Bazoš.sk - skúsenosti, rady, upozornenia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Re: Bazoš.sk - skúsenosti, rady, upozornenia

Príspevok od používateľa Maxpayne »

bububu ty si na aky post reagovala? nikto tu nespomenul bezpecnostny kod
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

To bolo na prvy prispevok v teme ;)
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Neviem po kolkych rokoch som nieco dal nieco na bazos(stale rovnaka stoka ako niekedy :roll: ) a nejaka teta odomna pytala mobilny kluc co prisiel pocas hovoru, ze to je na potvrdenie rezervacie a potom ked som jej ho nechcel dat, tak ze to je na overenie pravosti iPhonu, ze chce mat istotu, aby do Bratislavy nechodila zbytocne... Nakoniec to skoncilo asi tak, ze som jej povedal, ze sa asi nedohodneme a len povedala, ze som som podvodnik a je to fakeovy iPhone a zlozila :D :lol:

Jej cislo: 0949 104 646 :psssst:

// to iste ako v prvom prispevku : :smt081 este jej nestihli tuknut po prstoch
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

yoggy

To som pozrel, ale az po hovore... skor som chcel upozornit na to, ze z akeho cisla je momentalne aktivna a pripomenut ze sa to stale deje :)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Tak tak, dobre vravis, stale rovnaka stoka :lol:
Bohuzial, je to najjednoduchsie pridat inzerat tam. Uz aj susedska burza je pre niekoho zlozitejsia a to uz ani nebudem hovorit o Aukre, alebo ebayi...
yoggy

Mna uz uz nic neprekvapi, mal som to v dobrej kategorii, dokonca som aj topoval a nakoniec toto :roll: Vacsia stoka fakt neexistuje :roll:
Prílohy
Snímka.PNG
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak som zvedavy ci skusi aj na mna :D
yoggy

Chcel som pridat novy inzerat, ale uz mi to pise, ze moje cislo je zablokovane :D P*ca to je, ked jej nedate kod z smsky, tak nahlasi vas inzerat a zablokuju vas :mrgreen:
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Kontakt na spravcu nepomaha?
yoggy

Tu ide o princip... Vcera som dal snad prvy inzerat pod mojim cislom, vsetko slo, topoval som ho, dobra kategoria vsetko, poobede som tam nahodil fotky a asi po 2 hodinach na to mi dosiel mail, ze moj inzerat bol zmazany, ze je v zlej kategorii, na mail som mu odpisal doslovne "V dobrej karegorii som ho mal, ty k*kotko", clovek si zaplati topovanie a este mu zmazu inzerat uplne za nic :| Dnes rano som chcel pridat rovnaky inzerat, ale uz ma to nepustilo, ze moje cislo je blokovane, tak ma asi blokol na bazosi :lol: :|
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

No obcas trochu servilnosti neuskodi. Aj ked chapem ,ze nie vzdy sa to da. Ani tu na fore nie su vynimky.... Však? :D
Ale ja mam zasadu,ze "hady" treba uslapavat. Inak Ti kazdy ch.j co ma v r.ti dieru vylezie na hrb.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To je tak, ked sa spravas ako primitiv. Mohol si slusne napisat, ze ti zmazali topovany inzerat nepravom, ze bol dobre zaradeny a podobne.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mozno preveruju topovane inzeraty, alebo len hladaju slova "nove" a podobne, na inom bazare som nemohol ani vlozit inzerat ako novy, bolo to platene, ked som vlozil slovo "novy" v texte inzeratu, docasne bol zablokovany, upravil som text a odblokovali.

Inak odporucam napr. Bazar.sk , myslim ze je tam nutny ucet azet, ale ja som daval vsetky inzeraty len na bazos a bazar a polovicu veci som predal prave na bazar.sk.
aleex
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa aleex »

