BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
man, takto by som mohol spalit dobru polovicku ucebnic + poznamok... ale preco? Len pre to, ze s nimi vnutorne nesuhlasim alebo ich povazujem za nekorektne? Nay, hlupost. ZIADNA knihy sa nesmie spalit, ani keby v nej boli cojaviem ake blaboly. Lebo v knihach je zachytena mentalita ludi danej doby aspalit ich by bolo ako vymazat kus ludskej historie.Martin44 napísal:...som ju normalne ze spalil s kamaratmi na zahradeA co, tak jej treba.
Ludia, ktori tu "oponujete", citali ste niekedy aspon jedno evanjelium (cele) z Novej zmluvy? Lebo niekedy sa mi zda, akoby "vy o koze a my o voze..."
pisane je "...Blahoslaveni ktori nevideli a uverili..."erapo napísal:viera ako viera....ja nie som zastanca toho uslovia: "VER! Vsak uvidis...." ja potrebujem nejaky dokaz a az potom zacnem v nieco verit....mozno pre niekoho nezrozumitelne, ale u mna je to tak.....
a este som stale nepochopil co vlastne chces dokazovat???
-
Martin44
Professional
Knihy sa palit mozu a je to tiez sposob akym vyjadrime postoj k veci(biblia v tomto pripade)
JE to o koze a voze lebo ide o toto: Vy "svetuskari" obhajujete cast biblie co sa da opisat ako fakty.
Lenze to mame my "Anti" hlboko na salame.My tu riesime vec ze v biblii su popisane voloviny 13steho radu.A barsjake zazraky a nevim co Sudruh adam Sudruzka Eva Sv.Matus barsjaky...lenze To su xoxotiny....
Viva la Resistance
JE to o koze a voze lebo ide o toto: Vy "svetuskari" obhajujete cast biblie co sa da opisat ako fakty.
Lenze to mame my "Anti" hlboko na salame.My tu riesime vec ze v biblii su popisane voloviny 13steho radu.A barsjake zazraky a nevim co Sudruh adam Sudruzka Eva Sv.Matus barsjaky...lenze To su xoxotiny....
Viva la Resistance
Tam, kde pália knihy, nakoniec upaľujú aj ľudí.Martin44 napísal:Knihy sa palit mozu a je to tiez sposob akym vyjadrime postoj k veci(biblia v tomto pripade)
Viva la Resistance
-
Stoporko
VIP
ku tym chochotinam: tak dake menuj, aby sme na nad nimi mohli VSETCI zamysliet. Btw, masto ako s ucebnicou. Tie vedomosti co su v nej tiez nevies a nepoznas, pripadne im neveris, kym si tu ucebnicu neprecitas. Logik! Pokial je cast biblie pravdiva (a to pripustas), tak co ti brani prijat ako fakt, ze je pravdivy i ten zvysok? Lebo je prilis tazke prijat ako fakt, ze niekto moze vstat z mrtvych? Oh man, ...Martin44 napísal:Knihy sa palit mozu a je to tiez sposob akym vyjadrime postoj k veci(biblia v tomto pripade)
Viva la Resistance
btw, NIE som svatuskar - prosim, to pomenovanie uz viac nepouzivaj, iba ak v pejorativnom vyzname a potom to budem brat ako osobnu urazku
-
erapo
Light Star
Novu zmluvu mam stale v skolskej taske.....a mojko, cital si Koran?Stoporko napísal:man, takto by som mohol spalit dobru polovicku ucebnic + poznamok... ale preco? Len pre to, ze s nimi vnutorne nesuhlasim alebo ich povazujem za nekorektne? Nay, hlupost. ZIADNA knihy sa nesmie spalit, ani keby v nej boli cojaviem ake blaboly. Lebo v knihach je zachytena mentalita ludi danej doby aspalit ich by bolo ako vymazat kus ludskej historie.![]()
Ludia, ktori tu "oponujete", citali ste niekedy aspon jedno evanjelium (cele) z Novej zmluvy? Lebo niekedy sa mi zda, akoby "vy o koze a my o voze..."osobne som cital vselijake knihy (vratane satanskej biblie, knihy mormon... rozne alternativne a ezotericke literatury), takze sa mozem "hadat" s danymi ludmi o ich tematike. Ako je to na tomto fore?
chcem, aby mi niekto zo zastancov biblie dokazal, ze to nie su rozpravky, ale ze je to pravda.....(nechcem pocut "Pockaj si na bozie kralovstvo a pod...")gwixt napísal:pisane je "...Blahoslaveni ktori nevideli a uverili..."![]()
a este som stale nepochopil co vlastne chces dokazovat???
