Mohlo by to uribit obrovsku revoluciu vo vsetkom, co suvisi s bateriami.
http://www.itnews.sk/buxus_dev/generate ... e_id=50640
Dufam, ze ma s touto temou este nikto nepredbehol.
No to je imho druhotne, pretoze mat notebook stale na baterke, bez toho aby mal znizovany vykon kvoli uspore energie je dost velka vyhoda, za ktoru sa oplati priplatit. Len by ma este zaujimala otazka bezpecnosti, pretoze v pripade poskodenia, by mohla zacat prudka reakcia pri ktorej by sa uvolnilo velke mnozstvo energie. Ale kedze to nevyzaruje teplo, tak by ta reakcia nemusela byt taka strasnan1^ napísal:Len koľko bude cenovo stať...
"Napriek tomu, že betavoltaický proces vyzerá ako rádioaktívny, nie je to tak. Nevyužíva sa žiadna štiepna ani fúzna reakcia a ani chemický proces na produkovanie energie. Betavoltaický proces generuje elektrický prúd, keď elektrón narazí na rozhranie dvoch vrstiev materiálu. Využívaná je beta emisia elektrónov, ktorá sa objaví, keď sa neutrón rozpadne na protón."uplink napísal:moj znamy zareagoval celkom podarene:
Although betavoltaics use a radioactive material as a power source, it is important to note that beta particles are low energy and easily stopped by shielding, as compared to the gamma rays generated by more dangerous radioactive materials. With proper device construction (i.e.: shielding), a betavoltaic device would not emit any dangerous radiation. Leakage of the enclosed material would of course engender health risks, just as leakage of the materials in other types of batteries lead to significant health and environmental concerns.
aj ked sa jedna o daco dost specialne tak to asi patentovane nebude a vsetci vyrobcovia baterii to budu vyrabatbrm napísal:Sa s Vami stavím, že keby túto batériu ebli do Nokie N95, tak by pošla v priebehu týždňa..
Inak konečne dobrá správa do budúcnosti, len aby ešte nezaúradovalo nejaké loby súčasných výrobcov bateriek, ktorí týmto prídu o veľký biznis. Si predstavte, že teraz je potrebné kupovať baterku každé cca 2-3 roky a potom?
Suhlasim, ak by technologiu este trosku vyladili a prispôsobili ju autam, mohlo by z toho nieco byt. Uz teraz sa formuje nova generacia elektromobilov, moznoze po takomto objave zacne skutocne expandovat.Frikso napísal: -Tiež by som bol zvedavý, ako sa túto novinku zareaguje automobilový priemysel. Myslím si, že v takom aute to bude mať široké spekrum využitelnosti.
Za to by som bol aj ja, ale vyrobcovia vseobecne neradi pristupuju na nieco, co ma taku dlhu zivotnost a zvlast nie, keby sa to mohlo tak prehadzovat medzi vyrobkami.Frikso napísal:Uvítal by som, keby sa to štandardizovalo a jedna baterka, čo bude stáť hoci aj 7000-10000sk, ktorú si kúpim k notebooku mi bude pasovať aj do ďalšieho NB, ktorý si poriadim pár rokov na to..
-Tiež by som bol zvedavý, ako sa túto novinku zareaguje automobilový priemysel. Myslím si, že v takom aute to bude mať široké spekrum využitelnosti.
Presne toto napadlo mna ako prve...Otvaraju sa siroke moznosti elektromobilom.Ak to vyjde,tak benzin,naftavojtk napísal:Suhlasim, ak by technologiu este trosku vyladili a prispôsobili ju autam, mohlo by z toho nieco byt. Uz teraz sa formuje nova generacia elektromobilov, moznoze po takomto objave zacne skutocne expandovat.
tu nejde o to, či to budú môcť vyrábať, ale či to budú chcieť vyrábať.Sheep napísal:aj ked sa jedna o daco dost specialne tak to asi patentovane nebude a vsetci vyrobcovia baterii to budu vyrabat
Bolo by to pekne, keby to vyslo, to hej, jednak by sa ludstvo zbavilo mnozstva nebezpecneho odpadu, ktorého je kvantum a jednak by sa mohli nahradzovat ine paliva, co by malo taktiez kladny dopad na ekosystem. Ale inak, neverim tomu, ze sa to bude vyrabat. Si to dudo2 vystihol presne s tym benzinom a naftou, to su giganti a taky ludia nedovolia nikdy aby sa nieco tak radikalne v dobrom zmysle slova presadilo. A co sa tyka moznej ceny, to je ta posledna vec, ktorá je dolezita v tomto pripade, pretoze taka wonderka, ked ju strcim do fotaka, tak je to tak max na jedno zapnutie a ide do kosa. Su samozrejme aj kvalitnejsie no nevydrzia vecnost, co pri tejto baterii je daleko za hranicou zivotnosti akehokolvek elektrickeho spotrebica.dudo02 napísal:Presne toto napadlo mna ako prve...Otvaraju sa siroke moznosti elektromobilom.Ak to vyjde,tak benzin,nafta.A bude lahsie prirode
.