Baterie, ktore vydrzia 30 rokov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
vojtk
Medium Star
Medium Star

Baterie, ktore vydrzia 30 rokov

Príspevok od používateľa vojtk »

No toto je neuveritelne, na takuto technologiu sa caka podla mna uz roky.
Mohlo by to uribit obrovsku revoluciu vo vsetkom, co suvisi s bateriami.

http://www.itnews.sk/buxus_dev/generate ... e_id=50640

Dufam, ze ma s touto temou este nikto nepredbehol. :)
n1^
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa n1^ »

Len koľko bude cenovo stať... :wink:
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Tak toto bude super !!!
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

n1^ napísal:Len koľko bude cenovo stať... :wink:
No to je imho druhotne, pretoze mat notebook stale na baterke, bez toho aby mal znizovany vykon kvoli uspore energie je dost velka vyhoda, za ktoru sa oplati priplatit. Len by ma este zaujimala otazka bezpecnosti, pretoze v pripade poskodenia, by mohla zacat prudka reakcia pri ktorej by sa uvolnilo velke mnozstvo energie. Ale kedze to nevyzaruje teplo, tak by ta reakcia nemusela byt taka strasna :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

moj znamy zareagoval celkom podarene:
jasne, radioaktivne baterky... uz len o tom som snival! :-)
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

uplink napísal:moj znamy zareagoval celkom podarene:
"Napriek tomu, že betavoltaický proces vyzerá ako rádioaktívny, nie je to tak. Nevyužíva sa žiadna štiepna ani fúzna reakcia a ani chemický proces na produkovanie energie. Betavoltaický proces generuje elektrický prúd, keď elektrón narazí na rozhranie dvoch vrstiev materiálu. Využívaná je beta emisia elektrónov, ktorá sa objaví, keď sa neutrón rozpadne na protón." :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Uvítal by som, keby sa to štandardizovalo a jedna baterka, čo bude stáť hoci aj 7000-10000sk, ktorú si kúpim k notebooku mi bude pasovať aj do ďalšieho NB, ktorý si poriadim pár rokov na to..
-Tiež by som bol zvedavý, ako sa túto novinku zareaguje automobilový priemysel. Myslím si, že v takom aute to bude mať široké spekrum využitelnosti.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Konečne niečo po dlhom čase. Dnešné notasovské baterky sú už beztak drahé. A už len ten pociť, že bez kábla non-stop 30 rokov (no dobre, nech aj "len" 10 rokov) - :aasmile29:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Although betavoltaics use a radioactive material as a power source, it is important to note that beta particles are low energy and easily stopped by shielding, as compared to the gamma rays generated by more dangerous radioactive materials. With proper device construction (i.e.: shielding), a betavoltaic device would not emit any dangerous radiation. Leakage of the enclosed material would of course engender health risks, just as leakage of the materials in other types of batteries lead to significant health and environmental concerns.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

tak to ma ukludnilo :D...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Ta baterka je podla mna velky prechod PN :wink:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Bateria schopna produkcie energie 30 rokov... hmh tak to bude asi jedna z drahsich zalezitosti, a to nehovorim o tisicoch.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Sa s Vami stavím, že keby túto batériu ebli do Nokie N95, tak by pošla v priebehu týždňa.. :D

Inak konečne dobrá správa do budúcnosti, len aby ešte nezaúradovalo nejaké loby súčasných výrobcov bateriek, ktorí týmto prídu o veľký biznis. Si predstavte, že teraz je potrebné kupovať baterku každé cca 2-3 roky a potom?
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

brm napísal:Sa s Vami stavím, že keby túto batériu ebli do Nokie N95, tak by pošla v priebehu týždňa.. :D

