BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste zastancami biblie?

Ano
143
41%
Nie
208
59%

Celkom hlasov: 351

erapo
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erapo »

ciste blaboli.... :lol:
lolop
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa lolop »

nikdy som necital a ani nebudem zbytocnost
jannndo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jannndo »

lolop napísal:nikdy som necital a ani nebudem zbytocnost
je to uzitocna kniha aj pre ateistov...aj pre zatvrdilyx....skus sa premoct a precitaj si nejake to evanjielim uz len koli vseubecnemu rozhladu na veci... a potom argumentuj... takto tvoje vyplody nestoja za nic
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Biblia je strasny blivajs stacilo mi citat kvosek...som ju normalne ze spalil s kamaratmi na zahrade :lol: A co, tak jej treba.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Martin44 napísal:...som ju normalne ze spalil s kamaratmi na zahrade :lol: A co, tak jej treba.
man, takto by som mohol spalit dobru polovicku ucebnic + poznamok... ale preco? Len pre to, ze s nimi vnutorne nesuhlasim alebo ich povazujem za nekorektne? Nay, hlupost. ZIADNA knihy sa nesmie spalit, ani keby v nej boli cojaviem ake blaboly. Lebo v knihach je zachytena mentalita ludi danej doby aspalit ich by bolo ako vymazat kus ludskej historie. :twisted:

Ludia, ktori tu "oponujete", citali ste niekedy aspon jedno evanjelium (cele) z Novej zmluvy? Lebo niekedy sa mi zda, akoby "vy o koze a my o voze..." :lol: osobne som cital vselijake knihy (vratane satanskej biblie, knihy mormon... rozne alternativne a ezotericke literatury), takze sa mozem "hadat" s danymi ludmi o ich tematike. Ako je to na tomto fore?
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

erapo napísal:viera ako viera....ja nie som zastanca toho uslovia: "VER! Vsak uvidis...." ja potrebujem nejaky dokaz a az potom zacnem v nieco verit....mozno pre niekoho nezrozumitelne, ale u mna je to tak.....
pisane je "...Blahoslaveni ktori nevideli a uverili..." :wink:

a este som stale nepochopil co vlastne chces dokazovat???
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

BIBLIA JE A BUDE FOREVER!!!! :D
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Knihy sa palit mozu a je to tiez sposob akym vyjadrime postoj k veci(biblia v tomto pripade)
JE to o koze a voze lebo ide o toto: Vy "svetuskari" obhajujete cast biblie co sa da opisat ako fakty.
Lenze to mame my "Anti" hlboko na salame.My tu riesime vec ze v biblii su popisane voloviny 13steho radu.A barsjake zazraky a nevim co Sudruh adam Sudruzka Eva Sv.Matus barsjaky...lenze To su xoxotiny....

Viva la Resistance 8)
Vitalij
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Vitalij »

Martin44 napísal:Knihy sa palit mozu a je to tiez sposob akym vyjadrime postoj k veci(biblia v tomto pripade)
JE to o koze a voze lebo ide o toto: Vy "svetuskari" obhajujete cast biblie co sa da opisat ako fakty.
Lenze to mame my "Anti" hlboko na salame.My tu riesime vec ze v biblii su popisane voloviny 13steho radu.A barsjake zazraky a nevim co Sudruh adam Sudruzka Eva Sv.Matus barsjaky...lenze To su xoxotiny....

Viva la Resistance 8)
Tam, kde pália knihy, nakoniec upaľujú aj ľudí.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Martin44 napísal:Knihy sa palit mozu a je to tiez sposob akym vyjadrime postoj k veci(biblia v tomto pripade)

Viva la Resistance 8)
ku tym chochotinam: tak dake menuj, aby sme na nad nimi mohli VSETCI zamysliet. Btw, masto ako s ucebnicou. Tie vedomosti co su v nej tiez nevies a nepoznas, pripadne im neveris, kym si tu ucebnicu neprecitas. Logik! Pokial je cast biblie pravdiva (a to pripustas), tak co ti brani prijat ako fakt, ze je pravdivy i ten zvysok? Lebo je prilis tazke prijat ako fakt, ze niekto moze vstat z mrtvych? Oh man, ...
btw, NIE som svatuskar - prosim, to pomenovanie uz viac nepouzivaj, iba ak v pejorativnom vyzname a potom to budem brat ako osobnu urazku :D :smt068
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Stoporko napísal:man, takto by som mohol spalit dobru polovicku ucebnic + poznamok... ale preco? Len pre to, ze s nimi vnutorne nesuhlasim alebo ich povazujem za nekorektne? Nay, hlupost. ZIADNA knihy sa nesmie spalit, ani keby v nej boli cojaviem ake blaboly. Lebo v knihach je zachytena mentalita ludi danej doby aspalit ich by bolo ako vymazat kus ludskej historie. :twisted:

Ludia, ktori tu "oponujete", citali ste niekedy aspon jedno evanjelium (cele) z Novej zmluvy? Lebo niekedy sa mi zda, akoby "vy o koze a my o voze..." :lol: osobne som cital vselijake knihy (vratane satanskej biblie, knihy mormon... rozne alternativne a ezotericke literatury), takze sa mozem "hadat" s danymi ludmi o ich tematike. Ako je to na tomto fore?
Novu zmluvu mam stale v skolskej taske.....a mojko, cital si Koran?
gwixt napísal:pisane je "...Blahoslaveni ktori nevideli a uverili..." :wink:

chcem, aby mi niekto zo zastancov biblie dokazal, ze to nie su rozpravky, ale ze je to pravda.....(nechcem pocut "Pockaj si na bozie kralovstvo a pod...")
Viva la Resistance 8)
jasne ze sa mozu palit....sak potom z toho vznika CO2 - dolezita zlozka na fotosyntezu....v biologickeho hladiska... :lol: :lol:
Stoporko napísal:ku tym chochotinam: tak dake menuj, aby sme na nad nimi mohli VSETCI zamysliet. Btw, masto ako s ucebnicou. Tie vedomosti co su v nej tiez nevies a nepoznas, pripadne im neveris, kym si tu ucebnicu neprecitas. Logik! Pokial je cast biblie pravdiva (a to pripustas), tak co ti brani prijat ako fakt, ze je pravdivy i ten zvysok? Lebo je prilis tazke prijat ako fakt, ze niekto moze vstat z mrtvych? Oh man, ...
btw, NIE som svatuskar - prosim, to pomenovanie uz viac nepouzivaj, iba ak v pejorativnom vyzname a potom to budem brat ako osobnu urazku :D :smt068
ty lolobert.....a preco sa krestania ucia v skolach v prirodopise o Australopitekovi a podobnych opoludoch? Vsak oni maju zmyslanie aka. Adam a Eva, nie?
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

gwixt napísal:pisane je "...Blahoslaveni ktori nevideli a uverili..." :wink:

chcem, aby mi niekto zo zastancov biblie dokazal, ze to nie su rozpravky, ale ze je to pravda.....(nechcem pocut "Pockaj si na bozie kralovstvo a pod...")
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Viva la Resistance 8)
jasne ze sa mozu palit....sak potom z toho vznika CO2 - dolezita zlozka na fotosyntezu....v biologickeho hladiska... :lol: :lol:
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Stoporko napísal:ku tym chochotinam: tak dake menuj, aby sme na nad nimi mohli VSETCI zamysliet. Btw, masto ako s ucebnicou. Tie vedomosti co su v nej tiez nevies a nepoznas, pripadne im neveris, kym si tu ucebnicu neprecitas. Logik! Pokial je cast biblie pravdiva (a to pripustas), tak co ti brani prijat ako fakt, ze je pravdivy i ten zvysok? Lebo je prilis tazke prijat ako fakt, ze niekto moze vstat z mrtvych? Oh man, ...
ty lolobert.....a preco sa krestania ucia v skolach v prirodopise o Australopitekovi a podobnych opoludoch? Vsak oni maju zmyslanie aka. Adam a Eva, nie?
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

erapo napísal:ty lolobert.....a preco sa krestania ucia v skolach v prirodopise o Australopitekovi a podobnych opoludoch? Vsak oni maju zmyslanie aka. Adam a Eva, nie?
a sme zase pri tom ze si Bibliu vykladas az moc doslovne .... casy inkvizicie su uz davno prec ak si si nevsimol a nikto nevyvracia evoluciu (azda az na Busha) .... no comment
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

to Svatuskar: No tak preco asi by zvysok nebol pravda?!? no aby si zopar ludi co sa zivili na krestanstve lahsie priputali k sebe vtedy negramotnych sprostych ludi co uverili kazdej volovine a mali proste moc a peniaze a vsetko s tym spojene....
Proste najjednoduhsia cesta ako sa nabalit...
Spojil historiu s fikciou co spolu vytvorilo na tu dobu celkom presvedcive,no myslim ze dnesny inteligentny clovek by to mal brat skor ako oddychovu popripade noveho pana prstenov.
:wink:
sophie
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sophie »

erapo:Aky mate nazor na bibliu a rozpravky v nej uvedene? preco prave rozpravky? pre niekoho je Biblia vysvetlenie celeho zaciatku, ja jej sice neverim, ale rozpravkami by som to nenazyvala
lolop
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa lolop »

jannndo napísal:je to uzitocna kniha aj pre ateistov...aj pre zatvrdilyx....skus sa premoct a precitaj si nejake to evanjielim uz len koli vseubecnemu rozhladu na veci... a potom argumentuj... takto tvoje vyplody nestoja za nic

mozno ked budem mat cas
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

sophie napísal:erapo:Aky mate nazor na bibliu a rozpravky v nej uvedene? preco prave rozpravky? pre niekoho je Biblia vysvetlenie celeho zaciatku, ja jej sice neverim, ale rozpravkami by som to nenazyvala
to rozpravky malo byt v ""
Majky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majky »

erapo, erapo, erapo ... neveriaci Tomáš :? . Tie "rozprávky" majú takú moc...že keby si nemal take zatvrdnuté srdce...po jednom verši sa rozplačeš a priznáš - koľká sila a pravda z toho ide!!! :shock: Žiadna iná kniha nemá v sebe toľko moci a pravdy! Ja viem...zasa budeš pýtať dôkaz...hej... .

Je napísané: Veru, hovorím vám: Kým sa nepominie nebo a zem, nepominie sa ani jediné písmeno, ani jediná čiarka zo Zákona, kým sa všetko nesplní. Kto by teda zrušil jediné z týchto prikázaní, čo aj najmenšie, a tak by učil ľudí, bude v Nebeskom kráľovstve najmenší. Ale kto ich zachová a tak bude aj učiť, ten bude v nebeskom kráľovstve veľký.

Alebo: Ľahšie sa pominie nebo a zem, ako by zo Zákona vypadla jediná čiarka.

Pre tých, ktorí vraj spálili Bibliu: Ani jeden taký (a podobný čin) neostane bez spravodlivej odplaty :lol: a myslím, že to nebudú bubáčiky, ani uznanie.
Napísať odpoveď