tak dnes som bol po roku na azete, a prve, co mi prislo, bola sprava od nejakej mladej kocky, ze ci jej pomozem, po otazke, ze s cim, poslala sprava, ze jej nejde dat inzerat na bazosi, tak ci jej mozem dat cislo a nadiktovat jej kod :D :D :D Po upozorneni, ze nie som idiot, ze toto moze skusat na niekoho s IQ hupaci konik, a ze je na nu podane akoze tretne oznamenia za pokus o podvod, tak sa viac neozvala :D :D takze bacha, skusaju to uz aj na roznych chatoch...
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ja mam s Bazosom zatial dobre skusenosti, to naopak na bazar.sk som nepredal vobec nic, tak uz tam ani nepridavam. Skoda, ze bazos ma slabe vyhladavanie, slabe kategorie, a roky uz nema ziadne vylepsenia, proste na to kaslu, ale preco by aj nie, asi im to sype... :roll:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Design Bazosu je fajn, uolne simplexny a plni ucel. Ale viac fotiek, vacsie rozlisenie fotiek a hlavne lepsie vyhladavanie by ho posunulo o krok vpred.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

zdravim, po par rokoch sa na bazosi objavila vec, ktoru znamemu ukradli. vec ma hodnotu par tisic, cize ziadna sranda. clovek co to predava to zrejme robi bezne a nie je to az taky amater. inzerat sa na bazosi za posledne dni objvil viackrat, stale pod inym tel. cislom. nikdy nepridava meno. kontaktovat sa da aj mailom. mail a tel. cislo som skusal hladat cez fb, ale vedie to k nepouzivanym profilom, ktore na sebe nemaju taktiez ziadne identifikovatelne udaje, ani meno. policia spravi hovno. dokonca znameho odbili s tym, ze nech to riesi na spravnom okrsku, pretoze v inzercii sa uvadza ine mesto ako to, v ktorom mu ten predmet ukradli.

bojim sa toho, ze ked za nim nabehne policia, tak to bude bez povolenia na prehliadku a on sa poserie a ten predmet niekomu posunie a uz ho nikdy neuvidime.
zatial nemame jeho osobnu adresu, cize sa nic vazne neda riesit.. policia vsak odmieta navstivit toho cloveka v civile s tym, ze by tam dosiel aj ten znamy a tvarili sa ako potencionalni zaujemcovia.

moja otazka znie.. ak nakontaktujeme bazos, poskytneme im identifikovatelne doklady o kupu predmetu, podla ktorych lahko zistia, ze ponukana vec v inzercii je ta ista, budu nam schopni poskytnut ip adresu inzerenta? taktiez, da sa tato ip adresa poskytnut aj k uz zmazanym inzeratom? ziadny inzerat na bazosi nezostava velmi dlho.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Policajt je pivinny prijat trestne oznamenie. V najhorsom pripade ho odstupi na ine oddelenie. Bazos ti IP neposkytne, len na ziadost policie (maju to uvedene na webe), treba o to ziadat oficialnou cestou a cez postovu zasielku. Predpokladam, ze kvoli podvodom bude Bazos ukladat aj stare inzeraty, minimalne ID inzeratu a IP adresu k nemu. Povinnost providerov logovat IP adresy je rozna, zavisi od velkosti siete, pri velkych sietiach su to 2 roky. Takze ak mal napriklad DSL od Telekomu, tak do dvoch rokov spatne vedia zistit IP. Keby som nieco taketo mal robit, tak to robim z kaviarni v ktorych su bezplatne wifi, bakuone centra, namestia, stanice ale volna siet sa da chytit aj z auta medzi panelakmi.

Aby to nedopadlo ako prkpad v Cesku snad pred 10 rokmi - tam tusim v Ostrave oklamal cez tisic ludi na Bazosi a Aukre, skoda 1,5 miliona korun a zaver vysetrovania bol taky, ze: inzerate pridavane z nezabezpecnych sieti, ucet v banke zalozeny na ukradnuty obciansky preukaz, postova adresa spravena na schranke dlhodobo neobyvaneho bytu a peniaze vytahovane z bankomatov po celom okolii (vzdy v noci, vzdy zamaskovana tvar), vysetrovanie ukoncene/odlozene/zastavene pre nedostatok dokazov bez moznosti vypatrat osobu.

Edit - Tak som nasiel aj uznesenie: http://www.pooh.cz/pooh/a.asp?a=2016525
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ja by som sa na daný inzerát ozval, išiel ho kúpiť a na mieste zavolal políciu. Daný tovar musia zabaviť ako dôkaz - ak preukážeš že je tvoj.

Len tak k predávajúcemu asi nemôžu naklusať a robiť domovú prehliadku...on to mohol normálne kúpiť od xy a teraz to predáva ďalej, že to bolo kradnuté môže a nemusí vedieť.
Napísať odpoveď