Inak konečne dobrá správa do budúcnosti, len aby ešte nezaúradovalo nejaké loby súčasných výrobcov bateriek, ktorí týmto prídu o veľký biznis. Si predstavte, že teraz je potrebné kupovať baterku každé cca 2-3 roky a potom?
aj ked sa jedna o daco dost specialne tak to asi patentovane nebude a vsetci vyrobcovia baterii to budu vyrabat
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Frikso napísal: -Tiež by som bol zvedavý, ako sa túto novinku zareaguje automobilový priemysel. Myslím si, že v takom aute to bude mať široké spekrum využitelnosti.
Suhlasim, ak by technologiu este trosku vyladili a prispôsobili ju autam, mohlo by z toho nieco byt. Uz teraz sa formuje nova generacia elektromobilov, moznoze po takomto objave zacne skutocne expandovat.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Frikso napísal:Uvítal by som, keby sa to štandardizovalo a jedna baterka, čo bude stáť hoci aj 7000-10000sk, ktorú si kúpim k notebooku mi bude pasovať aj do ďalšieho NB, ktorý si poriadim pár rokov na to..
-Tiež by som bol zvedavý, ako sa túto novinku zareaguje automobilový priemysel. Myslím si, že v takom aute to bude mať široké spekrum využitelnosti.
Za to by som bol aj ja, ale vyrobcovia vseobecne neradi pristupuju na nieco, co ma taku dlhu zivotnost a zvlast nie, keby sa to mohlo tak prehadzovat medzi vyrobkami.
No a s autami je to horsie, pretoze standardna baterka je mimoriadne zatazovana velkymi prudmi, v elektromobiloch by to asi slo, ale proti tomu by zas boli vsetky firmy dodavajuce paliva.(ratam aj vodik, ale ten je uz aj tak bez buducnosti :) )
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

vojtk napísal:Suhlasim, ak by technologiu este trosku vyladili a prispôsobili ju autam, mohlo by z toho nieco byt. Uz teraz sa formuje nova generacia elektromobilov, moznoze po takomto objave zacne skutocne expandovat.
Presne toto napadlo mna ako prve...Otvaraju sa siroke moznosti elektromobilom.Ak to vyjde,tak benzin,nafta :smt006 .A bude lahsie prirode :) .
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Sheep napísal:aj ked sa jedna o daco dost specialne tak to asi patentovane nebude a vsetci vyrobcovia baterii to budu vyrabat
tu nejde o to, či to budú môcť vyrábať, ale či to budú chcieť vyrábať. :)

V dnešnej dobe v konzumnej spoločnosti sa životnosť výrobkov neustále skracuje, aby spotrebiteľ si mohol rýchlo kúpiť niečo nové. Príklad.. starý vysávač kúpený v 80-tych rokoch Ti funguje dodnes, vysávač kúpený pred piatimi rokmi už pomaly dosluhuje.. :)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

dudo02 napísal:Presne toto napadlo mna ako prve...Otvaraju sa siroke moznosti elektromobilom.Ak to vyjde,tak benzin,nafta :smt006 .A bude lahsie prirode :) .
Bolo by to pekne, keby to vyslo, to hej, jednak by sa ludstvo zbavilo mnozstva nebezpecneho odpadu, ktorého je kvantum a jednak by sa mohli nahradzovat ine paliva, co by malo taktiez kladny dopad na ekosystem. Ale inak, neverim tomu, ze sa to bude vyrabat. Si to dudo2 vystihol presne s tym benzinom a naftou, to su giganti a taky ludia nedovolia nikdy aby sa nieco tak radikalne v dobrom zmysle slova presadilo. A co sa tyka moznej ceny, to je ta posledna vec, ktorá je dolezita v tomto pripade, pretoze taka wonderka, ked ju strcim do fotaka, tak je to tak max na jedno zapnutie a ide do kosa. Su samozrejme aj kvalitnejsie no nevydrzia vecnost, co pri tejto baterii je daleko za hranicou zivotnosti akehokolvek elektrickeho spotrebica.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Za takuto technologiu sa postavi urcite nejaky iny gigant.Nakoniec sa daju na tom zarobit pekne prachy.A prachy giganty miluju..Uvidime ci vyrok"vyvoj nezastavis",plati aj v tomto pripade :D
Napísať odpoveď