jasne ze sa mozu palit....sak potom z toho vznika CO2 - dolezita zlozka na fotosyntezu....v biologickeho hladiska...Martin44 napísal:Knihy sa palit mozu a je to tiez sposob akym vyjadrime postoj k veci(biblia v tomto pripade)
Viva la Resistance
ty lolobert.....a preco sa krestania ucia v skolach v prirodopise o Australopitekovi a podobnych opoludoch? Vsak oni maju zmyslanie aka. Adam a Eva, nie?Stoporko napísal:ku tym chochotinam: tak dake menuj, aby sme na nad nimi mohli VSETCI zamysliet. Btw, masto ako s ucebnicou. Tie vedomosti co su v nej tiez nevies a nepoznas, pripadne im neveris, kym si tu ucebnicu neprecitas. Logik! Pokial je cast biblie pravdiva (a to pripustas), tak co ti brani prijat ako fakt, ze je pravdivy i ten zvysok? Lebo je prilis tazke prijat ako fakt, ze niekto moze vstat z mrtvych? Oh man, ...
btw, NIE som svatuskar - prosim, to pomenovanie uz viac nepouzivaj, iba ak v pejorativnom vyzname a potom to budem brat ako osobnu urazku![]()
-
erapo
Light Star
ty lolobert.....a preco sa krestania ucia v skolach v prirodopise o Australopitekovi a podobnych opoludoch? Vsak oni maju zmyslanie aka. Adam a Eva, nie?Stoporko napísal:ku tym chochotinam: tak dake menuj, aby sme na nad nimi mohli VSETCI zamysliet. Btw, masto ako s ucebnicou. Tie vedomosti co su v nej tiez nevies a nepoznas, pripadne im neveris, kym si tu ucebnicu neprecitas. Logik! Pokial je cast biblie pravdiva (a to pripustas), tak co ti brani prijat ako fakt, ze je pravdivy i ten zvysok? Lebo je prilis tazke prijat ako fakt, ze niekto moze vstat z mrtvych? Oh man, ...
btw, NIE som svatuskar - prosim, to pomenovanie uz viac nepouzivaj, iba ak v pejorativnom vyzname a potom to budem brat ako osobnu urazku![]()
a sme zase pri tom ze si Bibliu vykladas az moc doslovne .... casy inkvizicie su uz davno prec ak si si nevsimol a nikto nevyvracia evoluciu (azda az na Busha) .... no commenterapo napísal:ty lolobert.....a preco sa krestania ucia v skolach v prirodopise o Australopitekovi a podobnych opoludoch? Vsak oni maju zmyslanie aka. Adam a Eva, nie?
-
Martin44
Professional
to Svatuskar: No tak preco asi by zvysok nebol pravda?!? no aby si zopar ludi co sa zivili na krestanstve lahsie priputali k sebe vtedy negramotnych sprostych ludi co uverili kazdej volovine a mali proste moc a peniaze a vsetko s tym spojene....
Proste najjednoduhsia cesta ako sa nabalit...
Spojil historiu s fikciou co spolu vytvorilo na tu dobu celkom presvedcive,no myslim ze dnesny inteligentny clovek by to mal brat skor ako oddychovu popripade noveho pana prstenov.

Proste najjednoduhsia cesta ako sa nabalit...
Spojil historiu s fikciou co spolu vytvorilo na tu dobu celkom presvedcive,no myslim ze dnesny inteligentny clovek by to mal brat skor ako oddychovu popripade noveho pana prstenov.
-
Majky
Light Expert
erapo, erapo, erapo ... neveriaci Tomáš
. Tie "rozprávky" majú takú moc...že keby si nemal take zatvrdnuté srdce...po jednom verši sa rozplačeš a priznáš - koľká sila a pravda z toho ide!!!
Žiadna iná kniha nemá v sebe toľko moci a pravdy! Ja viem...zasa budeš pýtať dôkaz...hej... .
Je napísané: Veru, hovorím vám: Kým sa nepominie nebo a zem, nepominie sa ani jediné písmeno, ani jediná čiarka zo Zákona, kým sa všetko nesplní. Kto by teda zrušil jediné z týchto prikázaní, čo aj najmenšie, a tak by učil ľudí, bude v Nebeskom kráľovstve najmenší. Ale kto ich zachová a tak bude aj učiť, ten bude v nebeskom kráľovstve veľký.
Alebo: Ľahšie sa pominie nebo a zem, ako by zo Zákona vypadla jediná čiarka.
Pre tých, ktorí vraj spálili Bibliu: Ani jeden taký (a podobný čin) neostane bez spravodlivej odplaty
a myslím, že to nebudú bubáčiky, ani uznanie.
Je napísané: Veru, hovorím vám: Kým sa nepominie nebo a zem, nepominie sa ani jediné písmeno, ani jediná čiarka zo Zákona, kým sa všetko nesplní. Kto by teda zrušil jediné z týchto prikázaní, čo aj najmenšie, a tak by učil ľudí, bude v Nebeskom kráľovstve najmenší. Ale kto ich zachová a tak bude aj učiť, ten bude v nebeskom kráľovstve veľký.
Alebo: Ľahšie sa pominie nebo a zem, ako by zo Zákona vypadla jediná čiarka.
Pre tých, ktorí vraj spálili Bibliu: Ani jeden taký (a podobný čin) neostane bez spravodlivej odplaty