pohľad.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Ako si automaticky prevadzate peniaze na zahranicny ucet, ked vasa banka neumoznuje trvaly prikaz na zahranicny ucet?
Mam mBanku, ta to nevie. Fio to vraj vie, takze ak si otvorim ucet vo Fio, poskrabem sa lavou rukou za pravym uchom.

Ide to nejak jednoduchsie?

Asi blba otazka, ale dnes sa mi uz pari z hlavy 😄
baldorex
Addict
Addict

Ručne. Tiež som chcel z mBank urobiť trvalý príkaz, ale nejde to. Kvôli jednému pohybu sa mi nechce zakladať účet v ďalšej banke.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

vymenit mbank za fio je urcite nieco co mozem len odporucit dodnes nechapem tej popularite mbanku. fio ma ucet aj kartu zadarmo bez akychkolvek podmienok. plus visa embos kartu a neobmedzene vybery z bankomatou plus vkladomaty a moznost vkladu aj na pobocke naco mbank teda? jedine co fio nema su klasicke pozicky len hypo.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Citam, ze Fio ucet si mozem vytvorit len cez ich app. Nepotrebujem nikam chodit podpisovat osobne? Debetnu kartu by som zatial nepotreboval.

Toto by bolo docasne riesenie:
1. trvaly prikaz mbank >> fio
2. trvaly prikaz fio >> zahr. ucet

Casom urcite uplny prechod. Sice mi mbank vyhovuje, maju paradnu apku aj cely internet banking, ale tieto trvale sepa platby je pre mna trochu dealbreaker.
Napísať odpoveď